X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj R jak Ignasia pocalowal w tyleczek ktory wypioł to az podskoczyl w brzuchu haha:) hwesta dawaj ten kopiec kreta :) ja dzis tez zrobie pierwszy raz mam nadzieje ze mi wyjdzie :D

Gosha lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk przestan..dzidiza duza i tyle jakby cos bylo nie tak to juz dawno bys wiedziala...no baba w ciazy..no comment :D
    moja mala sie boi odkurzacza...ale fajnie delikatnie podskakuje przy reage muzyce hehehhe

KasiaKwiatek, CzaryMary, Murraya lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam usg i już sie stresuje ze zasłabne i będę wymiotować znów ;( jak mi przykłada ta głowice to od razu mi słabo i wymiotuje :p

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie:)

Cholerecia, napisałam Wam wczoraj wiadomość z telefonu po wizycie i nie wrzuciło nic :/

W każdym razie na ktg nie było widać skurczy dna macicy, mimo że podczas badania napierdzielało mnie podbrzusze. Ale położna powiedziała, że takie dolne bóle, jak np. krzyża, czy podbrzusza nie są wcale widoczne na ktg, a mogą zapowiadać przedwczesny poród, więc żadnego nie wolno bagatelizować. Ale jak tu rodzić jak szyjka taka długa i zamknięta? Już bym chyba wolała wóz, albo przewóz.

A tymczasem wróciłam do domu (nie chcieli mnie na siłę zatrzymywać i dobrze) i tak mnie zaczął boleć krzyż do tego podbrzusza, że ledwo zasnęłam po godzinie. Rano znów obudził mnie silny ból brzucha, potem przerwa, teraz znów boli, ale już zdecydowanie mocniej niż wczoraj... Co to do cholery:| Chyba okres dostanę :)

Zaczynam dziś 36 tydzień, jeszcze 2 tyg miał być spokój, a tu co?!

Fasia, a jak Julek dzisiaj? Szaleje już? :)

shimmer_lip, CzaryMary, Aguś86, Justinka, misia83, Fasia, Murraya lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    oooo Hwesta mój to się miksera boi przeogromnie, też mam wyrzuty sumienia jak coś miksuje. No ale nie odepnę przecież tego plecaczka z przodu i nie schowam go w ciche miejsce :) To samo ma miejsce w kościele :) Nie leży mu tamten klimat :)
    A moja jest hardkorem :D matka od małego przy maszynie siedziała i dzieciak nie reaguje na takie pierdy jak maszyna do szycia, mikser itd :) ale jej na studiach koledzy do pępka puszczali rammstein du hast :D a ja na to pozwalałam :D

weronika86, CzaryMary, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti zawsze wychodzi :p dzis dzień mężczyzny pamiętajcie ;p

Krysti, CzaryMary, Gosha, Fasia, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie nareszcie przyszła pościel od kokainy...jacyś nieogarnięci tam są, wysłali na zły adres, przesyłka do nich wróciła...musiałam im dopłacać 20zl za to i drugą wysyłkę do mnie...masakra, dobrze, że chociaż pościel śliczna :-) no i mam już rożek czyli wszystko co potrzebne.
    Wczoraj uprałam obicie wózka, fotelika, pościel, kocyki. Jestem gotowa :-D
    Ostatnia rzecz dziś...tantum rosa w aptece :-D

ADK apeluję do Ciebie... ZACHOWAJ SPOKÓJ MATKO! Nie masz żadnej cukrzycy a Franek zdrowy, dogodny chłop i tyle :-D

weronika86, shimmer_lip, CzaryMary, Gosha, Justinka, Murraya lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zapomniałam dodać, że na wypisie mam brać nospę i magnez, wzięłam wczoraj 2 tabletki nospy i aspargin i nie pomogło....

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Boże mi tak gorąco, ze chyba nie zniese jeszcze suszarki :) ale jak mnie wkurwi znowu w nocy i pierdyliardowy raz obudzi to kto wie :D

a propos pieluch... mam odkrycie :D 2 dada są mniejsze niż 1 z babydream a identycznie rozmiarem jak 1 z tesco ;) tylko pampersa oryginalnego nie mam żeby rozbudować swoje badania naukowe :D
    mi tez strasznie goraca ostatnio..szczegolniew nocy a moj chudy kurczak wlacza ogrzewanie jak zasypiam bo mowi ze on nie ma pokladow tluszczy ( czytaj JAK TY!) i jemu zimno...a ja sie cala noc mecze..za to wylaczylam jak wstalam, nakrylam mende i otwarlam patio...hle hle hle... :D
    ja tez mam spostrzeniea co do pieluch dla babek z uk..otoz kupilam 1nke z tesco ( blisko domciu) i 2tyg pozniej 1nke z apteki BOOTS (ich firmy) pieluszki...oba numery do 5kg.ale te BOOTSA sa o polowe mniejsze...wlasnie je zapakowalam do szpitala...

shimmer_lip, Gosha lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Dzis mam usg i już sie stresuje ze zasłabne i będę wymiotować znów ;( jak mi przykłada ta głowice to od razu mi słabo i wymiotuje :p
    To weź od razu powiedz, że ty płasko na plecach nie możesz. Wystarczy, że trochę biodra przekręcisz albo chociaż jedną nogę zegniesz w kolanie, najlepiej prawą, nie będziesz gniotła żyły głównej dolnej czy jak jej tam na imię i będzie git :)

weronika86, KasiaKwiatek, hwesta, Gosha, Fasia, Murraya lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Aaa zapomniałam dodać, że na wypisie mam brać nospę i magnez, wzięłam wczoraj 2 tabletki nospy i aspargin i nie pomogło....
    mi dopiero pomagalo na skurcze z 4 tabsy magnezu i 2 nospy forte gdzie ja nospy w zyciu to moze z 5 razy uzylam wiec dawka duza..ile wzielas tej nospy? niby na skurcze porodowe nospa nie dziala.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 14:15

haneczka, Krysti, CzaryMary, Murraya lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Cześć Mamusie:)

Cholerecia, napisałam Wam wczoraj wiadomość z telefonu po wizycie i nie wrzuciło nic :/

W każdym razie na ktg nie było widać skurczy dna macicy, mimo że podczas badania napierdzielało mnie podbrzusze. Ale położna powiedziała, że takie dolne bóle, jak np. krzyża, czy podbrzusza nie są wcale widoczne na ktg, a mogą zapowiadać przedwczesny poród, więc żadnego nie wolno bagatelizować. Ale jak tu rodzić jak szyjka taka długa i zamknięta? Już bym chyba wolała wóz, albo przewóz.

A tymczasem wróciłam do domu (nie chcieli mnie na siłę zatrzymywać i dobrze) i tak mnie zaczął boleć krzyż do tego podbrzusza, że ledwo zasnęłam po godzinie. Rano znów obudził mnie silny ból brzucha, potem przerwa, teraz znów boli, ale już zdecydowanie mocniej niż wczoraj... Co to do cholery:| Chyba okres dostanę :)

Zaczynam dziś 36 tydzień, jeszcze 2 tyg miał być spokój, a tu co?!

Fasia, a jak Julek dzisiaj? Szaleje już? :)
    haneczka a szyjka wogole sie nie skrocila?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    mi tez strasznie goraca ostatnio..szczegolniew nocy a moj chudy kurczak wlacza ogrzewanie jak zasypiam bo mowi ze on nie ma pokladow tluszczy ( czytaj JAK TY!) i jemu zimno...a ja sie cala noc mecze..za to wylaczylam jak wstalam, nakrylam mende i otwarlam patio...hle hle hle... :D
    ja tez mam spostrzeniea co do pieluch dla babek z uk..otoz kupilam 1nke z tesco ( blisko domciu) i 2tyg pozniej 1nke z apteki BOOTS (ich firmy) pieluszki...oba numery do 5kg.ale te BOOTSA sa o polowe mniejsze...wlasnie je zapakowalam do szpitala...
    To mój chudy kurczak (70kg żywej wagi :) ) od zawsze kocha się wietrzyć :) i to tak, że całą zimę chodzi po domu w krótkich spodenkach i koszulce z krótkim rękawem :) normalnie jak na niebo patrzę to mnie trzęsie ale teraz się pięknie zgrywamy bo ja tylko chodzę i pufam z gorąca ;)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta shimmer lip ma racje..nie mozesz lezec na plasko skoro masz takie dziwne akcje. mimka powodzenia na ktg..pojutrez juz masz ciaze donoszona!

mimka84, hwesta lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chce ktg :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk ja ci dam jak cię zobacze w tej Legnicy w śierpniu na poczatku :) ty duze dziecko masz po prostu ostatnio na glukozie byla polka zemną i mowila mi ze syna poerwszego urodzodzila przez cc 4,5 kg w szoku bylam bo ona drobna jak maczek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Krysti zawsze wychodzi :p dzis dzień mężczyzny pamiętajcie ;p
    Ja juz mojemu kawe do lozka przynioslam z ranka :)

hwesta lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    To mój chudy kurczak (70kg żywej wagi :) ) od zawsze kocha się wietrzyć :) i to tak, że całą zimę chodzi po domu w krótkich spodenkach i koszulce z krótkim rękawem :) normalnie jak na niebo patrzę to mnie trzęsie ale teraz się pięknie zgrywamy bo ja tylko chodzę i pufam z gorąca ;)
    moj 65...ale dzisiaj go chyba wrzuce na wage..chorowal 2 tyg..i nie wiem czy mozliwe zeby z takiego chudzielca jeszcze schudnac ale jak wczoraj robil remont to mi lzy stanely w oczach jak on mizernie wyglada :( jesli nie poprawi sie wyglad do tygodnia po chorobie to ciagne go do lekarza albo kupie cos na apetyt..ja musze wpychac w niego jedzenie..jak zapytam kochanie chcesz jesc: nieee! ale jak dam juz to zje..chyba musze co 3 godz po prostu po podawac pod nos..naprawde sie martwie..same kosci... ma 180 wzrostu
    i pewnie teraz do 62 zjechal

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida super, że idziecie do przodu :) Franio to dzielny facet :)
    Werka chyba takie reczne sprawdzanie polozenia dziecka jest wiarygodne. Pomysl jak 30 lat temu lekarze sprawdzali polozenie u naszych mam :) Tylko recznie ;) Przy czym wiadomo- trzeba się na tym znac ;)

weronika86 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
‹‹ 3390 3391 3392 3393 3394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ