X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:11

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia tak,dokładnie tak, bo najpierw siedziałam z mężem ale on był po pracy i stwierdził że zmyka bo zmęczony i głodny więc się przesiadłam do drugiego rzędu ponieważ w pierwszym rzędzie siedziała moja sąsiadka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 08:04

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Właśnie przez męża prawie się udusiłam. Zadał mi proste pytanie:" a ciężko się było wymienić nr telefonu??"
    ma rację ;D

Czekamy na Kacperka
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedziałam w czwartym rzędzie. Raz się na Ciebie długo patrzyłam, ale bałam się że wyjdę na idiotkę:p

Ewelcia lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Ja siedziałam w czwartym rzędzie. Raz się na Ciebie długo patrzyłam, ale bałam się że wyjdę na idiotkę:p
    he he no to mamy nauczkę na "Mamo to ja" zdzwaniamy się ;D

Czekamy na Kacperka
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniecznie, chociaż ja już Ciebie raczej poznam :-p ale wymienić się nr nie zaszkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 08:12

malinka1984 lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka ja dzisiaj jakaś taka ledwie żywa jestem. Nie chce mi się nic , wróciłam ze szkoły i usiadłam i siedze. W kuchni mam bajzel taki , że strach tam wejść a nie chce mi się zmywać.Najchętniej to bym walnęła się spać ale nie mogę bo muszę sprzątać bo później mam zgrabiania od zaj.... . Zrobię chyba kawe coby mi się spać nie chciało i może się jakoś zmobilizuję. Oby ten mój stan dzisiaj to nie był początek choróbska:(

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nie za dobry dzień dzisiaj. Jestem totalnie zmęczona (znowu mąż musiał o 2:30 wstać do pracy i no niestety nie ma bata żebym się nie obudziła) a jeszcze moje poranne wymioty zaczynają przybierać okropne formy :( Nie zdążyłam dzisiaj budzika wyłączyć a musiałam biec zwymiotować :( Najgorzej, że do tej pory wymiotowałam tylko jak miałam czym, czyli np. po herbacie albo całym śniadaniu a teraz nawet jak nie mam czym zwracać to stoję nad muszlą i mam odruch za odruchem. Okropne to jest :( Kiedy wreszcie to złe samopoczucie sobie pójdzie? :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    a ja w dobrym nastroju, apetyt dopisuje, energia również:)
    dzień zaczęłam od przeczytania informacji o 15 tygodniu:)
    widze że warsztaty opanowane:)
    w Krakowie są teraz w piątek o 17 ale ja do 17 pracuję wiec nie dojadę;/
    może po nowym roku jak się uda to się wybiorę:)

moje młode zmieniło pozycję swojego położenia:) jest wyżej:) ogólnie już prawie go nie czuję, choć wczoraj dało o sobie znać leciutko i już jestem spokojniejsza:)

MANTISSA super lista:D

Amy, mantissa lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lali Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adik kup sobie w aptece tabletki mamarin na mdlosci i wymioty, mi ratowal zycie w najgorszych momentach w ciazy.

Milego dnia:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami czuje cos takiego jak ruchy dziecka nisko pod pępkiem cos takiego jak delikatne glaskanie od środka tylko nie wiem czy to czasami nie cos innego :) nie czuje tego codziennie i zawsze ok 11 :)

hwesta lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak czuje,rzadko ale czuje...takie laskotanie jakby,to pewnie to :)

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się znów juz nie mogę doczekać USG a mam dopiero 20 ... Cala ta ciąża to jest dla mnie wielkim testem cierpliwości :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

Wczoraj wzielam apap jeden. No nie dawalam juz rady, i tak sie meczylam twardo przez jakies 3h ale sie poddalam. Troche przeszlo i zapadlam w sen.
    Wczoraj tez mega stresujacy dzien bo drukowalismy nalepki na wodke i wizytowki i ksiazeczek do kosciola....cieza robota, zawsze cos krzywo pojdzie :/

Dzisiaj ostatni dzien w prac yi spadam do domku wczensiej spakowac sie i jedziemy do Polski!

Dzis zaczelam 12 tc a wg. udg to juz 13tc :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy dzidzi pod pępkiem będziecie czuły coś w okolicach 16-18 tyg, nie wcześniej. Teraz macica jest ciut ponad spojeniem łonowym. Te co mają straszą ciąże ich macica jest ok 2 palce nad spojeniem.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie dziewczynki coś o tych warsztatach "Mamo to ja". Czy jeśli dotarłabym jakieś 1,5 godzinki później to warto jeszcze wchodzić?

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie bylam, idę dopiero 27.10 więc nie pomogę.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze mi ktos wkleic opis O Tobie w 12tc ;)? bo ja mam tylko kawalek :D

W tym okresie powinnaś już poczuć się lepiej, rzadziej dokuczać Ci teraz będą mdłości i nadmierne zmęczenie.
    Twoja macica powiększyła się już do takich rozmiarów, że jej górna część znajduje się tuż nad kośćmi miednicy. Lekarz jest już w stanie wyczuć dziecko podczas badania zewnętrznego. To jest czas w którym brzuszek ciążowy może stać......

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TYdzień 12
    W tym okresie powinnaś już poczuć się lepiej, rzadziej dokuczać Ci teraz będą mdłości i nadmierne zmęczenie.
    Twoja macica powiększyła się już do takich rozmiarów, że jej górna część znajduje się tuż nad kośćmi miednicy. Lekarz jest już w stanie wyczuć dziecko podczas badania zewnętrznego. To jest czas w którym brzuszek ciążowy może stać się już widoczny, tym bardziej jeśli to nie jest Twoja pierwsza ciąża. Na to jak szybko będzie widoczny brzuszek ciążowy wpływa również Twoją anatomia i sposób ułożenia dziecka. Jeśli masz dość długi tułów, brzuszek zapewne będzie widoczny trochę później, niż u kobiet z krótkim tułowiem.
    Być może naszedł czas, aby rozejrzeć się za ubraniami ciążowymi.
    Twoje serce ma teraz więcej pracy, gdyż ilość krwi do pompowania zwiększyła się, w wyniku czego również temperatura Twojego ciała wzrosła. W tym czasie możesz zaobserwować również uczucie zapchanego nosa i krwawienie dziąseł. To również związane jest z większym przepływem krwi w Twoim ciele.
    U wielu kobiet w czasie ciąży pojawia się ciemna linia prowadząca od brzucha w dół w kierunku wzgórka łonowego, tzw. linea nigra. Linea nigra pozostanie jeszcze jakiś czas po porodzie, ale z upływem czasu zblednie i prawdopodobnie z czasem zniknie całkowicie.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo:

Twoja macica powiększyła się już do takich rozmiarów, że jej górna część znajduje się tuż nad kośćmi miednicy. Lekarz jest już w stanie wyczuć dziecko podczas badania zewnętrznego. To jest czas w którym brzuszek ciążowy może stać się już widoczny, tym bardziej jeśli to nie jest Twoja pierwsza ciąża. Na to jak szybko będzie widoczny brzuszek ciążowy wpływa również Twoją anatomia i sposób ułożenia dziecka. Jeśli masz dość długi tułów, brzuszek zapewne będzie widoczny trochę później, niż u kobiet z krótkim tułowiem.
    Być może naszedł czas, aby rozejrzeć się za ubraniami ciążowymi.
    Twoje serce ma teraz więcej pracy, gdyż ilość krwi do pompowania zwiększyła się, w wyniku czego również temperatura Twojego ciała wzrosła. W tym czasie możesz zaobserwować również uczucie zapchanego nosa i krwawienie dziąseł. To również związane jest z większym przepływem krwi w Twoim ciele.
    U wielu kobiet w czasie ciąży pojawia się ciemna linia prowadząca od brzucha w dół w kierunku wzgórka łonowego, tzw. linea nigra. Linea nigra pozostanie jeszcze jakiś czas po porodzie, ale z upływem czasu zblednie i prawdopodobnie z czasem zniknie całkowicie.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ