X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Moj to moj chlopak jeszcze nie maz:) czekam az dostane pierścionek haha:)) ale kochany jest bardzo, ja nie chce ślubu teraz bo mi glupio bedzie ze będziemy sie chajtać z tego ze ciaza jest..:) ma byx szczerze od niego z serca.

Wiem, moja mama mowi 'tylko spokoj nas uratuje ' wiec chyba coś w tym musi byc.
    Ale sama wiesz, nerwy ta sa...gdzie chce sie wszystkiego dobrze..

Tak to jest. Nieraz nieodpowiednia osoba moze przekreślić plany..
    My sie od wakacji staraliśmy, moj sam powiedzial ze jest gotowy na dzidzie juz,ze wiek ma juz dojrzaly i ze pragnie tego ze mna o byc ze mna na zawsze.

Ah to masz juz dzidzie? Ale fajnie:) tak. Ja tez na jednym nie chce skoczyć..:) bo samemu o smutno. Sama mam 3 braci:)
    Tak mam , synek ma rok i 3 miesiące :D
    Dzien po jego roczku uznalismy ze bedziemy starac sie o rodzenstwo i od razu przeszlismy do rzeczy ;)
    Z Synkiem zaszłam za pierwszym cyklem ale wtedy nie prowadzilam zednego forum,wykresu czy czego kolwiek.
    Mielismy w planie dzieci ale nie gadalismy o tym ze np od tego i tego dnia sie staramy :D
    Poprostu kochalismy sie normalnie odkąd sie poznalismy w realu ( duzo by opowiadac ) I zaciażyłam za pierwszym razem :D W co uwierzyc nie moglam bo myslalam ze to moja wina ze dzieci nie mam bo z bylym nie wychodzilo i myslalam ze to u mnie cos jest nie tak jednak okazalo sie cos innego :) 11 dni po spodziewanej zrobilam pierwszy test i 2 grube krechy <3.
    Teraz starajac sie o drugie dziecko szukalam jakiegos forum no i znalazlam te :)
    Udało sie zajsc za drugim cyklem :D
    I tak sie smieje że pierwsze dziecko za pierwszym razem a drugie za drugim :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 21:09

Talusia, Agaax lubią tę wiadomość

• Talusia Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Tak mam , synek ma rok i 3 miesiące :D
    Dzien po jego roczku uznalismy ze bedziemy starac sie o rodzenstwo i od razu przeszlismy do rzeczy ;)
    Z Synkiem zaszłam za pierwszym cyklem ale wtedy nie prowadzilam zednego forum,wykresu czy czego kolwiek.
    Mielismy w planie dzieci ale nie gadalismy o tym ze np od tego i tego dnia sie staramy :D
    Poprostu kochalismy sie normalnie odkąd sie poznalismy w realu ( duzo by opowiadac ) I zaciażyłam za pierwszym razem :D W co uwierzyc nie moglam bo myslalam ze to moja wina ze dzieci nie mam bo z bylym nie wychodzilo i myslalam ze to u mnie cos jest nie tak jednak okazalo sie cos innego :) 11 dni po spodziewanej zrobilam pierwszy test i 2 grube krechy <3.
    Teraz starajac sie o drugie dziecko szukalam jakiegos forum no i znalazlam te :)
    Udało sie zajsc za drugim cyklem :D
    I tak sie smieje że pierwsze dziecko za pierwszym razem a drugie za drugim :D

To słodko:) znasz juz wszystkie uroki ciazy i wiesz jak to przebiega:)
    No ja zaczelam z aplikacja moj kalendarzyk to tam płodne nie płodne owulka i wtedy sie kochalismy. Az mial mnie dość a mi bylo przykro.. bo mialam wrazenie ze tylko mi zalezy.. az odpuściłam i zapomniałam,akurat mi sie ta apka zepsuła i kochaliśmy sie i tak wlasnie potem test zrobilam i najpierw slaba kreska,biegłam po kolejne testy ze az 6 zrobilam i kazdy poztywny

katsuyoshi lubi tę wiadomość

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    To słodko:) znasz juz wszystkie uroki ciazy i wiesz jak to przebiega:)
    No ja zaczelam z aplikacja moj kalendarzyk to tam płodne nie płodne owulka i wtedy sie kochalismy. Az mial mnie dość a mi bylo przykro.. bo mialam wrazenie ze tylko mi zalezy.. az odpuściłam i zapomniałam,akurat mi sie ta apka zepsuła i kochaliśmy sie i tak wlasnie potem test zrobilam i najpierw slaba kreska,biegłam po kolejne testy ze az 6 zrobilam i kazdy poztywny
    Nie dziwie mu sie ze tak reagował bo kochanie sie tylko w dni plodne to glupota.
    Kobiety najszybsciej zachodzą rzucając na luz,nie myslac o ciazy,kochajace sie kiedy maja na to ochote a nie wtedy kiedy musza bo niby owulacja. :)
    Jemu napewno tez zalezalo ale on poprostu wiedzial pewnie ze zmuszanie sie i napieta atmosfera wcale nie pomaga wam tylko szkodzi czego sama sie przekonałas że na luzi poszło pięknie :)

Talusia lubi tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Nie dziwie mu sie ze tak reagował bo kochanie sie tylko w dni plodne to glupota.
    Kobiety najszybsciej zachodzą rzucając na luz,nie myslac o ciazy,kochajace sie kiedy maja na to ochote a nie wtedy kiedy musza bo niby owulacja. :)
    Jemu napewno tez zalezalo ale on poprostu wiedzial pewnie ze zmuszanie sie i napieta atmosfera wcale nie pomaga wam tylko szkodzi czego sama sie przekonałas że na luzi poszło pięknie :)

potwierdzam w 100 proc ;)

Kijanka
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:

No a ja myślał,ze tak jest dobrze. Ze w te dni. No ale chyba nam na dobre wyszlo,bo przerwa byla az byl ten cykl szczesliwy. No On juz mial mnie dość. Robil po 12h to jak wracał to mega zmeczony a ja go prowokowalam..:P.
    Ale cieszy sie teraz bardzo. Sam byl w szoku ale w szczesliwym szoku. Mial isc ze mna do giną w srode ale nie moze bo ma w pracy wazny projekt do zrobienia.. takze slabo. A chciałem go na usg zaciągnąć..

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    No a ja myślał,ze tak jest dobrze. Ze w te dni. No ale chyba nam na dobre wyszlo,bo przerwa byla az byl ten cykl szczesliwy. No On juz mial mnie dość. Robil po 12h to jak wracał to mega zmeczony a ja go prowokowalam..:P.
    Ale cieszy sie teraz bardzo. Sam byl w szoku ale w szczesliwym szoku. Mial isc ze mna do giną w srode ale nie moze bo ma w pracy wazny projekt do zrobienia.. takze slabo. A chciałem go na usg zaciągnąć..
    No wiesz praca tez wazna jednak teraz jest tą glową rodziny i musi zadbac o to aby niczego wam nie brakowalo ;)
    Spokonie pewnie na kolejne akurat mu sie trafi po za tym pokazesz mu zdjecie :)

kijanka_88 pewnie ze 100% :) ja starajac sie o drugie dziecko tez sie nakrecalam w pierwszym cyklu a w drugim odpuscilam i poszlo :D

Talusia lubi tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No wiesz praca tez wazna jednak teraz jest tą glową rodziny i musi zadbac o to aby niczego wam nie brakowalo ;)

kijanka_88 pewnie ze 100% :) ja starajac sie o drugie dziecko tez sie nakrecalam w pierwszym cyklu a w drugim odpuscilam i poszlo :D

Ja zapytałam się cy chce iść... ale tylko usłyszałam że nie będzie chodzić tak jak inni.. ale myślę że to bardziej reakcja obronna tak jak pisałam wcześniej, nie jestem na niego zła, jak ide do gin to zawsze do mnie dzwoni co 15 min, a później chce zdjęcia oglądać.. każdy jest inny... ale jak by bobo urosło to go zaciągne dla zasady hahahahha

Kijanka
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:

Moj to właśnie chce chodzic ze mna:) mowil ze za reke bedzie mnie trzymac: D
    Na Szkole rodzenia go przekonuje bo bym chciała chodzix

katsuyoshi, majeczka87 lubią tę wiadomość

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy jest inny i kazdy ma swoje powody,przezycia i obawy ;)
    Mój byl ze mna przy porodzie i chodzil na kazde usg a kiedy byla normalna wizyta to juz nie bo nie mogl tyle wolnego w pracy brac.

Wlasnie uspalam mojego lobuza i nie dlugo sama tez pojde spac..

• kama005 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My obejrzelismy Masterchefa i tez was juz nadgonilam.

Jak myslicie 5t1d zobacze tylko pęcherzyk na USG czy mam szanse na zarodek tez? Jezu stresuje sie przez to co powiedziala moja gin w piatek!

Moj chcial isc ze mna jutro ale nie wiem czy pójdzie bo musi jedna sprawę załatwić.

My w szczesliwym cyklu sie troche zarlismy ja sie nastawilam ze i tak nic z tego i jednak sie udalo :) grunt to o tym nie myslec :) nawet nie wiem kiedy byla owu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 23:27

katsuyoshi, Talusia lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    My obejrzelismy Masterchefa i tez was juz nadgonilam.

Jak myslicie 5t1d zobacze tylko pęcherzyk na USG czy mam szanse na zarodek tez? Jezu stresuje sie przez to co powiedziala moja gin w piatek!

Moj chcial isc ze mna jutro ale nie wiem czy pójdzie bo musi jedna sprawę załatwić.

My w szczesliwym cyklu sie troche zarlismy ja sie nastawilam ze i tak nic z tego i jednak sie udalo :) grunt to o tym nie myslec :) nawet nie wiem kiedy byla owu....

Kama ja byłam w 5t2d i był tylko pęcherzyk i ciałko żółte.

katsuyoshi, kama005 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry.
    Dopiero wstałam i zaraz jade na krew. Sprobuje sie dzis do ginekologa dostac,jesli nie uda sie to jeszcze dwa dni czekamczekam:)

katsuyoshi, Evanlyn, kama005 lubią tę wiadomość

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Boże słodki prawie bezsenna noc, za dużo myślę no ale jednak dzisiejsza wizyta to mega stres. Głowa mi pęka ale myślę że po kawce przejdzie :)

Miłego dnia :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)

Evanlyn czekam na wiescie, spokojnie wszystko bedzie dobrze.
    Talusia powodzenia.

Evanlyn, Talusia lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my wczoraj z męzem bylismy na randce ;) polecam takie wypady ;)

Evanlyn, Talusia, katsuyoshi lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Dzien dobry wszystkim :)

Evanlyn czekam na wiescie, spokojnie wszystko bedzie dobrze.
    Talusia powodzenia.
    Zobaczę jeszcze w jakim będę stanie psychicznym ale dam znać jak tylko wrócę do domu bo rodzinę obdzwonię już w drodze powrotnej :P modlę się codziennie żeby było dobrze i musi być!

Wczoraj Kat nie byłam w wc na drugie a dzisiaj bolący brzuch mnie zmusił do wstania z łóżka i też zobaczyłam krew - mikro zawał, sprawdzanie wszystkiego i na szczęście wygląda na to że nie stąd skąd bym nie chciała zobaczyć tej krwi :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    a my wczoraj z męzem bylismy na randce ;) polecam takie wypady ;)
    Mnie M też często zabiera ale o dziwo ne robi się to nudne :D mój to romantyk :) po powrocie ze szpitala czekał na mnie ogromny bukiet, który składał się z 9. róż :D

Talusia, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnie: -) moj tez romatyk,ale woli w domku posiedzieć jakis film obejrzec winko,albo dlugie rozmowy..: )
    Tez jestem tego zdania,ze najlepiej sie w domku siedzi,ale nie powiem, wyjsc tez lubie:)

Wlasnie jade. Do 9 pobierają. Nie wiem czy zdarze bo zanim się zgarnelam to minelo i lecialam na skm. Jeszcze i tak kawalek musze podjechać autobusem.. eh. Cos czuje ze na marne dzis jade..:D ahh najlepsze! Mialam przez 3 dni słodkiego nie jesc,ale tak mi sie chciało..:) wiec chyba cukier podskoczy..:)

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Ale macie fajnie: -) moj tez romatyk,ale woli w domku posiedzieć jakis film obejrzec winko,albo dlugie rozmowy..: )
    Tez jestem tego zdania,ze najlepiej sie w domku siedzi,ale nie powiem, wyjsc tez lubie:)

Wlasnie jade. Do 9 pobierają. Nie wiem czy zdarze bo zanim się zgarnelam to minelo i lecialam na skm. Jeszcze i tak kawalek musze podjechać autobusem.. eh. Cos czuje ze na marne dzis jade..:D ahh najlepsze! Mialam przez 3 dni słodkiego nie jesc,ale tak mi sie chciało..:) wiec chyba cukier podskoczy..:)
    Będziesz się potem musiała tłumaczyć najwyżej każdemu kto ten cukier zobaczy że nie wytrzymałaś :D a nie że jakaś cukrzyca :P

Talusia, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ