X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:57

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka fakt :) tylko ja wiem, że on bardzo chce córkę tak jak ja ale gada takie głupoty bo nie chce sie czuć zawiedziony. I to będzie nasze ostatnie dziecko, więcej już okazji na córkę nie będzie :(

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:35

relgh371djw8agni.png
  • weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dzien dobry :)

Odebralam torbe, wszystko jest :D !

Kurcze dziewczyny to ja chyba jaks dziwna jestem :D. Mam wrazenei ze przechodze ta ciaze jakos niestandardowo w porownaniu do was.

Nie czuje ruchow tak wczesnie jak wy (pameitam niektore czuly juz w 13tc)
    Nie mam zadnych wymiotow
    Nie jestem spiaca
    Nie sapie - bylismy w weekend na trekkingu po skalkach i spokojnie wytrzymalam tempo bez jakiejs wiekszej zadyszki (a bywalo stromo pod gore nawet z malym wspinaniem po stromej skarpie ze skalami)
    Nie mialam wielkiego parcia zeby poznac plec. W sumie chcielismy czekac do porodu zeby byla niespodzianka ale moj maz i tak widzial na usg co dziecko ma miedzy nogami ;)
    psotka a to twoja pierwsza dzidzia? nie masz sieco martwic na zapas...ja w pierwszej ciazy synka poczulam dopiero w 18tc, a teraz tak jak robotka ok 13tc...niektore dziewczyny nawet nie czuja do 25tc, zalezy od ulozenia dzidziusia...pewnie bedziesz miala rownie bezproblemowy porod, czego zycze ci z calego serca.
    Robotka zazdroszcze brzuszka ;) moj jest duzy ale z ksztaletm gorzej hahahah ty masz taka sliczniutka pileczke, no cud malina :D

Robotka1 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKA spokojnie, na sapanie przyjdzie czas:) ja sapie od 3 dni??

Mimka no bez przesady:) to maleńki dzidziuś:) tatuś powinien być dumny że córusię ukąpię:)
    mój będzie kąpał i przebierał czy to chłopiec czy dziewczynka:)

teraz oczywiście jak młoda ma prawie 7 lat to jej nie myje;) ale jak się kąpie to lubi sobie przy niej posiedzieć:) przypilnować by się umyła:)

KASIA miłej pracy:)
    olka30 wrote:
    Robotka super brzusio :) W końcu ktoś mnie dogonił z rozmiarem :)
    pokaż swój:D bo nie pamiętam:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 10:03

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :*
    jestem juz po wizycie u lekarzaa. Mam zwolnienie na tydz. Lezeni, wygrzewanie herbaty z miodem cytryna i malinami czyli domowe sposoby. Bede jesc czosnek i nacierac sie mascia wygrzewajaca i moze nic sie nie wykluje.

Robotka!!!!!! Ja sie pytam kiedy Ci tak brzuch wystrzelil?????!!! :D jest mega fajowy!

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to dopiero zaczną nam brzuszki rosnąć :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Mimka no bez przesady:) to maleńki dzidziuś:) tatuś powinien być dumny że córusię ukąpię:)
    A jednak ma opory i żadne argumenty nie docierają. Łudzę się, że może jak przyjdzie co do czego to się przełamie.

relgh371djw8agni.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Robotka pytałaś o camarelo czemu ? Zainteresowałaś się ?
    tak tak:) widziałam go u jednej dziewczyny na forum:) potem na jej blogu przeczytałam zmagania z wyborem wózka, porównywanie i w końcu dlaczego padło na camarello:)
    więc się zaciekawiłam:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    tak tak:) widziałam go u jednej dziewczyny na forum:) potem na jej blogu przeczytałam zmagania z wyborem wózka, porównywanie i w końcu dlaczego padło na camarello:)
    więc się zaciekawiłam:)

No i my też go wybieramy. Mi się podoba mężowi też. Czytałam opinie i nie są złe

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    A jednak ma opory i żadne argumenty nie docierają. Łudzę się, że może jak przyjdzie co do czego to się przełamie.
    mimka jesli ma sie czuc nieswojo to lepiej nie przymuszac kochana, a jak sie mala urodzi to i tak tatus wykapie:D zawsze to coreczka tatusia nie?

Anka1501, mimka84 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    Psotka pisałaś wczoraj że zioła piłaś przed zajściem w ciąże,jeśli to nie tajemnica możesz powiedzieć jakie albo ktoś inny się czymś naturalnym wspomagał,pytałam wczoraj ale widzę że miałaś lekkie zamieszanie

mam kuzynkę która jest po wszystkich możliwych badaniach, mają z mężem wszystko zdrowotnie ok a ponad rok starań i nic, może to psychika ale spróbować naturalnych wspomagaczy nie zaszkodzi
    cyclodynon podobno pomaga.. ja go lykalam pol cyklu i zaszlam. Ale nie maialam problemu z zajsciem wczesniej :)

martafr lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    Psotka pisałaś wczoraj że zioła piłaś przed zajściem w ciąże,jeśli to nie tajemnica możesz powiedzieć jakie albo ktoś inny się czymś naturalnym wspomagał,pytałam wczoraj ale widzę że miałaś lekkie zamieszanie

mam kuzynkę która jest po wszystkich możliwych badaniach, mają z mężem wszystko zdrowotnie ok a ponad rok starań i nic, może to psychika ale spróbować naturalnych wspomagaczy nie zaszkodzi

ja piłam zioła ojca sroki na owulację oraz mój mąż, do tego z mężem macę piliśmy w proszku ale nie tą żółtą tylko czarną bo mąż miał problem z płodnością, oczywiscie wspomaganie witaminami.

AMY a no nie wiem kiedy:) ale teraz jakoś w tym tygodniu:)

zaraz wam coś pokażę:D

martafr lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się strasznie nie podoba wersja spacerowa camarelo. Dziwacznie wygląda ale każdemu się coś innego podoba :)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka musiałabym zdjęcie zrobić, ale mnie rozlało na boki i nie jest taki ładny jak twój.. Ale duży to jest :) A mały dzidzior i tak sobie siedzi na samym spodzie i mi utrudnia siusianie :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja piłam zioła ojca sroki na owulację oraz mój mąż, do tego z mężem macę piliśmy w proszku ale nie tą żółtą tylko czarną bo mąż miał problem z płodnością, oczywiscie wspomaganie witaminami.
    oczywiście mówię o naturalnych sposobach bo oprócz tego brałam Clostilbegyt
    a w ostatnim szczęścliwym cyklu na własną rękę pół tabletki:)

AMY a no nie wiem kiedy:) ale teraz jakoś w tym tygodniu:)

zaraz wam coś pokażę:D

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozka to powiem szczerze, ze odkupuje od znajomej za 30f..tak tak za 30f...niegdy nie uzywany, bo dla niej byl za duzy...ja potzrebuje przestrzeni..kolor mi sie podoba, neutralny...jak dobrze pamietam to graco millage plus travel system...nie jest to cudo jak wasze niektore wozki, ale ma to czego ja najbardziej potrzebuje...no i 30f a nie 300f..no i nie jest uzywany, nowiutki, jeszcze w folii.

Justinka lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że po tym jak się trza przesiąść na spacerówkę ludzie często dochodzą do wniosku że lepiej sprzedać cały zestaw. Dziecko już troszkę waży i dopiero widać jak ciężki robi się taki wózek.

Anka1501 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szukam używanego wózka, pewnie tylko będziemy go używać 4-5 mcy bo spacerowke mam po synku. Szkoda mi wydać nawet 1500 zł i mieć pożytek tylko 5 miesięcy

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Robotka musiałabym zdjęcie zrobić, ale mnie rozlało na boki i nie jest taki ładny jak twój.. Ale duży to jest :) A mały dzidzior i tak sobie siedzi na samym spodzie i mi utrudnia siusianie :)
    Zatyka ci dziurke ? ;P a to wredota :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 10:19

weronika86, mimka84, olka30 lubią tę wiadomość

‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ