X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Ja jestem po biotechnologii-specjalizacja biotechnologia molekularna i biokataliza. A w sumie w pracy magisterskiej zajmowalam sie genetyka troche... chcialam zostac na doktoracie, ale nie stac mnie bylo na utrzymanie sie za pensje z doktoratu, wiec poszlam do pracy niestety nie do konca w zawodzie, choc minimalnie powiazanej ;)
    ejj to super :-) uwielbiam czytac nowinki z biotechnologii..sledzisz wogole najnowsze osiagniecia izraela..duzo ludzi mysli ze to zadupie ale sorawdz sobie jakie maja osiagniecia w twojej dziedzinie..az dech zapiera :-) ja niestety z wlasnej glupoty zakonczylam edukacje jak stas mial rok, do magisterki nie doszlam ale uwazam ze stara nie jestem i chce zrobic w uk.

mf, KasiaKwiatek, CzaryMary, Murraya lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Ja jestem po biotechnologii-specjalizacja biotechnologia molekularna i biokataliza. A w sumie w pracy magisterskiej zajmowalam sie genetyka troche... chcialam zostac na doktoracie, ale nie stac mnie bylo na utrzymanie sie za pensje z doktoratu, wiec poszlam do pracy niestety nie do konca w zawodzie, choc minimalnie powiazanej ;)
    to jest wlasnie w polsce przykre..w uk jesli tylko chceaz panstwo pomaga ci sie ksztalcic... tutaj jesli mnie syn zapyta czy edukacja sie oplaca..odpowiem OCZYWISCIE...ludzie pracuja w swoich zawodahch, jesli maja talent sa popychani do przodu...klasy w high schoolu sampodzielone umiejetnoaciami uczniow..jesli zadalby mi to pytanie w polsce...balabym sie ze nie moglabym go oklamac :( ja znam plynnie 5 jezykow..w polsce zaproponowano mi prace w hotelu za grosse...tutaj nawet bez wyksztalcenia tlumacza pomagam za darmo tlumaczyc naszych rodakow u gp, na policji czy w szkolach.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz maz bedzie golil nogi i bobra mi :-) hehe kuzwa przez rozmiary brzucha nie siegna wyzej niz polowa lydki :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Tu my dziś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f044fdd3b86.jpg

Wow ale Krysti ty masz brzusio duże. Aż sie spytałam męża czy ja takie tez mam bo ja sama sobie nie określę i powiedział ze u mnie połowa :(

Rudzia to samo piękny brzusio i śliczny kształt!!!

weronika86, Krysti, mantissa, mimka84 lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    mf biochemia ogolna, szkoly nie skonczylam bo zaszlamw ciaze ale mam w olanach sama dla siebie w uk zrobic szkole pielegniarska jeszcze :-) maz tez na biochemii byl, stad wspolne zainteresowania..ogolnie nie doszlam to bardziej zaawansowanej biochemii, sama douczam sie w domu dla siebie bo jest to moja pasja. meza bardziej interesuje biochemia roslin, mnie ludzi..w sumie dzieki tym podstawowym wiadomosciom i ksztalceniu sie samej w domu udall mi sie zajsc w ciaze po wielu latach...a ty masz w jakims konkretnym kierunku?
    klinika nieplodnosci nie chciala na mnie nawet ivf przeprowadzic bo dawali zbyt male szanse...po zmiesAniu lekow, diety i homeopatii w ciagu 7 miesiecy schudlam ladnie 35kg, usunelam wszystkie niedoczynnosci w braki wmorganizmie i zaszlam w ciaze :-)

Ehh biotechnologia i biochemia. Super sprawa. Chcialam isc na biotechnologie ale poszlam na chemie i jeszcze doktorat z niej zrobilam w De. Troche zaluje bo albo zamaist doktoratu z chemii to moglam zrobic drugi kierunek biologie lub biotechnilogie ale zawalczyc o doktorat w takiej dziedzinie.
    Mimo to udalo mi sie dostac ostatnio prace na instytucie gdzie dostalam laboratorium i zajmowalam sie miedzy innymi hodowla komorek, dzieki temu duzo sie nauczylam i zrobilam dwa kursy :). Czyli tak jakby nakierunkowalam sie w strone ktora zawsze chcialam-cos z bio :).
    Teraz sie zastanawiam czy nie zrobic chociaz licencjata z biologii albo biotechnologii ale kurcze, boje sie ze za stara jestem juz na to a do tego jeszcze dziecko a to wszystko kosztuje przeciez...czas i pieniadze :/.
    Sory ze sie wtracilam wam do rozmowy ale jestem ogolnie rozczarowana swoja sciezka edukacyjna. dokonalam poprostu zlych wyborow :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 23:01

weronika86, Fasia, mf lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    U mnie dzis znow pisały sie skurcze 100 ale nieregularne. Jeden tak fest bolał I trwał ze 3 minuty ponad. Jutro może sie dowiem jak szyjka. Jak nie będzie postępowało wyjde na żądanie. Wrócę nie wiem kiedy. Chyba jak zobaczę gwiazdki w oczach.

Dziewczyny, smacznego jajeczka, radosnych Świąt, samych pyszności a nierozpakowanym "mokrego" dyngusa:)

Dobranoc
    haneczka jesli skurcze sie beda pisaly to zostajesz?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ehh biotechnologia i biochemia. Super sprawa. Chcialam isc na biotechnologie ale poszlam na chemie i jeszcze doktorat z niej zrobilam w De. Troche zaluje bo albo zamaist doktoratu z chemii to moglam zrobic drugi kierunek biologie lub biotechnilogie ale zawalczyc o doktorat w takiej dziedzinie.
    Mimo to udalo mi sie dostac ostatnio prace na instytucie gdzie dostalam laboratorium i zajmowalam sie miedzy innymi odowla komorek, dzieki temu duzo sie nauczylam i zrobilam dwa kursy :). Czyli tak jakby nakierunkowalam sie w strone ktora zawsze chcialam-cos z bio :).
    Teraz sie zastanawiam czy nie zrobic chociaz licencjata z biologii albo biotechnologii ale kurcze, boje sie ze za stara jestem juz na to a do tego jeszcze dziecko a to wszystko kosztuje przeciez...czas i pieniadze :/.
    Sory ze sie wtracilam wam do rozmowy ale jestem ogolnie rozczarowana swoja sciezka edukacyjna. dokonalam poprostu zlych wyborow :/.
    psotka stare nie jestesmy, warto sie ksztalcic..nawet dzieci nie sa zadna przeszkoda dla czlowieka glodnego wiedzy..zycze ci zebys zrobila cos w tym kierunku, uczyc mozna sie przez cale zycie..a mozg pobudzany bedzie sprawny dla wnukow i prawnukowo :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu czekam na badania !

weronika86, Lali, Lwica, Fasia, Nadzieja84, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psotka to rozmowa na forum, wtracaj sie pewnie :-) zawsze razniej bo cos cicho tu dzisiaj..pewno z rana dowiemy sie o 5 nowych dzieciaczkach...hahah taka cisza przed burza..albo raczej przed pelnia :-)

PsotkaKotka, Krysti lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jestem w szpitalu czekam na badania !
    krysti informuj na biezaco! ja na razie spadam ale bede zagladac w nocy miedzy jednym sikh a drugim siku :-) jam bedziesz rodzic to dzwon do mnie! bede cie dopingowac :-)

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti daj znac jak po bedziesz po badaniach!
    Wera ja tez zawsze jak wstaje w nocy siku to odswiezam forum :D

weronika86, Krysti lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze podłaczona pod ktg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/452072c7e658.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 23:39

weronika86, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glowa mnie boli oczy plecy masakra da się przezyc tlen mi dadzą powiedzieli .

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliczna foczka z ciebie krysti :-) oowodzenia!

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Glowa mnie boli oczy plecy masakra da się przezyc tlen mi dadzą powiedzieli .
    od czego? moze cisnienie masz wysokie!?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Leze podłaczona pod ktg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/452072c7e658.jpg
    ooo glowe sobie odcielas :-)

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Wow ale Krysti ty masz brzusio duże. Aż sie spytałam męża czy ja takie tez mam bo ja sama sobie nie określę i powiedział ze u mnie połowa :(

Rudzia to samo piękny brzusio i śliczny kształt!!!
    Lwica nie mam sily chodzic juz :D

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa mezu zgodzil sie na przhsoieszenie porodu droga pochwowa..czytaj! seks :-) hehehe ale dopiero jutro jak skonczymy najwazniejsza pracke :-) od jutra wieczira cisniemy z seksiorem :-) jjjjjjkkeeeeeeejjj :-)

Krysti, mantissa, Agga, CzaryMary, KasiaKwiatek, lysinka, haneczka, Murraya lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Lwica nie mam sily chodzic juz :D
    ja to mam jeszcze wiekszy :-) krysti ile ty masz wzrostu?

Amy_, iwonka1077 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ja to mam jeszcze wiekszy :-) krysti ile ty masz wzrostu?
    164 mam :)

weronika86 lubi tę wiadomość

‹‹ 4075 4076 4077 4078 4079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ