Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ida wrote:Kochana, każda przechodzi to inaczej, nie ma co panikować, że np. nie bolą nas piersi. Mnie np za bardzo nie mdli, ale z drugiej strony to dobrze
Po co się męczyć :p Ile jest ciąż bezobjawowych, zakończonych szczęśliwym porodem
Nie ma reguły.
Poprzednią ciążę miałam bezobjawową i teraz goni koło mnie 22mc łobuzwięc wiem że i tak można, ale ten progesteron nie daje mi cały czas spokoju, ale ok koniec z tym zamartwianiem się, przecież na pewno wszystko jest ok
Ida, Aga89, weronika86, olka30, Cynamonek30 lubią tę wiadomość
-
olka a ty nie za wczesnie odstawiasz progesteron? liloe wiem kochana...spanikowalam
wszystko jest w porzadalu
justinka mnie tez piersi wogole nie bola tylko sa lekko wieksze, albo mi sie wydaje
zawsze bolaly od samej owulacji a w tym cyklu nie
mnie w poprzedniej tez nie boally wogole i mam 11 letniego duzeg i zdrowego chlopa
dziewczyny prawie pobilam pakistanahahha zmulilo mnie rano a ze do pracy na popoludnie wiec o 10 polozylam sie i od razu zasnelam...po pol godziny ktos napierdziela w drzwi..przeciez jak puka 2 razy ( wali nie puka!) i nikt nie otwiera to kuzwa nikt nie chce otworzyc albo spi albo jest zajety! dobrze ze mnie syn obudzil! skurwysyn podsawil sobie drabine pod okno z pierwszego pietra ( mieszkamy w domku) i chcial myc szyby bez pytania...problem w tym ze ja mam lozko przy oknie, spie twarza do okna ..jak ja bym go tam zobaczyla to w pysk i pewnie zabilabym goscia bo spadlby z ta drabina
hahahaha tak sie na niego wydarlam z rozpirzonymi wlosami, ze ledwo zakret wyrobil..teraz mi sie go zal zrobilo
pewnie wygladalam jak szrek
hahha
olka30 lubi tę wiadomość
-
Myślę, że nie za wcześnie, bo miałam brać tylko 10 dni i tak przeciągłam przez te pobolewania brzucha @, ale w badaniach mam bardzo duży progesteron, więc nie potrzebnie go podwyższam, a w nocy spać po luteinie nie mogę, bo mam takie arytmie. Zdrowiej będzie odstawić.
-
Ale żeście się laseczki rozpisały
Co do piersi to mi już odchodzą bóle ale w nocy nie ma mowy o leżeniu na nich bo ból jest ogromny. Ale są już chyba rozmiar większe
Nudności troszkę dziś ale apetyt dalej jesti dziś łeb mi rozrywa
Bóle w podbrzuszu przeszły ale też odprężyłam się po piątkowym wyniku HCG
Wczoraj pojechaliśmy do teściów na obiad i grillano i weź się wykręć od kawy
dobrze że mój gin powiedział że malutką można wypić to powiedziałam że tylko symbolicznie chcę
Uwielbiam ser pleśniowy z grilla a w ciąży lepiej nie jeść więc już coś nie tak bo czemu nie, piłam wodę i też chyba jakieś myśli się pojawiają a na koniec przed snem spuchły mi nogi ale tak masakrycznie że dotknąć się nie dało ale teściowa pomimo wszystko twardo nie pytała czy czasem... nocowaliśmy u nich i jak na złość chyba ze 3 razy wstawałam siku
Na odchodne dziś rano dostaliśmy 3 litrową butelkę wina domowego... no chyba mnie coś strzeli bo uwielbiam domowe czerwone wino
W piątek wizyta i mam nadzieję że kijanka się pojawi i focia będzie to w sobotę można powiedzieć i już się nie będę musiała wykręcać od wielu rzeczy
Co ciekawe to ja zdecydowanie spokojniejsza jestem i jakoś humorek też jest w porównaniu do ostatnich min 2 latwięc może ciąża po prostu jest na prawdę "stanem odmiennym"
Ida, weronika86 lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
nick nieaktualny
-
Ida cieszę się że wszystko w porządku
Ja idę sprawdzić tsh w środę, co prawda nie mam z tarczycą problemów ale jak dostałam skierowanie to sprawdzęIda lubi tę wiadomość
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Witam wszystkie mamusie:)
Dołączam do Was mam termin na 8 kwietnia . Moja przygoda ze staraniami skończyła się szybciej niż zaczęła:)31 lipca zakupiłam testy ciążowe, testy owulacyjne i inne akcesoria niezbędne do starania się o dzidziusia (termometr itp.) po czym w sobotę przypomniałam sobie ze czegoś mi brakuje ...... nie mam okresu !!!!!! zrobiłam test i pokazały się dwie kreski co dziwne tydzień wcześniej a co za tym idzie 7 dni po prawdopodobnym zapłodnieniu gdy zrobiłam test wyszedł ujemny stąd postanowienie że w kolejnym miesiącu będziemy się starać profesjonalnie
:)a tutaj taka niespodzianka:). Wizytę u ginekologa zaplanuje dopiero za jakieś 2 tygodnie bo teraz różnie jeszcze może być a ja nie lubię cieszyć się na wyrost. W ogóle ta informacja jeszcze do mnie nie dotarła i muszę się z nią oswoić, co prawda mam już dwuletnią córeczkę ale tak samo jak za pierwszym razem jest to dla mnie takie niewiarygodne. Pozdrawiam WAS .
olka30, Another, CzaryMary, Ida, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Weronika pierwsze słyszę. Luteinę dostaje się jak się ma problem z drugą fazą cyklu, albo z ciałkiem żółtym. Zazwyczaj bierze się 10 dni i czeka na @, a jak się nie pojawia to test. Progesteron bierze się na sztuczne podtrzymanie ciąży, jak nie ma z ciążą problemów to się nie powinno brać. Poza tym, miałyśmy nie pisać o rzeczach smutnych, ale prawda jest taka że natura sama urządza selekcję zarodków i pozbywa się wadliwych, teraz się wszystko podtrzymuje i tyle dzieci chorych się rodzi.. Mam przykład bliskiej przyjaciółki, która wiele lat się godziła z tym, że ma niepełnosprawne fizycznie i psychicznie dziecko, ale leżała plackiem w szpitalu od pierwszego mies. ciąży prawie do samego końca. Nikomu nie życzę
Jak się coś dzieje to trzeba działać, ale skoro jest ok to lepiej nie brać sztucznie hormonów.
-
nick nieaktualny
-
A u mnie dziś to nawet zimno
a na obiad tortilla zrobiona przez mężusiaIda lubi tę wiadomość
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Ida wrote:Dziewczyny, a jakieś witaminki już bierzecie? Jak tak to jakie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 17:33
-
Dziewczyny polecam na upały zimnego arbuza
Bardzo orzeźwiające
Co do witamin to przed ciążą łykałam Vita-min plus mama firmy Olimp. Teraz zmieniłam je na Prenatal Complex a dodatkowo Gold DHA Olimpu, Magnez+B6 i żelazoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 17:45
-
Ida wrote:Dziewczyny, a jakieś witaminki już bierzecie? Jak tak to jakie?
Mi mój gin zalecił Pharmaton Matruelle i oczywiście nadal kwas foliowyIVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019