Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia wrote:Ja miałam 2,7 i wg mojej endokrynolog był za wysoki jak na starania o dziecko i zbiłyśmy do 1,6 i teraz jest ok.
Nie wiem jak inne dziewczyny ze swoimi wynikami. Nie wiem też jakie są zakresy w ciąży -
Fasia wrote:Ja miałam 2,7 i wg mojej endokrynolog był za wysoki jak na starania o dziecko i zbiłyśmy do 1,6 i teraz jest ok.
-
Acha dzieki dziewczyny w sumie pewnie niewiele zaltawie do poniedzialku bo jutro tylko juz mi zostalo, moze wytrzymam tylko cos mi sie kojazy ze u nas sie na nfz czeka na to badanie najwyzej prywatnie zrobie, oj jakos moze wytrzymam:(
-
IWONKA ono naprawdę nie jest drogie także jak Ci się nie uda na NFZ to trzeba będzie prywatnie. Lepiej sprawdzić co i jak.
BAMBI no ja się własnie obawiałam, że będę musiała zwiększyć dawkę, a wizytę u endo mam dopiero 9 styczniawięc jeszcze kilka miesięcy, dlatego teraz raz w miesiącu sprawdzam sama tsh. Jak mi spadnie lub podskoczy za bardzo to wtedy będę sie próbowała jakoś z moja endo skontaktować. Ale póki co wszystko w normie więc stosuje tak jak miałam zalecone
-
Fasia wrote:IWONKA ono naprawdę nie jest drogie także jak Ci się nie uda na NFZ to trzeba będzie prywatnie. Lepiej sprawdzić co i jak.
BAMBI no ja się własnie obawiałam, że będę musiała zwiększyć dawkę, a wizytę u endo mam dopiero 9 styczniawięc jeszcze kilka miesięcy, dlatego teraz raz w miesiącu sprawdzam sama tsh. Jak mi spadnie lub podskoczy za bardzo to wtedy będę sie próbowała jakoś z moja endo skontaktować. Ale póki co wszystko w normie więc stosuje tak jak miałam zalecone
Pewnie Fasia jak Ci się nie zmienia to moze wytrzymasz do stycznia, jakby sie cos dzialo to nie miej skrupułow i szukaj kontaktu z endo. Nawet nie musisz dokladnie co miesiac kontrolowac, 4-6 tyg tez jest ok, tsh tak szybko z dnia na dzien sie nie zmiania -
nick nieaktualny
-
Bambi85 wrote:Pewnie ze nie jest drogie po 20 zl ok ft3 i ft4 , u mnie w jednym labie po 16 ale tam ogolnie dobre ceny, takze kwota do przezycia.
Pewnie Fasia jak Ci się nie zmienia to moze wytrzymasz do stycznia, jakby sie cos dzialo to nie miej skrupułow i szukaj kontaktu z endo. Nawet nie musisz dokladnie co miesiac kontrolowac, 4-6 tyg tez jest ok, tsh tak szybko z dnia na dzien sie nie zmiania
Dobrze wiedzieć, nie będę musiała co chwilę latać i się kłućBambi85 lubi tę wiadomość
-
TSH w ciąży powinno być nie wyższe niż 2.
Ja miałam bardzo skaczące wyniki, bo raz 0,3, a dwa miesiące później 3,4. Lekarka zbiła mi TSH do poziomu 1,5, podwyższając dawkę Euthyroxu, ale mówiła, że ważniejszy jest poprawny wynik FT4 i żeby się nie przejmować.
Mimka, może poradź się innego lekarza, np. endokrynologa.Fasia, mimka84 lubią tę wiadomość