Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Witam się i ja w 20 tc :-)
    Cierpię i ja na bezsenność - nigdy mi się to nie zdarzało, zasypiam ok 3 w nocy, pobudka o 7:30...:-/ Chyba nie muszę pisać jak wyglądam...
    Zakupiłam też ten syrop i na razie cisza. Za chwilę lykne kolejną dawkę może coś wtedy ruszy.
    A humor dzisiaj mam- tragedia. Raz ze szczęścia śpiewam a za chwilę rycze jak bobr.. No szkoda słów.

A ja dziś bez syropu! Cieszyłam się jak głupia :)

I nie mialam rtg u dentystki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:58

jusella, aisa, Zuzulka88, Ana32 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    No właśnie ja też się wybieram (no narazie w głowie bo jakoś nie mogę się zmobilizować żeby zadzwonic:P) I zastanawiałam się czy w razie czego można znieczulac... troszkę się uspokoilam:)

Mi od czasu do cxasu dokucza wyrastająca ósemka, właściwie dwie. I nawet myślałam czy by jej nie wyrwać ale na to chyba jednak poczekam po lipcu:)

Ale rtg Ci nie robili? Tylko naocznie znaleźli?

Rtg w ciąży nie wskazane i raczej nikt sie nie będzie decydował u ciężarnych...

A mnie mała kopie w pracy ;)
    Już zaczynają się pytać w pracy ludzie czy w ciaży jestem :P

jusella, majeczka87, aisa, Ejrene, Inska, Wiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Zaraz znów Tatuśkowi się oberwie - za 5 minut powinniśmy wyjechać z domu a go jeszcze nie ma. Na 17stą na USG połówkowe mam a do Katowic 50 km, pogoda do d... a ja lubię mieć chociaż te 15 minut zapasu. Ręce opadają i gdyby nie to, że się już "wytapetowałam" to pewnie bym się poryczała! oj, drogo go będzie ten wyjazd kosztował! za karę chyba przeciągnę go po sklepach plus jakaś kolacja :-)
    I jak tam tatusiek zjawil sie na czas ?
    Trzymam kciuki za wizytę:-)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje się rozpycha albo przeciąga i tak najbardziej czuje po prawe stronie :D

Wróciłam z pepco. Kupiłam kilka czapeczek. 2x2 body, 2 kocyki i szczotkę do Czyszczenia butelek :) pierwszy raz byłam ale jestem zadowolona.

Za to zapomniałam pójść odebrać karmę dla psa :D no nic zjem spaghetti i pójdę :p

MirelS, September, aisa, Ejrene, eve90, Wiola90, Zuzulka88, Agaax lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super udało się mi umieścić pierwsza fote i oto mój spóźniony prezent walentynkowy pierwsze wrażenie super właśnie się mętkuję na podusi i jestem pełna nadzieji że dziś będzie udana noc ;)

ta540_IMAG0040.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:07

jusella, majeczka87, aisa, Ejrene, Inska, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dotarliśmy i czekamy...

majeczka87, aisa, Ejrene, Smile, mamuśka1, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Super udało się mi umieścić pierwsza fote i oto mój spóźniony prezent walentynkowy pierwsze wrażenie super właśnie się mętkuję na podusi i jestem pełna nadzieji że dziś będzie udana noc ;)

ta540_IMAG0040.jpg

U mnie było super :) Noc przespana, nic nie boli. Tylko kłopotliwe przy zmianie boku :)

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella trzymam kciuki ;*

jusella lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Rtg w ciąży nie wskazane i raczej nikt sie nie będzie decydował u ciężarnych...
    Jak robiłam rtg do tych moich ósemek to musiałam podpisać oświadczenie, że nie jestem w ciąży...

kijanka_88 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Właśnie dotarliśmy i czekamy...
    Oczywiście nie musimy przypominać, że prosimy o relację po wizycie ;D
    Trzymam kciuki :)

Ejrene, jusella lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że szykujecie się do kupna łożeczka. A myslalyście już coś wiecej na temat przewijaka, wanienki? Widziałam takie 3w1, ale nie wiem czy to się sprawdza. Może wygodniej byłoby jednak na komodzie mieć przewijak?I potrzebne rzeczy obok a nie pod spodem. Widziałyście jakies komody na których wygodnie by przewijać a może i postawić wanienke? Zastanawiam sie jak byloby najwygodniej kąpać(podloga, stelaż, komoda)? Przeraża mnie myśl o tych kapielach, boje się, że sobie nie poradze, a mąż czesto w pracy...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Widzę, że szykujecie się do kupna łożeczka. A myslalyście już coś wiecej na temat przewijaka, wanienki? Widziałam takie 3w1, ale nie wiem czy to się sprawdza. Może wygodniej byłoby jednak na komodzie mieć przewijak?I potrzebne rzeczy obok a nie pod spodem. Widziałyście jakies komody na których wygodnie by przewijać a może i postawić wanienke? Zastanawiam sie jak byloby najwygodniej kąpać(podloga, stelaż, komoda)? Przeraża mnie myśl o tych kapielach, boje się, że sobie nie poradze, a mąż czesto w pracy...

ja tez mam watpliwisci czy sobie poradze ale jakos damy rade ;) wiesz komode mozna zalac i bedzie puchla.. mysle ze stelaz postawiony w lazience bylby najlepszym rozwiazaniem mimo ze mam mala lazienke

ada89, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada na pewno dasz sobie radę.

Mój zadecydował że kupimy bez stelaża i będziemy wanienkę wkładać do wanny... No bardzo zabawny był na prawdę ale może i ma rację zawsze to o jedną rzecz mniej w domu :D

Przewijak kupujemy na łóżeczko a najwyżej jedną półkę na regale poświęcimy na potrzebne akcesoria. Na komodzie nie ustawię bo bo chce wysoką jedną. Myslę że powinna mi przez rok wystarczyć a potem się przeprowadzamy. :)

Jusella trzymam kciuki i daj znać po wizycie :)

Ja mam jeszcze tylko dwa dni i wizyta. Chyba zacznę odliczanie!!!! Nie mogę się doczekać jak słowo daje :)

Od kiedy te artykuły dziecięce w Lidlu? Od 25ego dobrze pamietam?

ada89, jusella lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ja mam wanienkę ze stelażem. Przewijak chyba na łóżeczko :) damy radę, ja liczę na pomoc mamy na początku :)
    Kama - ja mam wizytę 25 i też już odliczam <3 dokładnie od 25 też te artykuły w Lidlu

ada89 lubi tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Przeraża mnie myśl o tych kapielach, boje się, że sobie nie poradze, a mąż czesto w pracy...
    Mnie wszystko przeraża :) Mój mąż ze względu na swój zawód cały lipiec i sierpień będzie ze mną tylko w nocnych godzinach :( moja mama nie wiadomo czy dostanie urlop na czas mojego porodu, na teścia z którym mieszkamy nie mam co liczyć, bo to starszy człowiek, teściowej nie mam. Zostaje z tym wszystkim tak jakby ... sama :/ Nie wiem jak to będzie...

My kupujemy samą wanienkę bez stelaża bo nie mamy miejsca na takie gażdżety :) obok łóżeczka będzie stała komoda (chyba jedna z tych z Ikei), na łóżeczko damy przewijak. A na komodzie ustawie sobie w koszyczkach wszystko co niezbędne do pielęgnacji. Bynajmniej takie są zamiary :)

Zuzulka88, Agaax lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Mnie wszystko przeraża :) Mój mąż ze względu na swój zawód cały lipiec i sierpień będzie ze mną tylko w nocnych godzinach :( moja mama nie wiadomo czy dostanie urlop na czas mojego porodu, na teścia z którym mieszkamy nie mam co liczyć, bo to starszy człowiek, teściowej nie mam. Zostaje z tym wszystkim tak jakby ... sama :/ Nie wiem jak to będzie...

My kupujemy samą wanienkę bez stelaża bo nie mamy miejsca na takie gażdżety :) obok łóżeczka będzie stała komoda (chyba jedna z tych z Ikei), na łóżeczko damy przewijak. A na komodzie ustawie sobie w koszyczkach wszystko co niezbędne do pielęgnacji. Bynajmniej takie są zamiary :)

Ja też będę sam, damy radę musimy ;)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pewno dacie radę :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS to wizytujemy razem :)

MirelS lubi tę wiadomość

• gagura Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Ada ja mam wanienkę ze stelażem. Przewijak chyba na łóżeczko :) damy radę, ja liczę na pomoc mamy na początku :)
    Kama - ja mam wizytę 25 i też już odliczam <3 dokładnie od 25 też te artykuły w Lidlu
    Ja też 25 :)

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele już chyba wolałabym mieć zaparcia... :/ no nie mogę.... Chyba jednak wybiorę się jutro do internisty z tymi bólami i ta biegunka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:03

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ