WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • liwi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ty kiedys pisałaś, ze kupiłaś lakier do paznokci jakiś fajny, przypomnij chodzącej sklerozie co to było.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi sally hansen miracle gel :) i przy okazji chce dodać ze na paznokciach u stop wciąż nienaruszony, nie wiem ile juz dni :) na rękach nie wiem jak sie sprawdza bo nie maluje teraz

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaghetti bym zjadła oooojej :(

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeejja! Ja do was dzisiaj przychodzę już z bardzo konkretnym stresem szpitalnym. Ta końcóweczka ciąży mnie dobija troszeczkę ale staram się być dzielna... Nie wiem jak przetrwam dzisiejszą noc bo żołądek już mi chodzi z nerwów...

Mam pytanie do mam po cesarce, czy ja muszę po cesarce chodzić w koszuli? Nie mogę wziąć jakiejś normalnej piżamy? Nienawidzę koszul nocnych :/

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk ważne, żeby gumka od spodni piżamowych nie drażniła rany.

Ja dziś na obiad miałam mieć barszcz ale wyszedł kijowy i skończył w klopie. Był pieczony filet z drsza z ziemniakami jedzony lewą ręką na łóżku w pozycji półleżącej z szyją wykęconą o 90 stopni z Alą śpiącą na gołych cyckach ;)

hwesta, Gosha, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Hwesta ty kiedys pisałaś, ze kupiłaś lakier do paznokci jakiś fajny, przypomnij chodzącej sklerozie co to było.

Baaardzo dziękuję. Zaraz sobie zamówię.

Adk, koszule są wygodne ze względu na to ze będziesz miała szew i dobrze, żeby nic tam nie obcierało. Poza tym, przynajmniej u nas dwa razy dziennie był obchód i sprawdzali szew i odchody poporodowe, musiałabyś się rozbierać a tak to tylko koszula do góry i już.
    No ale nie wiem jak tak strasznie nienawidzisz to najwyżej zapytasz położną jak już będziesz się mogła przebrac.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Lileo jakie akrobacje! :D

Ja byłam na obiedzie z teściami w knajpie. Jakoś udało mi się wyczołgać z domu :)

No to fajnie, mam wszystkie spodnie takie do pępka a niżej luźne więc myślę, że nie będzie problemu. Zobaczymy jeszcze jak lekarze na to zareagują bo kiedyś u nas w szpitalu lekarz kazał kolżance przy wypisie się rozebrać i wskoczyć na samolot, ona protestowała bo miała cesarkę i było jej ciężko że przecież sama rana do badania, ten ją skrzyczał że on wie co ma robić po czym zbadał samą ranę... Także przygotuję sobie i to i to do torby. I tak już wiele większa być nie może :) Wyglądam jak na wakacje a nie jak do szpitala. WY też miałyście duże ładunki?

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi sprawdzali odchody czyli co? Kazali pokazywać podkłady?

A i jeszcze jedno mam pytanie. Wiem, że kiedyś ktoś już pytał ale naprawdę nie pamiętam jaka była odpowiedź. Na salę operacyjną szłyście w swoich ciuchach, szpitalnych, nago (w sensie podczas operacji nie że po szpitali chciałabym paradować nago)? Ja wiem że to nie są problemy pierwszej kategorii i moje pytania wydają się wam być głupie ale poznawanie takich szczegółów mnie uspokaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 17:04

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Liwi sprawdzali odchody czyli co? Kazali pokazywać podkłady?

Tak.

Ja miałam trzy torby, jak wychodziłam to 4. Hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 17:03

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Amy a Olek ma jakiś wózek ostatecznie czy wozisz go w taczce po kaczce?
    noszę go na plecach :P

ma! :P

liloe lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Spaghetti bym zjadła oooojej :(
    a ja czekoladę z orzechami !!! :P mam słoik nutelli ale nie tknę :P za duże ryzyko rozwrzeszczanego gnojka :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    noszę go na plecach :P

ma! :P
    Jaki? X.lander?

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    a ja czekoladę z orzechami !!! :P mam słoik nutelli ale nie tknę :P za duże ryzyko rozwrzeszczanego gnojka :P
    Oj ja się skusiłam parę razy na czekoladę było ok :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Jaki? X.lander?
    a gdzie tam x lander.. pojechalam kupic x cite ale mi się tym razem wydał "papierowy" i pojechaliśmy jeszcze raz zobaczyć expandera mondo. Oczywiście coś mi nie spasowało i zobaczylam sportową wesję riko nano - riko brano ecco :D kolor coffee czy jakoś tak
    waży tyle co x lander a jednak riko jeździ mi się jakoś tak "lżej"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 17:13

liloe lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj stan sie pogłębia - nie moge sie doczekać az jutro maź pójdzie do pracy i zostanę sama z mała :D

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Moj stan sie pogłębia - nie moge sie doczekać az jutro maź pójdzie do pracy i zostanę sama z mała :D
    ja też się nie mogę doczekać, kiedy teściowa i mąż pójdą do pracy... kocham sama się zajmować swoim dzieckiem...

Irytuje mnie jak teściowa zabiera mi małego.. albo go kąpie.. boże to moje dziecko!
    stałąm się "KWOKĄ" ale to wina mojego męża- bo się nei angażuje i "zostawił mnie" samą z rozdartym gnojkiem.. a ja teraz nie umiem go dac komus na jakiś czas... bo mnie krew zalewa jak go widzę w innych ramionach.. staram się nie wkurwiać, ale jestem wkurwiona :P

hwesta, liwi, Angela89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a orientuje się ktoś po jakim czasie zjedzone przez nas jedzenie przerobione na mleko trafia do dziecka??wiem że mięso dłużej się trawi a taka czekolada czy jakieś inne rzeczy??albo owoce??

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Oj ja się skusiłam parę razy na czekoladę było ok :)
    nie kuś :P

jak ten smrodek ma mi się znó drzeć przez dwa tygodnie to sobie odpuszczę łyżkę nutelli :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Laski a orientuje się ktoś po jakim czasie zjedzone przez nas jedzenie przerobione na mleko trafia do dziecka??wiem że mięso dłużej się trawi a taka czekolada czy jakieś inne rzeczy??albo owoce??
    owoce kilka godzin, mięso nawet do 3 dni a czekolada.. hmmm nie znaju :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy to ja też tak parę kostek tej czekolady nie mogłam się oprzeć :P

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 4334 4335 4336 4337 4338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ