X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jej ty to juz wiesz mniej więcej jak to wyglada a ja ciemna dupa mysle ze dam rade rozpoznać zaczynającą się akcje u mnie ,.'A kochana jak poród sie zaczyna to musza wody odejść pierwsze czy nie .! Bo ja to nie wiem naprawdę .pierwsza ciaza moja .
    Krysti wody nie zawsze odchodzą przed akcją. Mogą a nie musza. Czesciej chyba się zaczyna od skurczy. A wody to czasem idą dopiero przed parciem. Nawet zdarza się, że muszą przebić ;)

Krysti lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka z mojej miejscowości zemdlała jak skurcze dostała silne i się zaczęło ona strasznie sie bała porodu :( jej mysle ze nie bedzie tak zle umnie jestem nastawiona na najsilniejszy bol .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    3 palce to 6 cm. Jeden to 2 cm. Kurcze jakby już było 6 cm to bliziutko. Ale 6cm bez bólu? 3cm to jeszcze ;) Mnie powyżej 3-4 już bolało dość mocno...

Maggie to chyba jakaś szczesciara i urodzi bez bólu w 15 minut ;)

maggie86, Aguś86, Fasia, Gosha, Eweliśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Krysti wody nie zawsze odchodzą przed akcją. Mogą a nie musza. Czesciej chyba się zaczyna od skurczy. A wody to czasem idą dopiero przed parciem. Nawet zdarza się, że muszą przebić ;)
    Aha to tak dzięki wielkie

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Krysti nie muszą wody odejść, na pewno nie przegapisz porodu :)
    Uwierz, że jak się zacznie poród to będziesz wiedziała ze to juz :)
    :) ah to dobrze :) dobrze ze jesteście :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komodę mi dZis pan wysłał z Niemiec idzie mam nadzieje ze dojdzie przed porodem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:07

NY lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Anka ok 3cm wczoraj sprawdzane, mama mnie pyta czy mi dzis też spuchły palce to i Wam napisałam palce
    juz prawie jesteśmy
    do pozniej

Rudzia, Anka1501, hwesta, haneczka, Fasia, KasiaKwiatek, Gosha, Agusiek89, misia83, mimka84 lubią tę wiadomość

• NY Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie aż się jakoś wzruszyłam ;) 3mam kciuki wszystkie będziemy sercem z Wami ;)

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:

Lali Twoje dziecię przeziebione jak moje... Też se czas wybrały kurde :/

No widzisz, male kurczaki w taka ladna pogode jeszcze sie pochorowaly, moja juz spi z goraczka :(

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • NY Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Moja koleżanka z mojej miejscowości zemdlała jak skurcze dostała silne i się zaczęło ona strasznie sie bała porodu :( jej mysle ze nie bedzie tak zle umnie jestem nastawiona na najsilniejszy bol .
    No to super, ja przy okresie mdlałam, przy sytuacjach stresowych jak np mama była po operacji to też padłam przy jej łóżku w szpitalu i tego właśnie się boję, że mi się Lila niedotleni jak odpłynę ;(

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teraz siedzi we wannie. Zaraz będzie łóżeczko, krople do noska, masc majerankowa i spanie. Na szczescie poki co goraczki nie ma. Bede sprawdzać, bo zawsze najwyzsza jest wieczorem i w nocy... I tu dziekuje temu co wynalazl bezdotykowy termometr ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku Maggie lekkiego i szybkiego porodu, powodzenia :)

Angela, super wieści :)

km5smg7yaiikzi6r.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Dziewczyny czekam na mamę i jade do szpitala. Ruszyłam się wziąc prysznic i poleciały mi brązowe upławy podczas kapieli a juz po podczas siku krwiste, zadzwoniłam do położnej i każe przyjezdżać bo to przedsmak porodu plus te moje kilkudniowe rozpieranie w krzyżu, szykuje sie i jak juz się ubierałam to usłyszałam pyk i wody poszły, matce na wykładzine w sypialni bo tu sie ubierałam, nic nie boli póki co, juz ubrana i z torba czekam, mama pracuje blisko i zaraz bedzie,meżu zszokowany bo chciał pepowine przecinac ale nie da rady przyleciec tak szybko, pierwszym wolnym lotem ma się zabrac, miał być w piatek. odezwę się w miare mozliwości poźniej.
    O matko, matko :) byłam u taty a tu takie wieści :0 trzymaj się Maggie kochana :) niech lekko i sprawnie pójdzie :) kciuki zaciśnięte kochana :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie co to się dzieje !! :) trzymaj się dzielnie Kochana! zaciskam kciuki żeby wszystko poszło bez komplikacji, bez bólu i szybciutko :)) przykro mi tylko, że mąż nie zdążył przylecieć ...

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi trzymam kciuki za łatwy i bezbolesny poród.

Ja leże na łóżku i wcisnęłam w siebie UWAGA pół tabliczki czekolady wedla z toffi. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaka ona pyszna. Dawno tak mi czekolada nie smakowała. Jutro jade na wizyte do gina , o 17 mam ktg . Wróce do domku pewnie w czwartek bo gina mam w Łodzi i nie zdąże wieczorem na autobus by wrócić.

No chyba , że szyjka zniknęła to wtedy szpital się znów pewnie ukłoni a nie powrót do domu.

Angela super wiadomości. Kiedyś miałam napisać Ci ze moze mniejsze porcje Martynce podawać ale cześciej , bo wcześniaczki mają dużo mniejsze zołądki. Teraz trzymam kciuki za szybkie przybieranie na wadze byście mogli wrócić do domku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:23

Angela89 lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super wieści :) idzie ku lepszemu zdecydowanie :)

Oj bym coś słodkiego wciągnęła :( dobrze że nic w domu nie ma :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaa Maggie! Tylko szkoda, że męża nie ma w PL. Współczuję mu bardzo bo facet musi odchodzić od zmysłów tyle km od was... :( a i Tobie byłoby z nim raźniej. Dobrze że masz mamę. Trzymaj się i oby bolało jak najmniej! :*

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela:) Udało się, super :)

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie lekutkiego porodu! :) Baw się dobrze :D :D :D

shimmer_lip, haneczka, Gosha lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych nerwów tylko brzuch i żołądek mnie boli :/ człowiek głupi i sie denerwuje, więcej krzywdy tymi nerwami sobie robię niż to warte

‹‹ 3418 3419 3420 3421 3422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ