X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    hehe, my też na obiedzie w mieście byliśmy :) wszamałam kaczkę pyszną i rosołek :) a teraz czekolada i herbatka, maz pojechal na spotkanie, a ja mu sushi robie ;)
    Kaczkę jadłaś jej ja to dawno nie jadłam kaczki ostatni raz to ze dwa lata temu u chińczyków z ryżem pycha .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dał głośno tv i maleństwo mnie dwa razy puklo lekko bardzo ale czułam haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 17:21

• Ida Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja rzyganie zamieniłam na zgagę ;) i chyba zgaga gorsza ;D ale w sumie nie mam jej codziennie na całe szczęście :) a rzygałam non stop przez 2 miesiące - obrzydziło mi to skutecznie ciąże :P
    Miałam to samo, jak się mdłości skończyły to była mała przerwa i pojawiła się zgaga. O matko, jak to pali! Rennie pomaga, ale trzeba kilka razy dziennie brać. Skuteczniejszy był Maalox, ale pani aptekarka powiedziała mi ostatnio, że Rennie bezpieczniejsze.
    I ja też miałam dość ciąży na początku, kiedy były mdłości i wymioty, także Ci się nie dziwię.

• Ida Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie poduszki polecacie do spania? Chodzi mi o takiego banana, którego można włożyć między nogi i podeprzeć kręgosłup.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taką dużą z mothercare, bardzo fajna i wygodnie mi się na niej śpi, coraz bardziej ją doceniam, bo brzuszek coraz większy a i na lewym boku też łatwiej się umościć z tą poduchą

Ida lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zgaga się pojawiła. Pije dużo zimnego mleka i mi pomaga.

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:32

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszki specjalnej nie kupuje. W poprzedniej ciąży się obylam wiec teraz też sobie odpuszczę.

Krysti lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka jak masz polowkowe prywatnie to lekarz się na bank zgodzi. Na NFZ to różnie bywa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:11

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:32

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Tak, prywatnie, mały bardzo by chciał wejść z nami i zobaczyć, a przecież to przez brzuch więc w sumie ja nie mam się czego wstydzić.

To na pewno się zgodzi :)
    Ja też robię prywatnie i pamiętam jak byłam na prenatalnym to jedna babka wyszła z gabinetu z mężem i dziecmi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne Mimka na pewno się zgodzi a synek tylko zyska bo łatwiej będzie mu sobie wyobrazić, że mama ma w brzuszku dzidziusia :)
    co do poduchy ja też nie kupowałam specjalnie bo drogie są, dostałam od koleżanki, w poprzednich ciążach wspomagałam się kołdrą i jaśkami między nogami, ale tak zdecydowanie łatwiej :)

• mf Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dziewczyny, jakie poduszki polecacie do spania? Chodzi mi o takiego banana, którego można włożyć między nogi i podeprzeć kręgosłup.

Ja kupiłam ostatnio poduchę rogala 190cm na allegro - ok 70zł z przesyłką. Wzięłam z wypełnieniem hipoalergicznym, silikonowym, bo podobno kulki styropianowe mają chemiczny zapach. Ostatnio w gościach spałam bez żadnych poduch i nie umiałam się odnaleźć ;)

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej... Juz są lipcowki 2015... Jak ten czas leci :)

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Jej... Juz są lipcowki 2015... Jak ten czas leci :)
    No leci leci, ja bardzo często podczytuję czerwcówki i strasznie mi przykro że u nich tyle strat...

relgh371djw8agni.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym jakaś poduszkę kupić, ale kurczę, nie wiem jaką... Te 190cm wydają mi się za wielkie, a ceny niektórych odstraszają... Na razie wspomagam się zwykłą poduszką ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo się cieszę, że u nas szczęśliwie (na to wygląda bynajmniej) i jesteśmy w komplecie :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to nie wiem skad wy tenproblem ze spaniem macie ;P. A ja ponoc mam duzy brzuch juz (tak twierdzi lekarka) ;P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    bardzo się cieszę, że u nas szczęśliwie (na to wygląda bynajmniej) i jesteśmy w komplecie :)
    No nie do końca niestety... Było kilka strat na początku...

‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ