Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwonka, to ja pytałam o ciebie
Fajnie, że znowu jesteś
Mimka, mam nadzieję, że też będziesz zadowolona i twoje też okaże się być tym ergobaby. A jaki kolor zamówiłaś?Ja mam szary w gwiazdki.
Pannaniedzwiedzia, twoja córeczka już raczkuje? Wow, to szybko. U mnie na razie Tomek unosi się tylko na wyprostowanych rączkach, ale dupki jeszcze nie podnosi.
Zgredka, u mnie przed spaniem nocnym też tylko przy piersi usypia, ale od razu po zaśnięciu przenoszę do łóżeczka. A drzemki w trakcie dnia to zasypia w bujaku przytulając szumisia. -
Tak, mała raczkuje już pełną parą i lubi wchodzić akurat tam gdzie nie powinna
. A najlepszą zabawą są kabelki ;P
U nas raczkowanie rozpędzało się przez jakiś miesiąc. Najpierw tak jak i Alicjii podnosiła się na rączkach, potem nauczyła się robić pompki. Po pompkach siadać w pozycji do raczkowania i sie kołysać, a na koniec już trzymać ciężar na 3 kończynach i się przeslizgiwać. Od tygodnia pięknie raczkuje jak się powinnoJoD, Krysti ~~>, mimka84, AlicjaaA, lysinka lubią tę wiadomość
-
Shimmer, no za taką cenę to ogromne prawdopodobienstwo, że podróbka, myslalam, że może też z jakiegoś przemytu czy kradzieży transportu hehe (oczywiście nie oskarżam tu nikogo, żeby nie było:-) Ale najwazniejsze, że się sprawdza i jak na podróbke, to jest rewelacyjnie w takim razie podrobione w każdym detalu. W końcu nie metka z firmą się liczy, a funkcjonalność i jakość, przynajmniej dla mnie.
Pannaniedzwiedzia, to zdolniacha z tej twojej córeczki, szybciutko jej te raczkowanie poszło, gratulacje -
A co to za nosidelka? Poprosze o jakiegos linka. Bo my wlasnie mamy wypozyczona Tule dla przetestowania. Fajna, ale droga:/
Moja Emi dzis pierwszy raz raczkowala, nie pelzala, ale naprawde raczkowla:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 18:14
-
Dzieki za link. Dla mnie wazne zeby bylo ergonomiczne, zeby zapewnialo dobre ulozenie ciala i nie powodowalo wad postawy, a metka dla mnie tez nie jest wazna. Myslicie, ze one sa naprawde ergonomiczne? Kurcze Tula kosztuje prawie 500 zl. Strasznie duzo:/
-
Annika, chodzi o to aby dziecko miało nóżki rozłożone maxymalnie na żabę. Ergonomiczne nosidełka nie mają żadnego profilowanego wycięcia- nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć (mi się to wycięcie w wisiadłach kojarzy z kształtem majtek na pupie
I z tego co wiem, przy ergonomicznych nosidełkach nie ma opcji, żeby dziecko było odwrócone przodem do otoczenia.
A ja obecnie jestem na etapie poszukiwania butów na zimę dla Tomaszka.. Przeglądam allegro, ale jakoś nie mogę się zdecydować. Nie chcę przepłacać, bo przecież nie chodzi, więc żadne profilowane drogie mi nie potrzebne, ale z takich typowo niemowlęcych to średni wybór..;-/Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:57
annika lubi tę wiadomość