X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:20

martafr, Rudzia, Bambi85, olka30, Krysti, adk_1989, Justinka, Eweliśka, hwesta, MartaAlvi, kluska, Fasia, Robotka1, iwonka1077, Ola89, sylvia007, Klaudia90, Angela89, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Piję kawę z cytryną i zagryzam ptasim mleczkiem w polewie karmelowej. To nie skończy się dobrze.

Za chwilę stuknie nam 500 stron :)
    Nooo niezle juz nasukałyśmy tych stron a gdzie tam do końca :P. Jesli was pocieszy to mnie też zaczyna się ból głowy ąz nie chce myśleć jak to się skończy. Myslalam zeby sprobowac tej kawy z cytryną ale na samą myśl ... mam obawe że skoncze w objeciach toalety. W ogole sama kawa mnie odrzuca, odkad jestem w ciazy moze wypilam jedna a wczeniej pare kubkow dziennie. No nic zobaczymy moze sie skusze na ta mieszanke

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia super :)) piekne zdjecia ,mnie tez rwie w brzuchu nad lonem natury:))robitka ladne okulary ja mialam kiedys czerwone ale pojechalam do pl i moja mama sobie je pozyczyla odemnie bo czekala na swoje az odbierze u okulisty a moje jej pozniej pierdukly i pękly ;) w kuchni na kafelkach ah nieszczesliwy wypadek po prostu ale zaraz wyrobilam nowe tu w Szkocji .

• Fasia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Hej :) Witam się dziś z samego rana, dzisiaj zapowiada mi się spokojniejszy dzień w pracy także oby szybko i milo zleciał :) Ja ostatnio mam tyle na głowie, mówię Wam, budujemy dom i zaczynają się trudne wybory z serii jakie okna jaki kolor elewacji, dach już zamówiony to teraz drżę czy będzie ładny. Zanim my ten dom wykończymy to chyba ja się wykończę najpierw hehe

Witaj w klubie moja droga :) My wczoraj wybieraliśmy okna. Dach już zrobiony :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia ty to masz dwa szcześcia :) w sobie jak się kochana czujesz .

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    MartaAlvi jakieś wieści po wizycie?

W końcu nie poszłam :)
    Przemyślałam sprawę, pogadałam z mamą i stwierdziłyśmy, że bez sensu wydaje 150zł. Tak to jest jak się chodzi do dwóch lekarzy jednocześnie, już wiem, że to było głupie albo źle rozegrane :)
    Stwierdziłam, że mój lekarz NFZ jest super facetem, kompetentnym z wieloletnim doświadczeniem i świetną opinią, a to, że ma USG z czasów wojny to jeszcze nie znaczy że mam chodzić i płacić 150zł - bo głównie chyba o to mi chodziło.
    Stwierdziłam, że ten z NFZ zna się na tym swoim sprzęcie i do tej pory wszystko określał idealnie (co się potwierdzalo na tym dobrym USG), a że mu ufam, chodzę do niego od dawna to też zostanę przy nim i tyle :)
    Tamtem prywatny jest co prawda ordynatorem w szpitalu w którym chciałabym rodzić, ale w sumie sam mi powiedział na wizycie "ja tani nie jestem, a i tak wszystkie pacjentki traktujemy jednakowo. Doktor Rajpert jest dobrym lekarzem, a jego pacjentki są bardzo zadbane" - jak gdyby sam mi powiedział że bez sensu jest do niego chodzenie :P
    No i tak przemyślałam sprawę i to olałam :)))

Co do tego czarnego bzu. Byłam u internistki (też w ciąży :P ) z tym moim przeziębieniem i ona powiedziała, że nic nie słyszała o tym czy można czy nie można i powiedziała żeby najlepiej pójść do apteki i poprosić o przeczytanie ulotki.
    Szukałam w necie ale nie znalazłam w sumie jakiś zakazów czy coś takiego i właśnie siedzę sobie nad herbatką z syropem z czarnego bzu :) Dziękuję za rade Lilou :)

liloe lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia cudowne! Aż się znowu wzruszyłam :) Chyba dzisiaj taki dzień mam płaczliwy :) tak strasznie nie mogę się doczekać swojego maleństwa dzisiaj, że ahh...

Ewelcia lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    cześć dziewczyny:)

jak macie ochotę to w pamiętniku jest mój świeży brzucho:)

a tu wklejam okularki:) jakaś włoska firma Verdi ale spodobały mi się:) i cena przystępna:)
    c1e9bf6d6d36c045med.jpg

co do męża to przeprosiłam go, dałam czekoladki ale od niego przepraszam nie usłyszałam bo on nie wie za co....no więc z mojej strony nadal ciche dni.....
    trudno, przynajmniej ja byłam w porządku....
    w sobotę wesele a mi się wcale na nie iść nie chce i jak sie sytuacja nie zm ienito nie pójdę-szkoda moich nerwów:) zresztą to wesele nikogo ważnego:)

kurcze mi na skurcze łydek i na drętwienie kończyn tylko magnez pomaga......

ja już na szczęście mam dom skończony, ufff, kostka, ogrodzenie, elewacja itp...tylko mi łazienka na górze została:) ale na razie mam tam pralnię:)

ROBOTKA jakie piękne okulary :D kolor mają prawie identyczny jak moje, tzn tak mi się wydaje :D myślałam, że to More&More bo mega podobne :) super!

Robotka1 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny weszłam na strone nexta i umarłam
    takie to wszystko piękne
    http://pl.nextdirect.com/pl/girls/newborn-girls/spots-dots/1

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prasie mleczko! Też wcinam aż mnie mdli ;))

liloe lubi tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia cudowne wieści!! A to pierwsze zdjęcie - nic tylko się zakochać :)
    Cieszę się, ze wszystko dobrze :*

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sobie Skype zainstalować, może któraś z Was na kawkę wirtualna wpadnie?? ;)

Krysti lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia ale cuuuuuuuda !! :)))) pierwsze zdjęcie jak sobie leżą w dwójkę jest przecudowne !! :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    ROBOTKA jakie piękne okulary :D kolor mają prawie identyczny jak moje, tzn tak mi się wydaje :D myślałam, że to More&More bo mega podobne :) super!
    FASIA MALINOWE:D idę własni do optyka bo mi zauszniki trochę dokuczają:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzis pobrac krew, pytałam dlaczego po pobraniu boli cała ręka, Pani powiedziała że ktos musiał pobrac nieumiejętnie i że powinno przejść

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) znow dzis zalatwiania musze do banku o IBAN Number zapytac ,bo kasy z Dani jest do odebrania z podatku :))a oni wymagają .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 10:42

• Justinka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka super okularki :) a brzuszek całkiem spory :) ja mam chyba przez pół taki rano, bo wieczorem wiadomo większy ;) U nas niestety nadal ciche dni :| dziś znowu pojechał do Wawy... a jutro jak się odrobię pojadę popołudniu do rodziców więc zobaczymy się dopiero w nocy [ mój wychodzi na imprezę z pracy...] a w sobotę na wesele na które totalnie nie mam ochoty iść, ale nam wypada... tylko jak się nie pogodzimy to super jak te kołki będziemy siedzieć :| nie ważne ;)

Ewelcia, ale słodziaki! Super mieć dwójeczkę :) i mi też się wydaje że coś dynda między nóżkami :) Oczywiście życzę Ci parki, a nie dwóch chłopców :)

OOO fajny temat - dom! :) My za tydzień podpisujemy akt, więc będziemy mieć działeczkę :) projekt domu też już jest wstępnie wybrany... zdecydowanie PARTEROWY :)
    My wybraliśmy póki co ten - http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/dobry-2 - ale wersje DOBRY 3 [nie ma jeszcze na stronie] gdzie jest dodatkowy pokój/gabinet, troszkę się różni rozkład za garażem przez to, ale zarys taki sam :)
    Chociaż bardzo mi się podoba ten Alabama co wrzuciła misia83 - wczoraj właśnie długo nad nim dumałam, ale wyszłoby że od zachodu byłaby kuchnia więc niekorzystanie :| chyba że ją przeniosę to wtedy będzie idealny :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce mi się wstawac ,jej ale muszę się wykaraskać z wyrka ile bede lezec :) ostatnio mi paznokiec się ulamal w sklepie opierdzielilam wszystkie bo mnie juz denerwowaly :)

• Justinka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 a na jakim etapie jesteście? :) Czy póki co tylko projekt wybrany? :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dziedziny kulinarne ciekawostki... http://kobieta.onet.pl/zdrowie/juz-nigdy-nie-ugotujesz-jajka-w-tradycyjny-sposob/9lfcd
    Usmialam się, mają ludzie pomysly :P

Fasia, MartaAlvi lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ