Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie dam rady nadrobić dzisiejszego dnia, w każdym razie odwołuje poród 16 marca bo mała albo jest malutka albo lekarz ją zle pomierzyl... Podcięło mi to skrzydła i wprawiło w obawę o zdrowie małej... No nic, mam skierowanie na konsultacje do porodu w której ujął tez to ze o 2 tyg mniejsza wypada mniej więcej... Jutro dzwonię sie umówić, będę rodzic na inflanckiej jednak
-
nick nieaktualnyoki dziewczynki. powoli zbieram się do doktorka. Trzymajcie kciukasy, żeby szyjka okazał się na tyle długa żeby donosić syna do tego 27ego.
Buuuziakihwesta, sylvia007, lysinka, maggie86, Anka1501, iwonka1077, NY, KasiaKwiatek, haneczka, Angela89, Fasia, shimmer_lip, mantissa, Gosha, Justinka, Murraya, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Mam takie głupie myśli... Jutro mam wizytę i ktg...no i z tym rozwarciem chodzę. Boje się, że mnie będzie chciał już do szpitala położyć
-
nick nieaktualny
-
Hwesta co do Twojej dzidzi to ona wcale nie jest taka malutka. Moja niby waży 2690, ale lekarz stwierdził, że ta wagą na 100 % zawyżona bo kość udowa wychodziła wczoraj na 38t4d
a co do antybiotyku to ją bym się zastanowiła , bo jeśli Mała by się zaraziła od Ciebie, to dużo gorzej by było niż gdybyś antybiotyk teraz wzięła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 17:44
-
hwesta wrote:Anka ale on chce mi dać teraz na tydzień znów antybiotyk a pozniej przy porodzie. Przy porodzie sie zgadzam, teraz nie
-
dzięki laski:D czyli tak jak przypuszczałam, gówno mi jest:D a moje twardnienia to dupa a nie objawy:P
Lwica nie masuję brzuszka.
rany dziewczyny kopnijcie mnie w dupę bo ja mam nawet nie zapalone w kominku!!!! a tu już 18 czyli pora mojego spa:D -
nick nieaktualnyJa wiem ze na ten dodatni gbs dają przy porodzie. A nie ze lecza i faszerują i w ciazy i przy porodzie. Zreszta i tak pewnie zrobię jak mi bedą kazać. U mnie zatrzymała sie na 34 tyg w rozmiarach mniej więcej, poza głowa która jest na 37. Ide i wrócę jak będę miała lepszy humor jak mi przejdzie. A kość udowa na 32+6 nawet i mnie nie martwi to ze jest mała , martwi mnie to ze przestała rosnąć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 18:00
-
hwesta wrote:Ja wiem ze na ten dodatni gbs dają przy porodzie. A nie ze lecza i faszerują i w ciazy i przy porodzie. Zreszta i tak pewnie zrobię jak mi bedą kazać. U mnie zatrzymała sie na 34 tyg w rozmiarach mniej więcej, poza głowa która jest na 37. Ide i wrócę jak będę miała lepszy humor jak mi przejdzie. A kość udowa na 32+6 nawet
Moja Ninka była do 22 tygodnia z wymiarów prawie o 2 tyg większa, a teraz jest prawie o 3 mniejsza, poza tą kością udową
A Ty pisałaś, że urodziłaś się malutka i to w terminie pewnie, więc naprawdę nie masz się czym martwić. U mnie sytuacja jest trochę inna, bo niby Ninka powinna mieć wagę mniej więcej taką jak Gabi, a ta ważyła 3680g, ale i tak moja gin jakoś się tym zbytnio nie przejmuje, bo dzidzia rośnie, wolno, bo wolno, ale jednak rośnie
-
Klaudia90 wrote:Czy tylko ja tu nie miałam ani razu ktg? Jutro rozpoczynam 38 tc, wizytę u gin mam dopiero 19.03, ale wątpię, że podczas wizyty będę miała robione te badanie... ;/
pytałam ostatnio lekarza czy każda kobieta ma pod koniec ciąży czy tylko ze wskazaniami a on mi na to, że nie ma dowodów, że ktg jest bardziej miarodajne niż przepływy i wtedy mi pierwszy raz sprawdził na usg...a tak samo już byłam poirytowana czemu ja tego nie miałam jeszcze
-
nick nieaktualnyHwesta nie stresuj się, mała w genach po Tobie ma, że drobinka. Mój Miki też olbrzymem nie jest, a wydaje mi się, że rzeczywiście poprzednie usg mogło nie być dokładne i się zbliżyły do siebie wymiary. Co do antybiotyku to zrobiłabym podobnie. Te paciorkowce normalnie ma wiele z nas i one nie szkodzą nam, mogą byś groźne dla dziecka i dlatego podajw się go przed porodem i to zabezpiecza. Nie rozumiem po co on chce go teraz wybijać....
A czemu jednak Inflancka? Może się spotkamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 18:14