Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka1 wrote:ADK szczotkowanie skóry? hm...nie mam celulitu albo go nie widzę
ale mnie to zaciekawiło:) czym się to robi? szczotką do włosów?
Nie szczotką do włosów, najbardziej polecam taką drucianą do oczyszczania metalowych elementów z rdzyOna to dopiero oczyszcza z martwego naskórka
W linku masz przykładowe zdjęcia takich szczotek
Ale poważnie, w ciąży na pewno nie zaszkodzi a może pomóc szczególnie w sytuacji powstawania obrzęków, pomaga udrożnić cały układ limfatyczny dlatego ważne jest żeby szczotkować się zawsze w kierunku serca bądź duży węzłów. Może nie szalałabym ze szczotkowanie brzucha ale cała reszta ciała myślę, że spokojnie można.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 08:56
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:Cywilny z kolacja mam,wiec dam rade. Dostane duphaston,nospe,magnez i jeszcze raz pod usg zmierza szyjke i mnie wypisza.
no to w takim razie odliczamy do tego ważnego dnia:D
ADK nie wiem czy to coś podobnego ale mam w domu rękawiczkę do mycia ciała i podczas kąpieli właśnie masuję sobie (tzn drapię) ciało tą szorstką rękawiczką
dobrze mi to robi i skóra jest po tym czerwoniutka:)
właśnie muszę jej poszukać bo dawno nie uzywałam:) -
Robotka1 wrote:suuuperrr:D cieszę się
no to w takim razie odliczamy do tego ważnego dnia:D
ADK nie wiem czy to coś podobnego ale mam w domu rękawiczkę do mycia ciała i podczas kąpieli właśnie masuję sobie (tzn drapię) ciało tą szorstką rękawiczką
dobrze mi to robi i skóra jest po tym czerwoniutka:)
właśnie muszę jej poszukać bo dawno nie uzywałam:)
No to bardzo podobnie będzie działać, z tym że przy szczotkowaniu istotnym elementem jest szczotkowanie przed prysznicem na sucho ale nie pytaj dlaczego bo nie wiem -
nick nieaktualny
-
Robotka apap jak najbardziej możesz łykać, mi wczoraj gin powiedziała, że nawet 2 jednocześnie, a zwłaszcza gdy ból jest nie do zniesienia.. ja miałam silne bóle głowy 2x ale myślałam, że mi rozwali
Hwesta trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się skończyło i ślub się odbył, na pewno będzie to piękny dzień
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:głoooowaaaa mnieeeee boooolllliiiiiii
mogę wziąć apap???
strasznie mnie to męczy:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:30
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHwesta trzymam kciuki żeby się wszystko dobrze ułożyło. Mam nadzieję, że masz tam fajnych lekarzy i będą wyrozumiali, że masz ślub
A ja dzisiaj jadę na warsztaty MAMO TO JAwczoraj się zorientowałam że dzisiaj się odbywaja ale potwierdzili moje uczestnictwo więc z mężem jedziemy sie troszke podszkolić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:29
-
nick nieaktualnyOla89 wrote:Jedna rzecz mnie w pracy denerwuje - w całej firmie pali się papierosy w budynku masakra dla mnie... przy mnie niby nie palą już odkąd się dowiedzieli że jestem w ciąży ale to zawsze się niesie i muszę siedzieć w tym smrodzie...
miałam ten sam problem, moja pani kierownik paliła, gdzie stała ale na szczescie już nie jest moja keirowniczka i już właściwie rzucila palenie, ale też się owkurwiałam
-
Krysti wrote:Ta szczoteczka do ciala super nawet nie pomyslalam poszukam dzis z jak najdelikatniejszym wlosiem :)w body shopie napewno będzie:)tu
O NIE!!! Jak ja bym chciała mieć stały dostęp do The Body ShopŻeby móc wejść i sobie wszystko pooglądać i powąchać
-
Amy wrote:ja bym się wkurwiła
miałam ten sam problem, moja pani kierownik paliła, gdzie stała ale na szczescie już nie jest moja keirowniczka i już właściwie rzucila palenie, ale też się owkurwiałam
Ja też siedzę wściekła ale nie mam wyjścia, nie zabronię przecież wszystkim palić bo ja tak chcę, cały czas psikam odświeżaczami powietrza tylko -
Ola89 wrote:Ja też siedzę wściekła ale nie mam wyjścia, nie zabronię przecież wszystkim palić bo ja tak chcę, cały czas psikam odświeżaczami powietrza tylko
Uważaj na odświeżacze powietrze bo potrafi w nich być czasem większe gó**o niż w fajkach jak je sobie powdychasz. -
nick nieaktualnyBył u mnie mój facet. To,ze nie mogę pracować go przeraza z tego co widzę, narzeka ze spadlo na niego wszystko, ze musi odwoływać spotkania,jezdzic se mną po miescie,po lekarzach... ze wydatki na niego spadaja,ze nie ma powodu do cieszenia sie... to,ze z dzieckiem ok to widocznie za mały powód dla niego. chciał mieć ze mną dziecko,ale chyba nie do końca to przemyslal...
-
Krysti wrote:Kup sobie waleczek drewniany do masażu jak ja i wałkuj smaruj duzo i wałkuj najlepiej ,ja nie mam problemów ale sobie spa robie bo niewiadomo kiedy mogą się pojawic ,czasem moj mi walkuje
-
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:Był u mnie mój facet. To,ze nie mogę pracować go przeraza z tego co widzę, narzeka ze spadlo na niego wszystko, ze musi odwoływać spotkania,jezdzic se mną po miescie,po lekarzach... ze wydatki na niego spadaja,ze nie ma powodu do cieszenia sie... to,ze z dzieckiem ok to widocznie za mały powód dla niego. chciał mieć ze mną dziecko,ale chyba nie do końca to przemyslal...
No to Ci bardzo współczujęNaprawdę, brak wsparcia w ojcu dziecka w takiej sytuacji musi dodatkowo dołować. Że też oni nie potrafią się ugryźć w język i pomyśleć zanim powiedzą coś co potrafi nas zranić