X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga! pytanie bedzie głupie!

a czy Wy to wysokie/niskie ciśnienie czujecie i wtedy kontrola czy poprostu codziennie mierzycie w domu?
    Pytam bo ja mierze tylko przed wizytami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 15:32

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysia biedulko trzymaj się dzielnie w tym szpitalu dobrze że jesteś pod dobrą opieką:D
    jak patrzę na Twoje zdjęcia to sama nie wiem w którym kolorze włosów Ci jest dobrze:) oba są śliczne choć skrajnie różne i oba Ci pasują:D ciemny i jasny:D

Murraja kiepsko się na kuchenkę patrzyłaś skoro obiad się sam nie ugotował:P u mnie się ugotował:D własnie go zjadłam i dołożyłam ostatkiem tortu z urodzin męża:)

zrobiłam chyba głupotę dnia:P
    wyszłam na podwórko, patrzę - mąż pali jakieś siano, zgrabił za ogrodzeniem i sobie pali.....no to pomyślałam że mu pomogę, druga część naszej działki jest nie ogrodzona i rosną tam drzewa i mega dużo ostrężyn. wzięłam sekator i zaczęłam wycinać te ostrężyny a jest ich na prawdę sporo, no i ja cięłam, mąż grabił i palił, nie powiem szło nam pięknie:D ale robiłam to bez rękawiczek i kurka mam taką rękę zmasakrowaną że aż strach na nią popatrzeć.
    nie dość że napuchnięta i boli to jeszcze piecze, buuuuu cierpię jak kot:P

NATT super że dzidzia rośnie:) ale nie fajnie że się pcha na świat. odpoczywaj:)
    Robotka wole ciemne juz schodze z tego blondu :) blee po porodzie do fryzjera zapierdzielam zrobic sobie dwa kolorki sle ciemne nie chcem blond juz nigdy :)

• Asica Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    A ja Wam powiem ze mam problem z okiem, jakiś tik mi się włączył i mam wrażenie jakbymmi się powieka wykręcała w drugą strone. Mam to od jakiegoś czasu ale dzisiaj to już ostra przesadza wkurza mnie to okropnie.
    Mam to samo od paru dni zaraz Orzechy piłam kakao jadłam czekoladę i nic nie pomogło to nie wiem czy to brak magnezu...

xtmhqo7.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze 2 razy dziennie od miesiąca. Tak mi gin kazała się kontrolować, żeby mieć stały podgląd i ewentualne porównanie gdyby coś się zaczęło dziać.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    A Ty Fasia nie mogłaś mieć pessara? Co zdecydowalo o szwie?
    Krysti będzie dobrze. Zajmą się Tobą. U nas nie daliby Ci obiadu pewnie. Jak ja kiedyś byłam na jednodniowce w szpitalu to mimo że byłam od 7 do 15 nic do jedzenia mi nie dali. Stwierdzili, że się nie należy...
    Natt każą to leż grzecznie ;)
    Tu dają co mnie zaszokowalo :D warzywa gulasz ziemniaczki :) pyszne malo solne ale sobie sama przyprawilam pieprzem i solą:D

• Fasia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    A Ty Fasia nie mogłaś mieć pessara? Co zdecydowalo o szwie?

U mnie w szpitalu praktykuje się tylko szwy okrężne. One podobno lepiej trzymają. Nie wiem, nie orientowałam się za bardzo w temacie

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    A ja mam 161cm i już mam 14kg na plusie :P
    Tak to się nie bawię :D Powiedz lepiej ile masz globalnie bo jeśli przed ciążą byłaś patyczakiem, to nie ma się co porównywać. :P

weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    to jesteś ode mnie 2 cm wyższa:)

Wygrałaś ;) A co podjadasz, bo szukam inspiracji? :D

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka rozmawiałam dziś z koleżanką, twierdzi że w pierwszej ciąży sobie pofolgowała i utyła 23 kg, w drugiej postanowiła się pilnowac zero słodyczy dupereli same zdrowe rzeczy i przytyła 22:P także podjadaj śmiało:)

ja mam ostatnio faze na jajka, nawet stary chleb obsmażyłam w jajku i wciągnęłam 3 kromki:P

haneczka, Justinka, Murraya lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ta sala wyglada co ja jestem .:) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8c3e4bd2acb.jpg

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arsenka, krysti, marta akvi przepiekne brzuszyska choc arsenki ogromniasty :-) fasia cycki do gory, jutrk befzie lepiej..nie powiem zebym miala dobry dzien dzisiaj, oslabienie daje sie we znaki ale niestety dom, obiad i praca od 16.00 do 20.00...nakarmic zwierzaki..mezu biedny spi, maly tez w lozku..mi sie nudzi choc nic mi sie nie chce robic :-) haha ja dzisiaj na obiadek mam zupke ogorkowa i na drugie kotlety mielone z pire i cwikla :-) i zrobilam kompocik jablkowy bo strasNie mialam ochote na taki swojski :-)
    ja mam 170cm...liczac od 1 dnia cyklu mam 9,5kg na plusie...liczc od wagi najnizszej odnotowanej w 9tc to mam 12,5kg na plusie choc wydaje mi sie ze zapis z 1 dnia cyklu jest bardziej wazny :-)

Krysti, haneczka lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Tak ta sala wyglada co ja jestem .:) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8c3e4bd2acb.jpg
    ponuro strasznie ;(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ponuro strasznie ;(
    No bo swiatlo zgadzone tak to jest czysto to najwazniejsze to jest sala obserwacji pokoje fajniejsze są :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka, czyli to jest w genach zapisane? :) Fajne założenie. :) Ale moje wyrzuty sumienia gnają mnie dziś na spacer z mężem, czekam aż wróci z pracy. Będę spalać. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida dobrze ze pojechalas na ip tez przynajmiej spokojna jestes i sprawdzana to najwazniejsze .

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka apetyt masz:) mnie się wlancza ze jem sporo teraz juz nie patrze na wage ciul przytyje bede miala co zrzucac :)

haneczka lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Eweliśka, czyli to jest w genach zapisane? :) Fajne założenie. :) Ale moje wyrzuty sumienia gnają mnie dziś na spacer z mężem, czekam aż wróci z pracy. Będę spalać. :)

Kochana nie wiem ale jak mam chęć coś ponad program zjeść to sobie właśnie tak tłumaczę:P

haneczka lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:06

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia uszy do góry!
    Każda z nas ma teraz gorszy dzień, mój np średnio co drugi no max co trzeci taki jest,
    oprócz tego że każda z nas ma jakieś tam problemy o których tu się nie mówi to w naszym stanie jest tendencja do wyolbrzymiania płaczu z byle powodu itp.
    Jutro już nowy dzień napewno będzie lepszy:*

weronika86, Fasia, Murraya lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Wygrałaś ;) A co podjadasz, bo szukam inspiracji? :D
    Obecnie popcorn:P

weronika86, haneczka lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
‹‹ 3019 3020 3021 3022 3023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ