Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hello. Ja też palilam i na szczęście odrzucilo mnie więc nie musiałam w żaden sposób z tym walczyć. Choć na początku jak wyszło że jestem w ciąży ok. pierwszym tygodniu to spalilam 3 papierosy i miałam straszne wyrzuty..
Jeśli chodzi o wanienke to miałam i że stelażem i taka 3 w1 i bardziej Mo się sprawdziła
Wanienka + przewijak + półki pod spodem do tego wężyk aby wodę wylać. Dla mnie praktyczniejszy był, zajmował mniej miejsca i nie było w końcu widać tej wanienki w rogu pokoju
Teraz też to kupie.https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Aaa Ramzesa- kota mamy od 2 lat, próbowaliśmy różnych witamin, zmiana karmy, wizyty u weterynarza, badania - wszystko ok, a sierść nadal wypada. Zaciekawiła mnie ta alergia na drob- nasz kocur je pół piersi z kurczaka wieczorem.. A weterynarz nie wpadł na alergie. Trzeba by to zbadać. Jeżeli chodzi o watrobke skubaniec nie tknie.
-
Milcia wrote:MirelS, ja polecam stelaż, bo jest bardzo pomocny i wygodny. Wanienka stoi stabilnie i nie trzeba się schylać.
Ninja, a jaką dawkę Euthyroxu bierzesz? Ja dzisiaj właśnie miałam wizytę u endokrynologa. Na początku ciąży miałam 1,6, a teraz mam 2,23. Co miesiąc mam podwyższaną dawkę. Na początku miałam 50 i weekend 75, teraz ostatnio 50 i w środę i weekend 75, a od jutra na zmianę 50/75. Tez mam niedoczynność.
ja jak dowiedziałam się o maleństwie miałam 5,4 po dawce 50 spało mi do 1,6 ale w miarę rozwoju dzidziusia znów rosło i jak miałam 4,1 to lekarz zwiększył mi dawkę do 75 ale teraz przy tej dawce mam 0,4 wiec mega spadło mam wrażenie że aż za bardzo bo endokrynolog mówił że super jak będzie 1,5
a co do palenia o sorry ale nie porównywałabym tego do in vitro... dla mnie nikotyna to masakra tak samo jak alkohol w ciąży bo tak samo ma negatywny wpływ na maleństwo... więc za chwile napiszecie ze laska która trafia do szpitala w ciąży z promilami też nie zrobila nic złego i to jej wybór...
co do in vitro: ja też mysłałam ze z M nie będziemy mogli zajść w ciąże bezproblemowo i rozważałam in vitro mimo że jestem wierzącaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:18
Patutka, alexxx, figaa, Maka lubią tę wiadomość
-
Majeczka87 ja również dołączam się do zyczen, wszystkiego co najlepsze!!!
Co do wanienki to ja postawie na profilowana onda ok baby.. chyba jakos tak, no i planuje ze stelazem, choć dziwi mnie ze stelaż jest droższy od wanienki
Dzisiaj mój 5 letni siostrzeniec podbiegl i pyta "słuchaj, sluchajjj a Twojego synka też przyniesie bocian tak jak mnie?" Hehetakie to pocieszne
Telashe skorzystałam z Twojej listy rzeczy których mam i potrzebuję, troche rzeczy dopisalam i wydrukowalam i będę powoli odznaczac sobie, lubię mieć wszystko zorganizowane
A dziś przyszła poduszka i kocyk gratis i jest bardzo przyjemny, poduszke będziemy z synkiem testowaćmajeczka87 lubi tę wiadomość
-
jusella wrote:oczywiście będe trzymać kciuki
- na którą masz wizytę? ja na 10tą
jusella ja mam na 13 30:)ostatnio jak miałam na 9 to siedziałam tam półprzytomna...mam ostatnio problemy z rannym wstawaniem.Badania mi ogólnie wyszły ok, glukoza na czczo 73 a była 90 coś, tylko w moczu leukocyty podwyższone ale coś tak czułam że mogę mieć jakąś infekcję.jusella lubi tę wiadomość
-
Majeczka przede wszystkim dużo szczęścia!
Co do wanienki to ja mam bez stelaża, koleżanka mi dała różową z Kubusiem puchatkiem jak jeszcze myśleliśmy, że bedzie dziewczynka. Także gościu bedzie miał wstyd na dzielni przez tą wanienkę, ale damy radęZuzulka88, jusella, Agaax, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMajeczka Wszystkiego Najlepszego
Co do in vitro ja jestem za
Jesli chodzi o palenie to ja jestem przeciw . Uwazam ze dana palącą osoba musi być świadoma konsekwencji palenia w ciąży . Ja jestem z zawodu opiekunką dziecięcą i uczyłam sie troche o tym , wiem czym to grozić i ze takie dzieci podobnie jak matek pijących można poznać po twarzy . I jesli kobieta pali to wyłącznie na swoją odpowiedzialność , szkoda ze najbardziej cierpi na tym dziecko które nie jest niczemu winne .
Uważam ze jesli chce się dziecko i być dla niego dobra matką to warto zacząć juz od poczęcia , dlaczego odbierac mu możliwość dobrego rozwoju dla swojej przyjemności. Ja bym wszystko oddala by moje dzieci były zdrowe i szczęśliwe .
Tez paliłam kilka lat ale przed testem ciążowym z córką zapaliłam ostatniego papierosa i nie malam problemu by rzucić bo nigdy bym sobie nie wybaczyła gdyby to odbilo sie na jej zdrowiu . I jestem z siebie dumna .
Możecie mnie obrazić ale tak właśnie mysle. Jesli ktos pali nie moja sprawa , każdy ma rozumWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:30
Milcia lubi tę wiadomość