X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pobudce o 5.20 nakarmieni już. Miki zasnął pod koniec cyca i do łóżeczka już wrócił :) wcześniej karmilismy się 22.30 i 2.20...to już zdaje się rytm a nie przypadek,bo trwa 2 tyg :) :) oby mu już tak zostało ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka ja mam 158cm i śmigam z chustą :) jest mi bardzo wygodnie i Ali chyba też. Przez intensywną kolorystykę na spacerach przyciągam uwagę

misia83, iwonka1077, Fasia, maggie86, lysinka, Ewelcia, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe w co ubierasz na spacery Ale do chusty ? Tak jak do wózka??:)

• mantissa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś znowu karmienie co dwie godziny, ech.
    Juli zaczął puszczac potwornie smierdzace baczki. Myślicie ze to mmoże oznaczac coś złego?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

My juz po porannej gimnastyce i tańcach przy Fasolkach :-) Jestem zmachana , może trochę kalorii zgubilam :-)

iwonka1077, KasiaKwiatek, Aguś86, mantissa, Angela89, maggie86, Gosha, Eweliśka, Ewelcia, misia83, Murraya, Amy_ lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka ja mam 161cm i mam zamiar nosić chustę, a raczej Julka w niej :) zakochałam się w chustach 7 lat temu jak żona kuzyna urodziła syna i nosiła go wtedy w chuście, która teraz ja dostałam :) zawsze mówiłam, że jak będę mieć dziecko to na pewno będzie noszone w chuście. Teraz tylko musze się nauczyć wiązać :)

Kasia zazdroszczę unormowanego dnia, tez bym tak chciała :)

Mantii moja położna mówiła ostatnio ze z czasem kupy będą bardziej śmierdzące i będą rzadziej

Liloe jakie masz kolory? Moja jest niebiesko turkusowa w pasy. Śliczna:) jak ja wiążesz?
    Jak długie spacery robisz w chuście?
    Mary, fasolki! Też puszcze Mlodemu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:50

CzaryMary, KasiaKwiatek, mantissa, iwonka1077, Aguś86, misia83, Murraya lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez powoli zaczynamy systematyzować dzien i noc :

Póki co :

Pobudka w nocy 00.30, 3.30
    Pobudka o 6.30
    Zabawy , gimnastyka do 8.00
    Sen 8.00 - 9.00 w porywach do 10.00 :-)

I na razie tylko tyle ... Później to juz kwestia przypadku ;-)

Dzisiaj matka ma wychodne... Ide sobie kupić jakiś lach na skore :-)

Jutro alergolog. Przymierza sie do odczulania na koty... Zobaczymy co z tego wyjdzie .

hwesta, KasiaKwiatek, maggie86, Eweliśka, Gosha, misia83, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 158 tez, w dowodzie 161 :D i tez nosze córkę w chuście ale po domu póki co :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary moja tez noce gorzej lub lepiej przesypia , dzis spała super . O 21:30 ja karmiłam, pozniej o 3.30 i o 6 :) spałyśmy razem od 6 w lozku, zjadła z 30 min temu i spi w łóżeczku :) dzis w końcu spacer, wczoraj nie byłyśmy bo pogoda była dziwna, padało , pozniej słońce ... I tak w kółko

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... Moja szparka taka szeroka przy wejściu jest jakas, nie jest taka jak za "panienki" :D :(

CzaryMary, Gosha, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Mam pytanie bo nie daje mi to spokoju, a pediatra odpowiedziała bez konkretów że może to albo to że trzeba obserwować :(
    Wiem że nie jedna tu pisała o wysypkach...
    Więc zaczęło się to w poniedziałek i miała kilka głównie na policzkach jakby wyprysków/trądzik tzn takie czerwone z białą kropką do wyciśnięcia ;) we wtorek już miała tego więcej i też były jakby takie zgrubienia skóry małe i duże, nie czerwone bez tej kropki w środku no i ta wysypka była już nie tylko na policzkach ale na całej twarzy, też na dekolcie :(
    jej co to może być, czyżby trądzik niemowlęcy? ale co po miesiącu od urodzenia [w niedziele skończyła 1msc a od poniedziałku wysypka] czy może od nabiału? ale jem od początku, znaczy w sumie mleko i to tyle co to femaltiker...
    możliwe żeby od proszku do pieczenia, mąki w szarlotce.. a może od dżemu malinowego? no były jedyne nowości które zaczęłam jeść w weekend... szarlotke jadłam w nd jeden kawałek, w poniedzialek więcej... a dżem malinowy w sumie nie odstawiłam, bo dziś rano mi zaświtało że może to..
    Co mogę zrobić prócz przemywania przegotowaną wodą???

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój Miki spał do 7 i wtedy kupę ku się zachciało :) po przewinieciu wzięłam go do nas, pojadł, pogapił się na mnie, pogadalismy i teraz śpi mi na brzuchu :)
    Wczoraj był na spacerze z tatą i złapała ich burza :) schowali się pod balkonami...razem z kilkoma mamusiami z wózkami...no i się integrowali :) :) po kilku minutach przeszło i spacerowali dalej, w sumie 2 godziny

CzaryMary, hwesta, maggie86, maggie86, misia83, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka moja córcia miała taka wysypkę wlasnie, za uszami nawet i pod włoskami. Ja odstawiłam nabiał i przeszło - tez piłam femaltiker z mlekiem teraz pije z woda ;) odstaw całkiem nabiał na tydzien, dwa i obserwuj czy sie poprawia
    Justinka tylko przemywaj woda, nic więcej , nie ruszaj tych białych punkcików absolutnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:25

Justinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka u nas zdiagnozowano trądzik. Po maści z antybiotykiem przeszło jak ręką odjal. Krosty były takie jak na zdjeciu

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d4c3e0a5f44.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:27

Justinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas inne, biały punkcik i wokół tego obwoluta czerwona, taka plama rozlana mocniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiau Was na dzielni to wylęgarnia :-) mnóstwo manus z którymi można pogadac. U mnie jestem sama jak palec :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez od zatrzęsienia matek , dzis chciałam iść na pogadanie a maż POPROSIŁ żebym na niego poczekała bo bedzie ok 13 w domu i chce iść na wspólny spacer (!!!) ;)

mantissa, KasiaKwiatek, CzaryMary, maggie86, lysinka, Fasia, iwonka1077, Eweliśka, Ewelcia, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    U mnie tez od zatrzęsienia matek , dzis chciałam iść na pogadanie a maż POPROSIŁ żebym na niego poczekała bo bedzie ok 13 w domu i chce iść na wspólny spacer (!!!) ;)

Uuuu Hwesta on chyba czegoś chce ;-) a tak na serio to życzę aby dobre relacje trwały jak najdłużej :-)

A mamus zazdroszcze. Ja mieszkam na starym osiedlu. Chyba zaczepie jakąś babcię i poprosze żeby mi poopowiadala jak to ona była mamusia ;-) :-)

KasiaKwiatek, hwesta, Ewelcia, Gosha, misia83, Murraya lubią tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Justinka u nas zdiagnozowano trądzik. Po maści z antybiotykiem przeszło jak ręką odjal. Krosty były takie jak na zdjeciu
    Hmmm moim zdaniem właśnie coś takiego chyba ma, ale dzisiaj jest więcej czerwonych miejsc, niż tych czerwonych z białymi kropkami :/
    ale masakra tak nagle i w takiej ilości :/
    mi pediatra powiedziała żeby smarować bepathenem...

a jak to od nabiału to możliwe żeby dopiero po miesiącu wyszło że jest uczulona? skoro wcześniej piłam mleko i totalnie nic jej nie wyskakiwało?

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest od zatrzęsienia. Mój K jak się w ogóle nie znał na wózkach i innych akcesoriach dzieciowych to teraz lata na te spacery z Mikim i każdy mijający wózek ogląda i analizuje :) a że gaduła jest do tego to nie ma problemu z zagadaniem do innych mamusiek ;)
    Dziś mi zaproponował właśnie, że on Mikiego weźmie na spacer kolo południa a ja mam sobie pospać :) hmmm a może oni jakieś lachony wyrywają na tych męskich spacerach? :) ;) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:43

CzaryMary, maggie86, lysinka, Fasia, hwesta, iwonka1077, Ewelcia, Aguś86, misia83, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

‹‹ 4604 4605 4606 4607 4608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ