X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:32

Ida lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTA nie wiem gdzie przeoczyłam ta Twoja sesje,., widziałam z reszta juz na FB :) pięknie!!! Szczescie bije Ci z twarzy!

MartaAlvi lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Kurczę, to może Ty nie jesteś w ciąży jednak? :P

Ja tam pępka nie mam wcale. :) Zrobił się zupełnie płaski, tylko jest ciemna skóra w jego okolicach i ta krecha.
    No też się cały czas nad tym zastanawiam :D chyba faktycznie nie jestem :D hihihi czyli jednak nie bedę musiała rodzić :P

haneczka lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kiedy panujecie chrzest??
    Ja chyba koło września żeby już tak gorąco nie było bo chyba w domu będę robić.

Ida lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :))
    Ale zapodalyscie temat??
    Ja to nie wiem co z chrztem bo nie mam kogo na chrzestnych:(
    I nie wiem czy ochrzcić w UK skromnie my i chrzestni czy w Polsce w restauracji z rodzinka...
    Ehmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 16:07

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • lena90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepiękne zdjęcia dziewczyny, świetna pamiątka :) my z mężem zrobiliśmy kilka zdjęć jakieś dwa tygodnie temu, ale oboje śmiesznie powychodziliśmy i chyba zostaną tylko w domowym archiwum :P

U nas wózek już dawno stoi rozłożony, mój chłop też ma fazę na jeżdżenie nim po pokoju ;)

Justinka, po ostatniej wizycie, na której byłam dogłębnie zbadana też miałam plamienie, a właściwie krwawienie żywą krwią. Zadzwoniłam od razu do lekarki i powiedziała, że może tak być i samo ustąpi, powiedziała, że to z szyjki bo jest już dojrzała. Nie wiem gdzie masz umiejscowione łożysko, ale jeśli na tylnej ścianie wysoko jak ja to raczej nie z niego to plamienie. Wizytę miałam we wtorek, w sumie plamiłam jeszcze do czwartku ze śluzem, podejrzewam, że to był czop, i ustąpiło.

Justinka lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    No też się cały czas nad tym zastanawiam :D chyba faktycznie nie jestem :D hihihi czyli jednak nie bedę musiała rodzić :P

Shimmer ja tez mam pępek i nie mam lini na brzuchu :))
    I raczej już pępek mi nie wyskoczy jak i linia bo termin mam na sobotę za tydzień:)

Aguś86, shimmer_lip lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka mam identyczny stanior do karmienia :-D
    Śliczna kobieta z Ciebie i masz podobny kształt brzuszka jak ja :-D i też już nisko :-D

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:46

• mantissa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Tak sobie mysle, ze , wykorzystam do tego ta duza poduszke do spania? h siedze na krzesle i ja sobie poloze poki co na brzuszku,  a jej konce zachodza na tyl krzesla to jest w miare fajnie. No nie wiem. W szpitalu juz mialas?
    Fasia, a po co ci inny? Przecież ten duży też jest do karmienia. ;) Ja poki co karmie na jasku, ale liczę na to ze ktoś jednak rogala sprezentuje. :) w szpitalu mieliśmy oddziałowe. :)

Ida, wiem co masz na myśli. Niby czas wolny jest ale przyj serialu dowiedzieliśmynym zasypiam a posilki jem wtedyv kiedy mogę a nie kiedy chcę. ;)Jb

Ida, Fasia lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena90 wrote:

U nas wózek już dawno stoi rozłożony, mój chłop też ma fazę na jeżdżenie nim po pokoju ;)
    Ej ja codziennie robię po mieszkaniu rundkę wózkiem i usiłuję się nauczyć jak nie pizdnąć wózkiem we framugę :D serio, mam schizę :D

lena90, Gosha, Lwica, natt, lysinka, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lwica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja właśnie się zastanawiam kiedy. W sierpniu moja Siostra ma wesele, więc nie wiem czy wcześniej, czy później... Maj i czerwiec pewnie już w knajpach obłożony komuniami i weselami. To może lipiec? Sama nie wiem...

Chrzestnych mamy. Tylko jest jeden problem - ojciec chrzestny nie ma ślubu kościelnego (a ma cywilny) - czy ksiądz może robić w tego powodu problemy?

Moze. Znalazłam to, moze pomoże. Bo moj potencjalny chrzestny nie był chrzczony i bierzmowany czyli nie moze byc chrzestnym :(

Kodeks Prawa Kanonicznego:
    Kanon 874 -
    § 1. Do przyjęcia zadania chrzestnego może być dopuszczony ten, kto:

1° jest wyznaczony przez przyjmującego chrzest albo przez jego rodziców, albo przez tego, kto ich zastępuje, a gdy tych nie ma, przez proboszcza lub szafarza chrztu, i posiada wymagane do tego kwalifikacje oraz intencję pełnienia tego zadania;

2° ukończył szesnaście lat, chyba że biskup diecezjalny określił inny wiek albo proboszcz lub szafarz jest zdania, że słuszna przyczyna zaleca dopuszczenie wyjątku;

3° jest katolikiem, bierzmowanym i przyjął już sakrament Najświętszej Eucharystii oraz prowadzi życie zgodne z wiarą i odpowiadające funkcji, jaką ma pełnić;

4° jest wolny od jakiejkolwiek kary kanonicznej, zgodnie z prawem wymierzonej lub deklarowanej;

5° nie jest ojcem lub matką przyjmującego chrzest.

§ 2. Ochrzczony, należący do niekatolickiej wspólnoty kościelnej, może być dopuszczony tylko razem z chrzestnym katolikiem i to jedynie jako świadek chrztu."

Ida lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:47

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:56

• Gosha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KWIATEK pakuj sie!!! Zostało Ci 55 stron, tzn moze i wiecej bo widze ze sie cofają, pewnie AMY z nudów kasuje swoje wpisy ;) daje Ci 2 dni max, no chyba ze nasze forumowiczki sie przebudza sprzed porodowego letargu i zaczną porządna produkcje to moze i nawet na jutro badz gotowa!

shimmer_lip, Aguś86, Fasia, Justinka, maggie86, KasiaKwiatek, Ida, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziką ochotę za ostatnie zwolnienie nakupować sobie głupot :) jakieś podkłady, tusze do rzęs, maseczki, peelingi zamiast znowu coś dla małej :) zupełnie jakbym już nigdy miała nie mieć dla siebie pieniędzy :) siedzę na allegro i oglądam :D

Gosha, maggie86, Eweliśka lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka aleś śliczna! :)

Shimmer, ja też mam nadal wklęsły pępek i brak lini chociaz coś tam ostatnio nieśmiało przebija - nie wiem czy to to czy nie to :P

Ja chciałabym ochrzcić dosyć szybko, jak Natka będzie miała miesiac albo coś takiego. Osobiście lubie jak takie maluszki są chrzczone :)
    U nas problem z chrzestnym :( Właściwie jedyna opcja to brat Kamila który jest po rozwodzie i po kolenym ślubie... Mam zamiar się przejść na dniach do kancelarii zapytać czy byłaby opcja, żeby był 'świadkiem chrztu' a nie 'ojcem chrzestnym' - ciekawe co mi powiedzą aczkolwiek mam złe przeczucia :(

Edit. Shimer ostatnio mam podobnie :) Naszła mnie ochota na kupienie sobie kilku rzeczy - tak dla odmiany bo wcześniej zupełnie nie miałam na to ochoty :)

Chyba dzisiejszy dzień się skończy w McD... ale mam ochotę na McFlurry!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 16:35

shimmer_lip, haneczka lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja wam coś powiem:D akurat jestem świeżo po rekolekcjach dzisiejszych z prawnikiem z sądu diecezjalnego:D
    za chrzestnych może być tylko jedna osoba:) nie jest wymagana druga tak jak na świadka ślubu gdzie jest dwóch świadków i ksiądz dodatkowo, przy chrzcie może być jeden chrzestny i u mnie chyba tak będzie bo ja mam problem z chrzestnym, bo chrzestną będzie moja siostra.
    ogólnie nie wiem czy może być chrzestnym ktoś tylko na ślubie cywilnym radzę zapytać w parafii bezpośrednio.
    aha i z dzisiejszych info, świadek chrztu nie przejmuje roli chrzestnego NIGDY.
    jest po prostu świadkiem chrztu tak jak i może być nim ktoś z "ulicy za przeproszeniem" a to my ludzie w domyśle zakładamy że przejmuje taka osoba rolę chrzestnego:)

KAsiu Kwiatkowa:D
    pytałaś też o wiesiołka:) przetrzepałam o tym trochę internetu i najbardziej ogarniętą osobą i bez przesadzania wydaje mi się dziewczyna z tego bloga i ja z jej rad dokładnie korzystam:)
    już go wcześniej podawałam ale dla Ciebie zrobię wyjątek i zrobię to jeszcze raz:D
    chodzi mi o tabelkę na tej stronie zawartej:)
    http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2013/11/38-tc-jak-miec-fajny-porod.html

u nas chrzest będzie albo w ostatnią niedzielę maja gdzie już nie ma praktycznie komunii albo początkiem czerwca- oczywiście w knajpie bo w domu sobie tego nie wyobrażam, mam za dużą rodzinę;/

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lali Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida moja siostra nie mogla zostac matka chrzestna Poli bo nie miala wlasnie slubu koscielnego, tylko cywilny.

Haneczka jaka zgrabna jestes w tej ciazy, pozazdroscic!!

haneczka, Ida lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, to zależy od księdza, jeden się przyczepi. Inny nie.
    Tak wam zAzdroszczę sesji brzuszkowych. :(

A znalazłam fajna apke do oznaczania karmienia pieluch itp - baby feed

Ida lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 3900 3901 3902 3903 3904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ