X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat jak będziesz miała chwile to pokaż mi tu zdjęcia swojego syna w mące :D w szpitalu na tel nie miałam jak otworzyć a strony się nie otwierają stare żebym mogła szybko znaleźć :D

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam :D hahahahaha

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Przepraszam za swoja nieobecnosc ale weekend mialam troche zalatany i nie mialam jak sie odezwac. Ale zaległości nadrobiłam ;) Ja własnie wrocilam z pobierania krwi... jest taka beznadziejna pogoda ze nic sie nie chce a tu na 11 do pracy ehh ;/ Jak sie czujecie?

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Hej dziewczyny :) Przepraszam za swoja nieobecnosc ale weekend mialam troche zalatany i nie mialam jak sie odezwac. Ale zaległości nadrobiłam ;) Ja własnie wrocilam z pobierania krwi... jest taka beznadziejna pogoda ze nic sie nie chce a tu na 11 do pracy ehh ;/ Jak sie czujecie?
    U nas też bida: zimno, ponuro i nic się nie chce :( ja mam lekki stresik przed gin, a gin dopiero o 14.30 więc kupe czasu na myślenie :P Będziesz robiła HCG?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bede robiła hcg bo nie widze juz troche sensu i lekarz tez powiedział ze to juz nie jest potrzebne. Jak bylam u gin 10 listopada to dostałam zdjecie mojej fasolki tylko ze serduszka jeszcze slychac nie bylo to po co? Dostałam od niego skierowanie na grupe krwi na krew i mocz i tylko to zrobilam :)a 1 grudnia kolejna wizyta i wtedy juz mam nadzieje serduszko uslysze :)
    A Ty Kochana nie mysl tyle i sie nie zamartwiaj :** zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze :) Teraz stres Tobie i Twojej fasolce w niczym nie pomoze ;* tak wiec glowa do gory pozytywne myslenie i to juuuz ;* i pamietaj koniecznie daj znac co Ci lekarz powiedzial

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

ja dzisiaj czuje się strasznie, mdli mnie... koszmarnie
    zjadłam śniadanie troche lepiej, jeszcze cole popijam bo to mi zawsze pomagało...
    chce mi się spać, wymiotować i do domu ;(

Kijanka
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Ja nie bede robiła hcg bo nie widze juz troche sensu i lekarz tez powiedział ze to juz nie jest potrzebne. Jak bylam u gin 10 listopada to dostałam zdjecie mojej fasolki tylko ze serduszka jeszcze slychac nie bylo to po co? Dostałam od niego skierowanie na grupe krwi na krew i mocz i tylko to zrobilam :)a 1 grudnia kolejna wizyta i wtedy juz mam nadzieje serduszko uslysze :)
    A Ty Kochana nie mysl tyle i sie nie zamartwiaj :** zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze :) Teraz stres Tobie i Twojej fasolce w niczym nie pomoze ;* tak wiec glowa do gory pozytywne myslenie i to juuuz ;* i pamietaj koniecznie daj znac co Ci lekarz powiedzial
    Oj przepraszam :) pewnie pisałaś to wcześniej a ja jestem taka zakręcona że czasami mi wypada z głowy zwłaszcza nowe osoby :D Dopiero popatrzyłam na twój suwaczek i zobaczyłam że jesteś trochę do przodu to oczywiste że HCG to byłaby głupota :D

Jestem w miarę pozytywnie nastawiona, wczoraj było dużo lepiej ale wiadomo jak to jest :) przychodzi ten dzień i różne myśli :P pewnie że dam znać jak tylko będę mogła :)
    Mam nadzieję też dostać zdjęcie Kruszynki bo w piątek już coś było widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 10:00

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biednaaaa :* mi kiedys tez cola pomagała a teraz to chyba dziala odwrotnie ;/

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz mnie za co przepraszac :) w naszym stanie to normalne, że jestesmy rozkojarzone ;D a Ty tym bardziej mozesz byc :* a co do zdjecia to moj gin na poczatku powiedzial ze zdjecie mi da dopiero jak przyjde w grudniu do niego a ja powiedzialam, ze chce teraz i w grudniu :D bo jestem kolekcjonerem zdjec :D i chce obserwowac jak fasolka sie rozwija :D posmial sie ze mnie ale dal i stwierdzil ze jestem wymagajaca pacjentka :)

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Hej

ja dzisiaj czuje się strasznie, mdli mnie... koszmarnie
    zjadłam śniadanie troche lepiej, jeszcze cole popijam bo to mi zawsze pomagało...
    chce mi się spać, wymiotować i do domu ;(
    Współczuję, mi na razie mdłości przeszły i normalnie jem a raczej objadam się :D

Kas ja chodzę prywatnie to za każdym razem dają zdjęcie :) nawet jak byłam dwa tyg temu z bólem brzucha u gin to dostałam 3 zdjęcia :D jajników i szyjki :D jak robiłam cytologie i ogólne badania to też mam zdjęcia i trzymam je chociaż nie wiem po co :D ot pamiątka :D ogólnie uwielbiam pamiątki i cokolwiek potrafi kojarzyć mi się z daną sytuacją :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 09:59

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Będziesz się potem musiała tłumaczyć najwyżej każdemu kto ten cukier zobaczy że nie wytrzymałaś :D a nie że jakaś cukrzyca :P

Hahah dokładnie!:) no coz. ..albo powtórzę badania:)
    Juz po,ale i tak gapa jjestem bo siusiu mialo tez byc a ja nie mialam:D trudno zrobie na swoj koszt:)
    Wzielam dane do logowania,spr na necie jak to wszystko wyglada. Tyle,ze nie wiem o której?

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • Edka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez niewyspana i ta pogoda... :/ Zjadłam już drugie śniadanie ide pod prysznic i na jakieś zakupy drobne

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam prywatnie ale moj lekarz zaczal niedawno przyjmowac w nowej klinice na kase chorych wiec po co przeplacac. Bedac w ciazy nie musze sie rejestrowac wypisal mi takie karteczki z ktorymi podchodze do okienka w rejestracji w dany dzien aby dala mi moja karte i bez kolejki mnie przyjmuje ;) a pieniazki zaoszczedzone zawsze moge przeznaczyc na rzeczy dla dziecka :D

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Ja chodziłam prywatnie ale moj lekarz zaczal niedawno przyjmowac w nowej klinice na kase chorych wiec po co przeplacac. Bedac w ciazy nie musze sie rejestrowac wypisal mi takie karteczki z ktorymi podchodze do okienka w rejestracji w dany dzien aby dala mi moja karte i bez kolejki mnie przyjmuje ;) a pieniazki zaoszczedzone zawsze moge przeznaczyc na rzeczy dla dziecka :D
    E to fajnie macie :D moje koleżanki wszystkie chodziły prywatnie, powoli się o tym dowiaduje ale byłam poważnie zaskoczona bo byłam święcie przekonana że chodziły na NFZ :) no ale niestety w naszych okolicach żeby chodzic na NFZ trzeba być bezrobotnym i mieć dużo czasu na siedzenie w kolejkach i wszystkie znajome są w tym zgodne więc nawet nie ryzykuje :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to faktycznie ciesze sie, że u mnie jest inaczej ;) nigdy nie bylam u niego w poczekalni dluzej niz 10 min :D ale gdybym miala czekac tyle w kolejkach to dalej bym kontynuowala chodzenie do niego prywatnie ;)

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    to faktycznie ciesze sie, że u mnie jest inaczej ;) nigdy nie bylam u niego w poczekalni dluzej niz 10 min :D ale gdybym miala czekac tyle w kolejkach to dalej bym kontynuowala chodzenie do niego prywatnie ;)
    U nas był jeden zaje***** gin no ale był tak zaje**** że przeniósł się do Warszawy :( i dalej zostali jacy są... Prywatnie traktują jak księżniczkę a na NFZ normalnie :D w szpitalu dużo się dowiedziałam o różnicach właśnie... Pani gin do której chciałam chodzić też jest super prywatnie i poświęca pół godz a na NFZ 10 min pach pach recepta i dowiedzenia :) no ale niestety do jakiegoś muszę chodzić :D

Jesteś z 91 roku?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Znalazłam :D hahahahaha
    Rozumiem ze ten smiech to reakcja na zdjecie? haha
    kochane tak sie rozpisalyscie ze znowu musze was gonic.
    Ja na rozgrzanie jadlam z synkiem rosolek wczorajszy bo jeszcze zostal a moj w tym czasie pomyl naczynia i zrobil mi herbatke.

Nadrobie was zaraz chociaz nie bedzie to latwe gdyz maly siedzi mi na kolanach,nadrabia stracoy poranek bez mamy bo moj go wziął a ja mialam sie jeszcze polozyc spac i nie dawno wstalam a synek sie przyczepil jakby nie widzial mnie tydzien :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Rozumiem ze ten smiech to reakcja na zdjecie? haha
    kochane tak sie rozpisalyscie ze znowu musze was gonic.
    Ja na rozgrzanie jadlam z synkiem rosolek wczorajszy bo jeszcze zostal a moj w tym czasie pomyl naczynia i zrobil mi herbatke.

Nadrobie was zaraz chociaz nie bedzie to latwe gdyz maly siedzi mi na kolanach,nadrabia stracoy poranek bez mamy bo moj go wziął a ja mialam sie jeszcze polozyc spac i nie dawno wstalam a synek sie przyczepil jakby nie widzial mnie tydzien :)
    Tak to reakcja na zdjęcie :D kochanego masz męża :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jestem rocznik 91 :) a Ty? ja nie narzekam na swojego trafiłam do niego kiedys po operacji i naprawde poswieca mi baardzo duzo uwagi i jest bardzo mily. Ostatnio jak bylam na NFZ u niego po badaniu zapytal sie czy jest moze mąż ze mna wyszedl po niego na poczekalnie zaproil do srodka i pogratulowal, mnie wysciskal ;d tak wiec naprawde nie moge powiedziec na niego zlego slowa :) kiedys byl ordynatorem w szpitalu tak wiec wiem ze ma tez fachowa wiedze.

No niestety do jakiegos trzeba ;D teraz to nawet mozna polubić te wizyty u ginekologa wiedzac ze mamy w srodku nasze upragnione fasolki :) bo kiedys... stronilam sie jak moglam od tego typu lekarzy :D

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Tak to reakcja na zdjęcie :D kochanego masz męża :)
    Dobra nadrobiłam was :)
    To prawda mam super faceta , chociaż czasem trzeba na niego krzyknąć aby dobrze jak to sie mówi działał :D

Wiesz teraz tez sie smieje z tego zdjecia :D
    Ale uwierz nie bylo mi do smiechu jak weszlam i to zobaczyłam O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 10:34

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ