X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, umawiam sie na farbowanie w takim razie na przyszły tydzien :) przy karmieniu juz mozna z amoniakiem nie ? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz tak naprawde to mam swoją ulubiona farbę loreala 7.43 ;) ale nie chce w domu smrodzic i zawsze to szansa na wyjście :)

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dzien dobry jeszcze raz, odespalam nocna przerwę , wchodze patrze a tu polowa rodzi :P
    a 8 mial byc moj, ale nadal mi sie nie chce :P
    Lysinka gratulacje !!!
    Robotka, Anka , Militta powodzenia.Werka ty odbierz szybko te klucze i tez do roboty :P

CzaryMary, lysinka lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Ja właśnie zostalam uruchomiona, zwieziona na noworodki czekam na zdjęcie cewnika , prysznic i dostaje mała.
    Kasia ja trafiła z ciśnieniem w niedziele, CC robili mi na cito to 4 płaskie zapisy miała mała na ktg. Miałam mieć CC w czwartek. Najgorsze ze o malo nie zeszlam na stole ale juz jest ok.

Jagus fajnie, że zaraz utulisz swoją księżniczkę :)
    o choroba a co na tym stole się stało takiego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bawicie sie jakos z dziecmi? Bo moja teraz oczy jak 5 zl i gmera w lozeczku raczkami przed twarza macha:P i wydaje dziwne dzwieki, nie wiem czy ja jestem dziwna ze ja ignoruje bo nie mam pomyslu jak sie z nia bawic :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Ja właśnie zostalam uruchomiona, zwieziona na noworodki czekam na zdjęcie cewnika , prysznic i dostaje mała.
    Kasia ja trafiła z ciśnieniem w niedziele, CC robili mi na cito to 4 płaskie zapisy miała mała na ktg. Miałam mieć CC w czwartek. Najgorsze ze o malo nie zeszlam na stole ale juz jest ok.

Wiem Jaga wiem, bo pisałaś o tych kłopotach z ciśnieniem, bardzo współczuję przeżyć, na szczęście dobrze, że się skończyło pozytywnie. O tym nosie napisałam, że mimo wszystko skończyło się pojawieniem dziecka na świecie i już masz je ze sobą <3 :-)

Jaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Bawicie sie jakos z dziecmi? Bo moja teraz oczy jak 5 zl i gmera w lozeczku raczkami przed twarza macha:P i wydaje dziwne dzwieki, nie wiem czy ja jestem dziwna ze ja ignoruje bo nie mam pomyslu jak sie z nia bawic :P

nieee :) na tym etapie dziecko ma jeszcze kiepsko rozwiniety uklad nerwowy i jakies "zabawy" moglyby je tylko denerwowac i "przebodźcować". Twoja malutka poznaje sobie teraz świat po swojemu i sama. Póki nie płacze daj jej spokoj :) a jak zaplacze to daj jej cyca ;)

Bambi85, Ida, hwesta, Angela89, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej co tu się dzieje :)
    Jaga, Lysinka - GRATULUJĘ! :)
    Robotka już na pewno tuli Jagódkę :) Anka może też, ale nadal za Was trzymam kciuki! :)
    Militta - powodzenia! oby się rozkręciło na dobre :)

Ja po KTG i badfaniu i jestem załamana... 3 dni po terminie 3 tydzień z 3 cm rozwarciem... i bez czopa od 1,5 tyg i nic :( skurcz jeden jakiś się przyplątał i lipa... jak nic nie ruszy to w poniedziałek oxy ;( Gin pogmerała mi trochę w środku, oddzielając coś tam od czegoś ;) palce we krwi i śluzem wyciągnęła... ale mówi że tak dziś będzie... i albo wrócę jeszcze dzisiaj albo wywołujemy w poniedziałek... ech oby coś się ruszyło... więc doczytałam co i jak u Was i idę się poruszać ;)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Duzo mów do Malej, to zapewnia im świetna rozrywkę :) mój chyba wczoraj sue pierwszy raz świadomie do mnie uśmiechnął przy takiej rozmowie, tzn moim monologu ;)

Amy_, mantissa, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy w szpitalu na kontroli. Nabrał 200 gram od wagi urodzeniowej, nic nue mówili to pewnie ok, mi sue jakis wydaje malutko jak na 3-tyg bobo. A jak wasze dzieciaczki nabierają?

FASIA mój Kubus po ur tez miał szmerek na serduszku, po USG serduszka okazało sie ze to 2 mm dziurka na serduszku, byłam przerażona ale teraz wiem ze to dotyka wiele noworodków. Za 2 miesiące idziemy na kontrol. Niby to sue zamyka w ciagu kilku miesięcy :)

Fasia lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj werandujemy a jutro pierwszy spacerek ,bo pogoda ma być fajna zobaczymy oby :) aaa cieszę się hehe :)

Muszę sie niedlugo do fryzjera wybrac.Troche look odświeżyć :)

Aaaaa i Fasia Jaguś ,Lysinka moje wielgachne gratki :)))

Gosha mój od wyjścia ze szpitala przybrał 470gram

Używacie smoczka? jak często?
    My podaliśmy przedwczoraj. Źle się z tym czuje troche,bo obiecalismy sobie nie podawać ale ehh rożnie to bywa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 11:06

Fasia, lysinka lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary a m co to za lalka na zdjeciu???
    No to nie jesten sama z pierdkami. Ja tez nif mu nie podaje. Sama pije herbate koperkowa moze jakos mu to ulzy...

Sylwia zmotywowalas mnie do skonczenia mojego opisu ale to moze jak maz bedzie w domu i zdejmie mi z klaty pierworodnego. Na razie nawet sniadania nie zjadlam. Dobrze ze mi sie udalo wysikac!
    tez widze nie mialas lekko :( ale juz z glowy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 11:03

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:19

hwesta, Gosha lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a to krwawienie sie wchlonie? To sa jakies bardzo grozne powiklania u malej? Bo brzmia strasznie...

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo za 26 min skonczy tydzien :D

Ida, hwesta, CzaryMary, mf, Eweliśka, Gosha, maggie86, Aguś86, mantissa, liwi, weronika86, misia83, Angela89, Fasia lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:19

Amy_, Gosha lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Mary a m co to za lalka na zdjeciu???
    No to nie jesten sama z pierdkami. Ja tez nif mu nie podaje. Sama pije herbate koperkowa moze jakos mu to ulzy...

Sylwia zmotywowalas mnie do skonczenia mojego opisu ale to moze jak maz bedzie w domu i zdejmie mi z klaty pierworodnego. Na razie nawet sniadania nie zjadlam. Dobrze ze mi sie udalo wysikac!
    tez widze nie mialas lekko :( ale juz z glowy :*
    No lekko nie było, za to bolało tak bardzo, że teraz wiem,że pierwszy poród choć długi, to był pikuś. Amy, a Olek to tak cały czas na Tobie poleguje?

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzicie jakies efekty po tym koperku?

amy nooo Oluszek to juz dorosły chłopak mozna by rzec :)
    odłóz go kobito i wez sie najedz !

Amy_ lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja Was hurtowo muszę teraz uściskać :D

Btw. Co tu się dzieje?! Chyba się zblokowały kwietniówki na święta, żeby pojeść dobrego i teraz wysyp porodów :D

Fasia, Łysinka i Jaga serdeczne gratulacje!!! :) Zazdroszczę bobo <3

Fasia, czyli tak jak myślałam Twoje dwie gule to były skurcze :) I co? Nie było tak źle? :)

Łysinka, a'propo odesłania do domu, jakoś mnie nie dziwi w przypadku Trzebnicy. Ciekawe która Cię odesłała rano. Pewnie ta młoda lekarka z grzywką? Strasznie pewna siebie. :P
    A swoją drogą to miałyśmy rodzić razem 14.04 i coooo?! :P Może jak się spręży moje rozwarcie to dołączę na poporodowej. :) Buziaczki dla Tosi :)

Anka, teraz to Ty jesteś Sprite, a cała reszta to pragnienie. :D Trzymam kciuki!

Robotka, Ty rodzisz:D Wreszcie wsadzisz swoją córcię do tej kołyski cośmy Ci jej tak zazdrościły. :D Coś czuję, że przywitałaś jednocześnie męża i Jagodę. ;)

Militta, wszystko wskazuje na to, że nie będziesz potrzebować lewatywy, bo... rodzisz! :))

mf, Gosha, maggie86, KasiaKwiatek, lysinka lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:20

‹‹ 4138 4139 4140 4141 4142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ