X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • monika1991 Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się z Wami z pracy chociaż bardzo nie chce mi się tu być :-) gratuluję bijacych serduszek i trzymam kciuki za następne <3. Ja byłam już raz u lekarza i widziałam tylko pęcherzyk 5 mm, dzisiaj jest mój 5t 6d i idę umówić się na drugą wizytę na koniec przyszłego tyg. Jestem bardzo ciekawa czy wszystko jest w porządku i czy będzie już serduszko. Mam nadzieję że w ogóle będzie... Czasem mam wrażenie że zapominam o ciąży tak jakbym nie do końca wierzyła że w niej jestem. To pewnie przez to że nie widziałam jeszcze mojej kropeczki i że nie mam prawie żadnych objawów. Bolą mnie jedynie piersi i to dosyć mocno a od czasu do czasu zakłuje w brzuchu ale rzadko... Też tak macie czy już dotarło do was że w brzuszku ktoś zamieszkał? :-)

Agafia83, Zoja lubią tę wiadomość

Monika
    4cs - podobno bezowulacyjny jednak okazał się szczęśliwy!!
    15.11.2016 - 34 dc - test pozytywny w dniu 30 urodzin mojego Męża!! :) <3
  • Mamamasa Debiutantka

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja dopiero wczoraj zadzwoniłam do moje ginekologa i zaprosił mnie na piątek... To będzie początek 6 tygodnia. Nie wiem, czy nie za wcześnie, no ale zaprosił, więc idę. To moja druga ciąża i na razie czuję się świetnie, tak dobrze, że aż mnie to niepokoi. Za pierwszym razem było znacznie gorzej. Ale cóż... może jeszcze za wcześnie na niemiłe objawy ;-)

Miłego dnia!

WFByp1.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dzień dobry kochane. Ja dzisiaj wybywam do kina z przyjaciółką na Pitbulla a czuję jakby mnie rozkladalo, dziecko ma mnie chrycha więc jestem na pograniczu, ale walczę i biorę prenalen a do kina wezmę o ile nie zapomnę maskę chociaż nie kaszlę ;)
    A ja byłam wczoraj na świetle między oceanami, fajny choć smutny, chyba nie dla ciężarówek...

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Powodzenia na wizytach dziewczyny ;) Trzymam mocno kciuki :)

My już powiedzieliśmy rodzinie. W pierwszej ciąży jeszcze szybciej :)
    My z rodziną jesteśmy blisko mimo że dzieli nas ogromna odległość. Więc jeśli nawet (nie daj Boże) coś by się działo to nie wyobrażam sobie tego ukryć przed nimi... To dziecko jest nasza częścią i nie wyobrażam sobie nagle wyciąć go z naszej historii gdyby go zabrakło.
    Synkowi też mówimy i tłumaczymy że jest dzidziuś, że trzeba uważać na mamy brzuszek :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mamamasa Debiutantka

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 - a ile lat ma Twój synek? Jaka będzie różnica wieku? Ja mam córeczkę, teraz 3,5. Więc będzie ponad 4 lata różnicy. Jeszcze jej nie powiedzieliśmy, czekam na pierwszą wizytę. Ona już od roku pyta, czy będzie mieć siostrę (brata nie bierze pod uwagę ;-)

WFByp1.png
  • birdy-n Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już też wszyscy wiedzą- wiedzą też, że może być różnie... U mnie trochę inaczej jest bo mieszkamy z rodzicami a że jestem na zwolnieniu to nie chciałam ich okłamywać, że jestem chora czy coś... a jak już im powiedziałam to już zaraz wszyscy wiedzieli :D

7v8rcsqv0odqdxtr.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia83 wrote:
    Mam 9.12 :-(, a czas tak wolno płynie. Z jednej strony to dobrze z drugiej nie mogę się doczekać....

9.12 dzien moich urodzin wiec to bedzie dla Ciebie dzien wspanialych wiesci :) i zobaczysz swoje serduszko ;) ja Ci to mowie ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika1991 wrote:
    Cześć dziewczyny, witam się z Wami z pracy chociaż bardzo nie chce mi się tu być :-) gratuluję bijacych serduszek i trzymam kciuki za następne <3. Ja byłam już raz u lekarza i widziałam tylko pęcherzyk 5 mm, dzisiaj jest mój 5t 6d i idę umówić się na drugą wizytę na koniec przyszłego tyg. Jestem bardzo ciekawa czy wszystko jest w porządku i czy będzie już serduszko. Mam nadzieję że w ogóle będzie... Czasem mam wrażenie że zapominam o ciąży tak jakbym nie do końca wierzyła że w niej jestem. To pewnie przez to że nie widziałam jeszcze mojej kropeczki i że nie mam prawie żadnych objawów. Bolą mnie jedynie piersi i to dosyć mocno a od czasu do czasu zakłuje w brzuchu ale rzadko... Też tak macie czy już dotarło do was że w brzuszku ktoś zamieszkał? :-)
    Monia ja mam tak samo, nic nie boli, trochę ociężałe piersi. I w ogóle jestem w pracy i zaraz muszę jechać do siedziby firmy 120 km.... Tylko ze czekam na wizytę.
    Mam wrażenie że czas stanął w miejscu, albo bardzo zwolnił...

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamasa wrote:
    Paula55 - a ile lat ma Twój synek? Jaka będzie różnica wieku? Ja mam córeczkę, teraz 3,5. Więc będzie ponad 4 lata różnicy. Jeszcze jej nie powiedzieliśmy, czekam na pierwszą wizytę. Ona już od roku pyta, czy będzie mieć siostrę (brata nie bierze pod uwagę ;-)
    Tiago ma teraz 2 lata i 2 miesiące. Jak maluch się urodzi będzie mieć niecałe 3 latka (bez miesiaca).
    On tak do końca jeszcze nie ogarnia o co chodzi z tym dzidziusiem. Tzn mówi że jest w brzuszku ale napewno nie kuma co się z tym wiąże :P
    Wie za to że musi uważać na mamy brzuch i że nie mogę go nosić :) o dziwo nawet się nie domaga (oprócz sytuacji gdzie muszę go posadzić np do fotelika w samochodzie).

A u ciebie jak to wygląda? Nosisz czasem core?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    9.12 dzien moich urodzin wiec to bedzie dla Ciebie dzien wspanialych wiesci :) i zobaczysz swoje serduszko ;) ja Ci to mowie ;)
    Anga kochana jesteś :-) dziękuję.
    Dobra pakuję się i lecę.

na świat
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny wiecie moze jaka jest różnica pomiedzy Luteina pod język a Duphastonem? Lekarka wczoraj kazala mi odstawic lutke a brac 3x1 Duphaston...

l22nhdgen92nqanl.png
  • monika1991 Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia83 wrote:
    Monia ja mam tak samo, nic nie boli, trochę ociężałe piersi. I w ogóle jestem w pracy i zaraz muszę jechać do siedziby firmy 120 km.... Tylko ze czekam na wizytę.
    Mam wrażenie że czas stanął w miejscu, albo bardzo zwolnił...
    Uważaj na siebie, szerokiej drogi :-)
    Ja chcę powiedzieć rodzicom i teściom na Mikołaja. Teście i mój Tata będą w szoku ale moja Mama z którą jestem bardzo blisko chyba się czegoś domyśla :-) mieszkamy razem więc ciężko mi to ukrywać i ją trochę oszukiwać :-)

Monika
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamasa wrote:
    Hihi moj syn tez czeka na siostre ;D o bracie slyszec nie chce ;D ciagle pyta kiedy urosnie i w koncu lekarz ja z brzucha wyciagnie ;D

Paula55 lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie córka jest zachwycona kolejnym rodzeństwem ale syn nie ;) Mówi, że już ma siostrę i nie chce małego baby ;)
    U nas różnica między córka a maleństwem będzie 17 lat i 6 m-cy a z synem 4 lata i 7 m-cy :D

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • monika1991 Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie, czy tylko ja nie robiłam bety i żadnych innych badań? Wam zalecił lekarz te badania czy same robicie dla pewności ze wszystko jest ok? Mi lekarka nic nie kazała robić, a czuje się dobrze, nie mam żadnych plamień i to moja pierwsza ciąża. Może powinnam jednak zrobić te badania?

Monika
  • Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:) ale mi głód doskwiera:( wy tez tam macie ze zjecie coś i zaraz po pół godzinie az wam wykręca żołądek?????

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym musiała non stop jeść:)

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam bety, wiec nie jesteś sama. Mi gin na wizycie nie dała skierowania na żadne badania, ale to była wizyta w luxmedzie prywatnie. Obdzwonilam juz wszystkie przychodnie jakie znam w okolicy i wszędzie zarezerwowane miejsca aż do połowy, bądź końca grudnia. Zdecydowałam ze pójdę na samym początku grudnia do medicover i tam już zostane. Znalazłam tam już lekarza który ma dobre opinie a w opisie wizyt jest wpisane ze wystawia skierowania na badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 10:32

• Dooti Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    ja po wizycie, chyba muszę sobie zrobić przerwę bo nie umiem sobie poradzić z emocjami...
    Ale po kolei, pęcherzyk urósł ładnie, ciałko żółte też ale zarodeczek tylko 0,26cm i serduszka brak...kolejna wizyta za tydzień.
    Kurcze dziewczyny, już raz to przerabiałam...tak bardzo wierzyłam że będzie dobrze, tak bardzo chciałam chociaż zobaczyć to serduszko, w pełni się cieszyć...a teraz czeka mnie kolejny tydzień niepewności tak jak tamtym razem. tak się boje że znowu skończy się zabiegiem. Dziewczyny siedzę i płaczę...
    na ten etap ciąży to serducho powinno bić, fasolka powinna być większa...załamana jestem :(

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika1991 wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie, czy tylko ja nie robiłam bety i żadnych innych badań? Wam zalecił lekarz te badania czy same robicie dla pewności ze wszystko jest ok? Mi lekarka nic nie kazała robić, a czuje się dobrze, nie mam żadnych plamień i to moja pierwsza ciąża. Może powinnam jednak zrobić te badania?
    Ja sama od siebie chcialam dwie pierwsze bety. A lekarz robi wiecej z uwagi na wczesniejsze ciaze. Przez co mnie tym stresuje i jak jutro bedzie chcial znow pobrac to zabronie! Juz mi starczy stresow.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ