Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
misia tak,dokładnie tak, bo najpierw siedziałam z mężem ale on był po pracy i stwierdził że zmyka bo zmęczony i głodny więc się przesiadłam do drugiego rzędu ponieważ w pierwszym rzędzie siedziała moja sąsiadka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 08:04
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Hej słoneczka ja dzisiaj jakaś taka ledwie żywa jestem. Nie chce mi się nic , wróciłam ze szkoły i usiadłam i siedze. W kuchni mam bajzel taki , że strach tam wejść a nie chce mi się zmywać.Najchętniej to bym walnęła się spać ale nie mogę bo muszę sprzątać bo później mam zgrabiania od zaj.... . Zrobię chyba kawe coby mi się spać nie chciało i może się jakoś zmobilizuję. Oby ten mój stan dzisiaj to nie był początek choróbska:(
-
Ja też mam nie za dobry dzień dzisiaj. Jestem totalnie zmęczona (znowu mąż musiał o 2:30 wstać do pracy i no niestety nie ma bata żebym się nie obudziła) a jeszcze moje poranne wymioty zaczynają przybierać okropne formy
Nie zdążyłam dzisiaj budzika wyłączyć a musiałam biec zwymiotować
Najgorzej, że do tej pory wymiotowałam tylko jak miałam czym, czyli np. po herbacie albo całym śniadaniu a teraz nawet jak nie mam czym zwracać to stoję nad muszlą i mam odruch za odruchem. Okropne to jest
Kiedy wreszcie to złe samopoczucie sobie pójdzie?
-
dzień dobry:)
a ja w dobrym nastroju, apetyt dopisuje, energia również
dzień zaczęłam od przeczytania informacji o 15 tygodniu:)
widze że warsztaty opanowane:)
w Krakowie są teraz w piątek o 17 ale ja do 17 pracuję wiec nie dojadę;/
może po nowym roku jak się uda to się wybiorę
moje młode zmieniło pozycję swojego położenia:) jest wyżej:) ogólnie już prawie go nie czuję, choć wczoraj dało o sobie znać leciutko i już jestem spokojniejsza:)
MANTISSA super lista:DAmy, mantissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzien dobry
Wczoraj wzielam apap jeden. No nie dawalam juz rady, i tak sie meczylam twardo przez jakies 3h ale sie poddalam. Troche przeszlo i zapadlam w sen.
Wczoraj tez mega stresujacy dzien bo drukowalismy nalepki na wodke i wizytowki i ksiazeczek do kosciola....cieza robota, zawsze cos krzywo pojdzie
Dzisiaj ostatni dzien w prac yi spadam do domku wczensiej spakowac sie i jedziemy do Polski!
Dzis zaczelam 12 tc a wg. udg to juz 13tc -
Moze mi ktos wkleic opis O Tobie w 12tc
? bo ja mam tylko kawalek
W tym okresie powinnaś już poczuć się lepiej, rzadziej dokuczać Ci teraz będą mdłości i nadmierne zmęczenie.
Twoja macica powiększyła się już do takich rozmiarów, że jej górna część znajduje się tuż nad kośćmi miednicy. Lekarz jest już w stanie wyczuć dziecko podczas badania zewnętrznego. To jest czas w którym brzuszek ciążowy może stać...... -
TYdzień 12
W tym okresie powinnaś już poczuć się lepiej, rzadziej dokuczać Ci teraz będą mdłości i nadmierne zmęczenie.
Twoja macica powiększyła się już do takich rozmiarów, że jej górna część znajduje się tuż nad kośćmi miednicy. Lekarz jest już w stanie wyczuć dziecko podczas badania zewnętrznego. To jest czas w którym brzuszek ciążowy może stać się już widoczny, tym bardziej jeśli to nie jest Twoja pierwsza ciąża. Na to jak szybko będzie widoczny brzuszek ciążowy wpływa również Twoją anatomia i sposób ułożenia dziecka. Jeśli masz dość długi tułów, brzuszek zapewne będzie widoczny trochę później, niż u kobiet z krótkim tułowiem.
Być może naszedł czas, aby rozejrzeć się za ubraniami ciążowymi.
Twoje serce ma teraz więcej pracy, gdyż ilość krwi do pompowania zwiększyła się, w wyniku czego również temperatura Twojego ciała wzrosła. W tym czasie możesz zaobserwować również uczucie zapchanego nosa i krwawienie dziąseł. To również związane jest z większym przepływem krwi w Twoim ciele.
U wielu kobiet w czasie ciąży pojawia się ciemna linia prowadząca od brzucha w dół w kierunku wzgórka łonowego, tzw. linea nigra. Linea nigra pozostanie jeszcze jakiś czas po porodzie, ale z upływem czasu zblednie i prawdopodobnie z czasem zniknie całkowicie. -
Proszę bardzo:
Twoja macica powiększyła się już do takich rozmiarów, że jej górna część znajduje się tuż nad kośćmi miednicy. Lekarz jest już w stanie wyczuć dziecko podczas badania zewnętrznego. To jest czas w którym brzuszek ciążowy może stać się już widoczny, tym bardziej jeśli to nie jest Twoja pierwsza ciąża. Na to jak szybko będzie widoczny brzuszek ciążowy wpływa również Twoją anatomia i sposób ułożenia dziecka. Jeśli masz dość długi tułów, brzuszek zapewne będzie widoczny trochę później, niż u kobiet z krótkim tułowiem.
Być może naszedł czas, aby rozejrzeć się za ubraniami ciążowymi.
Twoje serce ma teraz więcej pracy, gdyż ilość krwi do pompowania zwiększyła się, w wyniku czego również temperatura Twojego ciała wzrosła. W tym czasie możesz zaobserwować również uczucie zapchanego nosa i krwawienie dziąseł. To również związane jest z większym przepływem krwi w Twoim ciele.
U wielu kobiet w czasie ciąży pojawia się ciemna linia prowadząca od brzucha w dół w kierunku wzgórka łonowego, tzw. linea nigra. Linea nigra pozostanie jeszcze jakiś czas po porodzie, ale z upływem czasu zblednie i prawdopodobnie z czasem zniknie całkowicie.