X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    Cześć Moje Misie kolorowe :)

Ja dzis juz po pracy :) Czuje sie bardzo dobrze wręcz wyśmienicie :) NIc mi nie dolega :P
    Dziś na objad robię Mężowi rekina(którego sam złowił i ja go jeść nie będę bo nie chce ryzykować a nawet go nie lubie) i dla urozmaicenia drugi obiad chińskie :P Oczywiście jeszcze mam rosołek został mi z dnia poprzedniego :)
    rekina O.o to gdzie on go łowił

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Agnieś Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    rekina O.o to gdzie on go łowił

W morzu :P jego nazwa rekin psi :P mierzył zaledwie 96cm :)
    My mieszkamy w Norwegi i ludzie tu od czasu do czasu załawiają rekiny. Ale spokojnie ten rekin nie jak z telewizji który mierzy kilka metrów.

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

3jgx43r867ibmmqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    W morzu :P jego nazwa rekin psi :P mierzył zaledwie 96cm :)
    My mieszkamy w Norwegi i ludzie tu od czasu do czasu załawiają rekiny. Ale spokojnie ten rekin nie jak z telewizji który mierzy kilka metrów.
    pierwszy raz slysze o taki rekinku :D
    A tak ogólnie to ja w Norwegi jest?

• Agnieś Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    pierwszy raz slysze o taki rekinku :D
    A tak ogólnie to ja w Norwegi jest?

Ja tez pierwszy raz słyszałam do czasu jak mi do domu nie przyniósł :P
    W Norwegi jak jest hmmm dla mnie to codzienność, Ale sa tu piękne fiordy,bardzo ludzie sa dla siebie pomocni, mili,uprzejmi,kulturalni. Na drogach jest spokojnie ludzie sobie zawsze ustępuja miejsca, na pasach dla pieszych nie trzeba czekac 30 min zanim sie przejdzie na druga strone,tu jest taka zasada że jak człowiek chce przejść na druga strone to ma pierwszeństwo i auta musza sie natychmiast zatrzymać :)

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczoru życzę wszystkim!!

Idę wcześnie dziś spac bo dzis noc miałam bardzo ciężką/ dziwne sny a zarazem koszmary i latanie do toalety na siusiu.

Trzymajcie się!

majeczka87, Evanlyn lubią tę wiadomość

3jgx43r867ibmmqb.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dzis wyjatkowo ze 4 razy wstawalam ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny albo mam juz jakies omamy albo u mnie tez pojawił sie delikatnie różowy śluz przy podcieraniu.... Boże błagam aby to nie było nic groźnego.... ;(

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w pracy. Koncze o 20 i jak wroce do domu to was nadrobie.

Zajadam się migdałami w robocie :)

majeczka87, Evanlyn lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Wiecie co dziewczyny albo mam juz jakies omamy albo u mnie tez pojawił sie delikatnie różowy śluz przy podcieraniu.... Boże błagam aby to nie było nic groźnego.... ;(

zwróc uwage czy to z pochwy czy odbytu.. bo to istotne

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już z Wami chwilę :P nadrabiam ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    dostalac krew? czy jak mam to rozumiec
    NIe Kat, na szczęście nie krew... Tylko dużo śluzu tzn widać że konsystencja rozpuszczonej tabletki tylko nie wiem czy ona ma wypływać czy trzymać ją w środku jak najdłużej :P Cały dzień obserwuje i za zewnątrz nie wychodzi ten śluz tylko tam głęboko w środku jest, na zewnątrz wychodzi tylko biały...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Nie martw się na zapas ale nie lepiej udać się do lekarza dla pewności? Długo musisz czekać na wizytę?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wstepnie umowilam sie z ginekologiem na 1 grudnia... ale jak jeszcze zaobserwuje to dzisiaj czy jutro to dzwonie do lekarza i ide do niego prywatnie... bo juz cala sie telepie z nerwow ;/

Evanlyn, Lulu9 lubią tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie aplikowałam teraz luteinę...musiałam sobie podrażnić aplikatorem faktycznie bo teraz aplikowałam palcem i był czysty, tylko biały śluz.

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tyle dobrze, że nic tam dzisiaj nie zaobserwowałaś... mam nadzieję, że ja już też nic niepokojącego u siebie nie zobaczę... ehh. Ale doła takiego złapałam, że szok.. ;/ jeszcze mojego nie ma przy mnie to w ogóle... do tyłka dziś jestem... chce mi się tak ryczeć że szkoda gadac..

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    To tyle dobrze, że nic tam dzisiaj nie zaobserwowałaś... mam nadzieję, że ja już też nic niepokojącego u siebie nie zobaczę... ehh. Ale doła takiego złapałam, że szok.. ;/ jeszcze mojego nie ma przy mnie to w ogóle... do tyłka dziś jestem... chce mi się tak ryczeć że szkoda gadac..
    Rozumiem Cię, ja wczoraj nie mogłam się pozbierać jak zobaczyłam... proszę Cię myśl pozytywnie, mi wszyscy naokoło mówią żebym się nie stresowała i nie denerwowała bo to bardziej oddziałuję na maleństwo niż wszytko inne... Ja już dzisiaj lepiej psychicznie, pogadałam sobie z koleżanką i jestem jak nowo narodzona :) może zjedz sobie coś dobrego na poprawę nastroju albo znajdź zajęcie żeby głowę zająć...ja dzisiaj mecz Polska-Czechy oglądam :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram sie posluchac Ciebie ;* dzieki za rade i pocieszenie:* pierw ide wziac przyjemna kapiel.... ;) milego wieczorku ;*

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, jak tam Wasze brzuszki? Macie je też takie "wybite" czy tylko mi się trochę przybrało :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka_K wrote:
    Hey dziewczyny, jak tam Wasze brzuszki? Macie je też takie "wybite" czy tylko mi się trochę przybrało :)
    ja nawet nie wiem bo mam brzuszek po pierwszej ciazy.

• Edka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc , zbieram sie do spania :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ