Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, witam się z Wami z pracy chociaż bardzo nie chce mi się tu być gratuluję bijacych serduszek i trzymam kciuki za następne . Ja byłam już raz u lekarza i widziałam tylko pęcherzyk 5 mm, dzisiaj jest mój 5t 6d i idę umówić się na drugą wizytę na koniec przyszłego tyg. Jestem bardzo ciekawa czy wszystko jest w porządku i czy będzie już serduszko. Mam nadzieję że w ogóle będzie... Czasem mam wrażenie że zapominam o ciąży tak jakbym nie do końca wierzyła że w niej jestem. To pewnie przez to że nie widziałam jeszcze mojej kropeczki i że nie mam prawie żadnych objawów. Bolą mnie jedynie piersi i to dosyć mocno a od czasu do czasu zakłuje w brzuchu ale rzadko... Też tak macie czy już dotarło do was że w brzuszku ktoś zamieszkał?
Agafia83, Zoja lubią tę wiadomość
Monika
4cs - podobno bezowulacyjny jednak okazał się szczęśliwy!!
15.11.2016 - 34 dc - test pozytywny w dniu 30 urodzin mojego Męża!! -
Cześć dziewczyny.
Ja dopiero wczoraj zadzwoniłam do moje ginekologa i zaprosił mnie na piątek... To będzie początek 6 tygodnia. Nie wiem, czy nie za wcześnie, no ale zaprosił, więc idę. To moja druga ciąża i na razie czuję się świetnie, tak dobrze, że aż mnie to niepokoi. Za pierwszym razem było znacznie gorzej. Ale cóż... może jeszcze za wcześnie na niemiłe objawy
Miłego dnia!
-
Fatim wrote:Dzień dobry kochane. Ja dzisiaj wybywam do kina z przyjaciółką na Pitbulla a czuję jakby mnie rozkladalo, dziecko ma mnie chrycha więc jestem na pograniczu, ale walczę i biorę prenalen a do kina wezmę o ile nie zapomnę maskę chociaż nie kaszlę30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
na świat -
Dzień dobry
Powodzenia na wizytach dziewczyny Trzymam mocno kciuki
My już powiedzieliśmy rodzinie. W pierwszej ciąży jeszcze szybciej
My z rodziną jesteśmy blisko mimo że dzieli nas ogromna odległość. Więc jeśli nawet (nie daj Boże) coś by się działo to nie wyobrażam sobie tego ukryć przed nimi... To dziecko jest nasza częścią i nie wyobrażam sobie nagle wyciąć go z naszej historii gdyby go zabrakło.
Synkowi też mówimy i tłumaczymy że jest dzidziuś, że trzeba uważać na mamy brzuszek
-
Paula55 - a ile lat ma Twój synek? Jaka będzie różnica wieku? Ja mam córeczkę, teraz 3,5. Więc będzie ponad 4 lata różnicy. Jeszcze jej nie powiedzieliśmy, czekam na pierwszą wizytę. Ona już od roku pyta, czy będzie mieć siostrę (brata nie bierze pod uwagę
-
U mnie już też wszyscy wiedzą- wiedzą też, że może być różnie... U mnie trochę inaczej jest bo mieszkamy z rodzicami a że jestem na zwolnieniu to nie chciałam ich okłamywać, że jestem chora czy coś... a jak już im powiedziałam to już zaraz wszyscy wiedzieli
-
monika1991 wrote:Cześć dziewczyny, witam się z Wami z pracy chociaż bardzo nie chce mi się tu być gratuluję bijacych serduszek i trzymam kciuki za następne . Ja byłam już raz u lekarza i widziałam tylko pęcherzyk 5 mm, dzisiaj jest mój 5t 6d i idę umówić się na drugą wizytę na koniec przyszłego tyg. Jestem bardzo ciekawa czy wszystko jest w porządku i czy będzie już serduszko. Mam nadzieję że w ogóle będzie... Czasem mam wrażenie że zapominam o ciąży tak jakbym nie do końca wierzyła że w niej jestem. To pewnie przez to że nie widziałam jeszcze mojej kropeczki i że nie mam prawie żadnych objawów. Bolą mnie jedynie piersi i to dosyć mocno a od czasu do czasu zakłuje w brzuchu ale rzadko... Też tak macie czy już dotarło do was że w brzuszku ktoś zamieszkał?
Mam wrażenie że czas stanął w miejscu, albo bardzo zwolnił...30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
na świat -
Mamamasa wrote:Paula55 - a ile lat ma Twój synek? Jaka będzie różnica wieku? Ja mam córeczkę, teraz 3,5. Więc będzie ponad 4 lata różnicy. Jeszcze jej nie powiedzieliśmy, czekam na pierwszą wizytę. Ona już od roku pyta, czy będzie mieć siostrę (brata nie bierze pod uwagę
On tak do końca jeszcze nie ogarnia o co chodzi z tym dzidziusiem. Tzn mówi że jest w brzuszku ale napewno nie kuma co się z tym wiąże
Wie za to że musi uważać na mamy brzuch i że nie mogę go nosić o dziwo nawet się nie domaga (oprócz sytuacji gdzie muszę go posadzić np do fotelika w samochodzie).
A u ciebie jak to wygląda? Nosisz czasem core?
-
Anga1989 wrote:9.12 dzien moich urodzin wiec to bedzie dla Ciebie dzien wspanialych wiesci i zobaczysz swoje serduszko ja Ci to mowie
Dobra pakuję się i lecę.30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
na świat -
Agafia83 wrote:Monia ja mam tak samo, nic nie boli, trochę ociężałe piersi. I w ogóle jestem w pracy i zaraz muszę jechać do siedziby firmy 120 km.... Tylko ze czekam na wizytę.
Mam wrażenie że czas stanął w miejscu, albo bardzo zwolnił...
Ja chcę powiedzieć rodzicom i teściom na Mikołaja. Teście i mój Tata będą w szoku ale moja Mama z którą jestem bardzo blisko chyba się czegoś domyśla mieszkamy razem więc ciężko mi to ukrywać i ją trochę oszukiwaćMonika
Mamamasa wrote:Paula55 - a ile lat ma Twój synek? Jaka będzie różnica wieku? Ja mam córeczkę, teraz 3,5. Więc będzie ponad 4 lata różnicy. Jeszcze jej nie powiedzieliśmy, czekam na pierwszą wizytę. Ona już od roku pyta, czy będzie mieć siostrę (brata nie bierze pod uwagę
Paula55 lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie, czy tylko ja nie robiłam bety i żadnych innych badań? Wam zalecił lekarz te badania czy same robicie dla pewności ze wszystko jest ok? Mi lekarka nic nie kazała robić, a czuje się dobrze, nie mam żadnych plamień i to moja pierwsza ciąża. Może powinnam jednak zrobić te badania?Monika
Ja nie robiłam bety, wiec nie jesteś sama. Mi gin na wizycie nie dała skierowania na żadne badania, ale to była wizyta w luxmedzie prywatnie. Obdzwonilam juz wszystkie przychodnie jakie znam w okolicy i wszędzie zarezerwowane miejsca aż do połowy, bądź końca grudnia. Zdecydowałam ze pójdę na samym początku grudnia do medicover i tam już zostane. Znalazłam tam już lekarza który ma dobre opinie a w opisie wizyt jest wpisane ze wystawia skierowania na badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 10:32
-
hej dziewczyny
ja po wizycie, chyba muszę sobie zrobić przerwę bo nie umiem sobie poradzić z emocjami...
Ale po kolei, pęcherzyk urósł ładnie, ciałko żółte też ale zarodeczek tylko 0,26cm i serduszka brak...kolejna wizyta za tydzień.
Kurcze dziewczyny, już raz to przerabiałam...tak bardzo wierzyłam że będzie dobrze, tak bardzo chciałam chociaż zobaczyć to serduszko, w pełni się cieszyć...a teraz czeka mnie kolejny tydzień niepewności tak jak tamtym razem. tak się boje że znowu skończy się zabiegiem. Dziewczyny siedzę i płaczę...
na ten etap ciąży to serducho powinno bić, fasolka powinna być większa...załamana jestemNasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
monika1991 wrote:Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie, czy tylko ja nie robiłam bety i żadnych innych badań? Wam zalecił lekarz te badania czy same robicie dla pewności ze wszystko jest ok? Mi lekarka nic nie kazała robić, a czuje się dobrze, nie mam żadnych plamień i to moja pierwsza ciąża. Może powinnam jednak zrobić te badania?
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp