X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe może, pewnie ze tak. On ogólnie wszystko robi w domu, może nie tak jak ja bym tego chciała ale robi wszystko. Ale poprasowac juz mogę ja, lezenie wcale nie jest takie super przez tą rwe kulszowa i ból bioder. Najlepiej czuje się na nogach -wiadomo nie za długo ale tyle to dam rade :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja cały czas mówiłam, że wcześniej niż 15 kwietnia nie rodze a pytanie jest czy chociaż do 15 marca wytrzymam... Mój gin daje mi tydzien max :/

Kumpela z 2cm bez szyjki we wrześniu leżała 4 tyg. W końcu doszło do 4cm i GBS dodatni, więc podali antybiotyk i poród wywoływali (przebicie pęcherza+oksytocyna). No ale ona z tymi 2cm leżała i wstawała tylko do łazienki. Dlatego tak długo to trwało

Ida jesteście już bezpieczni, jutro kończysz 36tc, Franek jest duży, będzie dobrze! Tak lepiej dla Was obojga. Trzymaj się!

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Miałam prasowac ale nie uprasowalam nic. Tylko posprzatalam łazienkę i odkurzylam mieszkanie.
    Widzę, że dbasz o rozwarcie :P Przyznaj się, chcesz urodzić! ;)

mantissa, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida Kochana trzymaj sie :*
    Anka i Nadzieja oszczedzajcie sie, jeszcze chociaz tydzien :)
    Bozeee Julek Mantissy jest cudowny, te wloski miodzio!!!
    Angela moze wrzucisz nam jakies foto Martynki :)?? Kiedy planuja wyjac Martynke z inkubatora? Moze cos pisalas dzis na ten temat, ale w telefonie to nie mam sily nadrabiac. Ten laktator chyba jest dosc cichy prawda? Bo wlaczylam go i wydawala mi sie cichy :)

mantissa, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Liloe może, pewnie ze tak. On ogólnie wszystko robi w domu, może nie tak jak ja bym tego chciała ale robi wszystko. Ale poprasowac juz mogę ja, lezenie wcale nie jest takie super przez tą rwe kulszowa i ból bioder. Najlepiej czuje się na nogach -wiadomo nie za długo ale tyle to dam rade :)

Oj wiem co to znaczy, ja wstaję tylko do kibelka. Nie wychodzę z domu, nie wstaję właściwie, biodra i żebra bolą, ale wiem, że tak trzeba. W dupie mam okruszki i nieumytą od kilku dni podłogę. Ta koleżanka tak leżała od 27tc...no i udało jej się donosić do 38t1d.

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Widzę, że dbasz o rozwarcie :P Przyznaj się, chcesz urodzić! ;)

Nie. Chociaż z drugiej strony jak od 20 marca mojego nie będzie to sobie nie wyobrażam co wtedy zrobię jak zacznie się poród. A w domu jeszcze 3latek i nikogo kto by się nim zajął :/

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ciśnienie bez zmian, przy mierzeniu się poryczałam. Położona ma dzwonić na blok porodowy czy będą mnie dzisiaj przekazywać. Nie wiadomo jaka będzie decyzja ale lekarz musi wiedzieć. Teraz ktg. Już naprawdę nie daję rady...

Iduś, nie płacz :( Jesteśmy z Tobą :*

• 8485 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    8485 bo Ty jestes z WLKP prawda? w zwiazku ze maluszek ma wade serca rodzisz w Poznaniu czy gdzies blizej Twojej miejscowości??
    to ja mam wade serca maly naszczescie zdrowy a rodze w lesznie

mantissa lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ale pamiętaj, że to że szybciej urodzisz to nie znaczy, że wyjdziesz ze szpitala, a już na pewno nie mały i też trzeba kogoś do starszego mieć do opieki... Lepiej potrzymaj go jak najdłużej w środku...

CzaryMary, Bambi85, Aguś86 lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku przepraszam , widocznie czytanie ze zrozumieniem tez juz mi nie wychodzi. Super ze dzieciatko zdrowe .

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Ania ale pamiętaj, że to że szybciej urodzisz to nie znaczy, że wyjdziesz ze szpitala, a już na pewno nie mały i też trzeba kogoś do starszego mieć do opieki... Lepiej potrzymaj go jak najdłużej w środku...

Nie no ja wiem, że różnie może być ale do kwietnia nie dotrwam juz a po 20 będę całkiem sama.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nie. Chociaż z drugiej strony jak od 20 marca mojego nie będzie to sobie nie wyobrażam co wtedy zrobię jak zacznie się poród. A w domu jeszcze 3latek i nikogo kto by się nim zajął :/

Czyli podświadomość działa na rzecz porodu :) Ania, a czemu miałabyś czekać do 15 kwietnia skoro to po terminie Twoim? Zakładałaś, że przenosisz ciążę?

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Czyli podświadomość działa na rzecz porodu :) Ania, a czemu miałabyś czekać do 15 kwietnia skoro to po terminie Twoim? Zakładałaś, że przenosisz ciążę?

Wg om mam na 6-7 kwietnia a z usg na 12. Ale teraz gin twierdzi, że ciąża jest ponad tydzień starsza i ze prawie 3kg ma :/

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaah Ania zapierasz się na 15 kwietnia a robisz wszystko żeby nawet do 5 marca nie dotrwać :P

Anka1501, liloe, Aguś86, Murraya, Ewelcia, Bambi85, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida - może dla dziecka właśnie tak będzie najlepiej.
    Ja wiem że to wszystko za szybko się dzieje, ale chyba tak musi być, dziecko będzie bezpieczniejsze poza brzuchem. Te skoki ciśnienia wcale nie są dobre ani dla ciebie ani dla Franka, nawet jeśli są reakcją na biały fartuch...

Aguś86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że każdy dzień /tydzień dalej jest lepszy ale mając jeszcze jedno dziecko w domu to trochę ma się inne zmartwienia :( okazało się że nie będzie z kim syna zostawić na parę dni wiec mam nadzieje urodzić tak jak przewiduje mój gin

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Wiem, że każdy dzień /tydzień dalej jest lepszy ale mając jeszcze jedno dziecko w domu to trochę ma się inne zmartwienia :( okazało się że nie będzie z kim syna zostawić na parę dni wiec mam nadzieje urodzić tak jak przewiduje mój gin

Ile waży Natan? Sterydy dostałaś?

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Ile waży Natan? Sterydy dostałaś?

2900. Żadnych sterydów nie dostałam

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin mówi, że sterydy do 34 tygodnia a potem już nie ma takiej konieczności

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w 35 tc jest duża szansa ponoć na wydolność oddechową. Też tak słyszałam, chociaż moja siostrzenica urodzona w 35t4d była pod respi kilka dni. A waga bardzo ładna.
    Jak chcecie przyspieszyć to chyba seks Wam zostaje ;)

Ewelcia, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 3228 3229 3230 3231 3232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ