WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella wszystkiego najlepszego :)

jusella lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mój połówkowy dzisiejszy brzuch :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/752ad529a0e0.jpg

jusella, September, majeczka87, kot_bury, Asit, aisa, izulala, panna truskawka, nowa!, Zuzulka88, Maka, ada89, MirelS, _analiza, figaa, ona2012, Kasiulina, Ejrene, Wiola90, eve90, niezapominajka, Agaax, stokrotka2013, mamuśka1, Sanna lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Jusella sto lat!

Jak amnio wyszło ok to teraz mam mocz do dupy.
    Ciała ketonowe-ślad
    Nabłonki płaskie-nieliczne
    Bakterie-dość liczne
    Pasma śluzu-nieliczne

Ja się wykończe, dobrze,że jutro wizyta ale się boje,ze i tak wyślę mnie na posiew i dopiero później w razie wu antybiotyk i się boje czy to nie za późno może być... ach...

Tez juz bym chciała być po polowkowych, "zazdraszczam" tym co są po.

Dunda - dziękuję :-)

U mnie na drugi dzień po rewelacyjnym wyniku amnio wyszło, że niedoczynność tarczycy mam ale biorę już leki i mam nadzieję, że wszystko się unormuje :-D
    więc proszę, nie zamartwiaj się na zapas, w najgorszym wypadku to jakieś lekkie zapalenie układu moczowego, dostaniesz leki i wszystko będzie ok.

Dunda lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia fajny pomysl na brzusio ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Kot bury, kopiujesz ode mnie obiad :P U mnie wczoraj była wersja z ryżem i burak tarty na grubych oczkach z jabłkiem a dziś ziemniaki i podsmażane buraczki ;)

Jak mawiają Anglicy: great minds think alike ;)
    Dunda wrote:
    ja się wykończe, dobrze,że jutro wizyta ale się boje,ze i tak wyślę mnie na posiew i dopiero później w razie wu antybiotyk i się boje czy to nie za późno może być... ach....

To pewnie tylko infekcja pęcherza, może nawet przejść sama. Też miałam na początku podobny wynik (z tym, że bakterie bardzo liczne) i posiew wyszedł czysty. Moja teściowa (jest laborantką) podpowiada też, żeby oprócz podmycia się przed pobraniem włożyć tampon, bo u kobiet często przy okazji trafia wydzielina z pochwy, a razem z nią śluz i bakterie. Ale ja tam się nie stosuję, chcę mieć 9-miesięczny urlop od tamponów ;)

Dunda, aisa lubią tę wiadomość

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    A tak w ogóle to witam się środowo-urodzinowo - dziś obchodzę 20 rocznicę 18 urodzin :-)
    Jusella, wszystkiego najlepszego :) Już myślałam, że jestem tutaj najstarsza :) Moje 38 obchodzić nbędę we wrześniu

1usajw4zj5vrwf30.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie Ola jest Ola i jest zdrowa ::):):)

kot_bury, majeczka87, Asit, izulala, ada89, Zuzulka88, aisa, _analiza, jusella, Wiola90, eve90, niezapominajka, Agaax, stokrotka2013, mamuśka1 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    ciesze sie kijanko ;) masz fote?;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Asit Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    super :)

kijanka_88 lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka super :)

My szukaliśmy właśnie imienia dla małej i nadal nic... Jejciu jakież to trudne :)

Agaax, kijanka_88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, ależ mi narobiłaś ochoty tymi racuszkami ;) Jutro zakupię jogurt i budyń i będę robić :D

A właśnie mi się przypomniał dzisiejszy sen- mały tak szalał u mnie w brzuchu że aż było widać jak brzuch się podnosi :D Fajne uczucie, na które niestety nadal czekam :P

Smile, jusella, majeczka87, aisa, Asit lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda u mnie też wyszło jakieś cholerstwo :-/ jutro zrobię sobie posiew moczu. Wiecie może jak długo trzeba czekać na taki wynik?

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny!
    Agaax - super, że wszystko ok!

Jusella - sto lat!

Dunda - słuchaj mnie, będzie dobrze :) Może źle próbkę pobrałaś?

Kijanka - oczywiście, że zdrowa :D

I dzisiaj, dziewczyny poczułam ruchy.. chyba :) takie głaskanie od środka :)

_analiza, kot_bury, Zuzulka88, jusella, aisa, niezapominajka, Agaax, kijanka_88, stokrotka2013, Sanna lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dunda u mnie też wyszło jakieś cholerstwo :-/ jutro zrobię sobie posiew moczu. Wiecie może jak długo trzeba czekać na taki wynik?

Około 3-4 dni i jeśli coś wyjdzie to od razu dostaniesz wynik z antybiogramem.

kot_bury lubi tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zobaczycie doczekacie się ruchów swoich maleństw. U mnie teraz są bardzo zróżnicowane, raz są bardzo delikatne a raz to takie wypychanie, że aż podskakujesz.

Smile, jusella, aisa, niezapominajka lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella - sto laaaat! :* (usłysz jak Ci ładnie śpiewam do monitora :P)

Dunda - byłabym za tym, co mówią dziewczyny, posiew i pij żurawinkę i dużo wody. Nic czego nie da się pozbyć, no stress.

Ja tez musze iść na posiew tak profilaktycznie i jakoś nie mogę się zebrać, tak z resztą jak i do dentysty.
    A trzeba przecież zajrzeć i tu i tu ;D ;D

Dalile
    - po pierwsze zazdroszczę ruchów! :) u mnie na razie w tej kwestii tak jak u Zuzulki - poczułam raz konkretne ale tylko we śnie :D
    - po drugie zawsze jak patrze na Twój avatar uśmiecha mi się gęba, musze chyba z sentymentu jakieś odcinki GG sobie zapuścić :)

XO XO

Zuzulka88, Smile, jusella lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! właśnie wróciłam z małych zakupów. Udało mi się znaleźć tym razem top z wszytym stanikiem z H&M mama:) jeszcze raz polecam second hand-y :D

Dołączam się do gratulacji z udanych wizyt ! super czytać dobre wieści.
    Jusella dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka :)
    Milcia śliczny brzusio już !

mi też wyszły ostatnio bakterie, bo dałam próbkę z pierwszego moczu,a następnym razem z środkowego i wyniki mam już dobre ;)

Dalile jak czujesz smyranie to jeszcze chwilę i będzie kopanie. Mnie właśnie teraz podkopuje,bo się położyłam ;)

Chwila odpoczynku i zabieram się za ćwiczenia z youtube :D

Smile, jusella, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    No to tu akurat mogli i faceci, kazdy je dostawał.
    Generalnie patrzę na to wszystko z przymrużeniem oka. Nie przyszłam po próbki czy coś tylko po to żeby dowiedzieć się o tej 1 pomocy przede wszystkim.
    Tylko szkoda, że była mowa o tym jak pomóc przy bezdechu bądź połknięciu czegoś, no i nic więcej. Ale dobre i to. Zawsze yo jakaś wiedza!

HALOOOO. Dziewczyny, czy jest tu któraś z Was mieszkająca w krakowie?
    Byle nie w innym mieście obok.
    Patutka próbki były. . Ja dostałam próbki palmers, myjke dla dziecka, gazetki, bephanten i smoczek nuk, wszystko poza smoczkiem było na wejściu smoczki leżały na krzesłach. Byłam z mężem i on nie dostał kartki do losowania. O wodzie ja dostałam smsa rano.. o pierwszej pomocy rzeczywiście było za mało, za dużo reklam, ale generalnie ja jestem zadowolona. O fotelika tez uważam ze fajnie mówił, można było to zrobić krócej ale cóż.
    Zdecydowanie zarejestrowali za dużo osób. Miejsce nie jest przystosowane do takich wykładów. Malutki ekran, Ci co siwdzięki z tyłu pewnie nie widzieli nic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:48

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit gdyby nie to że robię dzisiaj naleśniki to bym sie skusiła na te racuszki:)

Asit lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobię na kolację racuszki :D

Przed warsztatami dostałyście maila z potwierdzeniem, że jesteście zakwalifikowane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 15:06

Asit lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ