X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat jak będziesz miała chwile to pokaż mi tu zdjęcia swojego syna w mące :D w szpitalu na tel nie miałam jak otworzyć a strony się nie otwierają stare żebym mogła szybko znaleźć :D

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam :D hahahahaha

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Przepraszam za swoja nieobecnosc ale weekend mialam troche zalatany i nie mialam jak sie odezwac. Ale zaległości nadrobiłam ;) Ja własnie wrocilam z pobierania krwi... jest taka beznadziejna pogoda ze nic sie nie chce a tu na 11 do pracy ehh ;/ Jak sie czujecie?

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Hej dziewczyny :) Przepraszam za swoja nieobecnosc ale weekend mialam troche zalatany i nie mialam jak sie odezwac. Ale zaległości nadrobiłam ;) Ja własnie wrocilam z pobierania krwi... jest taka beznadziejna pogoda ze nic sie nie chce a tu na 11 do pracy ehh ;/ Jak sie czujecie?
    U nas też bida: zimno, ponuro i nic się nie chce :( ja mam lekki stresik przed gin, a gin dopiero o 14.30 więc kupe czasu na myślenie :P Będziesz robiła HCG?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bede robiła hcg bo nie widze juz troche sensu i lekarz tez powiedział ze to juz nie jest potrzebne. Jak bylam u gin 10 listopada to dostałam zdjecie mojej fasolki tylko ze serduszka jeszcze slychac nie bylo to po co? Dostałam od niego skierowanie na grupe krwi na krew i mocz i tylko to zrobilam :)a 1 grudnia kolejna wizyta i wtedy juz mam nadzieje serduszko uslysze :)
    A Ty Kochana nie mysl tyle i sie nie zamartwiaj :** zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze :) Teraz stres Tobie i Twojej fasolce w niczym nie pomoze ;* tak wiec glowa do gory pozytywne myslenie i to juuuz ;* i pamietaj koniecznie daj znac co Ci lekarz powiedzial

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

ja dzisiaj czuje się strasznie, mdli mnie... koszmarnie
    zjadłam śniadanie troche lepiej, jeszcze cole popijam bo to mi zawsze pomagało...
    chce mi się spać, wymiotować i do domu ;(

Kijanka
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Ja nie bede robiła hcg bo nie widze juz troche sensu i lekarz tez powiedział ze to juz nie jest potrzebne. Jak bylam u gin 10 listopada to dostałam zdjecie mojej fasolki tylko ze serduszka jeszcze slychac nie bylo to po co? Dostałam od niego skierowanie na grupe krwi na krew i mocz i tylko to zrobilam :)a 1 grudnia kolejna wizyta i wtedy juz mam nadzieje serduszko uslysze :)
    A Ty Kochana nie mysl tyle i sie nie zamartwiaj :** zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze :) Teraz stres Tobie i Twojej fasolce w niczym nie pomoze ;* tak wiec glowa do gory pozytywne myslenie i to juuuz ;* i pamietaj koniecznie daj znac co Ci lekarz powiedzial
    Oj przepraszam :) pewnie pisałaś to wcześniej a ja jestem taka zakręcona że czasami mi wypada z głowy zwłaszcza nowe osoby :D Dopiero popatrzyłam na twój suwaczek i zobaczyłam że jesteś trochę do przodu to oczywiste że HCG to byłaby głupota :D

Jestem w miarę pozytywnie nastawiona, wczoraj było dużo lepiej ale wiadomo jak to jest :) przychodzi ten dzień i różne myśli :P pewnie że dam znać jak tylko będę mogła :)
    Mam nadzieję też dostać zdjęcie Kruszynki bo w piątek już coś było widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 10:00

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biednaaaa :* mi kiedys tez cola pomagała a teraz to chyba dziala odwrotnie ;/

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz mnie za co przepraszac :) w naszym stanie to normalne, że jestesmy rozkojarzone ;D a Ty tym bardziej mozesz byc :* a co do zdjecia to moj gin na poczatku powiedzial ze zdjecie mi da dopiero jak przyjde w grudniu do niego a ja powiedzialam, ze chce teraz i w grudniu :D bo jestem kolekcjonerem zdjec :D i chce obserwowac jak fasolka sie rozwija :D posmial sie ze mnie ale dal i stwierdzil ze jestem wymagajaca pacjentka :)

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Hej

ja dzisiaj czuje się strasznie, mdli mnie... koszmarnie
    zjadłam śniadanie troche lepiej, jeszcze cole popijam bo to mi zawsze pomagało...
    chce mi się spać, wymiotować i do domu ;(
    Współczuję, mi na razie mdłości przeszły i normalnie jem a raczej objadam się :D

Kas ja chodzę prywatnie to za każdym razem dają zdjęcie :) nawet jak byłam dwa tyg temu z bólem brzucha u gin to dostałam 3 zdjęcia :D jajników i szyjki :D jak robiłam cytologie i ogólne badania to też mam zdjęcia i trzymam je chociaż nie wiem po co :D ot pamiątka :D ogólnie uwielbiam pamiątki i cokolwiek potrafi kojarzyć mi się z daną sytuacją :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 09:59

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Będziesz się potem musiała tłumaczyć najwyżej każdemu kto ten cukier zobaczy że nie wytrzymałaś :D a nie że jakaś cukrzyca :P

Hahah dokładnie!:) no coz. ..albo powtórzę badania:)
    Juz po,ale i tak gapa jjestem bo siusiu mialo tez byc a ja nie mialam:D trudno zrobie na swoj koszt:)
    Wzielam dane do logowania,spr na necie jak to wszystko wyglada. Tyle,ze nie wiem o której?

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • Edka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez niewyspana i ta pogoda... :/ Zjadłam już drugie śniadanie ide pod prysznic i na jakieś zakupy drobne

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam prywatnie ale moj lekarz zaczal niedawno przyjmowac w nowej klinice na kase chorych wiec po co przeplacac. Bedac w ciazy nie musze sie rejestrowac wypisal mi takie karteczki z ktorymi podchodze do okienka w rejestracji w dany dzien aby dala mi moja karte i bez kolejki mnie przyjmuje ;) a pieniazki zaoszczedzone zawsze moge przeznaczyc na rzeczy dla dziecka :D

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Ja chodziłam prywatnie ale moj lekarz zaczal niedawno przyjmowac w nowej klinice na kase chorych wiec po co przeplacac. Bedac w ciazy nie musze sie rejestrowac wypisal mi takie karteczki z ktorymi podchodze do okienka w rejestracji w dany dzien aby dala mi moja karte i bez kolejki mnie przyjmuje ;) a pieniazki zaoszczedzone zawsze moge przeznaczyc na rzeczy dla dziecka :D
    E to fajnie macie :D moje koleżanki wszystkie chodziły prywatnie, powoli się o tym dowiaduje ale byłam poważnie zaskoczona bo byłam święcie przekonana że chodziły na NFZ :) no ale niestety w naszych okolicach żeby chodzic na NFZ trzeba być bezrobotnym i mieć dużo czasu na siedzenie w kolejkach i wszystkie znajome są w tym zgodne więc nawet nie ryzykuje :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to faktycznie ciesze sie, że u mnie jest inaczej ;) nigdy nie bylam u niego w poczekalni dluzej niz 10 min :D ale gdybym miala czekac tyle w kolejkach to dalej bym kontynuowala chodzenie do niego prywatnie ;)

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    to faktycznie ciesze sie, że u mnie jest inaczej ;) nigdy nie bylam u niego w poczekalni dluzej niz 10 min :D ale gdybym miala czekac tyle w kolejkach to dalej bym kontynuowala chodzenie do niego prywatnie ;)
    U nas był jeden zaje***** gin no ale był tak zaje**** że przeniósł się do Warszawy :( i dalej zostali jacy są... Prywatnie traktują jak księżniczkę a na NFZ normalnie :D w szpitalu dużo się dowiedziałam o różnicach właśnie... Pani gin do której chciałam chodzić też jest super prywatnie i poświęca pół godz a na NFZ 10 min pach pach recepta i dowiedzenia :) no ale niestety do jakiegoś muszę chodzić :D

Jesteś z 91 roku?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Znalazłam :D hahahahaha
    Rozumiem ze ten smiech to reakcja na zdjecie? haha
    kochane tak sie rozpisalyscie ze znowu musze was gonic.
    Ja na rozgrzanie jadlam z synkiem rosolek wczorajszy bo jeszcze zostal a moj w tym czasie pomyl naczynia i zrobil mi herbatke.

Nadrobie was zaraz chociaz nie bedzie to latwe gdyz maly siedzi mi na kolanach,nadrabia stracoy poranek bez mamy bo moj go wziął a ja mialam sie jeszcze polozyc spac i nie dawno wstalam a synek sie przyczepil jakby nie widzial mnie tydzien :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Rozumiem ze ten smiech to reakcja na zdjecie? haha
    kochane tak sie rozpisalyscie ze znowu musze was gonic.
    Ja na rozgrzanie jadlam z synkiem rosolek wczorajszy bo jeszcze zostal a moj w tym czasie pomyl naczynia i zrobil mi herbatke.

Nadrobie was zaraz chociaz nie bedzie to latwe gdyz maly siedzi mi na kolanach,nadrabia stracoy poranek bez mamy bo moj go wziął a ja mialam sie jeszcze polozyc spac i nie dawno wstalam a synek sie przyczepil jakby nie widzial mnie tydzien :)
    Tak to reakcja na zdjęcie :D kochanego masz męża :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jestem rocznik 91 :) a Ty? ja nie narzekam na swojego trafiłam do niego kiedys po operacji i naprawde poswieca mi baardzo duzo uwagi i jest bardzo mily. Ostatnio jak bylam na NFZ u niego po badaniu zapytal sie czy jest moze mąż ze mna wyszedl po niego na poczekalnie zaproil do srodka i pogratulowal, mnie wysciskal ;d tak wiec naprawde nie moge powiedziec na niego zlego slowa :) kiedys byl ordynatorem w szpitalu tak wiec wiem ze ma tez fachowa wiedze.

No niestety do jakiegos trzeba ;D teraz to nawet mozna polubić te wizyty u ginekologa wiedzac ze mamy w srodku nasze upragnione fasolki :) bo kiedys... stronilam sie jak moglam od tego typu lekarzy :D

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Tak to reakcja na zdjęcie :D kochanego masz męża :)
    Dobra nadrobiłam was :)
    To prawda mam super faceta , chociaż czasem trzeba na niego krzyknąć aby dobrze jak to sie mówi działał :D

Wiesz teraz tez sie smieje z tego zdjecia :D
    Ale uwierz nie bylo mi do smiechu jak weszlam i to zobaczyłam O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 10:34

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ