Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
AMY nie wiem w jakich proporcjach to zaparzyć zeby nie była za mocna... Ale saszetkę w kubku jsk zaparzysz chwilkę to odlej potem około 30 ml w butelkę powinno byc ok. Na mojej pisze zeby 50 ml w tym "wieku" podawać... Ja mam taka...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa3d88748de3.jpg
Pierworodnemu podawałam tez taka parzona w saszetkach, ale zabij mnie nie pamietam po 9 latach ile mu podawałam. -
Amy_ wrote:a może ja mu już herbatkę podam koperkową? już tydzień dawno skończył, bo wodę to nie wiem czy dostanę w aptece?
-
Gosha wrote:AMY nie wiem w jakich proporcjach to zaparzyć zeby nie była za mocna... Ale saszetkę w kubku jsk zaparzysz chwilkę to odlej potem około 30 ml w butelkę powinno byc ok. Na mojej pisze zeby 50 ml w tym "wieku" podawać... Ja mam taka...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa3d88748de3.jpg
Pierworodnemu podawałam tez taka parzona w saszetkach, ale zabij mnie nie pamietam po 9 latach ile mu podawałam.
dzięki Gosha, zaraz poczytam na necie jakie może być dawkowanieGosha lubi tę wiadomość
-
co do ilości kupek - u nas przedwczoraj były dwie, wczorac ani jednej. Dziś na pewno będzie bomba
Muszę i ja zaopatrzyć w jakiś koperkowy wynalazek w razie potrzeby.
Mój dzidziol ma 4 tygodnie i chyba potrzebuje coraz mniej snu... A jak nie śpi to chce na rączki, bo krzyk. W nocy 2 godziny bez przerwy ją nosiłam, wieczorem mąż 3 godziny ją miał na ręku. Mamuśki pytanko: Czy tak już będzie zawsze, czy ona po jakimś czasie nauczy się po prostu leżeć, myśleć i w spokoju obserwować świat? -
Klaudia90 wrote:co do ilości kupek - u nas przedwczoraj były dwie, wczorac ani jednej. Dziś na pewno będzie bomba
Muszę i ja zaopatrzyć w jakiś koperkowy wynalazek w razie potrzeby.
Mój dzidziol ma 4 tygodnie i chyba potrzebuje coraz mniej snu... A jak nie śpi to chce na rączki, bo krzyk. W nocy 2 godziny bez przerwy ją nosiłam, wieczorem mąż 3 godziny ją miał na ręku. Mamuśki pytanko: Czy tak już będzie zawsze, czy ona po jakimś czasie nauczy się po prostu leżeć, myśleć i w spokoju obserwować świat?nasze dzidzie to traktują nas jak swoją własność i do puki nie znajdą sobie ciekawszej rozrywki czyli do ok 3-4miesiąca będą od nas oczekiwac stałej uwagi
Klaudia90 lubi tę wiadomość
-
IDA, SYLWIA Dziękuję za odp. Staram się ją odkładać, jak zamknie oczka, ale wtedy szybko je otwiera. Nie działa na nią również spanie z nami w łóżku. Najlepiej jej jest na klacie rodzica. W ciągu dnia spokój, najgorsze są wieczory i północ. No nic, na razie nie jest zbyt ciężka, ale mój kręgosłup już dostaje po dupalu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGosha wrote:KRYSTI słoneczko grzeje, specjalnie dla Ciebie spr temperaturę za oknem, 17st. w cieniu
po południu pewnie do 25, wiec ja dzisiaj klapki na nogi i plaaaaża! Wczoraj maluszkowi w aptece kremik kupiłam wiec dzisiaj zapowiada sie dzien spacerów wózeczkiem po plazy
choc tu w Szkocji nie ma tragedi bo plus 15
takze fajnie jest tez .
Gosha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
liwi wrote:Niestety nie. Czekam aż mała skończy miesiąc i wtedy spróbuje jedną rano sobie wypić bo strasznie tęsknie.
Ja zliczyłam karmienia i wczoraj wyszło 8. Zapisuje sobie godziny i od którego cycka zaczynam, potem mi łatwiej jakos to ogarnąć. -
A ja używam aplikacji Feed Baby. Jest super. Można zaznaczac karmienia, odciąganie, lekarstwa, kąpiel, zmiany pieluch itp. Odlicza czas i przypomina. Też pisałam wcześniej w zeszycie ale tak jest o niebo wygodniej.
Wercia pewnie neta nie ma, tak sobie tłumacze jej nieobecnosc. Ale gdzie się Lwica podziewa tyle czasu.Lali, maggie86, Ida, Gosha lubią tę wiadomość