X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jej ty to juz wiesz mniej więcej jak to wyglada a ja ciemna dupa mysle ze dam rade rozpoznać zaczynającą się akcje u mnie ,.'A kochana jak poród sie zaczyna to musza wody odejść pierwsze czy nie .! Bo ja to nie wiem naprawdę .pierwsza ciaza moja .
    Krysti wody nie zawsze odchodzą przed akcją. Mogą a nie musza. Czesciej chyba się zaczyna od skurczy. A wody to czasem idą dopiero przed parciem. Nawet zdarza się, że muszą przebić ;)

Krysti lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka z mojej miejscowości zemdlała jak skurcze dostała silne i się zaczęło ona strasznie sie bała porodu :( jej mysle ze nie bedzie tak zle umnie jestem nastawiona na najsilniejszy bol .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    3 palce to 6 cm. Jeden to 2 cm. Kurcze jakby już było 6 cm to bliziutko. Ale 6cm bez bólu? 3cm to jeszcze ;) Mnie powyżej 3-4 już bolało dość mocno...

Maggie to chyba jakaś szczesciara i urodzi bez bólu w 15 minut ;)

maggie86, Aguś86, Fasia, Gosha, Eweliśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Krysti wody nie zawsze odchodzą przed akcją. Mogą a nie musza. Czesciej chyba się zaczyna od skurczy. A wody to czasem idą dopiero przed parciem. Nawet zdarza się, że muszą przebić ;)
    Aha to tak dzięki wielkie

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Krysti nie muszą wody odejść, na pewno nie przegapisz porodu :)
    Uwierz, że jak się zacznie poród to będziesz wiedziała ze to juz :)
    :) ah to dobrze :) dobrze ze jesteście :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komodę mi dZis pan wysłał z Niemiec idzie mam nadzieje ze dojdzie przed porodem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:07

NY lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Anka ok 3cm wczoraj sprawdzane, mama mnie pyta czy mi dzis też spuchły palce to i Wam napisałam palce
    juz prawie jesteśmy
    do pozniej

Rudzia, Anka1501, hwesta, haneczka, Fasia, KasiaKwiatek, Gosha, Agusiek89, misia83, mimka84 lubią tę wiadomość

• NY Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie aż się jakoś wzruszyłam ;) 3mam kciuki wszystkie będziemy sercem z Wami ;)

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:

Lali Twoje dziecię przeziebione jak moje... Też se czas wybrały kurde :/

No widzisz, male kurczaki w taka ladna pogode jeszcze sie pochorowaly, moja juz spi z goraczka :(

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • NY Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Moja koleżanka z mojej miejscowości zemdlała jak skurcze dostała silne i się zaczęło ona strasznie sie bała porodu :( jej mysle ze nie bedzie tak zle umnie jestem nastawiona na najsilniejszy bol .
    No to super, ja przy okresie mdlałam, przy sytuacjach stresowych jak np mama była po operacji to też padłam przy jej łóżku w szpitalu i tego właśnie się boję, że mi się Lila niedotleni jak odpłynę ;(

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teraz siedzi we wannie. Zaraz będzie łóżeczko, krople do noska, masc majerankowa i spanie. Na szczescie poki co goraczki nie ma. Bede sprawdzać, bo zawsze najwyzsza jest wieczorem i w nocy... I tu dziekuje temu co wynalazl bezdotykowy termometr ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku Maggie lekkiego i szybkiego porodu, powodzenia :)

Angela, super wieści :)

km5smg7yaiikzi6r.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Dziewczyny czekam na mamę i jade do szpitala. Ruszyłam się wziąc prysznic i poleciały mi brązowe upławy podczas kapieli a juz po podczas siku krwiste, zadzwoniłam do położnej i każe przyjezdżać bo to przedsmak porodu plus te moje kilkudniowe rozpieranie w krzyżu, szykuje sie i jak juz się ubierałam to usłyszałam pyk i wody poszły, matce na wykładzine w sypialni bo tu sie ubierałam, nic nie boli póki co, juz ubrana i z torba czekam, mama pracuje blisko i zaraz bedzie,meżu zszokowany bo chciał pepowine przecinac ale nie da rady przyleciec tak szybko, pierwszym wolnym lotem ma się zabrac, miał być w piatek. odezwę się w miare mozliwości poźniej.
    O matko, matko :) byłam u taty a tu takie wieści :0 trzymaj się Maggie kochana :) niech lekko i sprawnie pójdzie :) kciuki zaciśnięte kochana :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie co to się dzieje !! :) trzymaj się dzielnie Kochana! zaciskam kciuki żeby wszystko poszło bez komplikacji, bez bólu i szybciutko :)) przykro mi tylko, że mąż nie zdążył przylecieć ...

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi trzymam kciuki za łatwy i bezbolesny poród.

Ja leże na łóżku i wcisnęłam w siebie UWAGA pół tabliczki czekolady wedla z toffi. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaka ona pyszna. Dawno tak mi czekolada nie smakowała. Jutro jade na wizyte do gina , o 17 mam ktg . Wróce do domku pewnie w czwartek bo gina mam w Łodzi i nie zdąże wieczorem na autobus by wrócić.

No chyba , że szyjka zniknęła to wtedy szpital się znów pewnie ukłoni a nie powrót do domu.

Angela super wiadomości. Kiedyś miałam napisać Ci ze moze mniejsze porcje Martynce podawać ale cześciej , bo wcześniaczki mają dużo mniejsze zołądki. Teraz trzymam kciuki za szybkie przybieranie na wadze byście mogli wrócić do domku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:23

Angela89 lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super wieści :) idzie ku lepszemu zdecydowanie :)

Oj bym coś słodkiego wciągnęła :( dobrze że nic w domu nie ma :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaa Maggie! Tylko szkoda, że męża nie ma w PL. Współczuję mu bardzo bo facet musi odchodzić od zmysłów tyle km od was... :( a i Tobie byłoby z nim raźniej. Dobrze że masz mamę. Trzymaj się i oby bolało jak najmniej! :*

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela:) Udało się, super :)

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie lekutkiego porodu! :) Baw się dobrze :D :D :D

shimmer_lip, haneczka, Gosha lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych nerwów tylko brzuch i żołądek mnie boli :/ człowiek głupi i sie denerwuje, więcej krzywdy tymi nerwami sobie robię niż to warte

‹‹ 3418 3419 3420 3421 3422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ