Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszka dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka. Ja wczoraj na sylwestrze nie potanczylam wszedł mi taki dziwny ból jakby kości ogonowej dość silny, więc się wystraszylam. Czy ktoras z Was ma takie bole. Może to zasługa szpilek. Jeszcze raz wszystkiego dobre do w 2017 roku
-
Dzieki dziewczyny za pamiec,czy lepiej? Raczej nie ale tez nie jest gorzej....przed chwilka sie zbudzilam,taka pol drzemke walnelam bo bole takie wygluszone byly jakby...poszlam do ubikacji i znow daja czadu....wogole musze chodzic siku czesto tzn nie ze mi sie chce bo ja nie czuje potrzeby ale jak nie pojde dluzej to potem mam blokade i nie moge zrobic!! Jeszcze by mi sie jakies zapalenie przyplatalo czy cos to tak chodze i po troszke sikam...ogolnie to lekarz mi pokazal na tym pogotowiu gdzie te miesniaki sa i faktycznie czuc je dosc dobrze,i jak bardziej boli to je nieco masuje,moze nie ma duzej ulgi ale chociaz psychiczna jest ze cos dzialam...
Zoja ,to prawda laska ze hej...i pieknie wystrojona...bys mnie zobaczyla w tego sylwestra to zgroza,potwor z bagien...leze w majtkach i bluzce...ot taki stroj noworoczny -
Ewela35 wrote:Muszka dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka. Ja wczoraj na sylwestrze nie potanczylam wszedł mi taki dziwny ból jakby kości ogonowej dość silny, więc się wystraszylam. Czy ktoras z Was ma takie bole. Może to zasługa szpilek. Jeszcze raz wszystkiego dobre do w 2017 roku
Ewela ja w swieta zalozylam buty na obcasie, niby tylko slupek a przez dwa dni kregoslup ledzwiowy i biodro dawaly mi popalic wiec sobie odpuscilam buty na obsasie i przeszlo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 13:09
-
Takie bole biodrowo ledzwiowe sa tez okropne,moze faktycznie obcasy? Ja w sumie botki mam na niewysokim i narazie bylo ok ale w sumie co z tego jak inne bole mnie dorwaly to i tak nie moge chodzic...
Wczoraj siedzialam na necie i ogladalam wozki...znalazlam taki co mi sie podoba ale na zywo nie widzialam,musze sie dowiedziec gdzie sprzedaja zeby zobaczyc...
http://www.mothercare.com/prams-and-pushchairs/cosatto-woop-travel-system/LD7196.html?dwvar_LD7196_color=Rev%20Up&cgid=prams_pushchairs#sz=12&start=146 -
Muszka kurczę biedna jesteś
mam nadzieje że jak się tam wszystko porozciąga to Cię puści.
Czym się kierujecie wybierając wózki? Nie powiem też wybrałam, tylko wózek który mi się podoba jest b drogi. Z jednej strony chętnie wydałabym mniej- a z drugiej jak mam walczyć z wózkiem na spacerach to wolę zapłacić więcej a potem go sprzedać.
Jeśli macie swoje typy to wklejajcie, chętnie podpatrzęczasu mamy niby dużo, ale poplanować zawsze można!
(myślę że wózek kupię jakoś w maju)
Everything you need will come to you at the perfect time
-
Z corka potrzebowalam wlasnie tak jak piszesz amortyzacji i dmuchanych kol,tym razem ma byc zgrabny i taki typowo zakupowo miastowy,szukam wiec czegos z czym nie mam doswiadczenia zupelnie...napewno przyda mi sie jeszcze chusta,mialam mei taia z corka i mi sie sprawdzila wiec cos od urodzenia moze jeszcze nabede
-
Gondola
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29797f0865c0.png
I spacerowka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad08b9972b1b.png
W zestawie jest tez fotelik z adapterami. Ok jest dosyc drogi ale stwierdzilam ze w sumie w gondoli Dziecio bedzie ponad pol roku zima itd wiec musi byc spora i wygodna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 14:19
-
Lottinka,musisz sie zastanosiw gdzie bedziesz uzywac wozka...gdzie mieszkasz itd..jak domek przy lesie czy wkolo masz polne spacerowe drogi to kola raczej duze,lepiej pompowane i amortyzatory z wyzszej polki...jak w miescie i uzywasz kominukacji miejskiej sporo to taki zeby przy chodnikach,zjazdach schodkowych dawal rade no i wnoszenie dommetra,tramwaju wiec raczej wagi lekkiej nie? Ja sooro autem a chwili obecnej,wiec wazne zeby z auta prosto przepiac fotelik na stelarz..potem wiadomo spacerowka to juz inaczej bo trzeba dziecko przeniesc...ale ja sporo do szkoly bede jezdzic,zakupy na mojej glowie wiec ma byc zgrabnie i porecznie,nie potrzebuje konkrentych kol na okolice w ktorej mieszkamy,rowne chodniczki,parki ( troche sie ciesze bo z pompowanymi mialam tendencje do lapania gumy;))... no i ja chce np zeby kosz pod wozkiem byl poreczny,przydawal mi sie bardzo,niekoniecznie musi sie odwracac tzw zamienna raczka ze dziecko orzodem lub tylem do wiozacego...moja corka zawsze wolala podziwiac widoki niz spogladac na matke wiec ta funkcja w spacerowce mnie nie interesuje..no nie wiem co jeszcze,moze mi sie cos przypomni
-
1 kaktus,i tak sie zastanawiam czy mi bedzie gondola potrzebna wogole,z corka mnie minela,po 5 mcu to akurat na okres kombinezowozimowy przesiadla sie do rozlozonej spacerowki ze spiworkiem,w lato tez bywalo ze jechala w rozlozonej spacerowce na plasko...w tych zimowych ciuchach kocach itd bylo dosc wygodnie uzyc spacerowki bo byla wieksza niz wiekszosc gondoli...hmm musze jeszcze sie zastanowic czy i tym razem nie da sie obejsc
-
Ja noe wiem jaki kupie mialam w planie taki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6eccba27267d.png
ale teraz sama nie wiem. Wozek musi byc lekki. Nie za drogi bo dodatkowo musze dokupic fotelik samochodowy bo te z wozka 3in1 to nie oszukujmy sie ale nie sa najbezpieczniejsze do auta a bardziej do wozka tylko by jezdzic. Kola z synem mialam pompowane. I dobrze bo zima byla. Ale jak sniegu nie bylo to przydalvy sie mniejszy i lzejszy nawet na malych kolkach. Lekkosc - musi byc teraz lekki, zeby go przenosic i wnosic po schodach gdybym do pl pojechala. Bo ten co mialam to cieeeezki ze nie wiem co, w polsce nie moglam wziac go na dol ani na gore bez pomocy babci sasiadowblok bez windy..
A no i musi pasowac w bagarznik czyli nie moze byc wielki. Musi wejsc razem z bagarzami do bagaznika. A no i najwazniejsze. Wielkosc gondoli. Sa wozki z zamala gondola jak bobo wieksze sie urodzi i co? I staracza na msc dwa a dalej?! Tak szybko wmieniac? Znow wydawac tyle kasy? Nie. Musi byc porzadna gondola w dobrej wielkosciWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 14:28
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Rosa,tak ja tez dumam nad tym noszeniem tzn ja nosic wozka nie musze bo do domu wchodzi mi sie na prosto praktycznie z podjazdu ale nie mam gdzie dac wozka w domu,w kuchni musialabym zostawiac na co juz mam nerw bo nie lubie tak i myc kola i wogole...dobudowki tzn ganka nie zdazymy wybudowac haha chociaz juz kombinowalam zeby tak zrobic
mi sie wchodzi do waskiego korytarza do domu wiec nieporecznie ...narazie uznaje ze stelarz bede zostawiala w aucie a tylko fotelik pojdzie do domu,sasiadka chyba tez tak robi
-
Dzieki Muszka
właśnie tak analizując potrzebuję amortyzacji bo tereny spacerowe mam raczej wyboiste. Koniecznie dobre składanie do samochodu żeby się nie umordowac. Jeżdżę suvem wiec w bagażniku miejsca sporo. Sklepów raczej nie zaliczam wielu bo zamawiam z dostawą do domu, ewentualnie wiec osiedlowy.
I chciałabym żeby mi się podobał
Spacerowka podoba mi się bardzo w bugaboo cameleonie-lubię kubełkowe.Ale gondola jest strasznie nisko. Podobal mi się tez joolz day, ale tutaj budka sie za płytko zasłania a chciałam uniknąć parasolki. I tak droga eliminacji został britax go next, w ktorym b podoba mi się gondola, spacerowka trochę mniej ale opinie czytałam same pozytywne. I chyba na nim stanie właśnie
Aaa jeszcze dodam ze fotelik do samochodu oczywiście obowiązkowo oddzielnie, zależy mi na tym żeby byl bezpieczny i dobrze dopasowany do samochodujeżdżę dużo i często, jestem po stłuczce i kolnierzu i mam hopla na tym punkcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 14:50
Everything you need will come to you at the perfect time
-
Muszka- mądre słowa, trzeba właśnie takie wszystkie możliwości i własne życie wziąć pod uwagę, mi się pdobają jezcze wózki stokke, ale zamiar kupna dopiero gdzieś kwiecień- maj więc wtedy pojeżdże aby na "żywo" obejrzeć te cuda motoryzacji!!!
-
No ja mam tereny raczej polne wiec dmuchane kola musza byc i dobra amortyzacja. Dodatkowo ten co wybralam latwo sie sklada i jest lekki na tym tez mi bardzo zalezalo. Gondola tez jest spora wiec nawet wieksze Dziecio sie zmiesci
mimo ze to jest 3w1 to foteliki maja bardzo dobre opinie i sa markowe a wole kupic zestaw bo mam adaptery w zestawie. Kosz na zakupy rowniez byl jednym z moich kryteriw i tez jest spory pod wozkiem
mamy jeszcze troche czasu ale raczej jestem na ten model zdecydowana.
-
Muszka15 wrote:Rosa,tak ja tez dumam nad tym noszeniem tzn ja nosic wozka nie musze bo do domu wchodzi mi sie na prosto praktycznie z podjazdu ale nie mam gdzie dac wozka w domu,w kuchni musialabym zostawiac na co juz mam nerw bo nie lubie tak i myc kola i wogole...dobudowki tzn ganka nie zdazymy wybudowac haha chociaz juz kombinowalam zeby tak zrobic
mi sie wchodzi do waskiego korytarza do domu wiec nieporecznie ...narazie uznaje ze stelarz bede zostawiala w aucie a tylko fotelik pojdzie do domu,sasiadka chyba tez tak robi
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp