X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:11

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia tak,dokładnie tak, bo najpierw siedziałam z mężem ale on był po pracy i stwierdził że zmyka bo zmęczony i głodny więc się przesiadłam do drugiego rzędu ponieważ w pierwszym rzędzie siedziała moja sąsiadka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 08:04

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Właśnie przez męża prawie się udusiłam. Zadał mi proste pytanie:" a ciężko się było wymienić nr telefonu??"
    ma rację ;D

Czekamy na Kacperka
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedziałam w czwartym rzędzie. Raz się na Ciebie długo patrzyłam, ale bałam się że wyjdę na idiotkę:p

Ewelcia lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Ja siedziałam w czwartym rzędzie. Raz się na Ciebie długo patrzyłam, ale bałam się że wyjdę na idiotkę:p
    he he no to mamy nauczkę na "Mamo to ja" zdzwaniamy się ;D

Czekamy na Kacperka
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniecznie, chociaż ja już Ciebie raczej poznam :-p ale wymienić się nr nie zaszkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 08:12

malinka1984 lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka ja dzisiaj jakaś taka ledwie żywa jestem. Nie chce mi się nic , wróciłam ze szkoły i usiadłam i siedze. W kuchni mam bajzel taki , że strach tam wejść a nie chce mi się zmywać.Najchętniej to bym walnęła się spać ale nie mogę bo muszę sprzątać bo później mam zgrabiania od zaj.... . Zrobię chyba kawe coby mi się spać nie chciało i może się jakoś zmobilizuję. Oby ten mój stan dzisiaj to nie był początek choróbska:(

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nie za dobry dzień dzisiaj. Jestem totalnie zmęczona (znowu mąż musiał o 2:30 wstać do pracy i no niestety nie ma bata żebym się nie obudziła) a jeszcze moje poranne wymioty zaczynają przybierać okropne formy :( Nie zdążyłam dzisiaj budzika wyłączyć a musiałam biec zwymiotować :( Najgorzej, że do tej pory wymiotowałam tylko jak miałam czym, czyli np. po herbacie albo całym śniadaniu a teraz nawet jak nie mam czym zwracać to stoję nad muszlą i mam odruch za odruchem. Okropne to jest :( Kiedy wreszcie to złe samopoczucie sobie pójdzie? :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    a ja w dobrym nastroju, apetyt dopisuje, energia również:)
    dzień zaczęłam od przeczytania informacji o 15 tygodniu:)
    widze że warsztaty opanowane:)
    w Krakowie są teraz w piątek o 17 ale ja do 17 pracuję wiec nie dojadę;/
    może po nowym roku jak się uda to się wybiorę:)

moje młode zmieniło pozycję swojego położenia:) jest wyżej:) ogólnie już prawie go nie czuję, choć wczoraj dało o sobie znać leciutko i już jestem spokojniejsza:)

MANTISSA super lista:D

Amy, mantissa lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lali Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adik kup sobie w aptece tabletki mamarin na mdlosci i wymioty, mi ratowal zycie w najgorszych momentach w ciazy.

Milego dnia:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami czuje cos takiego jak ruchy dziecka nisko pod pępkiem cos takiego jak delikatne glaskanie od środka tylko nie wiem czy to czasami nie cos innego :) nie czuje tego codziennie i zawsze ok 11 :)

hwesta lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak czuje,rzadko ale czuje...takie laskotanie jakby,to pewnie to :)

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się znów juz nie mogę doczekać USG a mam dopiero 20 ... Cala ta ciąża to jest dla mnie wielkim testem cierpliwości :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

Wczoraj wzielam apap jeden. No nie dawalam juz rady, i tak sie meczylam twardo przez jakies 3h ale sie poddalam. Troche przeszlo i zapadlam w sen.
    Wczoraj tez mega stresujacy dzien bo drukowalismy nalepki na wodke i wizytowki i ksiazeczek do kosciola....cieza robota, zawsze cos krzywo pojdzie :/

Dzisiaj ostatni dzien w prac yi spadam do domku wczensiej spakowac sie i jedziemy do Polski!

Dzis zaczelam 12 tc a wg. udg to juz 13tc :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy dzidzi pod pępkiem będziecie czuły coś w okolicach 16-18 tyg, nie wcześniej. Teraz macica jest ciut ponad spojeniem łonowym. Te co mają straszą ciąże ich macica jest ok 2 palce nad spojeniem.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie dziewczynki coś o tych warsztatach "Mamo to ja". Czy jeśli dotarłabym jakieś 1,5 godzinki później to warto jeszcze wchodzić?

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie bylam, idę dopiero 27.10 więc nie pomogę.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze mi ktos wkleic opis O Tobie w 12tc ;)? bo ja mam tylko kawalek :D

W tym okresie powinnaś już poczuć się lepiej, rzadziej dokuczać Ci teraz będą mdłości i nadmierne zmęczenie.
    Twoja macica powiększyła się już do takich rozmiarów, że jej górna część znajduje się tuż nad kośćmi miednicy. Lekarz jest już w stanie wyczuć dziecko podczas badania zewnętrznego. To jest czas w którym brzuszek ciążowy może stać......

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TYdzień 12
    W tym okresie powinnaś już poczuć się lepiej, rzadziej dokuczać Ci teraz będą mdłości i nadmierne zmęczenie.
    Twoja macica powiększyła się już do takich rozmiarów, że jej górna część znajduje się tuż nad kośćmi miednicy. Lekarz jest już w stanie wyczuć dziecko podczas badania zewnętrznego. To jest czas w którym brzuszek ciążowy może stać się już widoczny, tym bardziej jeśli to nie jest Twoja pierwsza ciąża. Na to jak szybko będzie widoczny brzuszek ciążowy wpływa również Twoją anatomia i sposób ułożenia dziecka. Jeśli masz dość długi tułów, brzuszek zapewne będzie widoczny trochę później, niż u kobiet z krótkim tułowiem.
    Być może naszedł czas, aby rozejrzeć się za ubraniami ciążowymi.
    Twoje serce ma teraz więcej pracy, gdyż ilość krwi do pompowania zwiększyła się, w wyniku czego również temperatura Twojego ciała wzrosła. W tym czasie możesz zaobserwować również uczucie zapchanego nosa i krwawienie dziąseł. To również związane jest z większym przepływem krwi w Twoim ciele.
    U wielu kobiet w czasie ciąży pojawia się ciemna linia prowadząca od brzucha w dół w kierunku wzgórka łonowego, tzw. linea nigra. Linea nigra pozostanie jeszcze jakiś czas po porodzie, ale z upływem czasu zblednie i prawdopodobnie z czasem zniknie całkowicie.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo:

Twoja macica powiększyła się już do takich rozmiarów, że jej górna część znajduje się tuż nad kośćmi miednicy. Lekarz jest już w stanie wyczuć dziecko podczas badania zewnętrznego. To jest czas w którym brzuszek ciążowy może stać się już widoczny, tym bardziej jeśli to nie jest Twoja pierwsza ciąża. Na to jak szybko będzie widoczny brzuszek ciążowy wpływa również Twoją anatomia i sposób ułożenia dziecka. Jeśli masz dość długi tułów, brzuszek zapewne będzie widoczny trochę później, niż u kobiet z krótkim tułowiem.
    Być może naszedł czas, aby rozejrzeć się za ubraniami ciążowymi.
    Twoje serce ma teraz więcej pracy, gdyż ilość krwi do pompowania zwiększyła się, w wyniku czego również temperatura Twojego ciała wzrosła. W tym czasie możesz zaobserwować również uczucie zapchanego nosa i krwawienie dziąseł. To również związane jest z większym przepływem krwi w Twoim ciele.
    U wielu kobiet w czasie ciąży pojawia się ciemna linia prowadząca od brzucha w dół w kierunku wzgórka łonowego, tzw. linea nigra. Linea nigra pozostanie jeszcze jakiś czas po porodzie, ale z upływem czasu zblednie i prawdopodobnie z czasem zniknie całkowicie.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ