WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Mój syn tez dzisiaj nie spal ale był grzeczny. Co prawda cały czas na rekach ale bez płaczu ....

U mnie też u mnie też! I nawet posiedział chwilę sam w foteliku, jak robiłam obiad. Jestem w SZOKU!

A w ogóle wg tego artykułu http://babyonline.pl/dieta-karmiacej-mamy-co-powinna-jesc-mama-gdy-dziecko-ma-kolke,karmienie-piersia-artykul,16835,r1.html brokuły, brukselkę, cebulę, kapustę, kalafior, zieloną paprykę można jeść jeśli są ugotowane. Tak dla tych, które dietę trzymają, bo ja to się nie zaliczam. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Moj Ignas Boski jest śmieje się duzo :) jestem pod wrażeniem bo bawię się jego rączkami a on cieszy się haha jak niewiem co :D

U mnie bardzo napiety grafik czasu nie mam na Forum duzo jest do zrobienia i załatwiania .Dzis u księdza byłam w niedziele rano spotkanie w sprawie chrztu Ignaśia bo tu będzie chrzczony .
    Ignaś uwielbia wode :) a matka go kąpać co dziennie najlepiej <3
    Jest grzeczny bardzo ale humorki ma :) chyba po mamie
    A tak ogólnie katarzysko mnie dopadło ale juz przechodzi.

Pozdrawiam Ciepło Wszystkich :****

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 22:29

mantissa, haneczka, lysinka, Ida, maggie86, Gosha lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti jedziesz do Polski?
    Będziesz wyrabiała paszport małemu?
    Orientujesz sie jakie są regulacje? Co to zdjęcia, ważności ???

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ewelcia skąd wiesz, że ZUS nie może mi zabrać oryginału? Ja im dałam ksero tzn do pracy a praca do ZUSu i podobno ma być oryginał. Gdybym miała jakaś podkładkę ze wystarczy ksero to byłoby super..

Bambi u nas te krosty są na całej buzi, uszach, za nimi i na głowie pod włosami. Któres dziecko też tak ma?
    Fasia moj ma tak juz drugi tydzien ponad mówią ze do 5 tyg i zejdzie samo .Mojemu schodzą juz a wysypało gl na buzi głowie rączkach i szyji .

• mantissa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już się zastanawiałam, gdzie się podziewasz, Krysti! :)

Krysti lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Krysti jedziesz do Polski?
    Będziesz wyrabiała paszport małemu?
    Orientujesz sie jakie są regulacje? Co to zdjęcia, ważności ???
    Jadę do pl ale kolejki sa mega do konsula Polskiego o wyrobienie paszportu, Ja mam spodkanie o paszport 19 czerwca a pod koniec Lipca chcemy do Pl jechac .Co do zdjecia sama musze jeszcze zadzwonić zapytać ! Paszport 5 letni jest !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 22:38

Lwica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    A już się zastanawiałam, gdzie się podziewasz, Krysti! :)
    :) dobrze ze jeszcze ktos pyta :)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica masz linka bukuj za wczasu bo miejsca naprawdę brak na najbliższe miesiące ! W Konsulacie

Lwica tu masz wszystko

http://www.edynburg.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/dzial_paszportowy/wydanie_paszportu_tymczasowego_umozliwiajacego_powrot_do_polski/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 22:44

Lwica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi dieta beznabiałowa to minimum 2 tyg. tyle nasze organizmy się oczyszczają z nabiału ponoć. Ja jestem na diecie bezlaktozowej i bezglutenowej. Na śniadanie jem chleb domowego wypieku z masłem klarowanym i wędliną bez alergenów (gotuję sama albo studiuję składy w sklepie- kupuję od Bystrego ze Swarzędza). na 2 śniadanie jadam płatki kukurydziane z mlekiem z kokosa (mleko robię sama), wafle ryżowe lub gotowane jabłko. Obiad to ziemniaki/ryż/kasza/kluski śląskie z mięsem lub rybą na parze. Czasem delikatny sos niezgęszczany. Do tego sałata lub rukola, gotowana marchew lub buraki. Jadam też kisiel, chrupki kukurydziane i to na tyle ze słodkości. o

Bambi85 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, Liloe. Kiedy ty masz czas to szykowac? O.o

Bambi85 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Fasia ja odstawiłam nabiał i przeszło . Myśle ze to był powód.
    Dzis pierwszy raz popłakałam sie z bezsilności i złości na siebie ze sie denerwuje na mała, płakała ciagle przez 2 h- mieliśmy kolkę... Po boboticu poszły baki i kupka... Nawet przy cycu sie szarpała, biedna

hwesta ja mam tak od kilkunastu dni ;/ codziennie kolka między 20 a 22. OKoło 2 godziny płaczu. Podajemy Sab Simplex, ale jak na razie niewiele to pomogło ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 23:18

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Rany, Liloe. Kiedy ty masz czas to szykowac? O.o
    chleb pieczemy jeden na 3 dni, mleko robię co 2-3 dni. Jabłka gotuję od razu 3. gotowana szynka wystarcza nam na 5 dni, na parze gotuje się "samo" - nie trzeba mieszać. śniadania szykuje mi mąż jak robi sobie kanapki do pracy. obiad zwykle zaczynam jak Ala śpi a kończy mąż jak wróci z pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 23:50

maggie86 lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:46

liloe lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy swoje dzieci juz zaczynacie w spacerowkach wozić !

• mf Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:48

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturek od kąpieli przed 19 spal do teraz w najlepsze ponad 5 godzin. Sama go obudziłam bo ile można:) przed wieczornym snem podaje mu kropelki espumisanu, po przebudzeniu puszcza 3 duże bąki i pożegnaliśmy kolkę, prężenie i płacz:) polecam:)

Krysti, ja tez rzadko bywam bo czasu malo, a tak samo latam jak z pieprzem jak
    Ty;)
    Spacerowka najlepiej jak już dziecko siada czyli nawet 5-6 miesiąc. Chyba ze jest z obnizanym dnem do plaskiego to można troche wczesniej.

mf, Krysti lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Moje dziecie padlo po kapieli i cycku przed 20 i spalo do 00:20... ciekawe ile po tym cycku pospi... mleka duzo mam, obudzilam sie w mokrej bluzce na mokrym przescieradle... wkladki wielorazowe nie zdaja u mnie egzaminu...wczoraj-wkladka sucha, a stanik wilgotny-no co jest!
    To ze jak mleko szybko wyplywa, nie nadążają wchłaniac i spływa po nich na dol stanika. Mam to samo. Porażka. I mega się odznaczają. :/ a jakie masz? Ja kupiłam te z thermoline.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmimy się :)

Syn padł w końcu o 20 i się obudził pił godziny temu. Ale pospal. Ja się polozylam przed 23 wiec chwile tez pospalam. Ciekawe czy jeszcze się uda czy teraz będzie kilku godzinna przerwa.

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia dziękuję za informacje. W takim razie powiem żeby zrobili ksero i tyle. Może właśnie o to chodziło, że to oni sami muszą poswiadczyc, że to prawdziwy dokument. Zobaczymy. Tak czy siak zawsze muszę mieć problemy z ta szanowna instytucja. Teraz pytanie kiedy dostane kasę. Może do lipca dadzą radę..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się karmilismy, synu właśnie usypia w łóżeczku, muszę już na pampersy 2przejsc bo o ile są dobre rozmiarowo to przesikuje mi je kilka zostało to zuzyje w dzień bo na noc to dwójki tylko :)

PeggySue lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 4578 4579 4580 4581 4582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ