WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MArtuś ja mam aromatol - to coś jak amol - i na katar mozna zrobic parówkę.. wystarczy wlać wrzątek do kubka i wlać kilka kropki i wdychac.. możesz kupić maść rozgrzewającą VICS i się na noc wysmarować to się wygrzejesz. Na gardło to ziemniaki gotowane. gotujesz w mundurkach ziemniaki i gorące wkladasz w sciereczkę i jeszcze w coś włóż w mały ręcznik i sobie do szyi przyłóż.Ziemniaki trochę rozmiażdż widelcem.
    to moj niezawdony sposób na ból garła :) wygrzewa i przechodzi :) ziemniaki wyciagają chorobe :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 19:14

Fasia lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Ale macie fajne kociaczki :)
    A ja Wam przedstawiam moją roczną Shile

Moje przeziębienie zamiast przechodzić to chyba bardziej mnie rozkłada :(
    Na szczęście nie mam gorączki, tylko takie 37,12. Tak się boję, że się pogorszy i jeszcze zaszkodzę Malutkiej :(
    Zawsze muszę być chora w najmniej odpowiednim momencie i zazwyczaj bez antybiotyku się nieobchodzi :(
    Macie jeszcze jakis super sposób na to cholerstwo? Mam katar i drapiące gardlo. Pije herbatki z syropem z czarnego bzu albo z miodem i cytryną i jeszcze isle mint mam na gardło. Boże, może jest coś skuteczniejszego?
    Na gardło tantum verde w tym psikaczu można i to jest dość skuteczne, jest też apap z wit c w saszetkach do rozpuszczania, jeszcze sok z malin i chyba tyle. A jeszcze jest taki syrop stodal chyba się nazywa na kaszel. Wapno możesz i tablety z wit c i rutyną. Jak Cię przyciśnie mocniej to do lekarza po antybiotyk (ja dziś dostałam augmentin ale mam wziąc jak nie będzie mi się poprawiało i jak będę miała wysoką gorączkę).

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też płuczą gardło wodą z wodą utlenioną, ja wolę jodyną ale to tylko jak masz tarczycę zdrową. Jodyną potrafię wyleczyć anginę :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to tantum verde faktycznie mozna? mnie lekarka nie chciala zalecić w ciąży. Kazala tylko domowymi sposobami się leczyć, po 20 tygodniu już można brać niektóre leki, ale do 20 podobno nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 19:16

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    a to tantum werde faktycznie mozna? mnie lekarka nie chciala zalecić w ciąży. Kazala tylko domowymi sposobami się leczyć, po 20 tygodniu już można brać leki, ale do 20 podobno nic
    Mi dwóch ginów oraz pani w aptece mówiła, że można.
    Edit. a pierwszy raz byłam chora w 3/4 tygodniu i juz wtedy mi kazali to brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 19:24

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Mi dwóch ginów oraz pani w aptece mówiła, że można.

Mi też pani w aptece zaleciła właśnie tantum verde, a jak nie przechodziło i poszłam do lekarza to potwierdził, że tantum verde mogę brać.

shimmer_lip lubi tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzicie, a mnie nawet w aptece nie chcialy nic zalecić na ból gardła w ciąży

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    o widzicie, a mnie nawet w aptece nie chcialy nic zalecić na ból gardła w ciąży
    Ja od razu musiałam się zabezpieczyć gardłowo bo nie zdążyłam usunąć migdałów i wiedziałam, ze będę często chora, a ja zazwyczaj choruję albo na anginę albo na zapalenie zatok. Na zatoki jeszcze nic nie mam :) jak ktoś wie co można brać w ciąży to poproszę :) inhalacje na mnie nie działają niestety, zazwyczaj jakieś mocniejsze prochy musiałam brać.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Ale macie fajne kociaczki :)
    A ja Wam przedstawiam moją roczną Shile
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bf8db2d33ce.jpg

Moje przeziębienie zamiast przechodzić to chyba bardziej mnie rozkłada :(
    Na szczęście nie mam gorączki, tylko takie 37,12. Tak się boję, że się pogorszy i jeszcze zaszkodzę Malutkiej :(
    Zawsze muszę być chora w najmniej odpowiednim momencie i zazwyczaj bez antybiotyku się nieobchodzi :(
    Macie jeszcze jakis super sposób na to cholerstwo? Mam katar i drapiące gardlo. Pije herbatki z syropem z czarnego bzu albo z miodem i cytryną i jeszcze isle mint mam na gardło. Boże, może jest coś skuteczniejszego?
    Sliczna jest:) psinka boska Wracaj do zdrówka szybciutko pozdrawiam ciepło:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 19:33

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie pochwale moja Niunią :) aktualnie przebywa w Polsce u znajomych :)

15xjosl.jpg

Krysti, KasiaKwiatek, Justinka, Fasia, MartaAlvi lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna jest Rudzia :) jej jak ja kocham psy <3 ja z moją na wystawe bede jechać do Edynburga na przyszly rok taka wy szkolona przez mojego :))

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwielbiam psy :) a kotow nie lubie :P

Krysti, misia83 lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia a ty na stale wyjechalas z pl,czy tylko na zarobek jak to tam u ciebie jest masz zamiar wracac do Polski.

• Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to taka wariatka kiedys jak wrocilam do domu a ta tak sie cieszyla ze z podworka mi prezet przyniosla ... zdechla mysz !!!! :D

Krysti, hwesta, Fasia lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Auro Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co myślicie na temat szczepienia na grypę? Mi lekarka radziła się zaszczepić, chociaż nigdy tego nie robiłam. Może któraś z Was ma jakieś doświadczenia w tej kwestii.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja tez uwielbiam psy :) a kotow nie lubie :P
    Ja się kotów boje :D

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Rudzia a ty na stale wyjechalas z pl,czy tylko na zarobek jak to tam u ciebie jest masz zamiar wracac do Polski.

Ja tu w Szwecji jestem na stale juz :) przyjechalam tu za gowniarza z rodzicami, w Polsce sprzedalismy dom, ale zostalo nam jeszcze mieszkanie w razie w :) ale nie planuje wracac do Polski.. teraz rodzice chca kupic dom na polnocy Szwecji przy granicy z Norwegia wiec pewnie przeniose sie z Nimi :P tym bardziej ze tata chce zebym pomogla mu w prowadzeniu firmy :)

Krysti lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Moja to taka wariatka kiedys jak wrocilam do domu a ta tak sie cieszyla ze z podworka mi prezet przyniosla ... zdechla mysz !!!! :D
    Moja tak wysoko skacze ze mi z wieszaka na przedpokoju jak byla mniejsza zdjela nowy plaszcz i zgryzla wracam plaszcz wygryziony tak mialam z nią jak byla mala ,teraz to tylko czasem skarpetke z szuszarki zarypie i lata po calej chalupie a ja latam za nią o jej zlapac nie mogę:D

Rudzia lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Dziewczyny, a co myślicie na temat szczepienia na grypę? Mi lekarka radziła się zaszczepić, chociaż nigdy tego nie robiłam. Może któraś z Was ma jakieś doświadczenia w tej kwestii.
    Ja się nie szczepię. Jak patrzę u mnie w pracy to nie widzę zadnej różnicy jeśli chodzi o chorowanie między tymi co się szczepią i tymi co nie. Poza tym takie szczepienie też jest na ileś tam szczepów grypy i wystarczy trochę inny i już szczepionka nie działa.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;p;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:05

shimmer_lip, Rudzia, Krysti, misia83, KasiaKwiatek, Justinka, Fasia, MartaAlvi lubią tę wiadomość

‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ