Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego Najlepszego Mamuski! :*
Dzis Sofii spala od okolo 23 do 6 rano! Rekordno ale wczoraj w dzien spala tak dluzej tylko dwa razy tak po 30 min
a dzis obrocila sie na macie na boczek lewy nawet dwa razy
w czwsrtek mamy lekarza ciekawe co powie, mam nadzieje ze nie ma jakis problemow..
iwonka1077, Eweliśka, mantissa, lysinka, Gosha, Amy_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWszystkiego najlepszego w dniu Mamy kochane :* w końcu to tez moj dzien!!!
I mamy dzis 2 miesiące!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 10:09
liwi, Rudzia, Aguś86, iwonka1077, lysinka, Ida, Eweliśka, sylvia007, mantissa, Fasia, misia83, Gosha, Amy_, liloe lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dziewczyny.
Mam problem. Może któraś z Was mi coś podpowie. Od trzech dni Kamilek nie chwyta piersi prawidłowo, chwyta płytko i tak sobie ciumka pierś. Np przez 30 minut potrafi zjeść 30 ml. Często zasypia po 5 minutach ssania. Przez to większość czasu wisi na cycku. Dziwi mnie to bo potrafił do tej pory ładnie ssać i zjadał po 80-90 ml a teraz jak jednorazowo zje 40 to już duży sukces. Już nie wiem co robić. Przecież nie wepchnę mu na siłę piersi głębiej. Nie zmuszę go do połykania. Pokarm mam bo jak zaśnie to cieknie mu po brodzie. Myślałam że zrobi mi dziś prezent na dzień matki i będzie jadł ładnie ale nic z tego. Chyba musimy wrócić do ściągania i butli. Pomocy -
Dzięki dziewczyny maść z lanolina już w koszyku gemini :)dziś w dzień poodciagam trochę ale mi zostaje sporo bo cycki nieprzyzwyczajone do laktatora, nie ma to jak dziecko sciagnie... Ale jakoś muszę te cycki wyleczyć
-
Iwonka ja też przez to całodniowe ciumkanie samego sutka miałam bardzo bolesne i poranione piersi. Lanolina pomaga i jest super. Wskazane też wietrzenie - przyspiesza gojenie. Pewnie Ci dziewczyny to już radziły ale nie jesten w stanie Was nadrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 10:30
iwonka1077 lubi tę wiadomość
-
KLUSKA nie, karmie butelka i do tego mm bo mialam za malo pokarmu.. nie wiem jak Ci pomoc, ja probowalam tez nakladki na sutki jak Ona nie chciala piersi i to pomagalo tyle ze sie nie najadala..jak nie bedzie chcial ssac to moze spróbuj tych nakadek..
-
nick nieaktualny
-
mf wrote:Naprawde? To ja mam chyba wypaczony wech... nie pachna dla mnie jakos za mocno wlasnie i sa ogolnie najlepsze
To moze ja mam jednak wypaczony wech w takim razie.
Moj maly w nocy daje czadu jak zwykle. Nie placze! Ale kweka, steka, spapie, macha konczynami (oczy zamkniete). Jakos nad ranem robi w okncu kupe ale jakos specjalnie mu to nie pomaga.
Myslicie ze sab simplex lub cos podobnego mu na to pomoze czy cos innego?
-
Witamy się w Dzień Mamy
My po pobraniu krwi, mała dzielnie płakała nie dla tego ze bolało tylko dlatego , że trwało to długo. Marcel odprowadzony do szkoły , ja juz po kawie i sniadaniu. Pogoda do dupy ale i tak pójde na spacer.
Kluska spróbuj inną pozycje do karmienia. Moja Lilka też cos ostatnio słabiej łąpie piersiawke. Możesz też spróbowac wyciągac brodawke jak przysypia i podawać od nowa. Monotonne ale skuteczne.
Ida dziwi mnie podcinanie wędzidełka na żywca. Marcel był przyjęty na oddział jak miał 10 tyg do szpitala i w narkozie na bloku operacyjnym je podcinali. Potem 2 doby zostalismy by zobaczyć czy wszystko jest ok. -
Hej dziewczyny! Wszystkiego najlepszegu w Dniu Mamy!!!
Ja od wczoraj jestem wkur...na, była u nas teściowa, Nina zaczęła płakać, a ta od razu zaczęła mnie oskarżać, że małą brzuch boli, bo na pewno coś zjadłam, nosz kur.., i jeszcze zaczęła mi ją z rąk wyrywać. Dzisiaj moja mama też mnie wkurzyła, bo stwierdziła, że muszę koniecznie jechać z Małą do lekarza, bo płacze, a ona UWAGA płacze może w sumie z godzinę wieczorem, bo po prostu tak ma, że jest marudna przed spaniem. Chyba wprowadzę zakaz przychodzenia do nas, bo coś mnie w końcu trafi! A mąż zamiast stanąć po mojej stronie to tylko każe mi olać, a weź tu olej, jak Ci próbują wmówić, że po pierwsze dziecko nie ma prawa płakać, a po drugie, że nie potrafisz zająć się nim !!!
iwonka1077, Gosha lubią tę wiadomość
-
A ja wam powiem, że nam przy Gabi pediatra odradziła przycinania więzadełka. Powiedziała, że to taka droga na skróty, że jeśli dziecko je i przybiera odpowiednio na wadze, to nie ma sensu taki zabieg. Gabi nie miała podciętego i pomimo tego, już mówi "r" pięknie
Amy_ lubi tę wiadomość