Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anka1501 wrote:To lepiej nie mów. Jak dasz zaświadczenie dopiero jesteś chroniona. A czemu miałby Cie zwolnić?
-
maia1991 wrote:boje sie tylko ze moge zostc zwolniona bo pracuje tam 5msc dopiero ale umowe mam na 3lata to moja pierwsza taka sytuacja
natomiast jeśli planujesz iść od razu na zwolnienie to powiedz dopiero z chwilą przyniesienia L4.
z doświadczenia wiem że lepiej patrzą na osoby które pracują mimo ciązy do jakiegoś czasu niż od razu uciekają na L4 chyba że są do tego konkretne wskazania choć w pracy chyba za bardzo ich to nie interesuje
-
Ida wrote:Franek urodził się 3.03 o godzinie 23.01 przez cc po zagrożeniu rzucawką (ciśnienie skakalo mi do 200/130). Mały jest zdrowy, ma 2390 gram i 51 cm, dostał 9 punktów w skali Apgar (1 ujemny za napięcie mięśniowe ale tylko w pierwszej minucie, w kolejnych po 10). Wyjety z brzucha darł się jak opętany
Widziałam go przez kilka sekund, mąż dłużej. Na szczęście trafił na oddział noworodków, nie wrześniaków. Jest tam obserwowany, rano leżał w inkubatorze ale lekarka mówiła że mogą go przenieść nawet dziś, wszystko zależy od niego. Ale dobrze.sobie radzi, na razie mało je ale to normalne z jego terminie.
Jamam się dobrze, już byłam kilka razy na nogach. Cesarka całkiem fajna, choć trochę dziwna. Dochodzę do siebie powoli, mam nadziei że jutro będę mogła iść do Franka.
Idaaa wzruszyłam się!Gratuluję Ci Franusia
-
mf wrote:Robotka - jak masz soczewicę w puszce, to dajesz jajca - tak ze 3-4, 3-4 ogórki kiszone, 1 cebulka, majonez, sól, pieprz - u nas wszyscy bardzo ją lubią
a jak masz soczewicę do ugotowania, to polecam zupęJest mnóstwo przepisów w necie, ja z czerwonej robiłam -1 -1,5l bulionu, 3-4 ziemniaki i marchewka w kostkę podgotuj na bulionie, szklanka soczewicy czerwonej, gotuj aż się rozciapka i cebulka i czosnek zeszklone na oliwie i curry i papryka słodka
i chyba ugotuję po prostu swoją soczewicę bo mam w torebkach i zrobię sobie jutro sałatkę
-
o jaaaa tyle nadrabiania z wami! 4 razy dzisiaj podchodzilam po kawalku..mam takiego powera ze glowa boli, caly dom blyszczy
...
anka powodzenia!!!!
ida boze jak strasznue sie ciesze..franus duzy chlopaczek! ale zazdraszczam
wiecej nie odnosze sie do postwo bo jam zwykle i kupach, sraczkach i innych pierdolach :-)hehehe ale za to orzyjemnie sie czytamimka84, iwonka1077, KasiaKwiatek, Murraya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
IDA ogromne gratulacje! Cieszę sie ze byłaś w szpitalu przy takim skoku ciśnienia, mogli w porę zareagować :* jestem bardzo ciekawa jak wyglada mały Francesco, w wolnej chwili rzuć nam fotka!!! Odpoczywaj teraz i ciesz sie macierzyństwem
RUDZIA ruda blondynko, daj znać nam jak juz będziesz wiedzieć co jest z tymi wodami matka... Będziemy czekać na niusa -
AGUŚ no wiesz...Ty tez nie wierzysz w fikolka Leosia :>?? ja juz nie wiem w co wierzyc w sumie , ale jak bedzie sn to na bank zgwalce tego anestezjologa MARY :p
ANKA autobusem , JESTES HARDCOREM , ustapil Ci chociaz ktos miejsca, a potem sie slyszy "urodzila w autobusie"
AGUŚ u nas po sn 2 doby juz tylko, po zabiegowym 3, a po cc 4.weronika86, Aguś86 lubią tę wiadomość