X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Komuś jeszcze nie odlazł czop, czy tylko mi?
    Eee mi tylko kawałek :P
    Pociesze Cię, że poprzednio poleciał dopiero z wodami, ale za to w całości. Nie ma reguły :)

liloe lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka zacny brzuszek :) Co do kocyka, to jak ten kapturek za bardzo ci się z ręcznikiem kojarzy, to obetnij go :)

Haneczka ja też się pocę bardziej od jakiegoś czasu, antyperspirant nie daje rady. Jak tylko zdarzy mi się załozyć coś z domieszką poliestru to jest gorzej.

Mój czop się twardo trzyma, ale ja mam jeszcze dużo czasu, żeby rodzić :)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:42

liloe, shimmer_lip lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer super, że udało Ci się załatwić, a ze jeszcze na nfz to w ogóle szacun. Co do Jurija to już musisz zdecydować czy ta wizyta może Ci coś jeszcze pomóc czy już nic nie zmieni.

shimmer_lip lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie odlazl czop jeszcze :p czekam na usg nadal

liloe lubi tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam zdać relacje i idę czytać co u Was.
    USG wyszło dobrze: wagi nie znam, przepływy w porządku,wody skoczyły z 2,6 do 5. Co do wód to wydaje mi sie ze chu..wo tu mierzą. Tydzień temu miałam 7,7 po czym zaczęłam wiecej pic bo ginka mówiła ze mało. W poniedziałek 2,6 a dzis 5. Piłam ostatnio mniej niż w domu :O. Pod koniec następnego tygodnia cc, ale wyjsć nie mogę bo malowodzie.

Bardzo Wam dziękuje za kciuki , a teraz pora doczytać co u Was:)

Fasia, Ida, KasiaKwiatek, iwonka1077, Aguś86, CzaryMary, malinka1984, Murraya, lysinka, haneczka, Justinka, MartaAlvi, Lali, natt, Jaga, Eweliśka, mimka84, Bambi85, sylvia007, NY, Krysti, Agusiek89, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer jestem pod wrażeniem! Nie sądziłam że to w Polsce możliwe :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lile moj czop tez na miejscu :-)

liloe, malinka1984 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer super wiadomości, konkretnie się tobą zajęli i to na nfz :) W tej sytuacji nie wiem, czy jest sens płacić Jurijowi, skoro zależało ci na Dębskim

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Wpadam zdać relacje i idę czytać co u Was.
    USG wyszło dobrze: wagi nie znam, przepływy w porządku,wody skoczyły z 2,6 do 5. Co do wód to wydaje mi sie ze chu..wo tu mierzą. Tydzień temu miałam 7,7 po czym zaczęłam wiecej pic bo ginka mówiła ze mało. W poniedziałek 2,6 a dzis 5. Piłam ostatnio mniej niż w domu :O. Pod koniec następnego tygodnia cc, ale wyjsć nie mogę bo malowodzie.

Bardzo Wam dziękuje za kciuki , a teraz pora doczytać co u Was:)

Misia to może ja się z Tobą moimi wodami podzielę, bo jak mi chluśnie, to będzie armagedon :P

maggie86, mimka84 lubią tę wiadomość

• Murraya Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:50

CzaryMary, liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Misia to może ja się z Tobą moimi wodami podzielę, bo jak mi chluśnie, to będzie armagedon :P
    Niagara :-P

Bambi85 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Mi też jeszcze nie odszedł czop ale nie wiem czy przy szwie może odejść czy nie?

Shimmer super info!! Ale jaja, że się udało na nfz i to za tydzień hehe :D a co do wizyty jutrzejszej to ona jest płatna?
    Jest płatna, ta dziewczyna pisała, że 120 zł. Na chwilę obecną to jedyne co Jurij mi może zrobić to usg (dawno nie miałam i bym wiedziała czy Baśka rośnie i tyje) ale skierowanie na usg mam też w luxmedzie w systemie i mogę się w każdej chwili zapisać.
    No i w sumie nie wiem co zrobić ;)
    Ale dziewczyny też jestem w mega szoku, że to tak wyszło wszystko :D

KasiaKwiatek ja na balkonie mam zawsze ubiorki :) one są takie wdzięczne i słodkie a że są niskie to pomiędzy nimi wtykam coś wyższego i coś co ładnie zwisa (zazwyczaj komarowce).

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c7/Iberis_sempervirens_a1.jpg

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer to super widac to nie zalezy od tego czy prywatnie tylko jaki jest dany lekarz, nie??? :) ja tez do tego jutro bym juz nie szla skoro mozesz do tego isc, ale decyzja twoja

Misia to kolejny dowód jaki bardzo te wszystkie sprzety moga się mylić i w nas matkach wzbudzać niepotrzebnie niepokój, ale co zrobic.....

dzieki za rady do kocyka odetne :)

shimmer_lip, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer i jak to dobrze, że poszłaś! Super wieści :-D i lekarza też już masz i konsultacja konkret. Chyba darowałabym sobie jutrzejszą wizytę i waliła do Dębskiego :-D

shimmer_lip, CzaryMary lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia z tym małowodziem to lekka przesada, u mnie było i 4 tego samego dnia 7 a za tydzien już AFI 11 więc...o kant czasami ich te wyliczanki,a ile stresu to moje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:32

weronika86 lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Ola89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też jeszcze czop nie odlazl a wypatruje go zawsze bardzo namiętnie :P

Zaczyna mnie chyba brać stres przed cesarka nie mogę uwierzyć ze za 8 dni mały będzie z nami tylne miesięcy na niego czekalismy a to juz tuz tuz :)

Co do wód to ja nie wierze w to mierzenie mi tez raz tak wychodziło potem inaczej zależy od lekarza sprzętu wg mnie nie ma się co przejmować chyba

Murraya lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już się tak radzimy we wszystkim to może mi pomożecie też :)
    Będę wymieniać rolety w salonie i w pokoju u maluszka i wymyśliłam sobie żaluzje drewniane. Bardzo mi sie podobają a poza tym wydaje mi się że najlepiej pozwalają dozować światło w pomieszczeniu a oba pokoje są albo rano baaardzo mocno nasłonecznione albo wieczorem i latem robi się w nich mocno gorąco. Ale okna mam białe plastikowe i zastanawiam sie jak to bedzie wyglądać z drewnianymi żaluzjami. Oczywiście jest mnóstwo kolorów. Ja myślałam albo o bardzo jasnym drewnienie (ala sosna) albo o takim miodowym, ciepłym kolorze. Ale właśnie nie wiem jak to z tymi bialymi plastikami bedzie sie komponować. Ewentualnie drewniane ale pomalowane na biało. Co myślcie?

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Shimmer i jak to dobrze, że poszłaś! Super wieści :-D i lekarza też już masz i konsultacja konkret. Chyba darowałabym sobie jutrzejszą wizytę i waliła do Dębskiego :-D

Mojej siostrze Dębski 9 lat temu powiedział, że bez operacji nie będzie nigdy mogła mieć dzieci, a jak nawet zajdzie w ciążę, to on ręczy, że nie donosi. W ciągu tych 9 lat urodziła 3 - operacji nie było ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:33

• Justinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny słoneczny dzień ;)

Ida - zazdroszczę jutrzejszego spacerku :) przypomniało mi się jak byliśmy na pierwszym z synem :) A i super że z pościelą się udało!
    Ja dostałam foty wczoraj, ale niestety 2 rzeczy zostały zrobione nie tak jak prosiłam :/ i teraz kombinuje aby poprawić... już nie wspomnę, że już 3 tyg czeka na materiał na kocyk synka i nie wiem czy ostatecznie dotrze :( ogólnie jestem lekko rozczarowana.. ale jak już wszystko dostane, pewnie mi przejdzie ;)
    Pochwal się koniecznie swoim kompletem :)

Iwonka kocyko-ręcznik super! moje kolorki :) ja chyba będę jedyna za tym by nie obcinać :P kapturka, jest fajny ;) po za tym chyba zbytnio nie będzie przeszkadzał :)
    OOO i brzusio super!

Shimmer fajnie że się udało tak z tym doktorkiem!

Wera współczuje tej akcji z owsikami! Jakaś porażka ta matka, czasami ludzie totalnie nie myślą, ech szkoda słów :/

Fasia super niespodzianka :) do mnie nic nie dotarło z darmowych gadżetów :/

U mnie noc taka sobie.. niby ok spałam, ale strasznie mnie gardło i migdały bolały, nie mogłam połykać śliny taki ból:/ a teraz jest już ok :/ już nie wspomnę że mała jakoś nadzwyczajnie spokojna od 3 dni, a dziś jakoś szczególnie cisza nawet pepsi ją nie rusza, aż dziwne! ale to pewnie cisza przed burzą hmmm tak bardzo chce urodzić najwcześniej 22.03 że pewnie wywinie mi numer i wcześniej będzie się pchać ;) mimo że specjalnie jakoś się nie forsuję, ale czuję ją mega nisko, non stop spinanie brzucha, kłucie pipki, częste latanie do toalety, poluzowanie dwójki, no i ten wspaniały stan nie czucia brzucha od 1,5 tyg... oczywiście czop odchodzi w częściach, no i doszedł jeszcze ból miednicy zwłaszcza przy chodzeniu i strasznie jestem podenerwowana, ech bez kija nie podchodzić :P no to tyle moich żalów ;)

iwonka1077, Aguś86, Fasia, Ida lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
‹‹ 3635 3636 3637 3638 3639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ