Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja mam pytanie do tych co po cesarce. Jak długo czułyście dyskomfort, ciągnięcie w okolicach szwów?
Zastanawiam się cały czas nad tym bo niby zaraz 2 tyg minie a mnie dalej ciągnie po jednej stronie, szczególnie jak np podnoszę się z płaskiej pozycji leżącej, albo przy karmieniu jak chłopaki cyca ciągną to jak czasem zakuje to mam łzy w oczach. Zastanawiam się czy oprócz ściągającej się macicy nie mam jakiś problemów z raną pooperacyjną bo kurde boli tylko z jednej strony -
Iwonka cyca dostaje. Tzn tak jak ostatnio pisałam tj o 00.30 to zasnął. Pobudka o 1.30, dostał butle z której wypił tyko 20ml i zasnął. No i o 2.30 znowu pobudka, przebrałam go i teraz od 15 min z przerwą oczywiście po 8 min znowu wisi na cycku. Co chwile przysypia.. Butla obok naszykowana czeka na swoją kolej. Dopiero dziś będę walczyć z laktatorem.
Boziu niech on zasnie chociaż na 2 godz, bo pobudka co godzinę mnie wykonczy!
Mąż śpi w pokoju obok, brata nie ma to mógł "uciec" od nas. Z bólem serca ale wiedział, tak jak i ja, że to jedyne rozwiązanie żeby odespal dwie zarwane noce, bo jutro wraca do pracy na tydzień, a później dwa spędzi z nami -
Justinka wrote:A jeszcze jedno czy którejś z WasZych ddzieciaczków miało podwyższone crp? Jakie mieliście wyniki? Po jakim czasie Was wpisali? Nasza mała ma crp w pt 5, wczoraj 50, dziś 35... jest na patologii i mogę ją widzieć tylko między 12 - 15 jest to dla mnie okropne i chce mieć ją już przy sobie a to chyba najwcześniej będzie końcem tyg lub w weekend
dziękuję Bogu ze nic prócz infekcji nie ma, i że ja mamy jest cudowna. ..
Mój Wojtus miał CRP 28 mieliśmy dwa antybiotyki przez piec dni i spadło do 3,11.
Justinka lubi tę wiadomość
-
Justinka mój Julek miał crp tylko 8 jednego dnia, a drugiej 6 wiec nic nie podawali.
Ktoś pytał o kosz Mojżesza. Przepraszam ale nie pamiętam kto, czytałam o tym wcześniej, a o tej porze co teraz nie myślę..
Julek śpi w koszu. Materac mamy kokosowy ale niestety ma trochę inny kształt wiec z niego nie korzystamy. Mąż ma się tym na dniach zająć.Justinka, mimka84 lubią tę wiadomość
-
Psotka to ze łożysko jest stare - gotowe do porodu wiedziałam od co najmniej ponad tygodnia przed porodem. Gin mówiła ze łożysko gotowe do porodu ale wód jest jeszcze dużo... nie wiem kto zawalił, bo na IP miałam usg ale bardzo szybko ze względu na akcje a można było tam zobaczyć ze mała jest tak owinowinięta lub że to łożysko się odkleja, nie wiem, strasznie mi ciężko, bo po cesarce tez mi łatwo nie jest, a tu jeszcze bez małej przy sobie...
dzisiaj będę rozmawiać o swoim wpisie, bo szybciej dojdę do siebie w domu, a mam tu 15 min jazdy wiec będę przyjeżdżać na te 3h i między czasie rano i wieczorem z pokarmem jeśli uda mi się z laktacjia. -
mf trzymam kciuki, ze to te wlasciwe
My kladziemy sie spac. Nasza Maya fajnie je, co 2,5-3h, noce nawet co 4h. U nas sekret polega na tym, ze musi byc ciasno pozawijana w kocyk i przykryta koldra jeszcze. Spi ze mna w lozku. Ze starsza bylo tak samo. No I od wczoraj mleko mnie zalewa.. Jedyne na co moge sie poskarzyc to mam strasznie poranione sutki I pierwsze pociagniecia sa dosc bolesnewiec po kazdym karmieniu kremik musze stosowac.
Milego dnia dla Was I owocnych skurczy:Dmf, Fasia lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczyny:) piękny dzien sie zapowiada, ciekawe kto dzis urodzi;) dla mnie 13stka zawsze była szczęśliwa;) powodzenia:)
My dzis ładnie nocka przespaliśmy, pierś co 2-3h:) i znowu sie kładziemy spaćmaggie86, Murraya lubią tę wiadomość