Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
haneczka wrote:Kurczę, to może Ty nie jesteś w ciąży jednak?
Ja tam pępka nie mam wcale.Zrobił się zupełnie płaski, tylko jest ciemna skóra w jego okolicach i ta krecha.
chyba faktycznie nie jestem
hihihi czyli jednak nie bedę musiała rodzić
haneczka lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
)
Ale zapodalyscie temat??
Ja to nie wiem co z chrztem bo nie mam kogo na chrzestnych:(
I nie wiem czy ochrzcić w UK skromnie my i chrzestni czy w Polsce w restauracji z rodzinka...
EhmmWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 16:07
-
Przepiękne zdjęcia dziewczyny, świetna pamiątka
my z mężem zrobiliśmy kilka zdjęć jakieś dwa tygodnie temu, ale oboje śmiesznie powychodziliśmy i chyba zostaną tylko w domowym archiwum
U nas wózek już dawno stoi rozłożony, mój chłop też ma fazę na jeżdżenie nim po pokoju
Justinka, po ostatniej wizycie, na której byłam dogłębnie zbadana też miałam plamienie, a właściwie krwawienie żywą krwią. Zadzwoniłam od razu do lekarki i powiedziała, że może tak być i samo ustąpi, powiedziała, że to z szyjki bo jest już dojrzała. Nie wiem gdzie masz umiejscowione łożysko, ale jeśli na tylnej ścianie wysoko jak ja to raczej nie z niego to plamienie. Wizytę miałam we wtorek, w sumie plamiłam jeszcze do czwartku ze śluzem, podejrzewam, że to był czop, i ustąpiło.
Justinka lubi tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:No też się cały czas nad tym zastanawiam
chyba faktycznie nie jestem
hihihi czyli jednak nie bedę musiała rodzić
Shimmer ja tez mam pępek i nie mam lini na brzuchu)
I raczej już pępek mi nie wyskoczy jak i linia bo termin mam na sobotę za tydzieńAguś86, shimmer_lip lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Tak sobie mysle, ze , wykorzystam do tego ta duza poduszke do spania? h siedze na krzesle i ja sobie poloze poki co na brzuszku, a jej konce zachodza na tyl krzesla to jest w miare fajnie. No nie wiem. W szpitalu juz mialas?
Ja poki co karmie na jasku, ale liczę na to ze ktoś jednak rogala sprezentuje.
w szpitalu mieliśmy oddziałowe.
Ida, wiem co masz na myśli. Niby czas wolny jest ale przyj serialu dowiedzieliśmynym zasypiam a posilki jem wtedyv kiedy mogę a nie kiedy chcę. ;)JbIda, Fasia lubią tę wiadomość
-
lena90 wrote:
U nas wózek już dawno stoi rozłożony, mój chłop też ma fazę na jeżdżenie nim po pokoju
serio, mam schizę
lena90, Gosha, Lwica, natt, lysinka, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Ja właśnie się zastanawiam kiedy. W sierpniu moja Siostra ma wesele, więc nie wiem czy wcześniej, czy później... Maj i czerwiec pewnie już w knajpach obłożony komuniami i weselami. To może lipiec? Sama nie wiem...
Chrzestnych mamy. Tylko jest jeden problem - ojciec chrzestny nie ma ślubu kościelnego (a ma cywilny) - czy ksiądz może robić w tego powodu problemy?
Moze. Znalazłam to, moze pomoże. Bo moj potencjalny chrzestny nie był chrzczony i bierzmowany czyli nie moze byc chrzestnym
Kodeks Prawa Kanonicznego:
Kanon 874 -
§ 1. Do przyjęcia zadania chrzestnego może być dopuszczony ten, kto:
1° jest wyznaczony przez przyjmującego chrzest albo przez jego rodziców, albo przez tego, kto ich zastępuje, a gdy tych nie ma, przez proboszcza lub szafarza chrztu, i posiada wymagane do tego kwalifikacje oraz intencję pełnienia tego zadania;
2° ukończył szesnaście lat, chyba że biskup diecezjalny określił inny wiek albo proboszcz lub szafarz jest zdania, że słuszna przyczyna zaleca dopuszczenie wyjątku;
3° jest katolikiem, bierzmowanym i przyjął już sakrament Najświętszej Eucharystii oraz prowadzi życie zgodne z wiarą i odpowiadające funkcji, jaką ma pełnić;
4° jest wolny od jakiejkolwiek kary kanonicznej, zgodnie z prawem wymierzonej lub deklarowanej;
5° nie jest ojcem lub matką przyjmującego chrzest.
§ 2. Ochrzczony, należący do niekatolickiej wspólnoty kościelnej, może być dopuszczony tylko razem z chrzestnym katolikiem i to jedynie jako świadek chrztu."
Ida lubi tę wiadomość
-
KWIATEK pakuj sie!!! Zostało Ci 55 stron, tzn moze i wiecej bo widze ze sie cofają, pewnie AMY z nudów kasuje swoje wpisy
daje Ci 2 dni max, no chyba ze nasze forumowiczki sie przebudza sprzed porodowego letargu i zaczną porządna produkcje to moze i nawet na jutro badz gotowa!
shimmer_lip, Aguś86, Fasia, Justinka, maggie86, KasiaKwiatek, Ida, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
A ja mam dziką ochotę za ostatnie zwolnienie nakupować sobie głupot
jakieś podkłady, tusze do rzęs, maseczki, peelingi zamiast znowu coś dla małej
zupełnie jakbym już nigdy miała nie mieć dla siebie pieniędzy
siedzę na allegro i oglądam
Gosha, maggie86, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
Haneczka aleś śliczna!
Shimmer, ja też mam nadal wklęsły pępek i brak lini chociaz coś tam ostatnio nieśmiało przebija - nie wiem czy to to czy nie to
Ja chciałabym ochrzcić dosyć szybko, jak Natka będzie miała miesiac albo coś takiego. Osobiście lubie jak takie maluszki są chrzczone
U nas problem z chrzestnymWłaściwie jedyna opcja to brat Kamila który jest po rozwodzie i po kolenym ślubie... Mam zamiar się przejść na dniach do kancelarii zapytać czy byłaby opcja, żeby był 'świadkiem chrztu' a nie 'ojcem chrzestnym' - ciekawe co mi powiedzą aczkolwiek mam złe przeczucia
Edit. Shimer ostatnio mam podobnieNaszła mnie ochota na kupienie sobie kilku rzeczy - tak dla odmiany bo wcześniej zupełnie nie miałam na to ochoty
Chyba dzisiejszy dzień się skończy w McD... ale mam ochotę na McFlurry!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 16:35
shimmer_lip, haneczka lubią tę wiadomość
-
to ja wam coś powiem:D akurat jestem świeżo po rekolekcjach dzisiejszych z prawnikiem z sądu diecezjalnego:D
za chrzestnych może być tylko jedna osoba:) nie jest wymagana druga tak jak na świadka ślubu gdzie jest dwóch świadków i ksiądz dodatkowo, przy chrzcie może być jeden chrzestny i u mnie chyba tak będzie bo ja mam problem z chrzestnym, bo chrzestną będzie moja siostra.
ogólnie nie wiem czy może być chrzestnym ktoś tylko na ślubie cywilnym radzę zapytać w parafii bezpośrednio.
aha i z dzisiejszych info, świadek chrztu nie przejmuje roli chrzestnego NIGDY.
jest po prostu świadkiem chrztu tak jak i może być nim ktoś z "ulicy za przeproszeniem" a to my ludzie w domyśle zakładamy że przejmuje taka osoba rolę chrzestnego:)
KAsiu Kwiatkowa:D
pytałaś też o wiesiołka:) przetrzepałam o tym trochę internetu i najbardziej ogarniętą osobą i bez przesadzania wydaje mi się dziewczyna z tego bloga i ja z jej rad dokładnie korzystam:)
już go wcześniej podawałam ale dla Ciebie zrobię wyjątek i zrobię to jeszcze raz:D
chodzi mi o tabelkę na tej stronie zawartej:)
http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2013/11/38-tc-jak-miec-fajny-porod.html
u nas chrzest będzie albo w ostatnią niedzielę maja gdzie już nie ma praktycznie komunii albo początkiem czerwca- oczywiście w knajpie bo w domu sobie tego nie wyobrażam, mam za dużą rodzinę;/KasiaKwiatek lubi tę wiadomość