Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 15:31
mimka84, Aguś86, sylvia007, Rudzia, CzaryMary, shimmer_lip, AlicjaaA, Ulka84, lysinka, Ksawa, Ksawa, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
https://www.philips.pl/c-p/SCD580_00/avent-audio-monitors-elektroniczna-niania-dect
Ja mam taką nianię Psotka i jestem zadowolona. Zasięg parter- piętro jest bez zarzutu, kolysanki, projektor gwiazdek, mozna wgrać swoje mp3, reguluje się czułość i może się zalaczac tylko przy dźwiękach- ja tak mam.
A Szymon teraz śpi pod kocykiem, a jak jest zimno to pod kolderka. Kładę mu rączki na kocyk i one blokują go. Co najwyżej zjeżdża w dol ten kocyk. -
Alicja ale przystojniak i jaki wystrojony
Ziolko twój też niezły będzie
Psotka no jak się boisz to nie nakrywaj po prostu ale moim zdaniem nic sobie nie zrobi, skopie ten kocyk i tyle .....AlicjaaA lubi tę wiadomość
-
U nas niby cieplo, ale Jula jak pod kocykiem spala w nocy, to strasznie sie wiercila i spala spokojnie dopiero z nami-gdzie bylo jej cieplej, wiec pakuje ja do cienkiego spiworka teraz i spokojnie spi ona i ja tez sie nie budze co godzine...
A teraz najlepsze- wczoraj przed 21 odlozylam dziecko uspione na amen do lozeczka, budze sie o 4:50, cycki pelne, patrze-Jula spi obok mnie... hahaha... dopiero rano sobie przypomnialam, ze ok 3 cos jeczala przez sen i ja wzielam i polozylam miedzy naso 5 zmienilam jej pieluche i przystawilam na spiaco, bo juz nie moglam wytrzymac z przepelnienia, a z laktatorem nie chcialo mi sie walczyc
PsotkaKotka, Aguś86, Ksawa lubią tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:Hej
Dziewczyny ktorych dzieci spia w swoich lozeczkach - czym je przykrywacie? Bo ja chcialam juz malego wyeksmitowac do jego lozeczka ale mam straszna fobie ze sie nakryje tym czym go przykryje.
Drugie pytanie - macie nianie elektorniczne? Zwracylyscie uwage zeby nie wysylaly caly czas fal? Jakie sa pod tym wzhledem najlepsze?
1. My przykrywamy Natalkę grubszym wełnianym kocykiem. Jest na tyle duży i ciężki że mała ruszając się w nocy nie zrzuci z siebie na bok, co siędziało z innymi okcykami i spała odkryta resztę nocy. Jeszcze nigdy się nim nie nakryła na głowę.
2. Nie mamy niani ani monitora oddechu. -
Adas śpi mniej więcej tak od 22 do około 6-7 rano. Wstaje daje pierś potem znowu zasypiamy razem w łóżku na ok 1,5-3h wstaje dostaje pierś i wtedy już do po południa nie śpi . Drzemke robi tak około 16 różnie i trwa ona od 1,5-3h też różnie i potem do 22 czuwamy ;] tak wygląda ostatnio nasz dzień czasem godziny nieznacznie się zmieniają
Także w dzień robi jedną drzemke po ok 1,5-3hWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 15:45
-
Natalka śpi ostatnio od 20 do 23:30 - przerwa na jedzenie, potem o 3:30 przerwa na picie wody, a potem pobudka ok 6:45 -7:00.
Następnie drzemka od 9h (długość różna od 30 minut do 3h). I mniej więcej w ciągu dnia układa się to tak - ile zabawy tyle samo drzemki. W ciągu dnia przesypia tak ok 3 godzin, ale jak były upały to i jedną godzinę na cały dzień spała. A bywały dni co i po 5 godzin sypiała.
Średnio w ciągu dnia śpimy 3-4 godziny. -
Nasza Tosia wcześniej robiła sobie 4 drzemki po 30-40 minut, a ostatnio ma jedną dłuższą koło południa i krótką popołudniu.
W nocy różnie, idzie spać 19-21, pobudka 2-4 i później koło 5-6 wstajemy, jemy, bawimy się i po godzinie wracamy spać na godzinę, półtorej.
Nadia jaka ślicznaa wasze chłopaki jakie przystojniaki