X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Nie lubię takich wiadomości :(

Serce się kroi ..

Lenka strasznie Mi jest przykro, Trzymaj się jakoś Kochana :(

mała2930 lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro :( baardzo współczuję.... Trzymaj się:(

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka dziękuję Wam za każde dobre słowo i wsparcie...

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie żadne słowa tu nie pomogą .. więc nawet nie wiem co napisać .. tak mi Lenka przykro .. :( Trzymaj się :(

• rex Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(
    Też myślałam, że na tym etapie to już bez ryzyka większego :(
    [*]

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenko przykro mi i współczuje :(

Te co miesięczne wizyty to tez dla mnie długo..

Ostatnio przeglądałam stare wykresy i na dniach bym rodziła gdyba tamta ciąża była prawidłowa .. :(
    ale nie ma co się dobijać .. trzeba myśleć pozytywnie i patrzeć w przyszłość !! teraz będzie DOBRZE w lipcu urodzę:)zdrowego dzidziusia.

I też nie macie myśleć inaczej!!

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka bardzo Ci współczuje już pisałam na fb, mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie,przytulam Cię wirtualnie:* i światełko dla Twojego Aniołka [*]

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta raz w miesiacu, gdy sie jeszcze nie czuje ruchow to rzeczywiscie jakos mało :( może kupie sobie ten detektor tetna chociaz znajac zycie i tak bedzie panika jak przypadkiem nie uslysze a sie zle ułoży....

Juz chce zobaczyc moja dzidzie na usg a wizyta za tydz.

Oby juz nie było wiecej takich wiadomości .....

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka bardzo mi przykro :(
    Dziewczyny strasznie sie od kilku dni boje o maleństwo. Od 4 dni mam twardnienie brzucha szczególnie jak stoje. Do tego lekki sporadyczny bol podbrzusza. A od wczoraj czuje ze te objawy sie dekikatnie nasilily. Dzisiaj doszlo jeszcze do tego klucie w podbrzuszu i chyba w szyjce podczas leżenia i siedzenia oraz duzo wiekszy niz do tej pory nacisk na pęcherz. Czy Wy tez tak macie? To normalne w 16tc? Wizyta dopiero za tydzień :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 20:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandara94w nie jestem lekarzem ani nic.. ale ja miałam między 15-17 tyg takie kucia jakby właśnie w szyjce i takie ciągnięcia .. byłam na wizycie i mówiłam o tym lekarzowi to mi powiedział że wcale się nie dziwi bo od ostatniego razu macica dużo się powiększyła .. ale wiem ze się stresujesz bo ja też co chwile coś mam jakieś ciągnięcia czy coś nawet dwa razy miałam uczucie jakbym miała dostać @ .. ale na razie na USG jest ok więc staram się myśleć pozytywnie i na wizytę idę już w piątek do drugiego lekarza bo u pierwszego mam dopiero za 3 tyg jak dla takiej panikary jak ja to zdecydowanie za długo :)

Ale jeśli dolegliwości Ci się nasilają to może warto przejechać się na IP i sprawdzić co się dzieje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź. Właśnie jesli w nocy będzie gorzej to pojadę bo chyba bardziej tym stresem zaszkodze dziecku. A jesli nic sie nie zmieni to w poniedzialek zadzwonię do swojego gina o wczesniejsza wizytę bo chyba zwariuje. Jeju chce juz lipiec.

• rex Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorszy właśnie ten okres kiedy ruchów jeszcze nie czuc...
    Albo jak czuć raz na 2 dni...
    Sandra trzymam kciuki żeby było ok. Ale ponoć kłucia w szyjce to norma. Też miałam. Właśnie ponoć przez to, że wszystko się rozciąga tam.
    Ja też zwariuję do wizyty chyba. :( a ja mam tylko raz na 3 mce...
    Prywatnych lekarzy tu nie ma. Może jacyś Polacy ale nie bliżej niż 200 km ode mnie..

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Kurde po tych wiadomosciach od Lenki to jeszcze bardziej sie stresuje. Myślałam że juz jesteśmy bezpieczne a tu sie takie rzeczy dzieja. Trzeba jakoś przetrwac te kilka miesięcy dla Dzieciaczkow.

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślę ze nie ma wpadać w paranoję... Takie rzeczy się zdarzają na szczęście już stosunkowo rzadko. Tragiczne jest to ze dotknęło to jedną z nas ale to nie znaczy że wszystkie teraz jesteśmy zagrożone. Jesteśmy tak samo zagrożone jak wczoraj kiedy nie napisałam Wam jeszcze. Taki stres nie działa dobrze na nasze dzieci... Pamiętajcie szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko... Oczywiście każdą z nad przybiła ta wiadomość ale nie możemy się teraz u nas doszukiwać tragedii...

Nona, Lena87, wikaa, usia89, believe, Daisy, rex, anetaa1607, 1kasiulka1, mała2930 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    wlasnie przeczytalam wiadomosc o Lence :(
    Lenko tak strasznie mi przykro!

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od przedwczoraj mam bol brzucha na wysokosci jajnikow takie klucia i popiekiwanie w szyjce chyba, tak to przynajmniej odczuwam i poszlam do lekarza ogolnego. Ja niestety tylko takiego lekarza mam 'pod reka' i dostalam antybiotyk na zapalenie pecherza. Mam nadzieje, ze to pomoze bo tez bardzo sie martwie co z dzidzia :( mam kontrole we wtorek i licze ze do tego czasu wszystko bedzie dobrze...

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno sie w tym nie doszukiwać tragedii... Każdy inaczej reaguje na takie wiadomości i ma prawo przeżywać je po swojemu. Co do mnie to po ostatniej stracie każdy niepokojący objaw wzbudza we mnie panikę a takie informacje raczej mnie nie uspokajają tylko wręcz przeciwnie. Ale to tylko moje odczucia.
    Idę spać więc dobrej nocy Kobietki

• wikaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że każda z nas przeżyła to na swój sposób... Ma do tego prawo :-)
    Dziewczyny będzie dobrze ! Dotrwamy do lipca.
    Spokojnej nocki.

Sandra94w lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela dostalas antybiotyk na zapalenie pecherza bo czulas kłucie w jajnikach i szyjce? ale tak z ciekawosci, mam nadzieję że mialas badany mocz? Jeśli dobrze rozumiem bakterie masz w moczu?

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ciekawostka, która właśnie przeczytalam- w 18 tyg pojawia się u dzidzi pierwsza kupka.

dobrej nocki

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ