Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Maka wrote:Jusella życzę Ci zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń
Ja dzisiaj źle spałam. Cała noc niespokojna przez te wyniki..krew też nie wyszła za dobrze. No i podwyższone crp i ob. W dodatku czuje jakiś dyskomfort w pochwie, boję się że jakieś dziadostwo się przyplatalo.. Wizyta jutro i już nie mogę się doczekać.
do mnie tez sie przypalentalo cos ale doslownie na 2 dni i przeszlo i nie wiem co to bylo bo jak poszlam do lekarza to juz bez objawow no i badania tez nic nie wykazaly wiec obylo sie bez leczeniaSynek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
nick nieaktualnyJusella, sto lat! Nudnej, książkowej ciąży i szybkiego porodu
Agaax no to super, gratulacje
kama005 bomba! Grunt, że wszystko w porządku
Asit u mnie będą udka z kurczaka z piekarnika, do tego ryż albo kasza i buraczki, bo już długo za mną chodzą, oryginalny zestaw w sumie trochę
nowa! trzymam kciuki za wizytę
Maka to pewnie zwykła infekcja, podobno często się przyplątują, ale nic strasznego - będzie dobrzenowa!, jusella, Agaax lubią tę wiadomość
-
kurcze ja cos mam problem z tym kurczakiem cos nie chodzi za mna miecho hmmm, musze pomyslec ......
Majeczka i nie tylko wygladaja pysznie ale i w smaku sa superszybko sie robi wiec polecam
ja mialam dosc gesty jogurt naturalny wiec dodalam troche mleka zeby ciasto bylo zadszeSynek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
dziewczyny mam zostalo mi troche sosu z wczoraj wiec zrobie dorobie go i upieke zeberka to moj przynajmniej zadowolony bedzie a ja sie zadowole soskiem
do tego ziemniaki i marchewka na gesto z groszkiem
a tak przy okazji czy ktoras z was robi kompoty domowej roboty ale takie do picia na swierzo, nie chhce dawac w sloiki mam sporo jablek i z checia bym zrobila kapot z nich do obiadku ale nigdy nie robilam wiec moze ktoras z was ma jakis sprawdzony przepis???
aisa, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Kot bury, kopiujesz ode mnie obiad
U mnie wczoraj była wersja z ryżem i burak tarty na grubych oczkach z jabłkiem a dziś ziemniaki i podsmażane buraczki
Asit, jak nie kurczak to inne mięso, jakieś pulpety albo schabowe
Majeczka, powtarzałaś badanie moczu?
Nowa, i ja kciukam za wizytęjusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Asit wrote:dziewczyny mam zostalo mi troche sosu z wczoraj wiec zrobie dorobie go i upieke zeberka to moj przynajmniej zadowolony bedzie a ja sie zadowole soskiem
do tego ziemniaki i marchewka na gesto z groszkiem
a tak przy okazji czy ktoras z was robi kompoty domowej roboty ale takie do picia na swierzo, nie chhce dawac w sloiki mam sporo jablek i z checia bym zrobila kapot z nich do obiadku ale nigdy nie robilam wiec moze ktoras z was ma jakis sprawdzony przepis???
Ja robiłam parę razy, ale wersję light bo pod Jaśka. Kroję jabłka w ćwiartki, do garnka, zalewam wodą i gotuje je do miękkości. Niczym nie słodzę (jeśli kwaśna odmiana to pewnie cukier się przyda). Kompot pijemy a jabłka wcinamy na deser z miodem. -
aisa wrote:Marchewka z groszkiem na gęsto, wbijam się do Ciebie
Ja robiłam parę razy, ale wersję light bo pod Jaśka. Kroję jabłka w ćwiartki, do garnka, zalewam wodą i gotuje je do miękkości. Niczym nie słodzę (jeśli kwaśna odmiana to pewnie cukier się przyda). Kompot pijemy a jabłka wcinamy na deser z miodem.
pewnie zapraszam na obiadek
no ja moglabym tez taka wersje light zrobic mysle ze cukier sie nie przyda bo sa dosc slodkie a duzo tej wody czy tylko aby przykryc jabka ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:00
jusella lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
aisa wrote:Marchewka z groszkiem na gęsto, wbijam się do Ciebie
Ja robiłam parę razy, ale wersję light bo pod Jaśka. Kroję jabłka w ćwiartki, do garnka, zalewam wodą i gotuje je do miękkości. Niczym nie słodzę (jeśli kwaśna odmiana to pewnie cukier się przyda). Kompot pijemy a jabłka wcinamy na deser z miodem.
a jabka obierasz cy ze skorka???Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Asit ja nie gotuje w domu bo mąż zaczyna pracę przeważnie między 13 a 15 i się nie opłaca a kończy późnym wieczorem. Jeśli już to sobie jakieś danie na szybko robię
A na obiady chodzimy raz do dwóch razy w tygodniu raz do moich rodziców raz do teściowejjusella lubi tę wiadomość
-
Asit wrote:pewnie zapraszam na obiadek
no ja moglabym tez taka wersje light zrobic mysle ze cukier sie nie przyda bo sa dosc slodkie a duzo tej wody czy tylko aby przykryc jabka ??
Dopisek: jabłka daje ze skórką.
Z jabłek polecam jeszcze pokroić je w mniejsze ćwiartki, trochę poddusić z niewielką ilością wody aż zaczną kruszeć i do słoików. Od razu do góry dnem i w ręcznik owinąć. Do szarlotki jak znalazł. Dodajemy do kanapek z białym serem albo własnie do szarlotki. Cukru też brak, Jaśko wcina jak szalony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:06
Asit, jusella lubią tę wiadomość
-
Dziękuję ślicznie za życzenia i Wam tego samego życzę
Dziś nie gotujęTatusiek mnie zabiera na obiad ale w planach była sola, surówka z czerwonej kapusty i warzywa na patelnię.
Nowa oczekuję na dobre wieści po wizyciepowodzenia!
Maka - nie daj się infekcji!aisa lubi tę wiadomość
-
Jusella sto lat!
Jak amnio wyszło ok to teraz mam mocz do dupy.
Ciała ketonowe-ślad
Nabłonki płaskie-nieliczne
Bakterie-dość liczne
Pasma śluzu-nieliczne
Ja się wykończe, dobrze,że jutro wizyta ale się boje,ze i tak wyślę mnie na posiew i dopiero później w razie wu antybiotyk i się boje czy to nie za późno może być... ach...
Tez juz bym chciała być po polowkowych, "zazdraszczam" tym co są po.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:12
jusella, Maka lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Jusella wszystkiego najlepszego pomyślności i spełnienia marzeń
Witam się i ja dziś się lepiej czuje herbata z miodem i cytryną pomogła i jeszcze kanapka z czochemdziś już zaliczyłam godziny spacer z kijkami NW super sprawa i teraz się biorę za moje zaległe ciasto.
Gratuluję udanych wizyt i potwierdzenia płci:)
Miłego dni
PS w brzuszku lobuzerka hihi kocham to uczucie
jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88, eve90, Agaax lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
aisa wrote:Trochę więcej niż do przykrycia. Robiłam tylko z kilku jabłek, max 4 więc i garnek mały był. Wszystko na jeden obiad szło.
Dopisek: jabłka daje ze skórką.
Z jabłek polecam jeszcze pokroić je w mniejsze ćwiartki, trochę poddusić z niewielką ilością wody aż zaczną kruszeć i do słoików. Od razu do góry dnem i w ręcznik owinąć. Do szarlotki jak znalazł. Dodajemy do kanapek z białym serem albo własnie do szarlotki. Cukru też brak, Jaśko wcina jak szalony., miesko w piekarniku zostal mi jeszcze ziemniaczki obrac i marchewke zrobic
ale to juz przed powrotem chlopakow do domu
u mnie sypie wielkimi platami normalnie cudnie jest na dworze.... wiec chyba po obiadku wybiore sie z dzieciazkami na jakis spacer, teraz juz coraz dluzej jasno wiec mozna pochodzicjusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]