X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, umawiam sie na farbowanie w takim razie na przyszły tydzien :) przy karmieniu juz mozna z amoniakiem nie ? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz tak naprawde to mam swoją ulubiona farbę loreala 7.43 ;) ale nie chce w domu smrodzic i zawsze to szansa na wyjście :)

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dzien dobry jeszcze raz, odespalam nocna przerwę , wchodze patrze a tu polowa rodzi :P
    a 8 mial byc moj, ale nadal mi sie nie chce :P
    Lysinka gratulacje !!!
    Robotka, Anka , Militta powodzenia.Werka ty odbierz szybko te klucze i tez do roboty :P

CzaryMary, lysinka lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Ja właśnie zostalam uruchomiona, zwieziona na noworodki czekam na zdjęcie cewnika , prysznic i dostaje mała.
    Kasia ja trafiła z ciśnieniem w niedziele, CC robili mi na cito to 4 płaskie zapisy miała mała na ktg. Miałam mieć CC w czwartek. Najgorsze ze o malo nie zeszlam na stole ale juz jest ok.

Jagus fajnie, że zaraz utulisz swoją księżniczkę :)
    o choroba a co na tym stole się stało takiego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bawicie sie jakos z dziecmi? Bo moja teraz oczy jak 5 zl i gmera w lozeczku raczkami przed twarza macha:P i wydaje dziwne dzwieki, nie wiem czy ja jestem dziwna ze ja ignoruje bo nie mam pomyslu jak sie z nia bawic :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Ja właśnie zostalam uruchomiona, zwieziona na noworodki czekam na zdjęcie cewnika , prysznic i dostaje mała.
    Kasia ja trafiła z ciśnieniem w niedziele, CC robili mi na cito to 4 płaskie zapisy miała mała na ktg. Miałam mieć CC w czwartek. Najgorsze ze o malo nie zeszlam na stole ale juz jest ok.

Wiem Jaga wiem, bo pisałaś o tych kłopotach z ciśnieniem, bardzo współczuję przeżyć, na szczęście dobrze, że się skończyło pozytywnie. O tym nosie napisałam, że mimo wszystko skończyło się pojawieniem dziecka na świecie i już masz je ze sobą <3 :-)

Jaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Bawicie sie jakos z dziecmi? Bo moja teraz oczy jak 5 zl i gmera w lozeczku raczkami przed twarza macha:P i wydaje dziwne dzwieki, nie wiem czy ja jestem dziwna ze ja ignoruje bo nie mam pomyslu jak sie z nia bawic :P

nieee :) na tym etapie dziecko ma jeszcze kiepsko rozwiniety uklad nerwowy i jakies "zabawy" moglyby je tylko denerwowac i "przebodźcować". Twoja malutka poznaje sobie teraz świat po swojemu i sama. Póki nie płacze daj jej spokoj :) a jak zaplacze to daj jej cyca ;)

Bambi85, Ida, hwesta, Angela89, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej co tu się dzieje :)
    Jaga, Lysinka - GRATULUJĘ! :)
    Robotka już na pewno tuli Jagódkę :) Anka może też, ale nadal za Was trzymam kciuki! :)
    Militta - powodzenia! oby się rozkręciło na dobre :)

Ja po KTG i badfaniu i jestem załamana... 3 dni po terminie 3 tydzień z 3 cm rozwarciem... i bez czopa od 1,5 tyg i nic :( skurcz jeden jakiś się przyplątał i lipa... jak nic nie ruszy to w poniedziałek oxy ;( Gin pogmerała mi trochę w środku, oddzielając coś tam od czegoś ;) palce we krwi i śluzem wyciągnęła... ale mówi że tak dziś będzie... i albo wrócę jeszcze dzisiaj albo wywołujemy w poniedziałek... ech oby coś się ruszyło... więc doczytałam co i jak u Was i idę się poruszać ;)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Duzo mów do Malej, to zapewnia im świetna rozrywkę :) mój chyba wczoraj sue pierwszy raz świadomie do mnie uśmiechnął przy takiej rozmowie, tzn moim monologu ;)

Amy_, mantissa, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy w szpitalu na kontroli. Nabrał 200 gram od wagi urodzeniowej, nic nue mówili to pewnie ok, mi sue jakis wydaje malutko jak na 3-tyg bobo. A jak wasze dzieciaczki nabierają?

FASIA mój Kubus po ur tez miał szmerek na serduszku, po USG serduszka okazało sie ze to 2 mm dziurka na serduszku, byłam przerażona ale teraz wiem ze to dotyka wiele noworodków. Za 2 miesiące idziemy na kontrol. Niby to sue zamyka w ciagu kilku miesięcy :)

Fasia lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj werandujemy a jutro pierwszy spacerek ,bo pogoda ma być fajna zobaczymy oby :) aaa cieszę się hehe :)

Muszę sie niedlugo do fryzjera wybrac.Troche look odświeżyć :)

Aaaaa i Fasia Jaguś ,Lysinka moje wielgachne gratki :)))

Gosha mój od wyjścia ze szpitala przybrał 470gram

Używacie smoczka? jak często?
    My podaliśmy przedwczoraj. Źle się z tym czuje troche,bo obiecalismy sobie nie podawać ale ehh rożnie to bywa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 11:06

Fasia, lysinka lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary a m co to za lalka na zdjeciu???
    No to nie jesten sama z pierdkami. Ja tez nif mu nie podaje. Sama pije herbate koperkowa moze jakos mu to ulzy...

Sylwia zmotywowalas mnie do skonczenia mojego opisu ale to moze jak maz bedzie w domu i zdejmie mi z klaty pierworodnego. Na razie nawet sniadania nie zjadlam. Dobrze ze mi sie udalo wysikac!
    tez widze nie mialas lekko :( ale juz z glowy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 11:03

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:19

hwesta, Gosha lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a to krwawienie sie wchlonie? To sa jakies bardzo grozne powiklania u malej? Bo brzmia strasznie...

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo za 26 min skonczy tydzien :D

Ida, hwesta, CzaryMary, mf, Eweliśka, Gosha, maggie86, Aguś86, mantissa, liwi, weronika86, misia83, Angela89, Fasia lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:19

Amy_, Gosha lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Mary a m co to za lalka na zdjeciu???
    No to nie jesten sama z pierdkami. Ja tez nif mu nie podaje. Sama pije herbate koperkowa moze jakos mu to ulzy...

Sylwia zmotywowalas mnie do skonczenia mojego opisu ale to moze jak maz bedzie w domu i zdejmie mi z klaty pierworodnego. Na razie nawet sniadania nie zjadlam. Dobrze ze mi sie udalo wysikac!
    tez widze nie mialas lekko :( ale juz z glowy :*
    No lekko nie było, za to bolało tak bardzo, że teraz wiem,że pierwszy poród choć długi, to był pikuś. Amy, a Olek to tak cały czas na Tobie poleguje?

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzicie jakies efekty po tym koperku?

amy nooo Oluszek to juz dorosły chłopak mozna by rzec :)
    odłóz go kobito i wez sie najedz !

Amy_ lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja Was hurtowo muszę teraz uściskać :D

Btw. Co tu się dzieje?! Chyba się zblokowały kwietniówki na święta, żeby pojeść dobrego i teraz wysyp porodów :D

Fasia, Łysinka i Jaga serdeczne gratulacje!!! :) Zazdroszczę bobo <3

Fasia, czyli tak jak myślałam Twoje dwie gule to były skurcze :) I co? Nie było tak źle? :)

Łysinka, a'propo odesłania do domu, jakoś mnie nie dziwi w przypadku Trzebnicy. Ciekawe która Cię odesłała rano. Pewnie ta młoda lekarka z grzywką? Strasznie pewna siebie. :P
    A swoją drogą to miałyśmy rodzić razem 14.04 i coooo?! :P Może jak się spręży moje rozwarcie to dołączę na poporodowej. :) Buziaczki dla Tosi :)

Anka, teraz to Ty jesteś Sprite, a cała reszta to pragnienie. :D Trzymam kciuki!

Robotka, Ty rodzisz:D Wreszcie wsadzisz swoją córcię do tej kołyski cośmy Ci jej tak zazdrościły. :D Coś czuję, że przywitałaś jednocześnie męża i Jagodę. ;)

Militta, wszystko wskazuje na to, że nie będziesz potrzebować lewatywy, bo... rodzisz! :))

mf, Gosha, maggie86, KasiaKwiatek, lysinka lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:20

‹‹ 4138 4139 4140 4141 4142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ