Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oficjalnie oddelegowuję Amy do streszczania Mantissie co się u nas dzieje
Amy ty przecież urodzisz ostatnia więc będziesz miała dużo czasu
albo CzaryMary bo zdezerterowała! To co która?
Jeszcze raz mail mantissy cobyście nie zgubiły: [email protected]Angela89, Bambi85, Amy_, KasiaKwiatek, mantissa, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
a no wlasnie, dzieci z zoltaczka bardziej senne, to prawda, a ssac sie nauczy MANTI, musisz byc konsekwentna no albo niech z butelki sprobuja, moze mu atwiej na poczatek pojdzie, wazne zeby nie spadal z tej waigi
a bylo jeszcze o glowkach, moj ma juz 32, i to taki pomiar niezafalszowany bo jak powszechnie wiadomo glowe ma na gorze, w zwiazku z tym nie jest ucisnieta. A te glowki przy porodzie troche sie jakby hmmm "sciskaja", tzn kosci czaszki lekko na siebie zachodza przy przechodzeniu przez kanal rodny, takze Amy nie wizualizuj za bardzo na tym centymetrze, lepiej sie nie stresowacmantissa lubi tę wiadomość
-
Bambi85 wrote:hello . dzisiaj chyba zły dzien bede miala jakos tak czuje.
LIWI najszczersze wyrazy wspolczucia, trzymaj sie tam jakos, dziewczyny maja racje,jakies uspokajacze by sie przydaly, relanium dobra rzecz i wyciszy ew. skurcze .
MARY super brzuszek. Ja wczoraj stwierdzialm, ze to lustro na nowej szafie ma wlasciwosci powiekszajacy chyba...tragedia, chyba je zakleje. Czemu ja tak wygladam
ANKA dobrze ze nadal w domu w dwupaku to lezymy....
Cos tam jeszcze Bambi miala wiedziec ale nia pamietam co... boli mnie glowa.Ktos podpowie ? Ide zrobic szybkie ciasto, bo dzisiaj albo jutro odwiedzi mnie przyjaciolka, zrobie takie bez pieczenia zeby znowu nie spitolic. -
Ewelcia wrote:Oficjalnie oddelegowuję Amy do streszczania Mantissie co się u nas dzieje
Amy ty przecież urodzisz ostatnia więc będziesz miała dużo czasu
albo CzaryMary bo zdezerterowała! To co która?
Jeszcze raz mail mantissy cobyście nie zgubiły: [email protected]idę robić naleśniki
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI mam jeszcze pytanie. We wtorek mam ktg na karowej o 9 rano w przychodni. Pani powiedziala, ze moze byc duza kolejka i zeby sie nie sugerowac zapisem na 9
Ma ktos dosiwadczenie ile to moze potrwac? Bo o 11 mam wizyte u lekarza w innym miejscu Warszawy i nie wiem czy przekladac na pozniej czy zdaze...
-
nick nieaktualny
-
aaa wiem co jeszcze...KRISTI 8h bez jedzenia powinno byc ok, co gorliwsi zalecaja 12h wiec przyjmijmy po srodku 8-10h, pic w nocy mozesz wode, nie jakies slodkie soki, i rano pare lykow wody tez nie zaszkodzi , nie dajmy sie zwaroiowac
JAGA to klucie, pieczenie moze byc zwiazane i z uciskiem glowki i z infekcja trudno powiedziec. Infekcje leczysz wiec git, a na ucisk glowki nic nie poradzisz. to teraz juz naprawde ide,
maggie86, Jaga lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaggie ja na Karową tez mam najblizej. No i na Karowej chwala opieke dla maluchow, Inflancka za to nowoczesna... ale mysle, ze padnie na Karową
tam wszystko sprawnie idzie, na izbie przyjec jest np. wg mnie roznica w tempie w porownaniu z Inflancka, ale duzo osob tez Inflancka chwali
maggie86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bambi85 wrote:planowalam rafaello na krakersach, ale na 3 bit tez chetnie przyjme przepis, takie bez pieczenia najbardziej lubie
herbatniki układam na formie - potem jedna warstwa masy kajmakowej z puszki (daje na chwilę do mikrofali w miseczce, żeby się fajnie rozprowadzała) potem kolejna warstwa herbatników i znów kajmak - zwykle daje się jeszcze jakiś krem tortowy, ale ja nie daję, wzamian ubijam śmietankę kremówkę (cały kartonik) - nie słodzę jej, bo wyjdzie mulące ciastowierzch sypię startą gorzką czekoladą - na drugi dzień jest pychaaaaa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 11:46
Bambi85, Murraya, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHwesta u mnie Inflancka to za daleko już, jakby w nocy to jeszcze pół biedy ale w ciągu dnia to tylko na Karowa bez korków dojadę z mojej strony, mnie koleżanka bardzo polecała bo 2 dzieci tam rodziła i mówi że wszystko super, opieka,podejscie do pacjenta, klimat.
Z tym ktg to możesz sobie posiedzieć, ja z 5 h spędziłam na izbie, bo jest ktg a potem jeszcze czekasz aż lekarz Cię wezwie, na Madalińskiego byłam, ale to zależy od fartaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 11:49
-
3 bit robie na herbatnikach z lidla takich maslanych (niebieska paczka) Nazywają się Sondey. Przebijają nawet oryginalne petitberry.
No to potrzebujesz na normalną blachę:
- 3 opakowania herbatnikow z lidla (ona są duże, wiec jeśli chcesz zamienić namniejsze to 4 opakowania)
- dużą puszkę masy kajmakowej lub 2 małe (z Gostynia jest duża)
- 2 budynie smietankowe
- 500 ml kremowki
- 2 opakowania smietanfix dr oetker
- 100 g miekkiego masla
- lyzeczka cukru waniliowego
- pol tabliczki mlecznej czekolady
- 0, 75 l mleka
Ukladasz na dnie blachy warstwe herbatnikow i smarujesz masa kajmakowa (mozna ja wlozyc do goracej wody to bedzie się lepiej smarowac).
Na to dajesz warstwe herbatnikow. Potem smarujesz wczesniej przygotowanym kremem budyniowym (w 0, 75 l mleka gotujesz 2 opakowania budyniu i zostawiasz do ostygnięcia. Po ostudzeniu miksujesz budyń z miękkim maslem i masa gotowa).
Na to nakladasz warstwe herbatnikow. To zawijam w folie aluminiowa i wkladam na noc do lodowki, zeby się zcięło, a herbatniki zmiękly. Na drugi dzien ubijam kremowke z cukrem waniliowym i tymi dwoma smietanfixami (kremowka jest bardzo po tym sztywna) i smaruje wierzch ciasta. Na to sypie starta czekolade i wkladam do lodowki. Po 2-3 h ciasto gotowe.
Bambi85, Murraya, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny