X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlapalam godzinna drzemke z syneczkiem:-) działa cuda :-)

I zauwazylam ze krostki zbladly :-) juppi :-)

Krysti - dajesz, dajesz nie przestajesz !!

Maggie - wspolczuje zepsutego komputera :-\ wscieklabym się. Mam jednak nadzieję ze spece cos poradza.

Co do ćwiczeń to ja bardzo bym juz chciała cos działać ale chyba po cesarce jeszcze nie można :-\ jak to jest ? Wiecie ?

Wera - Sarunia jest cudowna !!!!!

Justinka - Anielka to piękne imię :-) moja siostrzenica tak sie nazywa :-)

Eweliśka, Krysti, mantissa, maggie86, Justinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagęszczacz w ruchu i mała śpi bez ulania :)

Mam pytanie do dziewczyn które już były w ciąży. Jak wyglądał wasz pierwszy @ ? Mocne i obfite krwawienia ? Mam dosyć bo już używam podkładów tak ze mnie się leje ;/

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary nam babeczka na sr mówiła że jak rana się nie paskudzi i nie boli to i po cc można szybko wrócić do ćwiczeń:) i ogólnie im szybciej kobiety wracają tym lepiej bo jakieś hormony nam jeszcze pomagają po ciąży i efekty sa lepsze i szybsze a potem moze być trudniej

CzaryMary lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do dziewczyn ktore maja juz pierwszy raz za soba po porodzie :P
    Strasznie sie go boje, ze bede tam w srodku wiecie... luzna czy cos, ze nie bede czula za duzo ;) Jak to jest?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Aaa... I dzisiaj robie to zielone ciasto ze szpinaku co zapodal ktoś tu przepis ostatnio o tej wdzięcznej nazwie leśny mech... :) mniamu... Idealny dla matki karmiącej, tyle szpinaku!!!

KRYSTI jak sytuacja? Jak przestaniesz nadawać z łóżka to rozumiem ze rozpoczęlo sie na dobre?!

O jak miło :) ja zapodałam niegdys:)
    A kto mi zrobi takie?

1. Noc w domu za nami. Karmienie co 2h, jedno przewijanie. Mało płaczu :) kocham moje dziecko.<3 Na razie śpi z nami ale rozważam by go odłożyć i porządnie sie wyspać. :)

Smółki sie skończyły. Zaczęły sie prawdziwe kupy:P używam wody i wacików, chusteczką tylko wykanczam. Idzie sprawniej i oszczędniej.

Dziś 1 kapiel w domu:) Boimy sie troszkę.

Mąż mi pomaga,nosi, podaje, przewija tez czasem,
    bo po cieciu ledwo sie ruszam. Dzisiaj wałówka od mamy i teściowej. Zyc nie umierać:) Moje jedyne zadanie na dzis wg męża to jeść, żeby wykarmić pisklaka x 150.

PS. Maly tak cudnie pachnie mlekiem<3

Miłego dnia i powodzenia dla nierozpakowanych:) może uda mi sie cos nadrobic

Angela89, mantissa, CzaryMary, maggie86, Krysti, Eweliśka, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i mam pytanie z kategorii : glupie pytania hwesty :P jak dzis bede szla sama na spacer, to z klatki z bloku wychodze najpierw ja tylem i wozek po mnie czy najpierw wozek pozniej ja? :D

Ewelcia, maggie86, Aguś86, CzaryMary, Eweliśka, Ida, Klaudia90, KasiaKwiatek, Gosha, liwi, Agusiek89, Fasia, Amy_, liloe, Justinka lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta też się nad tym zastanawiałam ale tersx po cc nie musze sobie zaprzątać łym glowy:-P

Amy skąd wiedziałaś ze u Olka to problem z brzuszkiem? Kurde zastanawia mnie zachowanie Filipa bo jak leży w lozeczku to starsznie sie prezy, marudzi, ma zamkniete oczy i płacze:|teraz go wzięłam na łóżko i orzytulilam to jest cisza... Czy na oproblemy z brzuszkiem nie jest za wcześnie u 2 tygidniowego wczesniaka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia moze potrzebuje bliskosci po prostu? Moja teraz skrzeczy przez sen ;)

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja dostałam okres po 7 tygodniach. Trwał aż 10 dni i przez 5-6 dni lalo się mega mocno. Chyba jeszcze się oczyszczalo po połogu. Kolejne były już 4-5 dniowe i normalne.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Aha i mam pytanie z kategorii : glupie pytania hwesty :P jak dzis bede szla sama na spacer, to z klatki z bloku wychodze najpierw ja tylem i wozek po mnie czy najpierw wozek pozniej ja? :D
    Hwesta Ty tyłem wózek za Tobą :P
    A seks mnie trochę bolał pierwszy raz. A to było już po wizycie kontrolnej 6-7 tygodni po porodzie.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta, u mnie najpierw wózek później ja. :P

Ewelcia myślę ze nie za wcześnie. Juli się troszkę prezyl jak jeszcze w szpitalu byłam.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Angela ja dostałam okres po 7 tygodniach. Trwał aż 10 dni i przez 5-6 dni lalo się mega mocno. Chyba jeszcze się oczyszczalo po połogu. Kolejne były już 4-5 dniowe i normalne.
    Dzieki, bałam się że ze mną coś nie tak :)

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Najpierw idzie Alicja i przytrzymuje Tobie drzwi. Potem idziesz Ty a na końcu jedzie wózek ;-)

Ja chyba bym u mnie wyszła pierwsza tyłem. Kiepskie drzwi u nas na klatce.

maggie86, hwesta, Lali, Eweliśka, Ewelcia, Angela89, Anka1501, KasiaKwiatek, Gosha, Aguś86, Agusiek89, liloe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    A ja mam pytanie do dziewczyn ktore maja juz pierwszy raz za soba po porodzie :P
    Strasznie sie go boje, ze bede tam w srodku wiecie... luzna czy cos, ze nie bede czula za duzo ;) Jak to jest?
    mnie nic nie bolało podczas seksu, a było ciaśniej niż wcześniej, może to kwestia jakiegoś obrzmienia czy coś, albo to tylko takie wrażenie po tylu miesiącach

a odnośnie pytania o wychodzenie to zalezy jak Ci wygodniej wg mnie, no chyba ze masz szemraną okolice to wyszłabym ja pierwsza, luknęła czy nie ma jakiegoś kiepskiego towarzystwa w poblizu,tudzież porywacza i dopiero potem wózek z dzidzią;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:19

Ewelcia, Anka1501 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jest szansa na satysfakcje z seksu po porodzie :P
    Ja juz jem obiad, dopoki mala spi, bo wstanie za 40 minut i bedzie przebieranie, karmienie, szykowanie na spacer, spacer i bedzie 15 pewnie
    Macierzynstwo uczy przewidywania,planowania i organizacji ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:28

maggie86, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze za poltora godz rodze !

hwesta, mantissa, haneczka, Aguś86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie boje kurewsko :/ jeju bedzie cc chyba

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti bądź dzielna, kobieta potrafi znieść wiele, dasz radę !!!

Krysti lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże... Ile można robić kup w ciągu jednej godziny...

Krysti lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Hwesta, u mnie najpierw wózek później ja. :P

Ewelcia myślę ze nie za wcześnie. Juli się troszkę prezyl jak jeszcze w szpitalu byłam.
    I co dawalas coś? Nawet nie wiem co na taki maly brzuszek dac żeby nie zaszkodzic:|

‹‹ 4255 4256 4257 4258 4259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ