Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny:) Wpadam z pytaniem.
Arturek kończy lada dzień 3 miesiące. Zrobił się nerwowy przy piersi. Często już podczas jedzenia robi kupkę, pręży nóżki, płacze i wyrywa się, jakby był jakiś rozkojarzony. Czasem wpada w histerię podczas karmienia nie wiem dlaczego. Może nie jest głodny? Najpierw myślałam, że jest senny i dlatego marudzi, ale zdarza mu się to także po przebudzeniu. Czy to odosobniony przypadek, czy też zauważacie takie zachowanie u swoich maluszków?
Druga sprawa jest taka. W związku z tymi histeriami przy piersi wprowadziłam regularne karmienie co 3 godziny, myśląc, że jak zgłodnieje, to wtedy zje bez płaczu. Poniekąd to pomogło, ale co dziwne czasem mijają te 3 godziny, a on jakby dalej nie był głodny. Nie domaga się jedzenia. Jak często karmicie swoje 3 miesięczne bobaski? Pokarmu mam dużo, Arturek przybiera na wadze, robi kilka kupek dziennie. Czy to możliwe, że karmienie co 3 godziny to dla niego za często?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 13:53
-
nick nieaktualnyA my mamy kolejny sukces, już 4 raz się udało aby w dzień zasneła sama w swoim łóżeczku. Zainteresowaniem patrzy na karuzele i odlatuje. Jestem z niej dumna!
Amy no kawałek drogi maja. Jeszcze przez wiochy. No ale to jej wybór może jak byśmy jej wczoraj to napisali to by zabookowała bilety lotniczeAguś86, mantissa, lysinka, Ksawa, mimka84, Fasia, Gosha, misia83, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:A my mamy kolejny sukces, już 4 raz się udało aby w dzień zasneła sama w swoim łóżeczku. Zainteresowaniem patrzy na karuzele i odlatuje. Jestem z niej dumna!
Amy no kawałek drogi maja. Jeszcze przez wiochy. No ale to jej wybór może jak byśmy jej wczoraj to napisali to by zabookowała bilety lotniczeGratuluję
-
Aguś86 wrote:U nas wczasy pod grusza wyplacaja tylko jak w danym roku wezmiesz 2 tygodnie urlopu wypoczynkowego ciagiem. Ja od 2 stycznia bylam na L4 i teraz na macierzynskim do konca marca, wiec fizycznie nie moge wziąć tych 2 tygodni urlopu wypoczynkowego, wiec w tym roku gruszy niet.
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
MF,czy to możliwe, żeby zęby szły w 3 miesiącu?
To u mnie identycznie jest z karmieniem. Ok 3 godziny w dzień i w nocy 7-8h przerwy. W nocy je spokojnie, może dlatego, że jest cicho i ciemno, a w dzień histerie.
Ja karmię, płacz, wkładam smoka to się uspokaja, znowu daję cycka, chwilę je, znów płacz, smoczek i tak w kółko Macieja. Pocieszacie mnie, że nie jestem sama.
Ida, Arturek rewelacyjnie ssał przez 3 m-ce, więc wędzidełko raczej wykluczam. Ale cieszę się, że chociaż Ty znalazłaś przyczynę niepowodzeń. Ehh
Ja się normalnie popłakałam przy karmieniu ostatnim z bezsilności.