X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Czyli może być też z jednej dziury? Troszkę mnie pocieszyłyście. Bo martwiłam się że może wymaz jednodziurkowy będzie niemiarodajny.

Teoretycznie może się przenieść przez dwudziurkowe zabawy (ja zwolenniczką nie jestem) i nieodpowiednie mycie, podcieranie się. Ale to są podstawowe zasady higieny. Trzeba uważać i tyle (ja całą ciążę wycieram się tam ręcznikami papierowymi)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Ja dokładnie to samo. Wczoraj testowałam na mężu laktator, na 8 levelu ciągnął porządnie. Nauczyłam się go składać, przetestowałam w wersji ręcznej, bateryjnej i elektronicznej. Wysterylizowałam (polecam woreczki do sterylizacji BabyOno - mega sprawa jak dla mnie) dorzuciłam smoczki i nakładki, popakowałam w woreczki :) Dziś uczę się Snuzy i też bach do torby. Wygrzebałam torbę termiczną na Engerix, wkład chłodzący już się mrozi, torba jakby co w zasięgu ręki. Dziś przymuszę męża do spakowania swoich rzeczy na przebranie w plecak (wygodne spodnie, t-shirt, klapki) i położenie koło torby :P

jejku, co to sa woreczki do sterylizacji? co to jest snuzy?

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Marta Alvi zdecydowanie moje piczkowe bóle się nasilają w nocy. Jak mam się z boku na bok przekręcić to normalnie zdrowaśki w głowie klepie :D A jakiego konkretnie używasz kremu???

Aaa powiem Ci że różnie, co mi w łapę wpadnie. Była i Joanna i Bielenda, wszystkie są spoko. Jedyne czego nie polecam to kremu z bawełną bo jest strasznie słaby, na bożene się nie nadaje :) Ale wszystkie inne są spoko :D

Tak mi się nie chce obiadu zrobić że chyba oszaleję zaraz :( Samo myślenie o gotowaniu doprowadza mnie do rozpaczy. I pomyśleć, że przed ciążą uwielbiałam siedzieć w kuchni... nie wiem co to się ze mną porobiło...

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

ok, juz wygooglowałam. Te woreczki to czad. Musze kupić koniecznie :) Dzięki :)

liloe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-woreczki-do-sterylizacji-w-kuchence-w-mikrofalowej.html

http://www.snuza.pl/produkty/snuza-hero.html

:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka chyba pytałaś wczoraj o bawełniane kocyki babyono - posiadam dwa, wg mnie super, po praniu jak nowe, jakość pierwszorzędna. Bawełna z dwóch stron, bez żadnych minky itp

Mnie spojenie nie boli, ale mi chrupie w kościach przy przekręcaniu się. Odgłos, jakbym coś sobie złamała. Ale to nie boli, tylko brzmi strasznie i pochodzi z okolic spojenia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 12:56

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Aaa powiem Ci że różnie, co mi w łapę wpadnie. Była i Joanna i Bielenda, wszystkie są spoko. Jedyne czego nie polecam to kremu z bawełną bo jest strasznie słaby, na bożene się nie nadaje :) Ale wszystkie inne są spoko :D

Tak mi się nie chce obiadu zrobić że chyba oszaleję zaraz :( Samo myślenie o gotowaniu doprowadza mnie do rozpaczy. I pomyśleć, że przed ciążą uwielbiałam siedzieć w kuchni... nie wiem co to się ze mną porobiło...

nie gotuj kochana. Leż sobie, odpoczywaj. Boli Cię pipka - co się będziesz męczyć ?

MartaAlvi lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    taaa obiecanki - cacanki i tak Cię w pupala skrobną :) BÓJ SIĘ !!! ;)
    jak Cię skrobnę w dupala to gwiazdki zobaczysz:D
    e no może nie 2016 ale tak 2017 było by cudnie:D

CzaryMary lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ze zaczniesz starania jak Jagoda będzie miała rok :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm proszę się przyznać kto usuwa posty?? Mój błędnik przez to szaleje. Zaraz się zrzygam !

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nie obrazilam..po prostu przykro mi sie zrobilo ale licze sie z inna opinia..zreszta ja pracuje i o 10 musialm wybyc do pracy..wroce dopiero o 14.00 a 14.45 mam polozna pozniej oniad, sorzatanie o o 17.30 wyjazd po tesciowa wiec pewnie poznym wieczorem sie odezwe lub z rana :-)

liloe, Fasia, Amy_ lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu mam dziwne przeczuci, że Gosha się rozpakowała???

weronika86 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe opis wyjebany hahha..moze cie zatrudnimy jako osobe donstreszczania?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia ja tez mam takie przeczucie...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Też o niej myślę. Zawsze odezwała się od rana. A ostatni wpis wczoraj przed 2 w nocy i to, po akcji z ciśnieniem...
    Gosia odezwij się!

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wy widzicie ze ktos usuwa posty? i po co wogole?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:

mi też się wydaje, że Gosha wypakowała młodego z plecaka :)

A Krystynka?? Krystiii dzisiaj nie rodzimy!! Jutro są Twoje urodziny!!

Militta110816, liloe, sylvia007, Murraya, Fasia, Eweliśka, KasiaKwiatek, Amy_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    jak wy widzicie ze ktos usuwa posty? i po co wogole?

strony przeskakują. przykładowo Twój wpis był jako pierwszy na tej stronie a za jakiś czas znalazł się na poprzedniej - dałam tylko taki przykład.

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    A Krystynka?? Krystiii dzisiaj nie rodzimy!! Jutro są Twoje urodziny!!

Jutro są imieniny mojej babci, a w pon mojej mamy - mam rodzić, czy nie?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 13:09

Militta110816, CzaryMary, Aguś86, Murraya, lysinka, Fasia, iwonka1077, Amy_, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Jutro są imieniny mojej babci, a w pon mojej mamy - mam rodzić, czy nie?????

Ty jeszcze nie! Czekaj cierpliwie w swojej kolejce. Jak będą urodziny sąsiadki to może Ci czop wypaść dopiero.

Militta110816, liloe, Aguś86, sylvia007, Fasia, Justinka, KasiaKwiatek, Amy_, Gosha lubią tę wiadomość

‹‹ 3468 3469 3470 3471 3472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ