Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Mój syn tez dzisiaj nie spal ale był grzeczny. Co prawda cały czas na rekach ale bez płaczu ....

U mnie też u mnie też! I nawet posiedział chwilę sam w foteliku, jak robiłam obiad. Jestem w SZOKU!

A w ogóle wg tego artykułu http://babyonline.pl/dieta-karmiacej-mamy-co-powinna-jesc-mama-gdy-dziecko-ma-kolke,karmienie-piersia-artykul,16835,r1.html brokuły, brukselkę, cebulę, kapustę, kalafior, zieloną paprykę można jeść jeśli są ugotowane. Tak dla tych, które dietę trzymają, bo ja to się nie zaliczam. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Moj Ignas Boski jest śmieje się duzo :) jestem pod wrażeniem bo bawię się jego rączkami a on cieszy się haha jak niewiem co :D

U mnie bardzo napiety grafik czasu nie mam na Forum duzo jest do zrobienia i załatwiania .Dzis u księdza byłam w niedziele rano spotkanie w sprawie chrztu Ignaśia bo tu będzie chrzczony .
    Ignaś uwielbia wode :) a matka go kąpać co dziennie najlepiej <3
    Jest grzeczny bardzo ale humorki ma :) chyba po mamie
    A tak ogólnie katarzysko mnie dopadło ale juz przechodzi.

Pozdrawiam Ciepło Wszystkich :****

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 22:29

mantissa, haneczka, lysinka, Ida, maggie86, Gosha lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti jedziesz do Polski?
    Będziesz wyrabiała paszport małemu?
    Orientujesz sie jakie są regulacje? Co to zdjęcia, ważności ???

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ewelcia skąd wiesz, że ZUS nie może mi zabrać oryginału? Ja im dałam ksero tzn do pracy a praca do ZUSu i podobno ma być oryginał. Gdybym miała jakaś podkładkę ze wystarczy ksero to byłoby super..

Bambi u nas te krosty są na całej buzi, uszach, za nimi i na głowie pod włosami. Któres dziecko też tak ma?
    Fasia moj ma tak juz drugi tydzien ponad mówią ze do 5 tyg i zejdzie samo .Mojemu schodzą juz a wysypało gl na buzi głowie rączkach i szyji .

• mantissa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już się zastanawiałam, gdzie się podziewasz, Krysti! :)

Krysti lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Krysti jedziesz do Polski?
    Będziesz wyrabiała paszport małemu?
    Orientujesz sie jakie są regulacje? Co to zdjęcia, ważności ???
    Jadę do pl ale kolejki sa mega do konsula Polskiego o wyrobienie paszportu, Ja mam spodkanie o paszport 19 czerwca a pod koniec Lipca chcemy do Pl jechac .Co do zdjecia sama musze jeszcze zadzwonić zapytać ! Paszport 5 letni jest !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 22:38

Lwica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    A już się zastanawiałam, gdzie się podziewasz, Krysti! :)
    :) dobrze ze jeszcze ktos pyta :)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica masz linka bukuj za wczasu bo miejsca naprawdę brak na najbliższe miesiące ! W Konsulacie

Lwica tu masz wszystko

http://www.edynburg.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/dzial_paszportowy/wydanie_paszportu_tymczasowego_umozliwiajacego_powrot_do_polski/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 22:44

Lwica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi dieta beznabiałowa to minimum 2 tyg. tyle nasze organizmy się oczyszczają z nabiału ponoć. Ja jestem na diecie bezlaktozowej i bezglutenowej. Na śniadanie jem chleb domowego wypieku z masłem klarowanym i wędliną bez alergenów (gotuję sama albo studiuję składy w sklepie- kupuję od Bystrego ze Swarzędza). na 2 śniadanie jadam płatki kukurydziane z mlekiem z kokosa (mleko robię sama), wafle ryżowe lub gotowane jabłko. Obiad to ziemniaki/ryż/kasza/kluski śląskie z mięsem lub rybą na parze. Czasem delikatny sos niezgęszczany. Do tego sałata lub rukola, gotowana marchew lub buraki. Jadam też kisiel, chrupki kukurydziane i to na tyle ze słodkości. o

Bambi85 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, Liloe. Kiedy ty masz czas to szykowac? O.o

Bambi85 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Fasia ja odstawiłam nabiał i przeszło . Myśle ze to był powód.
    Dzis pierwszy raz popłakałam sie z bezsilności i złości na siebie ze sie denerwuje na mała, płakała ciagle przez 2 h- mieliśmy kolkę... Po boboticu poszły baki i kupka... Nawet przy cycu sie szarpała, biedna

hwesta ja mam tak od kilkunastu dni ;/ codziennie kolka między 20 a 22. OKoło 2 godziny płaczu. Podajemy Sab Simplex, ale jak na razie niewiele to pomogło ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 23:18

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Rany, Liloe. Kiedy ty masz czas to szykowac? O.o
    chleb pieczemy jeden na 3 dni, mleko robię co 2-3 dni. Jabłka gotuję od razu 3. gotowana szynka wystarcza nam na 5 dni, na parze gotuje się "samo" - nie trzeba mieszać. śniadania szykuje mi mąż jak robi sobie kanapki do pracy. obiad zwykle zaczynam jak Ala śpi a kończy mąż jak wróci z pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 23:50

maggie86 lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:46

liloe lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy swoje dzieci juz zaczynacie w spacerowkach wozić !

• mf Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:48

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturek od kąpieli przed 19 spal do teraz w najlepsze ponad 5 godzin. Sama go obudziłam bo ile można:) przed wieczornym snem podaje mu kropelki espumisanu, po przebudzeniu puszcza 3 duże bąki i pożegnaliśmy kolkę, prężenie i płacz:) polecam:)

Krysti, ja tez rzadko bywam bo czasu malo, a tak samo latam jak z pieprzem jak
    Ty;)
    Spacerowka najlepiej jak już dziecko siada czyli nawet 5-6 miesiąc. Chyba ze jest z obnizanym dnem do plaskiego to można troche wczesniej.

mf, Krysti lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Moje dziecie padlo po kapieli i cycku przed 20 i spalo do 00:20... ciekawe ile po tym cycku pospi... mleka duzo mam, obudzilam sie w mokrej bluzce na mokrym przescieradle... wkladki wielorazowe nie zdaja u mnie egzaminu...wczoraj-wkladka sucha, a stanik wilgotny-no co jest!
    To ze jak mleko szybko wyplywa, nie nadążają wchłaniac i spływa po nich na dol stanika. Mam to samo. Porażka. I mega się odznaczają. :/ a jakie masz? Ja kupiłam te z thermoline.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmimy się :)

Syn padł w końcu o 20 i się obudził pił godziny temu. Ale pospal. Ja się polozylam przed 23 wiec chwile tez pospalam. Ciekawe czy jeszcze się uda czy teraz będzie kilku godzinna przerwa.

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia dziękuję za informacje. W takim razie powiem żeby zrobili ksero i tyle. Może właśnie o to chodziło, że to oni sami muszą poswiadczyc, że to prawdziwy dokument. Zobaczymy. Tak czy siak zawsze muszę mieć problemy z ta szanowna instytucja. Teraz pytanie kiedy dostane kasę. Może do lipca dadzą radę..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się karmilismy, synu właśnie usypia w łóżeczku, muszę już na pampersy 2przejsc bo o ile są dobre rozmiarowo to przesikuje mi je kilka zostało to zuzyje w dzień bo na noc to dwójki tylko :)

PeggySue lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 4578 4579 4580 4581 4582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ