Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę kobietki dobry temat na tapecie.
U mnie niestety jest ten sam problem - ach ten progesteron
U mnie mdłości, wrażliwe piersi, senność, zmęczenie i gazy - pierwsza piątka objawów zaraz później rozdrażnienie, ale to raczej wzmocniona cecha charakteru niż objaw ciąży niestetyTomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
bulkaasia wrote:Mam pytanie : czy bierzecie Wit D? Jaka dawka?
Ginek kazał kwas do 12tc a Wit D do końca ciąży i okres karmienia.
18.11.2015 Aniołek - W -
bulkaasia wrote:Mam pytanie : czy bierzecie Wit D? Jaka dawka?
Ginek kazał kwas do 12tc a Wit D do końca ciąży i okres karmienia.Monika
4cs - podobno bezowulacyjny jednak okazał się szczęśliwy!!
15.11.2016 - 34 dc - test pozytywny w dniu 30 urodzin mojego Męża!! -
Maleństwo ma 5mm czyli wychodzi na 6t1d, widziałam pikajace serduszko zaczęłam 7 tc
Dostalam Zuravit na bakterie w moczu i nastepna wizyta za 2 tyg czyli bedzie wtedy 9 tcAnga1989, Zoja, Selja, Leoparde, bulkaasia, sisi, Marzenie27, Aguuuś, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Dziś powiedziałam mojej kierowniczce o ciąży . Przyjęła to dobrze,zapytała czy chce wrócić,ile trwa macierzyński i czy znam kogoś dobrego na zastępstwo za mnie. Do końca roku mam umowę . Teraz jestem już spokojna i szczęśliwa bo wiem że jestem fair i do tego jednoznacznie dostałam odpowiedź ze nie myśli o zwolnieniu mnie. Jeszcze jedna osoba jest nad nią mam nadzieję że ona też nie będzie mieć nic przeciwko
Zoja, Alis*, Aguuuś, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Hej,mnie nie mecza gazy tylko rozwolnienie,nie typowa biegunka ale takie raz,dwa razy dzienne luzne posiedzenie,wczoraj sobie nawet gorzka czekolade kupilam zeby sie nieco zatwardzic,bede dzis testowac...
Poza tym nadal piersi wrazliwe,mdlosci miedzy posilkami..sennosc dopada mnie wieczorem,biore progesteron i do godziny mna zamiata,buja mi sie wrecz w glowie,jakbym byla pijana,musze wtedy isc spac bo nie dam rady...wieczorem tez brzuch mam bardziej opuchniety ze rozpinam guzik spodni...narazie nic nie utylam,doslownie nic ale to zapewne to rozwolnienie mnie tak trzyma w formie...wlosy zaczely mi wypadac jeszcze przed ciaza i jeszcze nie przestaly wiec chyba pojde podciac bo mam dlugie i ciemne to wszedzie je widac co mnie juz doprowadza do szalu..
Bulkaasia,bedzie dobrze,powinnas miec dobra opieke i czeste wizyty u poloznej,mojego meza kuzynka tutaj rodzila wlasnie takie blizniaki i wiem ze bardzo czesto miala wizyty i scany,tak wiec bedziecie nabiezaco.
-
Mania25 - i super. Inaczej się pracuje jak się nie ukrywa, prawda? Mnie to bardziej męczyło niż ciążowe dolegliwości.
Tyle, że u mnie sytuacja w pracy taka średnia. Bo wczoraj z rana przyszedł do mnie bezpośredni przełożony i pyta kiedy planuję, żeby informacja o mojej ciąży była oficjalna (wcześniej poprosiłam, żeby w możliwie najmniejszym gronie tę informację utrzymać). Więc mówię, że do świąt. To on do mnie, że w takim układzie żebym wiedziała, że oni wiedzą o prawach kobiet w ciąży - max 4h pracy przy komputerze - ale wdrożyć je mogą dopiero jak powiem to "oficjalnie", bo za tym idą odpowiednie kroki. Tak mnie wcięło, że nie zapytałam co ma na myśli. Niestety moja praca nie pozwala na 4h pracy poza komputerem - max to 1h. Więc czuję, że pół dnia będę robić swoje, a pół będę przekładać papierki w organizacji z miejsca na miejsce - a zatrudnią kogoś na moje "pół" miejsca. A wtedy ja idę po L4, bo nie dam się zdegradować, bo do tego się to sprowadzi.
Smutno mi od wczoraj.Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Bulkasia zmienilam Cie na liscie testerek listopadowych
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d01657b9905.pngbulkaasia lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Nicka gratuluję pół centymetra szczęścia
Monkle nie przejmuj się, najważniejszie jest dziecko i to, że Cie nie zwolnią. Będziesz mogła chillować się w domkuNicka789 lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Hej Dziewczyny! Ja dziś powiedziałam Szefowi o ciąży, był delikatnie mówiąc wkurw... ;( wyjechał z głupim tekstem czy zamierzam wykorzystać system, zaraz źle się czuć i iść na zwolnienie? Powiedziałam zgodnie z prawdą, że za 2 tyg mam wizytę i zobaczymy co dalej.
Przykro mi... niby mamy taki prorodzinny kraj a przynajmniej u mnie w firmie to jakiś horror!
Aniołek 7t3d (*) -
Aguuuś wrote:Hej Dziewczyny! Ja dziś powiedziałam Szefowi o ciąży, był delikatnie mówiąc wkurw... ;( wyjechał z głupim tekstem czy zamierzam wykorzystać system, zaraz źle się czuć i iść na zwolnienie? Powiedziałam zgodnie z prawdą, że za 2 tyg mam wizytę i zobaczymy co dalej.
Przykro mi... niby mamy taki prorodzinny kraj a przynajmniej u mnie w firmie to jakiś horror!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 15:09
Aguuuś lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czemu w kwesti ciazy najwiecej do powiedzenia maja faceci. Jakby oni sie czuli tak jak niektore kobiety przez pierwsze 3 miesiace to by juz dawno grob byl kupiony i testament napisany a kobieta musi niejednoktrotnie sie jeszcze starszym dzieckiem zajac. Ehhh... wkurza mnie takie podejscie...
Selja, Mania25, Fatim lubią tę wiadomość
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Co za szef łooooo matko!
Kobietki co mam zrobic jak mnie tak cholernie mdli az broda sie podwija i goraco robi a zygnac nie moge... zameczy mnie to...Aguuuś lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Selja wrote:To prawda nie najgorszy mi się trafił
Ps.
Wciąż czekam na wizytę a miałam na 13:40. Już wiem dlaczego chce zmienić lekarzaSelja lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp