X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuu Wera ale dajesz czadu matka z tym remontem. Gdzie Ty te siły magazynujesz, heee?? Kolor na ścianę piękny :) "dziewczyński" ale stonowany. Suuper :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:11

Krysti, CzaryMary, misia83, malinka1984, Murraya, KasiaKwiatek, Aguś86, mf, lysinka, Ewelcia, Gosha, mimka84, haneczka, Justinka, maggie86, liloe, NY, Fasia, Ulka84, mantissa, Auro, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak przyszłam to wszystkie uciekły. W duuupie Was mam brzydale. Idę robić pastę jajeczną. Jeszcze za mną zatęsknicie WREDOTY :)

Ps. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to za 17 dni wykluje się mój kurczaczek <3

misia83, Murraya, weronika86, KasiaKwiatek, lysinka, Jaga, Gosha, Justinka, maggie86, NY, Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja:)
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:11

Murraya lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) dzien Dobry
    Ja jak niemowlak spie odkąd w pomalowanej swierzej sypialni spimy no baja ;)hihi najfajniejsze jest to ze synuś daje mamci spać i ze jak ja się budze to on razem zemną :D Kocham Mocno moje sloneczko w brzuszku <3

Miłego Dnia Życzę :)
    Pogoda umnie piękna cwierkające ptaszki i sloneczko mnie obudzilo :)
    Powoli Wiosna budzi się do Życia ;)
    Czas na porzadki i zimowe kurty wek na strych :)
    Życze Usmiechu na buźce i Pogody Ducha :) buzie :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 08:41

Murraya, Gosha, haneczka, Justinka, NY, mantissa, Robotka1 lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida osłupiałam Ty już zostałaś mamą!! Gratuluje,gdzieś mi to umknęło no i czas na zmianę suwaczka. Całuski

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf dodatki zostana bo juz kupione sa..chuj bedzie rozowo...a niech bedzie mala rozowa ksiezniczka..nalezy jej sie za to ze jest dziewczynka i ze tak dluugo na nia czekalismy :D maz jest strasznie podekscytowany..nawet choroba i zmeczenie po pracy nie przeszkodzily w remoncie...strasznie sie podnieca :D
    kasia tez mialam takie cmienia..od 34tc to chyba juz 3 dni takie osobne ze caly dzien cmialo mocniej niz okresowo, ale nie duzo...ale non stop, bez rozroznienia skurczy. To juz taki etap wiec normalne.
    no myslalam ze mnie zjedziecie za te lawende hehehe ale mi sie podobala i niech bedzie ze lubie roz ;D
    Gosha super cisnienie..szkoda ze puchniesz...i za wczasu gratuluje donoszonej ciazy..w koncu zosatlo tylko 15 godzin nie :D
    czary nie ladnie cisnienie skoczylo, monitoruj sie kochana...placzliwy dzien czy tylko noc? ja wczoraj zaczelam dzienplaczem jak sie obudzilam i juz byl rozlozony kosz mojzeszowy niedaleko wzoka :D emocje i hormony..nic dodac nic ujac :D
    czary jade z koksem..juz od 6 na nogach..podekscytowana jestem..tak juz od tygodnia mam mnostwo energii od switu do zmierzchu nawet w nocy ciezko mi usnac bo nada serce wali jak dzwon i cos by sie porobilo :D o 9 ( za ponad godzine) lece odebrac tapety...bede pierwsza klientka w sklepie :D hle hle hle
    jeszcze wiertartke zamowilam bo nam padla wczoraj to tez odbiore ja dzisiaj razem z tapetami...maz bedzie pilnowal w domu przesylek zeby nie przegapic jak bede w sklepie bo on nigdy nie slucha jak ktos puka...a wie ze zla bylabym caly tydzien jesli przegapilby moj dywanik :D
    Ida super wiadomosci! butelka sie nie martw jak dokarmiasz ,wazne ze nadal tulisz maluszka i ze dostaje twoje mleczko...ja od 4tg tez bede musiala sciagac mleko i dokarmiana mala bedzie raz dziennie tylko z butelki...niestetty nie da rady inaczej bo te 3,4hr dziennie bede musiala byc w pracy.

Murraya, KasiaKwiatek, CzaryMary, Gosha, maggie86 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:11

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Witam sie i ja:)

Powoli wracam do żywych. Plecy dalej strasznie bolą, ale jest odrobine lepiej - to chyba zasługa niedzielnego opieprzania. Zrobiłam tylko dwa obiady i ogarnelam chatkę.

Wczoraj rozpoczęłam prasowanie rzeczy małego i powolne pakowanie torby. Jutro USG, na ostatnim gin nie sprawdził przepływów :/ mam cichą nadzieje ze młody fiknął choć nic tego nie zapowiada. Jeśli dalej siedzi na dupce, to w piątek wypytam gina o cc.
    ja tez sie denerwuje pozycja malej...sprawdze w czwartek bo mam wizyte..tylko polozna tutaj na podstawie detektora i badaniem recznym sprawdza jak dziec jest olzony :/..nie wiem czy to wiarygodne wogole...ale jesli jest zle ulozony to wysylaja na usg zeby sparwdzic...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mówicie o spadku czy wahaniach nastroju widzę. Ja w ciąży raczej czegoś takiego nie miałam. Z resztą nigdy pmsu.nawet nie miałam.
    Ale to co teraz się dzieje przekroczyło moje wyobrażenia na temat baby bluesa. Może to nie baby blues ale na pewno obniżony nastrój. Palacze kilka razy dziennie. Fakt, głównie dlatego że chcę by dziecko nie płakało, boję się o niego. Ale taki stan ducha był mi obcy aż do teraz. Ja wiem że to hormony i to minie. Czekam na to bo nie chce się tak czuć.
    to sie nazywa uruchomienie instynktu kochana :D tak ma byc :D niestety o dzieci bedziemy sie juz martwic non stop..zawsze cos sie znajdzie :D

Ida, KasiaKwiatek, maggie86 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    I ja witam sie przy karmieniu. Muszę odnotować spory sukces -Fran je z piersi i coraz mniej się przy niej denerwuje. Wczoraj tylko raz dałam mu butelkę, cały dzień cyc. W dzień śpi całymi godzinami ale w.nocy troszeczkę więcej marudzi. Bałam się że w.nocy będę musiała przez to dawać mm. Ale dziś się udało całą noc na piersi :) A jeśli jest bardzo zmęczony czy zdenerwowany to daję butle ale z moim mlekiem. Odciagam sporo, mam już zapasy :) Jestem taka zadowolona i choć pewnie jeszcze karmienia nie sa unormowane,to odetchnęłam z ulgą, bo bardzo mi na tym zależało.
    Ida tryskasz pozytywizmem nirmalnie podziwiam cię za to ze taka jestes opanowana i wogole ,jestem mega zadowolona ze Franiu je slicznie :) niech rosnie jak na drożdzach buzki sle i pozdrowienia :) Mama <3

Ida lubi tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ja tez sie denerwuje pozycja malej...sprawdze w czwartek bo mam wizyte..tylko polozna tutaj na podstawie detektora i badaniem recznym sprawdza jak dziec jest olzony :/..nie wiem czy to wiarygodne wogole...ale jesli jest zle ulozony to wysylaja na usg zeby sparwdzic...
    Weronika, a przed porodem robią u Was USG?

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysti a czuc farba jeszcze u ciebie? zastanawiam sie jak dlugo ten zapach sie unosi w pokoiku? i tak przez pierwsze 2-4tyg jak bede w domciu mala bedzie w koszu mojzeszowym kolo mnie..ale tak z ciekawosci to ile z tydzien?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mówicie o spadku czy wahaniach nastroju widzę. Ja w ciąży raczej czegoś takiego nie miałam. Z resztą nigdy pmsu.nawet nie miałam.
    Ale to co teraz się dzieje przekroczyło moje wyobrażenia na temat baby bluesa. Może to nie baby blues ale na pewno obniżony nastrój. Palacze kilka razy dziennie. Fakt, głównie dlatego że chcę by dziecko nie płakało, boję się o niego. Ale taki stan ducha był mi obcy aż do teraz. Ja wiem że to hormony i to minie. Czekam na to bo nie chce się tak czuć.
    Idzia bedzie dobrze moja kolezanka tu z tąd tez baby blues miala ale juz jest cisza spokuj :) ty energiczna kobieta jestes i sobie swietnie radzisz i nie doluj się udmiechaj mimo wszystko :**

Ida lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Weronika, a przed porodem robią u Was USG?
    wiesz co nie mam pojecia, ale ma kuzwa nadzieje ze tak....tutaj dziwnie to sie odbywa..dla babek bezproblemowych jest super ale dla babek z problemami troche bagatelizuja wszystko poki ktos sie nie wkurwi..mi chciala wmowic ze skurcze ktore czuje ( na ktg bylo 120! zapis) ze to BH! jak warknelam na nia to sie przestawila....nie bedzie mnie traktowac jak niedouczonej wiesniaczki skoro ja lepiej znam definicje tych skurczy niz ona..zapytalam czy zna definicje BH..bez odpowiedzi....no coz i mam polegac na takiej wlasnie niekompetentnej osobie...jesli powie ze mala jest glowka w dol a bede miec inne odczucia pojade na ip powiem ze brzusio boli i zrobia usg na miejscu..chyba tylko to mi zostanie jesli nie wysle mnie na usg przed prodoem

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ida, ja teraz nie mam wahań nastroju ale dwa lata bujalam sie z depresją wywołaną przez tabletki.
    Wiem co hormony mogą z nami zrobić. O dzieci będziemy sie martwiły juz zawsze, ale jak hormony przestaną tak buzować bedzie lepiej, zobaczysz. Trzymaj sie kochana:*

Ida lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida dzielna jesteś, a wszystko się unormuje zobaczysz Kochana. Pokażesz nam Franka choć na chwilkę? :-D

Weronika wiem, że normalne te ćmienia brzucha itp dlatego mnie to jakoś nie niepokoi. W czwartek sprawdzę czy szyjka się coś powoli szykuje, czy dalej jestem łabędzica :-P

Mnie huśtawki hormonalne ominęły podobnie jak mdłości w poprzednich ciążach i trzymam się tego, że i teraz tak będzie :-)

Mary no ciśnienie wysoko...szczególnie, że pamiętam, że Ty niskociśnieniowiec...kontroluj...

Gosha mam nadzieję, że siki wyjdą w porządku i jeszcze pobędziesz w dwupaku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 08:52

CzaryMary, weronika86, Ida, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida jesteś wielka!! Opanowanie to Twoja mocna strona! Wiadomo, że każdy ma chwilę zwątpienia i spadek formy ale to minie :) Zobacz, Fraczesko pięknie je i to jest w tym momencie najważniejsze :) a że czasami popłacze - no chłopak jakoś z mamusią chce pogadać a że składać zdań jeszcze nie umie to tak po "noworodkowemu" próbuje z Tobą poplotkować.

Ps. czytałam wczoraj język niemowląt - stąd ten wywód :P

KasiaKwiatek, weronika86, Ida lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    krysti a czuc farba jeszcze u ciebie? zastanawiam sie jak dlugo ten zapach sie unosi w pokoiku? i tak przez pierwsze 2-4tyg jak bede w domciu mala bedzie w koszu mojzeszowym kolo mnie..ale tak z ciekawosci to ile z tydzien?
    U mnie nie czuc farby bo pokoj byl dawno malowany w tamtym roku ,ale pamietam ze cebule kladlam na boki w kąt na noc do sypialni by ten zapach cebula wciągla i powiem ze nie cuchlo farbą i wywietrzylam pokuj i git. Tata mi polecil bym cebule na pól przrkroila i po kontach dala polozyla :) metody budowlancôw .

CzaryMary, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    U mnie nie czuc farby bo pokoj byl dawno malowany w tamtym roku ,ale pamietam ze cebule kladlam na boki w kąt na noc do sypialni by ten zapach cebula wciągla i powiem ze nie cuchlo farbą i wywietrzylam pokuj i git. Tata mi polecil bym cebule na pól przrkroila i po kontach dala polozyla :) metody budowlancôw .
    ja nie lubie zapachu surowej cebuli..chyba wole zapach farby :p

misia83, KasiaKwiatek, Gosha, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 3388 3389 3390 3391 3392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ