X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MArtuś ja mam aromatol - to coś jak amol - i na katar mozna zrobic parówkę.. wystarczy wlać wrzątek do kubka i wlać kilka kropki i wdychac.. możesz kupić maść rozgrzewającą VICS i się na noc wysmarować to się wygrzejesz. Na gardło to ziemniaki gotowane. gotujesz w mundurkach ziemniaki i gorące wkladasz w sciereczkę i jeszcze w coś włóż w mały ręcznik i sobie do szyi przyłóż.Ziemniaki trochę rozmiażdż widelcem.
    to moj niezawdony sposób na ból garła :) wygrzewa i przechodzi :) ziemniaki wyciagają chorobe :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 19:14

Fasia lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Ale macie fajne kociaczki :)
    A ja Wam przedstawiam moją roczną Shile

Moje przeziębienie zamiast przechodzić to chyba bardziej mnie rozkłada :(
    Na szczęście nie mam gorączki, tylko takie 37,12. Tak się boję, że się pogorszy i jeszcze zaszkodzę Malutkiej :(
    Zawsze muszę być chora w najmniej odpowiednim momencie i zazwyczaj bez antybiotyku się nieobchodzi :(
    Macie jeszcze jakis super sposób na to cholerstwo? Mam katar i drapiące gardlo. Pije herbatki z syropem z czarnego bzu albo z miodem i cytryną i jeszcze isle mint mam na gardło. Boże, może jest coś skuteczniejszego?
    Na gardło tantum verde w tym psikaczu można i to jest dość skuteczne, jest też apap z wit c w saszetkach do rozpuszczania, jeszcze sok z malin i chyba tyle. A jeszcze jest taki syrop stodal chyba się nazywa na kaszel. Wapno możesz i tablety z wit c i rutyną. Jak Cię przyciśnie mocniej to do lekarza po antybiotyk (ja dziś dostałam augmentin ale mam wziąc jak nie będzie mi się poprawiało i jak będę miała wysoką gorączkę).

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też płuczą gardło wodą z wodą utlenioną, ja wolę jodyną ale to tylko jak masz tarczycę zdrową. Jodyną potrafię wyleczyć anginę :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to tantum verde faktycznie mozna? mnie lekarka nie chciala zalecić w ciąży. Kazala tylko domowymi sposobami się leczyć, po 20 tygodniu już można brać niektóre leki, ale do 20 podobno nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 19:16

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    a to tantum werde faktycznie mozna? mnie lekarka nie chciala zalecić w ciąży. Kazala tylko domowymi sposobami się leczyć, po 20 tygodniu już można brać leki, ale do 20 podobno nic
    Mi dwóch ginów oraz pani w aptece mówiła, że można.
    Edit. a pierwszy raz byłam chora w 3/4 tygodniu i juz wtedy mi kazali to brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 19:24

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Mi dwóch ginów oraz pani w aptece mówiła, że można.

Mi też pani w aptece zaleciła właśnie tantum verde, a jak nie przechodziło i poszłam do lekarza to potwierdził, że tantum verde mogę brać.

shimmer_lip lubi tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzicie, a mnie nawet w aptece nie chcialy nic zalecić na ból gardła w ciąży

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    o widzicie, a mnie nawet w aptece nie chcialy nic zalecić na ból gardła w ciąży
    Ja od razu musiałam się zabezpieczyć gardłowo bo nie zdążyłam usunąć migdałów i wiedziałam, ze będę często chora, a ja zazwyczaj choruję albo na anginę albo na zapalenie zatok. Na zatoki jeszcze nic nie mam :) jak ktoś wie co można brać w ciąży to poproszę :) inhalacje na mnie nie działają niestety, zazwyczaj jakieś mocniejsze prochy musiałam brać.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Ale macie fajne kociaczki :)
    A ja Wam przedstawiam moją roczną Shile
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bf8db2d33ce.jpg

Moje przeziębienie zamiast przechodzić to chyba bardziej mnie rozkłada :(
    Na szczęście nie mam gorączki, tylko takie 37,12. Tak się boję, że się pogorszy i jeszcze zaszkodzę Malutkiej :(
    Zawsze muszę być chora w najmniej odpowiednim momencie i zazwyczaj bez antybiotyku się nieobchodzi :(
    Macie jeszcze jakis super sposób na to cholerstwo? Mam katar i drapiące gardlo. Pije herbatki z syropem z czarnego bzu albo z miodem i cytryną i jeszcze isle mint mam na gardło. Boże, może jest coś skuteczniejszego?
    Sliczna jest:) psinka boska Wracaj do zdrówka szybciutko pozdrawiam ciepło:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 19:33

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie pochwale moja Niunią :) aktualnie przebywa w Polsce u znajomych :)

15xjosl.jpg

Krysti, KasiaKwiatek, Justinka, Fasia, MartaAlvi lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna jest Rudzia :) jej jak ja kocham psy <3 ja z moją na wystawe bede jechać do Edynburga na przyszly rok taka wy szkolona przez mojego :))

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwielbiam psy :) a kotow nie lubie :P

Krysti, misia83 lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia a ty na stale wyjechalas z pl,czy tylko na zarobek jak to tam u ciebie jest masz zamiar wracac do Polski.

• Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to taka wariatka kiedys jak wrocilam do domu a ta tak sie cieszyla ze z podworka mi prezet przyniosla ... zdechla mysz !!!! :D

Krysti, hwesta, Fasia lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Auro Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co myślicie na temat szczepienia na grypę? Mi lekarka radziła się zaszczepić, chociaż nigdy tego nie robiłam. Może któraś z Was ma jakieś doświadczenia w tej kwestii.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja tez uwielbiam psy :) a kotow nie lubie :P
    Ja się kotów boje :D

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Rudzia a ty na stale wyjechalas z pl,czy tylko na zarobek jak to tam u ciebie jest masz zamiar wracac do Polski.

Ja tu w Szwecji jestem na stale juz :) przyjechalam tu za gowniarza z rodzicami, w Polsce sprzedalismy dom, ale zostalo nam jeszcze mieszkanie w razie w :) ale nie planuje wracac do Polski.. teraz rodzice chca kupic dom na polnocy Szwecji przy granicy z Norwegia wiec pewnie przeniose sie z Nimi :P tym bardziej ze tata chce zebym pomogla mu w prowadzeniu firmy :)

Krysti lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Moja to taka wariatka kiedys jak wrocilam do domu a ta tak sie cieszyla ze z podworka mi prezet przyniosla ... zdechla mysz !!!! :D
    Moja tak wysoko skacze ze mi z wieszaka na przedpokoju jak byla mniejsza zdjela nowy plaszcz i zgryzla wracam plaszcz wygryziony tak mialam z nią jak byla mala ,teraz to tylko czasem skarpetke z szuszarki zarypie i lata po calej chalupie a ja latam za nią o jej zlapac nie mogę:D

Rudzia lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Dziewczyny, a co myślicie na temat szczepienia na grypę? Mi lekarka radziła się zaszczepić, chociaż nigdy tego nie robiłam. Może któraś z Was ma jakieś doświadczenia w tej kwestii.
    Ja się nie szczepię. Jak patrzę u mnie w pracy to nie widzę zadnej różnicy jeśli chodzi o chorowanie między tymi co się szczepią i tymi co nie. Poza tym takie szczepienie też jest na ileś tam szczepów grypy i wystarczy trochę inny i już szczepionka nie działa.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;p;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:05

shimmer_lip, Rudzia, Krysti, misia83, KasiaKwiatek, Justinka, Fasia, MartaAlvi lubią tę wiadomość

‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ