X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dziewczyny jest problem. Aplikowałam sobie luteinę takim aplikatorem i...jak go wyciągnęłam to wyciągnęłam razem z nim taki śluz konsystencji jak kremowy tylko że był taki różowawy... co o tym myślicie?

Ja też sobie aplikuje luteine dopochwowo i też jak wyciągam to mam taki śluz (ale biały) albo to też może być resztka tabletki

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Już jestem :) wyżyta opóźniła się ponad pół godziny a jeszcze byliśmy coś zjeść... No i jeszcze Was nadrabiałam :)

Ogólnie wizyta beznadziejna. Ostatni raz u niej byłam. Wszystko szybko szybko szybko...gada gada gada i w kółko to samo :/ nie dała mi wejść w słowo... czułam się jak na wizycie na NFZ chociaż nigdy na takiej nie byłam bo zawsze byłam traktowana jak księżniczka a nie że się śpieszy tylko i mnie lekceważy... Pyta się po 3 razy o to samo bo zapomniała. Okropna baba. Sama sobie wmawia, mówi mi: tylko mnie matrwi że pania w ogole piersi nie bola, ja jej na to" ale ja nic takigo nie powiedziałam, piersi mnie bolą, a ta: a no to jak bolą to bardzo dobrze. Ech...

Ogólnie to mam torbiel na prawym jajniku na 5 cm, dostałam luteinę dopochwowo 2x1. Ciąża wg niej rozwija się prawidłowo, w swoim tempie, pęcherzyk ma 5/6 mm - oczywiście nie powiedziała mi dokładnie ile tak jak niektórym...

Podniosła mi ciśnienie 200/100. Mówi mi że wypisze mi skierowanie do szpitala, a za chwile no ale po co w sumie - jak Pani zacznie krwawić to sama przecież Pani przyjdzie. Straszy mnie poronieniem. Czy ona robi ze mnie debilkę? Przecież wiem że każda może poronić, ale gdyby każda miała poronić to by coraz mniej dzieci na świecie było... Ogólnie mam leżeć, jak nie leżeć to mało chodzić i chuchać na siebie.

jestem zła jak osa i jeszcze się z M pokłóciłam ale o tym nie chce gadać.

Koniec litanii.

Jezu tragedia. Co za głupie babsko! Tylko poornieniem potrafią straszyć no ludzie kurde i jak kobiety w ciąży mają się nie denerwować kiedy lekarze prowokują do tego! No się wnerwiłam jak to czytałam! Chamstwo normalnie. Szkoda że jej nie powiedziałaś co o niej myślisz!

Ja właśnie odpoczywam. Męczący dzień miałam wreszcie mam czas dla siebie :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dziewczyny jest problem. Aplikowałam sobie luteinę takim aplikatorem i...jak go wyciągnęłam to wyciągnęłam razem z nim taki śluz konsystencji jak kremowy tylko że był taki różowawy... co o tym myślicie?

Też mam lutkę dopochwową. Jak wyciągam ten apliaktor też zawsze jest trochę śluzu i pewnei resztki tabletki także spokojnie. Jeśli masz wątpliwości co do śluzu skontaktuj się z lekarzem, uspokoisz się wtedy :) Będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 23:29

1usapiqvhk164civ.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zescie naskrobaly ;) cala droge powrotna do domu was nadrabialam ;)
    dzionek w pracy przezyla. calkiem spokojnie. czekam tylko na mona moja wizyte u lekarza bo musze szybko dac znac w pracy ze w odmiennym stanie jestem zeby mnie zbyt nie obciazali.. czasem jest ciezko..

dbajcie o siebie dziewczynki i nie stresujcie sie za bardzo!! ;*

evanlyn ty to masz naprawee pecha do ginekologow.. mam nadzieje ze nastepny wybor bedzie trafny i sie toba wreszcie porzadnie zajma ;*

a co do testow to ja sobie z ciekawosci siknelam wczoraj na owulacyjny i od razu wyskoczyly dwie krechy grubasne hehe ;))
    kolorowych mamuski ! ;D

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Mam wyniki dzisiejsze. Mam podwyższone CMV i oczywiscie czytalam na necie i zawał.. co to oznacza do konca? Martwić sie?

Najlepiej skonsultuj z lekarzem wyniki bo wiesz samemu to ciężko.

Mi w pierwszej ciąży poronionej zleciła takie badania (2,5 miesiąca temu mniej więcej) a teraz nic żandych badań nawet nie pytała o grupę krwi... Czuję się trochę olana!

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:

uwazaj na ten aplikator. Pochwa sie rozpulchnia i łatwo o rankę. Lepiej palcem aplikować. Lekarz mówi ze umrę ze strachu jak krew zobacze i ze te badziewie nie potrzebne ;)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella ja tez bym siknela ale w tym cyklu zurzyłam ostatni test owu a mialam ich ponad 100 ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Też mam lutkę dopochwową. Jak wyciągam ten apliaktor też zawsze jest trochę śluzu i pewnei resztki tabletki także spokojnie. Jeśli masz wątpliwości co do śluzu skontaktuj się z lekarzem, uspokoisz się wtedy :) Będzie dobrze!
    No niestety nie resztki tabletki, wczoraj aplikowałam ją pierwszy raz :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    uwazaj na ten aplikator. Pochwa sie rozpulchnia i łatwo o rankę. Lepiej palcem aplikować. Lekarz mówi ze umrę ze strachu jak krew zobacze i ze te badziewie nie potrzebne ;)
    NO tak, pisze na instrukcji... tylko ten śluz właśnie nie wyglądał jak świeża krew czy coś tylko jakby tam był ciągle.

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po śniadaniu i mam lepszy nastrój :) nie ma to jak się najeść na zgryzotę :P dzisiaj jeszcze odpuszczam "życie" i żyję jak roślinka pod kocykiem :P ale od jutra zaczynam pisanie pracy inżynierskiej i wracam do codzienności :) bratowa mówiła mi że wcale nie muszę leżeć na tą torbiel więc nie ma co leżeć i płakać tylko działać :D

Miłego dnia kochane :)

Agaax, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Nadrabiałam zzaległości wczoraj wieczorem przy kawie i... zansełam przy zapalonym świetle, lapku i z niedopitą kawą :D Obudziłam się o 3:00 w nocy, poszłam do łóżka i teraz wstałam i nadrobiłam ! :D
    Chciałam dziś się zarejestrować do gna z NFZtu, żeby zobaczył ten mój wynik progesteronu i dla spokoju też wykonal USG (wizyte prywatną mam 24.11 - druga wizyta) no i co? Dzwonie do położnej, najszybciej mogę przyjść 26.11 :D to jednak sobię daruje ginekologa z NFZ i pójdę prywatnie na umówioną wizytę.
    Objawów ciąży narazie dalej nie czuje, jedynie wrażliwe piersi i czasem mega aptetyt :D Ja też narazie z moim żadnych <3 ale to bardziej on się zrobił taki chłodny :D
    Życzę wszystkim miłego dnia :*

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Nadrabiałam zzaległości wczoraj wieczorem przy kawie i... zansełam przy zapalonym świetle, lapku i z niedopitą kawą :D Obudziłam się o 3:00 w nocy, poszłam do łóżka i teraz wstałam i nadrobiłam ! :D
    Chciałam dziś się zarejestrować do gna z NFZtu, żeby zobaczył ten mój wynik progesteronu i dla spokoju też wykonal USG (wizyte prywatną mam 24.11 - druga wizyta) no i co? Dzwonie do położnej, najszybciej mogę przyjść 26.11 :D to jednak sobię daruje ginekologa z NFZ i pójdę prywatnie na umówioną wizytę.
    Objawów ciąży narazie dalej nie czuje, jedynie wrażliwe piersi i czasem mega aptetyt :D Ja też narazie z moim żadnych <3 ale to bardziej on się zrobił taki chłodny :D
    Życzę wszystkim miłego dnia :*
    Wczoraj mówiła mi że jak są jakieś objawy zwłaszcza ból piersi to bardzo dobrze :)

Agaax, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie wkurza od rana i to że się na niego złoezczę to wina moich hormonów. Jasne jasne... jest irutujący dzisiaj.

1usapiqvhk164civ.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Mój mnie wkurza od rana i to że się na niego złoezczę to wina moich hormonów. Jasne jasne... jest irutujący dzisiaj.
    Ja się wczoraj z moim fest pokłóciłam, wczoraj zasneliśmy w milczeniu przytuleni i dzisiaj rano obudził mnie dać buziaka na dowiedzenia ale tak normalnie się nie pogodziliśmy i teraz za nim tęsknie :( cały dzień go nie będzie...

kama005, katsuyoshi, kas91, Agaax lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj siedzi przed kompem wciaz twierdzac ze jestem nerwus....

1usapiqvhk164civ.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Moj siedzi przed kompem wciaz twierdzac ze jestem nerwus....
    Heh matko skąd ja to znam... zamiast latać za nami i przepraszać za nie wiadomo co to czekają aż nam przejdzie... załamka.

katsuyoshi, Agaax lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe wy to macie z tymi facetami :D
    Dobrze ze ja sie z moim nie kłócie jakos tak bardzo rzedko sie zdarzy to jakis cud.
    Dlatego może ze z reguły staramy sie pogadac niz wkurzac.

Ja dopiero wstałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 10:02

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    hehe wy to macie z tymi facetami :D
    Dobrze ze ja sie z moim nie kłócie jakos tak bardzo rzedko sie zdarzy to jakis cud.
    Dlatego może ze z reguły staramy sie pogadac niz wkurzac.

Ja dopiero wstałam ;)
    NO ja miałam pierwszą kłótnie od niewiadomo kiedy i dlatego to jest takie dołujące...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    NO ja miałam pierwszą kłótnie od niewiadomo kiedy i dlatego to jest takie dołujące...
    teraz wszystko beda zwalac na hormony :D

ale twoj sie przytulil jak poszliscie spac to nie jest tak zle :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj juz dal mi buzi. Milo z jego strony.

Dzisiaj byl poranek z mdlosciami... eh... zaczyna sie :p

katsuyoshi, Evanlyn, Agaax lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ