Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Liwi- no ja mialam ekg rano, bo akurat mialam czas, a to trwa u mnie kilka sekund i nie wiem ile bym musiala byc podpieta, zeby to wylapac-nie dzieje sie to codziennie, a czasem jest kilka-kilkanascie razy na dzien...
Elektrolity z krwi zrobilamco wiecej-nawet mialam to na skierowaniu! Odbiore wyniki na spacerze, to bede wiedziala co i jak
a Jula zasnela przed 19... w ciuchach dziennych... myslalam, ze jak wyczyszcze jej nos, to sie obudzi, ale poplakala i spala dalej, to nie chcialam jej tarmosic, teraz zjadla i spi dalij... -
Agus na razie czasowo, w nocy cycek i to mi pasuje ale na spiocha zjada tylko z jednego i za 2godz znów chce bym wolala z dwóch mu dac żeby się bardziej najadal to by dłużej pospal ale ciężko na spiocha wcisnąć drugi cycek a z butli wypije ehhh mam się z nim....
-
Właśnie udało się wcisnąć drugiego cyca, zobaczymy kiedy będzie pobudka, bo wstawanie od 3 co 2,5 godziny już mnie męczy a na dodatek rano wstaje głodny o ryk i muszę mm dac, ostatnio to już z tego drugiego zaczęłam w nocy ściągnąć to rano podgrzewam i jest porcja)
-
Nasza Natka dziś po raz pierwszy przespała całą noc bez pobudki, czyli od godziny 21 do 5 rano:). To chyba zasługa szczepienia
. Dziś jest marudna, nie ma apetytu i nie chce mi usypiać, szybko się budzi.
Magia 3 miesiąca? To coś takiego jest? Co prawda skończył się ryk popołudniowy, ale w nocy budzi się zazwyczaj po staremu 2-3 razy i od 4 nad ranem nie chce spać. Na dodatek na noc pojawił się problem z usypaniem jej. Trwa to długo a po kilku minutach Mała się wybudza i tak w kółko kilka razy, aż nie zaśnie twardo.
No i coś co mnie dobiło...kilka razy obudziła się standardowo o 3:30, wzięłam ją na karmienie a ona nie chciała. Poszła spać bez jedzenia, ze zmienioną pieluszką po siu siu. Czyli tak jakby już nie potrzebowała jednego karmienia nocnego a mimo to się budzi. -
No no z tymi naszymi dzieciaczkami czasem nie ma łatwo..ej tak ..ehh
My po szczepieniu. Wypytałam wszystko co chciałam i jestem spokojniejsza .U Adasia wszystko w porządku ,pytałam o dokarmianie lekarka poleciła spróbować zamiast tego MM co podaje raz dziennie to podać jakieś jedzonko właśnie jarzynki itd próbować pomału ,herbatki owocowe i wodę mogę tez podawać. A niedługo też pomału gluten wprowadzać po łyżeczce np kaszki mannej do obiadku czy jakoś tak ale to później . Także spróbojemy fajnie by było gdybym nie musiała tego MM podawać , bo i tak daje raz dziennie i to nie każdego dnia. Nie wiem czemu ale czasem mam tak,że o jakies porze dnia tego mleka jest mniej suchota normalnie ,wtedy mały się denerwuje daje mm i wypija całe 150ml także niedojedzony ale teraz spróbujemy z jedzonkiem.
Adaś waży 5,700kg i ma 60cmszczepienie zniósł dobrze zobaczymy jak będzie przez najbliższe dni ...
Aaaa i dzisiaj 4 miesiące stuknęły skarbowiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 11:39
Aguś86, lysinka, Fasia lubią tę wiadomość
-
mf takie drzenia serca sa bardzo czeste w stanie niepokoju, przy okazji chrztu mialas pewnie sporo nerwowych sytuacji i dlatego zaczelo sie to u Ciebie... tak wiec tylko spokoj moze nas uratowac
niedzwiedzia, w tym wieku dzieci same rezugnuja z nocnego jedzenia, to naturalne, moga sie budzic bo konczy im sie cykl snu ale otwieraja oczy i zaraz dalej spia... zreszta dorosli tez tak maja ze po cyklu rozbudzaja sie troche i spia dalej, jak zobaczysz ze mala sie troche rusza to poczekac czy sie obdzi czy to tylko chwilowe i bedzie spala dalej - moja tak ma czestoAguś86 lubi tę wiadomość
-
Agus-tez tak robie
Mam wyniki badan-hemoglobina 15,4g/dl(11,2-15,7)! Erytrocyty 5,9 mln/ul H(3,9-5,2), MCV 74% L(80-99), MCH 26pg L(27-32)... pozostale wartosci w normie (w wiekszosci w srodku przedzialu)...
Cholesterol calkowity 245,78mg/dl (<200), LDL 163,03; HDL 70,09 (40-60); Trojglicerydy 63,31mg/dl
Glukoza 78mg/dl (74-106), Elektrolity w normie, OB w normie (6), mocz idealny... -
nick nieaktualny
-
My po szczepieniu które Marcel zniósł dobrze ale teraz miałam godzinę placzu, teraz zasnął i aż się boję co będzie jak się obudzi.... mam pedicetamol mogę podać jak go będzie bolalo a nie ma gorączki???
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
Bo tak płakał ze mi go szkoda bylo..... kurde chyba się już na noc uspal, oby pospal i nie płakał jak wstanie....
Na plesniawki dostałam syrop flucorta to od drozdzakow jest, mam nadzieję że pomoże, plamki na skórze kazała mi clotrimazolem smarować zobaczymy czy zejda....
Dostałam też skierowanie na rehabilitacje, zobaczymy na kiedy będą terminy jak długo to poszukam prywatnie.... -
nick nieaktualny
-
Angela bo jak leży na brzuszku to w jedną stronę główkę przekreca i ma już znieksztalcona, rady lekarki nie skutkuje typu ptzekrecac na obie strony i na nielubiana stronę to może na rehabilitacji mi coś pokażą konkretnego, to jest ośrodek rehabilitacji i tam się idzie najpierw do lekarza i on stwierdza jakie ćwiczenia robić...