Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
To nie jest dla mnie jakiś ciężki temat, żebym się miała gniewać czy coś. Próbowałam ja karmić samą piersią ale jej to nie wystarcza. Ona od początku zjada mi z dwóch piersi na każde karmienie i nie było opcji żeby ja przestawić na jedną.
Problemy się zaczęły jakoś w szóstym tygodniu życia bo płakała i tego mleka po prostu jej nie starczało. Przez dwa tygodnie mi wisiała przy cycku cały czas bo czytałam ze to kryzys i trzeba dostosowć laktacje. Nic takiego się nie stało.
I jeszcze zeby ona mi tylko wisiała na cycku to by było spoko ale ona się okropnie denerwuje jak tam jest za mało. Przestawiam ja z piersi do piersi ona ciągle popłakuje, w końcu wpada w histerie jak już wie ze się nie naje. Wtedy jej podaje mm i mam czas wyprodukować mleko na następne karmienie.
A z tą ceną enfamilu to nie ma takiej tragedii. 27 zł chyba za 400 gr.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 10:07
-
Witajcie w piątek
Dziewczyny, odnośnie Enfamilu to dajecie ten podstawowy czy ten na brzuszek z częściowo rozłożoną laktozą ? Pytam bo ja właśnie dawałam ten podstawowy i u nas był problem i teraz dokarmiam Bebilin Pepti dha ale myślę nad tym enfamilem HA
Odnośnie spania to ja raczej liczę ile czuwa a nie ile śpi
i tak rano budzi się koło 7 i czuwa do 9, potem budzi się koło 12 i po jedzeniu prawie od razu odplywa czyli czuwa jakąś godzinę, potem koło 16 budzi się na jedzenie i tak potrafi czuwać do 20- 21, czasem jeszcze krótka drzemka w międzyczasie i jak zaśnie koło 21 to jedzenie przez sen koło 1-2 i do 7 (lub 6.30) spi.
dziecko w tym wieku chyba powinno spać jakieś 16 godzin na dobę...
Psotka, i dobrze dziewczyny piszą,
każde dziecko jest inne - tak jak my jesteśmy inne
rozwój psychoruchowy ma jakieś określone normy ale są one baaardzo szerokie (dla przykłady dziecko może nie chodzić do 18 miesięcy)
natomiast takie cechy jak spanie czy ilość jedzenia czy płaczliwość to cechy indywidualne każdego dziecka.
my sobie tak piszemy dla porównania ale nie należy się do tego za bardzo przywiązywać ...
ciesz się każdym dniem z maleństwem bo czas szybko zleci i za miesiąc nie będziesz pamiętała swoich trosk
mf lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, jako, że nie mogę laktozy to kupiłam ostatnio mleko ryżowe z migdałami - nawet całkiem niezłe, trochę jak woda ale rozsmakowuję się i z każdym dniem lepiej mi smakuje
a Wy macie jakieś swoje przysmaczki bezlaktozowe?
może coś co odkryłyście właśnie na diecie ?
podpowiedzcie mi bo już nie wiem co jeść ... -
nick nieaktualny
-
Cześć Amy, przyznaję, że trochę przeżyłam, mam wycięty jeden jajowód, więc zajscie w ciażę było trudniejsze, ale Tomuś rekompensuje mi wszystko:) Zresztą nie ja jedna sporo przeszłam. Teraz to już wszystko poszło w zapomnienie, bo liczy się tylko maluszek
Amy_, Murraya, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja też witam nowa mamę fajnie że mimo wszystko do nas dołączyłas
a ja ponarzekam, kocham NFZ pani od Usg spóźila się godzinę wiec jest przed nami multum ludzi bo na jedną godzinę są 4 osoby . Kurde wiem że są szpitale gdzie maleństwa są wpuszczane przed innymi ale oczywiście tu o tym mogę zapomniećAlicjaaA lubi tę wiadomość
-
Dzieki za podpowiedzi,
na razie mam 5 puszek bebilonu pepti a potem porozmawiam z pediatra i może wrócę do enfamilu... tylko pewnie wtedy na początek ten bez laktozy.
Mój starszy syn wychował się na enfamilu i służył mu bardzo,
Moja mała obudziła się i leży sobie i obserwuje świat,
położyłam jej misia obok głowy i się na niego patrzy, czysta słodyczGosha lubi tę wiadomość