Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:32

Ida lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTA nie wiem gdzie przeoczyłam ta Twoja sesje,., widziałam z reszta juz na FB :) pięknie!!! Szczescie bije Ci z twarzy!

MartaAlvi lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Kurczę, to może Ty nie jesteś w ciąży jednak? :P

Ja tam pępka nie mam wcale. :) Zrobił się zupełnie płaski, tylko jest ciemna skóra w jego okolicach i ta krecha.
    No też się cały czas nad tym zastanawiam :D chyba faktycznie nie jestem :D hihihi czyli jednak nie bedę musiała rodzić :P

haneczka lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kiedy panujecie chrzest??
    Ja chyba koło września żeby już tak gorąco nie było bo chyba w domu będę robić.

Ida lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :))
    Ale zapodalyscie temat??
    Ja to nie wiem co z chrztem bo nie mam kogo na chrzestnych:(
    I nie wiem czy ochrzcić w UK skromnie my i chrzestni czy w Polsce w restauracji z rodzinka...
    Ehmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 16:07

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • lena90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepiękne zdjęcia dziewczyny, świetna pamiątka :) my z mężem zrobiliśmy kilka zdjęć jakieś dwa tygodnie temu, ale oboje śmiesznie powychodziliśmy i chyba zostaną tylko w domowym archiwum :P

U nas wózek już dawno stoi rozłożony, mój chłop też ma fazę na jeżdżenie nim po pokoju ;)

Justinka, po ostatniej wizycie, na której byłam dogłębnie zbadana też miałam plamienie, a właściwie krwawienie żywą krwią. Zadzwoniłam od razu do lekarki i powiedziała, że może tak być i samo ustąpi, powiedziała, że to z szyjki bo jest już dojrzała. Nie wiem gdzie masz umiejscowione łożysko, ale jeśli na tylnej ścianie wysoko jak ja to raczej nie z niego to plamienie. Wizytę miałam we wtorek, w sumie plamiłam jeszcze do czwartku ze śluzem, podejrzewam, że to był czop, i ustąpiło.

Justinka lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    No też się cały czas nad tym zastanawiam :D chyba faktycznie nie jestem :D hihihi czyli jednak nie bedę musiała rodzić :P

Shimmer ja tez mam pępek i nie mam lini na brzuchu :))
    I raczej już pępek mi nie wyskoczy jak i linia bo termin mam na sobotę za tydzień:)

Aguś86, shimmer_lip lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka mam identyczny stanior do karmienia :-D
    Śliczna kobieta z Ciebie i masz podobny kształt brzuszka jak ja :-D i też już nisko :-D

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:46

• mantissa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Tak sobie mysle, ze , wykorzystam do tego ta duza poduszke do spania? h siedze na krzesle i ja sobie poloze poki co na brzuszku,  a jej konce zachodza na tyl krzesla to jest w miare fajnie. No nie wiem. W szpitalu juz mialas?
    Fasia, a po co ci inny? Przecież ten duży też jest do karmienia. ;) Ja poki co karmie na jasku, ale liczę na to ze ktoś jednak rogala sprezentuje. :) w szpitalu mieliśmy oddziałowe. :)

Ida, wiem co masz na myśli. Niby czas wolny jest ale przyj serialu dowiedzieliśmynym zasypiam a posilki jem wtedyv kiedy mogę a nie kiedy chcę. ;)Jb

Ida, Fasia lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena90 wrote:

U nas wózek już dawno stoi rozłożony, mój chłop też ma fazę na jeżdżenie nim po pokoju ;)
    Ej ja codziennie robię po mieszkaniu rundkę wózkiem i usiłuję się nauczyć jak nie pizdnąć wózkiem we framugę :D serio, mam schizę :D

lena90, Gosha, Lwica, nick nieaktualny, lysinka, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lwica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja właśnie się zastanawiam kiedy. W sierpniu moja Siostra ma wesele, więc nie wiem czy wcześniej, czy później... Maj i czerwiec pewnie już w knajpach obłożony komuniami i weselami. To może lipiec? Sama nie wiem...

Chrzestnych mamy. Tylko jest jeden problem - ojciec chrzestny nie ma ślubu kościelnego (a ma cywilny) - czy ksiądz może robić w tego powodu problemy?

Moze. Znalazłam to, moze pomoże. Bo moj potencjalny chrzestny nie był chrzczony i bierzmowany czyli nie moze byc chrzestnym :(

Kodeks Prawa Kanonicznego:
    Kanon 874 -
    § 1. Do przyjęcia zadania chrzestnego może być dopuszczony ten, kto:

1° jest wyznaczony przez przyjmującego chrzest albo przez jego rodziców, albo przez tego, kto ich zastępuje, a gdy tych nie ma, przez proboszcza lub szafarza chrztu, i posiada wymagane do tego kwalifikacje oraz intencję pełnienia tego zadania;

2° ukończył szesnaście lat, chyba że biskup diecezjalny określił inny wiek albo proboszcz lub szafarz jest zdania, że słuszna przyczyna zaleca dopuszczenie wyjątku;

3° jest katolikiem, bierzmowanym i przyjął już sakrament Najświętszej Eucharystii oraz prowadzi życie zgodne z wiarą i odpowiadające funkcji, jaką ma pełnić;

4° jest wolny od jakiejkolwiek kary kanonicznej, zgodnie z prawem wymierzonej lub deklarowanej;

5° nie jest ojcem lub matką przyjmującego chrzest.

§ 2. Ochrzczony, należący do niekatolickiej wspólnoty kościelnej, może być dopuszczony tylko razem z chrzestnym katolikiem i to jedynie jako świadek chrztu."

Ida lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:47

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:56

• Gosha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KWIATEK pakuj sie!!! Zostało Ci 55 stron, tzn moze i wiecej bo widze ze sie cofają, pewnie AMY z nudów kasuje swoje wpisy ;) daje Ci 2 dni max, no chyba ze nasze forumowiczki sie przebudza sprzed porodowego letargu i zaczną porządna produkcje to moze i nawet na jutro badz gotowa!

shimmer_lip, Aguś86, Fasia, Justinka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ida, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziką ochotę za ostatnie zwolnienie nakupować sobie głupot :) jakieś podkłady, tusze do rzęs, maseczki, peelingi zamiast znowu coś dla małej :) zupełnie jakbym już nigdy miała nie mieć dla siebie pieniędzy :) siedzę na allegro i oglądam :D

Gosha, nick nieaktualny, Eweliśka lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka aleś śliczna! :)

Shimmer, ja też mam nadal wklęsły pępek i brak lini chociaz coś tam ostatnio nieśmiało przebija - nie wiem czy to to czy nie to :P

Ja chciałabym ochrzcić dosyć szybko, jak Natka będzie miała miesiac albo coś takiego. Osobiście lubie jak takie maluszki są chrzczone :)
    U nas problem z chrzestnym :( Właściwie jedyna opcja to brat Kamila który jest po rozwodzie i po kolenym ślubie... Mam zamiar się przejść na dniach do kancelarii zapytać czy byłaby opcja, żeby był 'świadkiem chrztu' a nie 'ojcem chrzestnym' - ciekawe co mi powiedzą aczkolwiek mam złe przeczucia :(

Edit. Shimer ostatnio mam podobnie :) Naszła mnie ochota na kupienie sobie kilku rzeczy - tak dla odmiany bo wcześniej zupełnie nie miałam na to ochoty :)

Chyba dzisiejszy dzień się skończy w McD... ale mam ochotę na McFlurry!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 16:35

shimmer_lip, haneczka lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja wam coś powiem:D akurat jestem świeżo po rekolekcjach dzisiejszych z prawnikiem z sądu diecezjalnego:D
    za chrzestnych może być tylko jedna osoba:) nie jest wymagana druga tak jak na świadka ślubu gdzie jest dwóch świadków i ksiądz dodatkowo, przy chrzcie może być jeden chrzestny i u mnie chyba tak będzie bo ja mam problem z chrzestnym, bo chrzestną będzie moja siostra.
    ogólnie nie wiem czy może być chrzestnym ktoś tylko na ślubie cywilnym radzę zapytać w parafii bezpośrednio.
    aha i z dzisiejszych info, świadek chrztu nie przejmuje roli chrzestnego NIGDY.
    jest po prostu świadkiem chrztu tak jak i może być nim ktoś z "ulicy za przeproszeniem" a to my ludzie w domyśle zakładamy że przejmuje taka osoba rolę chrzestnego:)

KAsiu Kwiatkowa:D
    pytałaś też o wiesiołka:) przetrzepałam o tym trochę internetu i najbardziej ogarniętą osobą i bez przesadzania wydaje mi się dziewczyna z tego bloga i ja z jej rad dokładnie korzystam:)
    już go wcześniej podawałam ale dla Ciebie zrobię wyjątek i zrobię to jeszcze raz:D
    chodzi mi o tabelkę na tej stronie zawartej:)
    http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2013/11/38-tc-jak-miec-fajny-porod.html

u nas chrzest będzie albo w ostatnią niedzielę maja gdzie już nie ma praktycznie komunii albo początkiem czerwca- oczywiście w knajpie bo w domu sobie tego nie wyobrażam, mam za dużą rodzinę;/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lali Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida moja siostra nie mogla zostac matka chrzestna Poli bo nie miala wlasnie slubu koscielnego, tylko cywilny.

Haneczka jaka zgrabna jestes w tej ciazy, pozazdroscic!!

haneczka, Ida lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, to zależy od księdza, jeden się przyczepi. Inny nie.
    Tak wam zAzdroszczę sesji brzuszkowych. :(

A znalazłam fajna apke do oznaczania karmienia pieluch itp - baby feed

Ida lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 3900 3901 3902 3903 3904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ