X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ADK szczotkowanie skóry? hm...nie mam celulitu albo go nie widzę:P ale mnie to zaciekawiło:) czym się to robi? szczotką do włosów?D:

Nie szczotką do włosów, najbardziej polecam taką drucianą do oczyszczania metalowych elementów z rdzy :D Ona to dopiero oczyszcza z martwego naskórka :P
    W linku masz przykładowe zdjęcia takich szczotek :D

Ale poważnie, w ciąży na pewno nie zaszkodzi a może pomóc szczególnie w sytuacji powstawania obrzęków, pomaga udrożnić cały układ limfatyczny dlatego ważne jest żeby szczotkować się zawsze w kierunku serca bądź duży węzłów. Może nie szalałabym ze szczotkowanie brzucha ale cała reszta ciała myślę, że spokojnie można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 08:56

Krysti lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cywilny z kolacja mam,wiec dam rade. Dostane duphaston,nospe,magnez i jeszcze raz pod usg zmierza szyjke i mnie wypisza. :)

Robotka1, Krysti lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Cywilny z kolacja mam,wiec dam rade. Dostane duphaston,nospe,magnez i jeszcze raz pod usg zmierza szyjke i mnie wypisza. :)
    suuuperrr:D cieszę się:) no to w takim razie odliczamy do tego ważnego dnia:D

ADK nie wiem czy to coś podobnego ale mam w domu rękawiczkę do mycia ciała i podczas kąpieli właśnie masuję sobie (tzn drapię) ciało tą szorstką rękawiczką:)
    dobrze mi to robi i skóra jest po tym czerwoniutka:)
    właśnie muszę jej poszukać bo dawno nie uzywałam:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    suuuperrr:D cieszę się:) no to w takim razie odliczamy do tego ważnego dnia:D

ADK nie wiem czy to coś podobnego ale mam w domu rękawiczkę do mycia ciała i podczas kąpieli właśnie masuję sobie (tzn drapię) ciało tą szorstką rękawiczką:)
    dobrze mi to robi i skóra jest po tym czerwoniutka:)
    właśnie muszę jej poszukać bo dawno nie uzywałam:)

No to bardzo podobnie będzie działać, z tym że przy szczotkowaniu istotnym elementem jest szczotkowanie przed prysznicem na sucho ale nie pytaj dlaczego bo nie wiem :P

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta szczoteczka do ciala super nawet nie pomyslalam poszukam dzis z jak najdelikatniejszym wlosiem :)w body shopie napewno będzie:)tu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:16

• Justinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka apap jak najbardziej możesz łykać, mi wczoraj gin powiedziała, że nawet 2 jednocześnie, a zwłaszcza gdy ból jest nie do zniesienia.. ja miałam silne bóle głowy 2x ale myślałam, że mi rozwali :/
    Hwesta trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się skończyło i ślub się odbył, na pewno będzie to piękny dzień:)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Kilka dni mnie nie było - zrobiliśmy sobie z mężem długi weekend i dopiero dzisiaj do pracy wróciłam. U mnie pogoda fatalna pada zimno, ciemno tylko pod kołdrę wrócić.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    głoooowaaaa mnieeeee boooolllliiiiiii :(
    mogę wziąć apap???
    strasznie mnie to męczy:(
    Pewnie, że możesz. ja biorę paracetamol i mi nie pomaga ale apap na mnie lepiej działał więc spokojnie weź i się nie męcz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:30

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna rzecz mnie w pracy denerwuje - w całej firmie pali się papierosy w budynku masakra dla mnie... przy mnie niby nie palą już odkąd się dowiedzieli że jestem w ciąży ale to zawsze się niesie i muszę siedzieć w tym smrodzie...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta trzymam kciuki żeby się wszystko dobrze ułożyło. Mam nadzieję, że masz tam fajnych lekarzy i będą wyrozumiali, że masz ślub :)

A ja dzisiaj jadę na warsztaty MAMO TO JA :) wczoraj się zorientowałam że dzisiaj się odbywaja ale potwierdzili moje uczestnictwo więc z mężem jedziemy sie troszke podszkolić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Jedna rzecz mnie w pracy denerwuje - w całej firmie pali się papierosy w budynku masakra dla mnie... przy mnie niby nie palą już odkąd się dowiedzieli że jestem w ciąży ale to zawsze się niesie i muszę siedzieć w tym smrodzie...
    ja bym się wkurwiła :) miałam ten sam problem, moja pani kierownik paliła, gdzie stała ale na szczescie już nie jest moja keirowniczka i już właściwie rzucila palenie, ale też się owkurwiałam :)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ta szczoteczka do ciala super nawet nie pomyslalam poszukam dzis z jak najdelikatniejszym wlosiem :)w body shopie napewno będzie:)tu

O NIE!!! Jak ja bym chciała mieć stały dostęp do The Body Shop :( Żeby móc wejść i sobie wszystko pooglądać i powąchać :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja bym się wkurwiła :) miałam ten sam problem, moja pani kierownik paliła, gdzie stała ale na szczescie już nie jest moja keirowniczka i już właściwie rzucila palenie, ale też się owkurwiałam :)

Ja też siedzę wściekła ale nie mam wyjścia, nie zabronię przecież wszystkim palić bo ja tak chcę, cały czas psikam odświeżaczami powietrza tylko :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja też siedzę wściekła ale nie mam wyjścia, nie zabronię przecież wszystkim palić bo ja tak chcę, cały czas psikam odświeżaczami powietrza tylko :)

Uważaj na odświeżacze powietrze bo potrafi w nich być czasem większe gó**o niż w fajkach jak je sobie powdychasz.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o fajki bleeee.....a nie da się w tym czasie po prostu otwierać okna? w ogóle gdzie oni palą? chyba nie w pomieszczeniu gdzie przebywasz????

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był u mnie mój facet. To,ze nie mogę pracować go przeraza z tego co widzę, narzeka ze spadlo na niego wszystko, ze musi odwoływać spotkania,jezdzic se mną po miescie,po lekarzach... ze wydatki na niego spadaja,ze nie ma powodu do cieszenia sie... to,ze z dzieckiem ok to widocznie za mały powód dla niego. chciał mieć ze mną dziecko,ale chyba nie do końca to przemyslal...

• mantissa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Kup sobie waleczek drewniany do masażu jak ja i wałkuj smaruj duzo i wałkuj najlepiej ,ja nie mam problemów ale sobie spa robie bo niewiadomo kiedy mogą się pojawic ,czasem moj mi walkuje :)
    no właśnie ja przed ciążą też praktycznie nie miałam. Dlatego w takim szoku jestem. Dzięki za rady, spróbuję z wałeczkiem albo szvxotkowaniem, zobaczę co tańsze. : hwesta, trzymam kciuki za ślub. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem taka zla,ze wcale nie chce go teraz brać

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Był u mnie mój facet. To,ze nie mogę pracować go przeraza z tego co widzę, narzeka ze spadlo na niego wszystko, ze musi odwoływać spotkania,jezdzic se mną po miescie,po lekarzach... ze wydatki na niego spadaja,ze nie ma powodu do cieszenia sie... to,ze z dzieckiem ok to widocznie za mały powód dla niego. chciał mieć ze mną dziecko,ale chyba nie do końca to przemyslal...

No to Ci bardzo współczuję :( Naprawdę, brak wsparcia w ojcu dziecka w takiej sytuacji musi dodatkowo dołować. Że też oni nie potrafią się ugryźć w język i pomyśleć zanim powiedzą coś co potrafi nas zranić :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Jestem taka zla,ze wcale nie chce go teraz brać

Nie dziwie Ci się.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ