Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam się
gratuluję nowym mamusiom! Dużo już dzieciątek forumowych
Haneczka kciuki żeby się rozkręciło
Ewelcia super chłopaki!
Do tematów okołodzieciowych:
Ala karmiona na żądanie wyłącznie piersią wychodzi nam 10 karmień na dobę. Odciągam w nocy po każdym karmieniu 15 min z piersi,z której karmiłam. Tak zaleciła położna bo nocny pokarm najbardziej odżywczy. Nocną zbiórkę Ala dostaje ok 10-11 (80 ml, resztę mrożę jak wyjdzie więcej). Ja po karmieniu ściągam jeszcze w te 15 min ok 30ml. Laktator Lovi elektryczny jest zarąbisty ślicznie ściąga i bezboleśnie.
Pupę myję dużymi płatkami i ciepłą przegotowaną wodą a w nocy chusteczkami Huggies Pure. Używamy Dada Premium Extra Soft Newborn i są o niebo lepsze niż Happy wg mnie.
Ala w nocy śpi w łóżeczku dostawnym trzymając mamę za rączkę a w dzień w koszu mojżesza. Nie bierzemy jej do łóżka dostawne łóżeczko to extra sprawa.
Kikut pryskam 1 raz dziennie octeniseptem i jadę dookoła patyczkiem. Goi się pięknie.
Staniki do karmienia są mi średnio potrzebne póki co najlepsze są pepcowe sportowe za 9,99
Wkładki Lansinoh rewelacja, Canpol porażka
Kąpiemy co 2 dzień w wodzie 38 stopni. Ala lubi się kąpać, w 37 latała broda z zimna i krzyczała
KasiaKwiatek, weronika86, Lali, maggie86, Krysti, PsotkaKotka, Justinka, Fasia, Eweliśka, lysinka, Ewelcia, Gosha, mantissa, iwonka1077, Angela89, Aguś86, Ida, CzaryMary, mimka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLiloe ale wykład
nie ugotuj tej swojej Rybki
żart, wiem że każde dziecko inne i mają różne preferencje.
A ja sobie siedzę w fotelu, oglądam film Noe na canal+ i mierzę skurczybykina razie nic takiego, nieregularne, co 10 minut, czasem rzadziej. Pewnie nic z tego nie będzie, ale aplikacja pokaże mi ile poćwiczy macica.
Miki reaguje, w czasie skurczu zamiera a potem wali w każdą stronęchyba się rozpycha
CzaryMary, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasia ja normalnie nosiłam małe b, teraz mam ten stanior 85c,a czarny w kropki 85d. Mi tak wyszło z pomiarów i są o dziwo oba dobre, chyba cycki mam takie pomiędzy.
Siedzę w wannie, ciepła kąpiel na rozluźnienie bo ściska mnie ten brzuch...przeczyściło mnie też nieźle...coś się szykuje powoli, ale na razie moim zdaniem te skurczybyki to dalej przepowiadacze...niniejszym dołączam do Anki, Amy i Wery... -
oo przegapiłam 2 porody...
Agusiek89 i Iwonka gratulejszynA ja jeszcze troche sobie poczekam na mój skarbek...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 00:15
iwonka1077, Agusiek89 lubią tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Ula jeśli nie masz schorzeń ciążowych to jeszcze sobie pochodź w tej ciąży. Mnie przeraża ta cukrzyca moja i że mam w przyszłym tyg wywoływanie a wolałabym sama bez wspomagania rodzić... no nic zobaczymy czy to sprzątanie moje dzisiejsze się opłaciło:)