Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tu zamawiałam to szare w gwiazdy, tylko patrzę, że już się kończy za 2 godz., ale może znowu wystawią
http://allegro.pl/ergonomiczne-wielofunkcyjne-nosidelko-dla-dziecka-i5618585776.html
I ono ma na tej kieszeni przedniej naszywkę ErgoBaby i na sprzączkach też jest tłoczenie logo, choć na zdjęciach z aukcji jest zupełnie co innego, nie wiem czemu. Ale spojrzałam na komentarze i widzę, że chyba nie tylko ja byłam tak miło zaskoczonaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 22:07
-
Hehe muszę przestać, bo jeszcze zostanę posądzona o reklamowanie
Ale od dawna się czaiłam na to nosidełko,i jak w końcu się zdecydowałam i dziś je dostałam, a mąż nie rozumiał mojej radości z powodu niskiej ceny za markowe nosidło (tak przynajmniej ono wygląda) więc musiałam się tym z wami podzielić
Jutro przetestuję je w terenie, bo będzie spacer bez wózka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 23:21
iwonka1077, mimka84 lubią tę wiadomość
-
Witam się późno
ale lepiej niż wcale, hehe
Mój maluszek kończy dziś 5 miesięcy
Jesteśmy trochę przeziębieni, synek inhalacje będzie miał jutro zacznę, zobaczymy jak to zniesie on i ja
Alicja a pytalas rehabilitantki co ona na te nosidełka??? -
Dzien dobry mamusie
Mój Jakub w pozycji na boku tez czasami sie zwija w kulkę. Na ogol spi na plecach i tylko głowa przechyla do cyca, leniuchz rzeczy, ktore potrafi to: obroty, z brxuszka i z pleców, właściwie to sie turla
potrafi juz krzyczeć na mamę jak mu znikam z oczu, wyciagnac do mnie rączki jak weźmie go ktoś inny, kąpie sie w pozycji siedzącej, średnio dla mnie wygodnie, ale nie ma siły ktora by go położyła i wczoraj zaczął mi sprężynowac na nogach. Za szybko to wszystko sie dzieje... Okres niemowlęcy trwa tak krótko
Podstawa nadal jest cyc. 2 razy dostał mm. W dzien daje juz soczki, rozcieńczone z woda, na razie kupne, bo sokowirówki brak. A na obiadek dostaje warzywka lub owoce. Chociaż zdaza sie ze jest tylko moje mleczko przez cała dobę.
Witam wszystkie nowe kwietniowki. Gdzie wy sie uchowały?
ALICJA nosidełko fajne
MF ignoruj ich, mimo wszystko
8485 współczuje tylu nieprzespanych nocy... Co jest z tymi naszymi dziećmi sie pytam?!?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 07:52
-
Wczoraj zapomniałam, więc dziś zbiorowe sto lat dla dzieciaczków!! Ale szybko ten czas leci- już skończone piąte i szóste miesiące..
Mf, wierzę, że jest ci ciężko z nimi. Nie wyobrażam sobie jakby to było mieć na co dzień teściów- pewnie wieczny wkurw, mimo, że mam spoko teściów, to i tak nie uśmiecham się na myśl o spotkaniu z nimi. No właśnie, a jutro spotkanie z teściową..jupi..;-(
Iwonka, no odnalazłaś się, bo już się martwiłam, że zaginęłaśRehabilitantki szczerze mówiąc pytać nie zamierzam. Według mnie tym nosidłem zrobię mu mniejszą krzywdę, niż nosząc go dłużej bezpośrednio na rękach. U mnie nie ma tak nóżek szeroko rozłożonych, a jak bolą ręce to dziecko się zsuwa i takie powyginane się nosi. Nie zamierzam go używać non stop, ale dzięki niemu będę mogła przynajmniej do sklepu za drogę wyskoczyć, bo dotychczas musiałam czekać do 15 aż mąż wróci z pracy, bo wózek za ciężki.
Opieram się jedynie na opinii babki z jedynych na których byłam zajęciach ze szkoły rodzenia, że nosidła jeśli już to tylko ergonomiczne i jak trzyma dobrze główkę.
Ida, napisane, że do 20 kg.
Gosha, zdolniacha z tego twojego Kubusia, wiele już potrafi, ale i tak te rączki wyciągane do mamy są najbardziej rozczulająceWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 10:15
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
Alicja spoko ja też chciałam kupić takie nosidełko wygodniej by i było po córkę do przedszkola smigac czy do sklepu ale nie wiem czy udzwigne tego mojego ciężarka bo wczoraj się wazylam z nim i bez niego i wyszło mi ze 7700 waży
daj znać czy ciężko tak wyjść do sklepu ok??
Poza tym nowe umiejętności syna to jeść swoje nóżki i w jedną stronę się turla z pleców na brzuch, z brzucha na plecy i tak w kółko, nawet w gondoli się przekreci hihi -
dziewczyny piszecie, że czas tak szybko leci i jest wam żal... a ja się cieszę
dla mnie czym dziecko jest większe i bardziej kumate tym ja jestem mniej nerwowa hihi
a propo nowych gadżetów to koleżanka pożyczyła mi takie siodełko dla malucha na rowerna wiosne jak znalazł
już nie moge doczekać się tych wiosennych wycieczek rowerowych
Krysti ~~>, haneczka lubią tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Ulka, mam takie samo zdanie
Im starsze, tym łatwiej i spokojniej
Chociaż z drugiej strony brakuje mi tego okresu noworodkowego, kiedy synek był taaki malusi
No i więcej wtedy spał, teraz często jest walka, żeby pospał w dzień, bo wszystko jest ciekawsze od snu
Ulka84 lubi tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:Alicja spoko ja też chciałam kupić takie nosidełko wygodniej by i było po córkę do przedszkola smigac czy do sklepu ale nie wiem czy udzwigne tego mojego ciężarka bo wczoraj się wazylam z nim i bez niego i wyszło mi ze 7700 waży
daj znać czy ciężko tak wyjść do sklepu ok??
Poza tym nowe umiejętności syna to jeść swoje nóżki i w jedną stronę się turla z pleców na brzuch, z brzucha na plecy i tak w kółko, nawet w gondoli się przekreci hihi
Ja aktualnie noszę Młodego (waży ponad 7 kg, dokładnie będę wiedziała w środę przy okazji szczepienia) w chuście i po dłuższym czasie noszenia z przodu jest już trochę ciężko. Cały czas się zbieram, żeby przerzucić go na plecy i sprawdzić jak będzie wtedy, ale coś mi nie idzie -
Witam nowe mamusie
Dawno nas nie było, dzisiaj udało mi się nadrobić w końcu i postanowiłam napisaćU nas wszystko oki, Mała waży już 6300
Ja mam chustę, narazie wiążę z przodu, jeszcze mam opory z przerzuceniem Tosi na plecy.
Alicja dobrze zrozumiałam, że jednak kupujecie Twoje wymarzone mieszkanko?AlicjaaA, JoD, Ulka84, Krysti ~~>, Gosha, haneczka lubią tę wiadomość
-
Hej Łysinka, fajnie, że jesteś
Ładna waga Tosi
Tak, kupujemy moje wymarzone mieszkanieUdało mi się przekonać męża, poza tym teściowie pomogli mi w przekonywaniu, bo też im się podobało, a sporo zeszli z ceny i będziemy też składać wniosek na dopłatę z programu Mieszkanie dla Młodych.
Iwonka, na piątek jesteśmy umówieni z właścicielami mieszkania do spółdzielni mieszkaniowej i podpisujemy umowę przedwstępną. Bank już też mamy wybrany.
Nie udało mi się dziś przetestować nosidła w terenie bo padał deszcz w porze spacerowej, więc nie wyszliśmy.
Mf, super, że Juli się podobało, będzie ci na pewno łatwiej ćwicząc z małą jeśli się jej podoba. My ostatnio trochę zaniedbalismy ćwiczenia, bo Tomek strasznie się buntuje i nie chce ich robić. Przez swędzące dziąsła jak go kładę na brzuchu na stole, żeby zrobić jakieś ćwiczenia, to ten kładzie głowę na blat próbując go ugryźć dziąsłami, komicznie to wygląda bo nos mu przeszkadzalysinka lubi tę wiadomość