X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Co za szef łooooo matko! :/

Kobietki co mam zrobic jak mnie tak cholernie mdli az broda sie podwija i goraco robi a zygnac nie moge... :( zameczy mnie to... :(
    Mi lekarka poleciła kupić sobie korzeń imbiru i wziąć mały kawałek i go rozgryzac, żuć jakby. Nie wiem czy to efekt placebo czy nie ale mnie pomaga a mdłości mam całymi dniami i bardzo duże. ;) co do kolejek ja mojej lekarki nie zmieniłabym za nic w świecie i tylko jej ufam ale niestety tez jest rozlazła i wchodzę CONAJMNIEJ pół h po umówionym czasie. Ale dzięki jej cierpliwości i wnikliwości mam teraz dzidziusia w brzuchu ;)

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miete z imbirem pije co dzien. Sam imir tez zuje sobie. Ale dzis to przesada.. :( moze gdyby nie imbor to bym shaftowala a tak to sie bede meczyc...

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma taka swoja magie to czekanie z brzuszkiem w kolejce...ja to bym sobie chętnie posiedziała, pogłaskała po brzuchu, poczytala książkę... ;)

Zoja, Selja lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam do sprzedania fotelik Cybex Aton 4 w znakomitym stanie (cena 420zł). Jeśli ktoras z Was bedzie zainteresowana to podaję link do ogłoszenia na olx:https://www.olx.pl/oferta/fotelik-cybex-aton-4-CID88-IDiZsRf.html

a tutaj kilka zdjęć:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3be9efef70dd.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/150e534df6c4.jpg

Pozdrawiam, mama z marca :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam już brązowe plamienia, leżę i duphaston ale lekarz dopiero jutro

• Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trisska14 wrote:

Kochana a ty zaczynasz 8 tydzien??? Ponoc pisza ze w 8 tygodniu mogą występować plamienia. Odpoczywaj sobie dużo:*

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Co za szef łooooo matko! :/

Kobietki co mam zrobic jak mnie tak cholernie mdli az broda sie podwija i goraco robi a zygnac nie moge... :( zameczy mnie to... :(
    A próbowałaś migdały podobno też na mdłości pomagają. Koleżanka która jest w 5 m-cu ciąży mi je poleciła. Ja nie mam mdłości na całe szczęście. Za to takie dziwne rzeczy jem, że maskara np. dzisiaj przegryzałam śledzie piernikiem:)

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego imbiru to nie za dużo, bo tak samo jak ananas w dużych ilościach może powodować skurcze macicy ;)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, gratuluję wszystkim dobrych wieści :) pięknie, niech nasze kruszynki rosną! Moja kruszynka ma już 2,5cm,chyba pora na suwaczek.

U mnie w pracy już wszyscy wiedzą,bo jestem na L4, pracownicy to jeszcze rozumiem, ale wiedzą też wszyscy moi podopieczni czemu nie ma zajęć... Troche mi to przeszkadza, no ale trudno było tego uniknąć. Współczuję takich popierd....... szefów, co za ludzie!

Śledzie z piernikiem to niezły hardcore :))

Ja dziś lezalam na kanapie i marzyłam o hamburgerze ;) czuje,że będzie syn,z corka nawet nie moglam na mięso spojrzeć!

A Wy macie jakieś przeczucia?

Aguuuś lubi tę wiadomość

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała Prolutex? Od trzech dni mam straszny problem - miejsca po zastrzyki są czerwone i spuchnięte, jakby takie wielkie ugryzienie komara. Swędzi niesamowicie, najchętniej bym sobie skórę wydrapała. Wg ulotki to jednej z najczęstszych skutków ubocznych. Wyglada to koszmarnie no i komfort żaden, a dodatkowo niedługo nie będę juz miała miejsca na wbijanie nowych zastrzyków. Wczoraj pokazałam ginowi, przepisał mi hydrokortyzon w maści. Nie pomaga wcale, wydaje mi się, ze swędzi nawet bardzie :( te placki czerwone są spuchnięte i gorące. Jakieś rady?

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednataka wrote:
    Hej Dziewczyny, gratuluję wszystkim dobrych wieści :) pięknie, niech nasze kruszynki rosną! Moja kruszynka ma już 2,5cm,chyba pora na suwaczek.

U mnie w pracy już wszyscy wiedzą,bo jestem na L4, pracownicy to jeszcze rozumiem, ale wiedzą też wszyscy moi podopieczni czemu nie ma zajęć... Troche mi to przeszkadza, no ale trudno było tego uniknąć. Współczuję takich popierd....... szefów, co za ludzie!

Śledzie z piernikiem to niezły hardcore :))

Ja dziś lezalam na kanapie i marzyłam o hamburgerze ;) czuje,że będzie syn,z corka nawet nie moglam na mięso spojrzeć!

A Wy macie jakieś przeczucia?

A w którym tygodniu jesteś????

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    Super wiadomość :)
    A ile ma dokladnie cm?

Dokładnie 19.3 mm :)

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Zoja Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trisska14 wrote:
    Ja miałam od zeszłego poniedziałku do czwartku. Lekarz nie stwierdził nic niepokojącego dał tylko Duphaston 3*1.
    Dziś znów brązowy śluz i od zmysłów odchodzę. :-(((((((
    Jutro o 9 wizyta..
    Tak bardzo się znów boję :-(

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dokładnie 19.3 mm :)
    Jestem dokladnie na tym samym etapie i tak sobie wyobrazam ze moj Bob tez bedzie takiej wielkosci...

Zjadlam gorzkiej czekolady nieco,moze pomoze bo juz mnie brzuch zaczal bolec biegunkowo..czym mozna sie " zakleic" nieco?

Przeczucia? Raz mi sie wydaje tak a za chwilke odwrotnie, moj maz twierdzi ze teraz chlopak( marzy o drugiej corce ) w kazdym badz razie pracujemy juz nad imionami....ja tak bardzo chcialam miec Sonie ale mojemu sie zle kojarzy....na dzis wpadlo imie Pia( w polskim zbiorze imion ale po angielsku tez by dalo rade) dla chlopaka mamy na dzien dzisiejszy Hugo..imie musi byc krotkie i najlepiej polsko angielskie w tej samej wersji...

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie, ze bedzie chłopak ale marzy mi sie córeczka:)

A imiona mamy juz wybrane. Dla corki Nikola a dla syna Dominik :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trisska14 i Zoja,...tylko spokojnie....kontrolujecie to,bierzecie leki,odpoczywacie,no nic wiecej chyba nie da sie zrobic...nie ma skrzepow,skurczy...to pewnie hormonalne cuda sie wyorawiaja,3 mam kciuki zebyscie to wziely na spokojnie a klopot szybko sie zmyl....ja chwilowo nie mam tych plamien ale jakos jestem uprzedzona i zupelnie sie nie zdziwie jak znow cos sie pojawi...nadal chodze do wc z lekka panika a juz nie wspomne o tych orgazmicznych snach,kilka dni juz mnie minely ,wiem ze tez je miewacie ale dlaczego mnie ten orgazm az tak boli?! Dostaje takiego skorczu ze sie wybudzam i potem dopiero jest panika bo po pierwszym takim snie mialam tez plamienie...

Zoja lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • monkle Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od momentu odebrania bety widzę różową kieckę i dwa kucyki - chyba dlatego, że zawsze mówiłam że będę miała synów, to tak organizm na odwrót ;) mąż oczywiście, że syn - stwierdził, że ja mogę mieć odczucia jakie chcę, on wie co zrobił :)
    Imiona na dziś to Malwina i Tomasz.

ale będąc całkowicie szczerym to jedyne czego pragnę,to żeby zdrowe urodziło się w lipcu :)

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • NoemiiiOlaaa Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 21 lipiec :-) Moje Drogie maleństwo pozdrawiam Wszaytkie Lipcowe Mamusie :-)

Anga1989, Marciiik, Aguuuś lubią tę wiadomość

wwgz3eeapam8975h.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi sie Malwina,znam jedna i ma taka urode wspaniala dziewczyyna ze az czaruje :)

0MPT.png
  • monkle Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też w życiu poznałam jedną Malwinę i była cudowną dziewczyną i z charakteru i urody :) pewnie stąd mi zostało to imię w głowie.

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ