X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ADK szczotkowanie skóry? hm...nie mam celulitu albo go nie widzę:P ale mnie to zaciekawiło:) czym się to robi? szczotką do włosów?D:

Nie szczotką do włosów, najbardziej polecam taką drucianą do oczyszczania metalowych elementów z rdzy :D Ona to dopiero oczyszcza z martwego naskórka :P
    W linku masz przykładowe zdjęcia takich szczotek :D

Ale poważnie, w ciąży na pewno nie zaszkodzi a może pomóc szczególnie w sytuacji powstawania obrzęków, pomaga udrożnić cały układ limfatyczny dlatego ważne jest żeby szczotkować się zawsze w kierunku serca bądź duży węzłów. Może nie szalałabym ze szczotkowanie brzucha ale cała reszta ciała myślę, że spokojnie można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 08:56

Krysti lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cywilny z kolacja mam,wiec dam rade. Dostane duphaston,nospe,magnez i jeszcze raz pod usg zmierza szyjke i mnie wypisza. :)

Robotka1, Krysti lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Cywilny z kolacja mam,wiec dam rade. Dostane duphaston,nospe,magnez i jeszcze raz pod usg zmierza szyjke i mnie wypisza. :)
    suuuperrr:D cieszę się:) no to w takim razie odliczamy do tego ważnego dnia:D

ADK nie wiem czy to coś podobnego ale mam w domu rękawiczkę do mycia ciała i podczas kąpieli właśnie masuję sobie (tzn drapię) ciało tą szorstką rękawiczką:)
    dobrze mi to robi i skóra jest po tym czerwoniutka:)
    właśnie muszę jej poszukać bo dawno nie uzywałam:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    suuuperrr:D cieszę się:) no to w takim razie odliczamy do tego ważnego dnia:D

ADK nie wiem czy to coś podobnego ale mam w domu rękawiczkę do mycia ciała i podczas kąpieli właśnie masuję sobie (tzn drapię) ciało tą szorstką rękawiczką:)
    dobrze mi to robi i skóra jest po tym czerwoniutka:)
    właśnie muszę jej poszukać bo dawno nie uzywałam:)

No to bardzo podobnie będzie działać, z tym że przy szczotkowaniu istotnym elementem jest szczotkowanie przed prysznicem na sucho ale nie pytaj dlaczego bo nie wiem :P

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta szczoteczka do ciala super nawet nie pomyslalam poszukam dzis z jak najdelikatniejszym wlosiem :)w body shopie napewno będzie:)tu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:16

• Justinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka apap jak najbardziej możesz łykać, mi wczoraj gin powiedziała, że nawet 2 jednocześnie, a zwłaszcza gdy ból jest nie do zniesienia.. ja miałam silne bóle głowy 2x ale myślałam, że mi rozwali :/
    Hwesta trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się skończyło i ślub się odbył, na pewno będzie to piękny dzień:)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Kilka dni mnie nie było - zrobiliśmy sobie z mężem długi weekend i dopiero dzisiaj do pracy wróciłam. U mnie pogoda fatalna pada zimno, ciemno tylko pod kołdrę wrócić.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    głoooowaaaa mnieeeee boooolllliiiiiii :(
    mogę wziąć apap???
    strasznie mnie to męczy:(
    Pewnie, że możesz. ja biorę paracetamol i mi nie pomaga ale apap na mnie lepiej działał więc spokojnie weź i się nie męcz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:30

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna rzecz mnie w pracy denerwuje - w całej firmie pali się papierosy w budynku masakra dla mnie... przy mnie niby nie palą już odkąd się dowiedzieli że jestem w ciąży ale to zawsze się niesie i muszę siedzieć w tym smrodzie...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta trzymam kciuki żeby się wszystko dobrze ułożyło. Mam nadzieję, że masz tam fajnych lekarzy i będą wyrozumiali, że masz ślub :)

A ja dzisiaj jadę na warsztaty MAMO TO JA :) wczoraj się zorientowałam że dzisiaj się odbywaja ale potwierdzili moje uczestnictwo więc z mężem jedziemy sie troszke podszkolić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Jedna rzecz mnie w pracy denerwuje - w całej firmie pali się papierosy w budynku masakra dla mnie... przy mnie niby nie palą już odkąd się dowiedzieli że jestem w ciąży ale to zawsze się niesie i muszę siedzieć w tym smrodzie...
    ja bym się wkurwiła :) miałam ten sam problem, moja pani kierownik paliła, gdzie stała ale na szczescie już nie jest moja keirowniczka i już właściwie rzucila palenie, ale też się owkurwiałam :)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ta szczoteczka do ciala super nawet nie pomyslalam poszukam dzis z jak najdelikatniejszym wlosiem :)w body shopie napewno będzie:)tu

O NIE!!! Jak ja bym chciała mieć stały dostęp do The Body Shop :( Żeby móc wejść i sobie wszystko pooglądać i powąchać :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja bym się wkurwiła :) miałam ten sam problem, moja pani kierownik paliła, gdzie stała ale na szczescie już nie jest moja keirowniczka i już właściwie rzucila palenie, ale też się owkurwiałam :)

Ja też siedzę wściekła ale nie mam wyjścia, nie zabronię przecież wszystkim palić bo ja tak chcę, cały czas psikam odświeżaczami powietrza tylko :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja też siedzę wściekła ale nie mam wyjścia, nie zabronię przecież wszystkim palić bo ja tak chcę, cały czas psikam odświeżaczami powietrza tylko :)

Uważaj na odświeżacze powietrze bo potrafi w nich być czasem większe gó**o niż w fajkach jak je sobie powdychasz.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o fajki bleeee.....a nie da się w tym czasie po prostu otwierać okna? w ogóle gdzie oni palą? chyba nie w pomieszczeniu gdzie przebywasz????

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był u mnie mój facet. To,ze nie mogę pracować go przeraza z tego co widzę, narzeka ze spadlo na niego wszystko, ze musi odwoływać spotkania,jezdzic se mną po miescie,po lekarzach... ze wydatki na niego spadaja,ze nie ma powodu do cieszenia sie... to,ze z dzieckiem ok to widocznie za mały powód dla niego. chciał mieć ze mną dziecko,ale chyba nie do końca to przemyslal...

• mantissa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Kup sobie waleczek drewniany do masażu jak ja i wałkuj smaruj duzo i wałkuj najlepiej ,ja nie mam problemów ale sobie spa robie bo niewiadomo kiedy mogą się pojawic ,czasem moj mi walkuje :)
    no właśnie ja przed ciążą też praktycznie nie miałam. Dlatego w takim szoku jestem. Dzięki za rady, spróbuję z wałeczkiem albo szvxotkowaniem, zobaczę co tańsze. : hwesta, trzymam kciuki za ślub. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem taka zla,ze wcale nie chce go teraz brać

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Był u mnie mój facet. To,ze nie mogę pracować go przeraza z tego co widzę, narzeka ze spadlo na niego wszystko, ze musi odwoływać spotkania,jezdzic se mną po miescie,po lekarzach... ze wydatki na niego spadaja,ze nie ma powodu do cieszenia sie... to,ze z dzieckiem ok to widocznie za mały powód dla niego. chciał mieć ze mną dziecko,ale chyba nie do końca to przemyslal...

No to Ci bardzo współczuję :( Naprawdę, brak wsparcia w ojcu dziecka w takiej sytuacji musi dodatkowo dołować. Że też oni nie potrafią się ugryźć w język i pomyśleć zanim powiedzą coś co potrafi nas zranić :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Jestem taka zla,ze wcale nie chce go teraz brać

Nie dziwie Ci się.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ