X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    hehe, my też na obiedzie w mieście byliśmy :) wszamałam kaczkę pyszną i rosołek :) a teraz czekolada i herbatka, maz pojechal na spotkanie, a ja mu sushi robie ;)
    Kaczkę jadłaś jej ja to dawno nie jadłam kaczki ostatni raz to ze dwa lata temu u chińczyków z ryżem pycha .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dał głośno tv i maleństwo mnie dwa razy puklo lekko bardzo ale czułam haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 17:21

• Ida Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja rzyganie zamieniłam na zgagę ;) i chyba zgaga gorsza ;D ale w sumie nie mam jej codziennie na całe szczęście :) a rzygałam non stop przez 2 miesiące - obrzydziło mi to skutecznie ciąże :P
    Miałam to samo, jak się mdłości skończyły to była mała przerwa i pojawiła się zgaga. O matko, jak to pali! Rennie pomaga, ale trzeba kilka razy dziennie brać. Skuteczniejszy był Maalox, ale pani aptekarka powiedziała mi ostatnio, że Rennie bezpieczniejsze.
    I ja też miałam dość ciąży na początku, kiedy były mdłości i wymioty, także Ci się nie dziwię.

• Ida Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie poduszki polecacie do spania? Chodzi mi o takiego banana, którego można włożyć między nogi i podeprzeć kręgosłup.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taką dużą z mothercare, bardzo fajna i wygodnie mi się na niej śpi, coraz bardziej ją doceniam, bo brzuszek coraz większy a i na lewym boku też łatwiej się umościć z tą poduchą

Ida lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zgaga się pojawiła. Pije dużo zimnego mleka i mi pomaga.

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:32

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszki specjalnej nie kupuje. W poprzedniej ciąży się obylam wiec teraz też sobie odpuszczę.

Krysti lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka jak masz polowkowe prywatnie to lekarz się na bank zgodzi. Na NFZ to różnie bywa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:11

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:32

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Tak, prywatnie, mały bardzo by chciał wejść z nami i zobaczyć, a przecież to przez brzuch więc w sumie ja nie mam się czego wstydzić.

To na pewno się zgodzi :)
    Ja też robię prywatnie i pamiętam jak byłam na prenatalnym to jedna babka wyszła z gabinetu z mężem i dziecmi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne Mimka na pewno się zgodzi a synek tylko zyska bo łatwiej będzie mu sobie wyobrazić, że mama ma w brzuszku dzidziusia :)
    co do poduchy ja też nie kupowałam specjalnie bo drogie są, dostałam od koleżanki, w poprzednich ciążach wspomagałam się kołdrą i jaśkami między nogami, ale tak zdecydowanie łatwiej :)

• mf Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dziewczyny, jakie poduszki polecacie do spania? Chodzi mi o takiego banana, którego można włożyć między nogi i podeprzeć kręgosłup.

Ja kupiłam ostatnio poduchę rogala 190cm na allegro - ok 70zł z przesyłką. Wzięłam z wypełnieniem hipoalergicznym, silikonowym, bo podobno kulki styropianowe mają chemiczny zapach. Ostatnio w gościach spałam bez żadnych poduch i nie umiałam się odnaleźć ;)

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej... Juz są lipcowki 2015... Jak ten czas leci :)

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Jej... Juz są lipcowki 2015... Jak ten czas leci :)
    No leci leci, ja bardzo często podczytuję czerwcówki i strasznie mi przykro że u nich tyle strat...

relgh371djw8agni.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym jakaś poduszkę kupić, ale kurczę, nie wiem jaką... Te 190cm wydają mi się za wielkie, a ceny niektórych odstraszają... Na razie wspomagam się zwykłą poduszką ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo się cieszę, że u nas szczęśliwie (na to wygląda bynajmniej) i jesteśmy w komplecie :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to nie wiem skad wy tenproblem ze spaniem macie ;P. A ja ponoc mam duzy brzuch juz (tak twierdzi lekarka) ;P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    bardzo się cieszę, że u nas szczęśliwie (na to wygląda bynajmniej) i jesteśmy w komplecie :)
    No nie do końca niestety... Było kilka strat na początku...

‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ