Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie... Tereny polne.. Mieszkam na wiosce wszedzie sa chodniki ale spacer np po lesie co uwielbiam.. Wiec kola musza byc dopasowane.. Ja bede jezdzic po sklepach z wozkami wybierac spacerowac z nim po sklepie i jak jakis upatrze to kupie przez neta ten sam lub w sklepie gdy na pewno dobrze to przemysle.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Ja tez zobacYc planuje w sklepie a kupowac na necie,wy nie wiecie ale ja z zasady nie lubie przeplacac haha...nie lubie i juz,moja corka sie ze mnie smieje ze moje ulubione slowa to sale,half price,bargain,buy one get one free haha...moze nie licze zakupow spozywczych ale takie wieksze zawsze sprawdzam...teraz sa wyprzedaze wiec napewno by sie oplacalo kupowac ale...dla mnie to za wczesnie,ja dopiero sie upewniam ze ta ciaza jest naprawde...kupowanie to mysle ze w maju zaczne ...z ciuszkami to wogole mam plan ze kupie na pierwsze 2 tyg podstawowe co trzeba a potem bedzie wyprzedaz w next i zrobie zakupy sobie na kolejńych kilka mcy za half price
i wtedy juz po porodzie bede bewna plci na 100% przeciez...wogole to na moje oko w tym lipcu to same body na krotki rekaw...ogolnie nie przegrzewam wiec zadne rozki nie wchodza w gre,czapki itd...moze jakies pajace na wypadek deszczu ale nawet jakby bylo chlodne lato to przy 20 stopniach nie ma co szalec z warstwami ubran...mysle ze wyjdzie dosc tanio
-
O rany. Was zostawić na chwilę
a tu już wózki na tapecie
Ja mam po synku wózek. 3 w 1. Super mi się sprawdził. Gondola duża więc do ok 6 mies dało radę. Potem spacerówka. Do auta dokupilismy też parasolke na szybkie zakupy, do samolotu.
Ale jak to babie znudził mi się trochę i ustaliliśmy z mężem że młode będzie jeździć tylko w gondoli a potem go sprzedamy i kupimy wypas spacerowke
U nas meega ważna jest przedłużona budka. W Szkocji wieje i leje większość czasu więc to must have.
-
Muszka ja też conajmniej do tego 20 tyg i do poznania płci się wstrzymuje z zakupami.
Bo gdy się okaże że to chłopak to wszystko mam po synku. Dokupie tylko "zachcianki"
Gorzej jak babka będzie aaawtedy grube zakupy mnie czekają i wyprzedaż połowy strychu (co mnie mega przeraża) więc oby intuicja mnie nie myliła
-
Paula55 ,ja tak w sumie to po corce nie mam nic,no moze wlasnie chuste do noszenia ale taka dla siedzacych dzieci ktora pozyczylam siostrze,ja moze odzyskam a reszta dawno sprzedana ...musze kupic wszystko od nowa...a teraz sie mecze ze sprzedaza ciuchow po corce,zawalilam nimi pol malego pokoju bo ma teraz wejscie w okres dojrzewania i rosnie jak szalona,staram sie kupowac jej ciuchy fajnych gatunkow i firm tak zebym mogla je pozniej sprzedac i odzyskac czesc kaski,tylko to sprzedawanie......zero weny do tego....
-
Muszka- u nas podobna zasada, kupuję bliźniakom "lepsze" rzeczy, które póniej o ile nie zniszczą mogę odsprzedać znajomym a im kupić coś nowego. Tymbardziej, że córa strojnisia
Lottinka- ogládałam panią Gadżet i przegląd wózków. zachwyciłam się właśne stokke- ale na żywo nie widziałam, w sumie chcę fajny i dobry wózek -
Dobry wieczór w Nowym Roku! Wy tu o wózeczkach już, a koszulki ciążowe kupione? Mnie rozśmieszyła ta środkowa
http://imge.pl/p/23714/n/237141068574.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 18:05
Oleczka ur. 10.06.2017
-
Ta srodkowa faktycznie swietna hehe...ja jeszcze nie mam nic ciazowego,bede potrzebowala spodnie do pracy jedynie za jakis czas,to jedna para wystarczy,ja chyba zostaje przy rajstopach i legginsach..sporo tunik mam to nie potrzeba zmiana garderowy
-
nick nieaktualnyNo ładna tematy
co do wózka zamierzam kupić używany 3 w 1 bo nie będę wydawać bezsensu kasy na pół roku no moze na 8 a później kupić pożądany wozek parasolke. Z synem wydaliśmy kupę kasy na wózki a i tak jak miał 8 m- cy to już tylko z parasolki korzystałam. Ciuchów juz nie mam żadnych wszystko sprzdane bo też staram się kupować dobrych marek rzeczy żeby móc sprzedac wiec tak naprawdę zaczynamy od zera
-
nick nieaktualny
-
Lato to jest na tyle fajny i wygodny czas ze cichow ani dla nas ani dla dziecka nie trzeba wiele,dluzszych bluzek na ramiaczkach tez mam sporo,naprawde tanio wyjdzie
Megi,ja tez jak upatrze juz wozek na 100% to sie rozgladne za uzywka,moze akurat sie trafi...a jak nie to promocje promicjemegi78 lubi tę wiadomość
-
Witam się w Nowym Roku :-*
Jakież tu ciekawe tematy poruszacie
Ja z ciuchami ciążowymi tez nie zamierzam swirowac, może bliżej ciepła zakupię kilka sukienek, ale bez przesady.
Nad wózkiem jeszcze nie myślałam zbytnio i nawet nie mam ciśnienia żeby czegoś szukac, mamy jeszcze po synku w neutralnym kolorze, żadna tam wyszukana marka, ot zwykły 3w1 z pompowanymi kołami, który dostaliśmy w prezencie. Przyznam szczerze, że był prawie nie używany, jedynie na codzienne spacery do 11 miesiąca. Kiedy syn wyczuł grunt pod nogami, wózek poszedł w odstawkę, nawet nie chciał na niego patrzeć.
Z ciuszkami dla dziecka poczekam do trzeciego trymestru. Nawet jeśli będzie miał być drugi syn , to garderobę będziemy musieli kompletowac od podstaw bo wszystko rozdalismy po rodzinie, więc w tej kwestii będę miała pole do popisu
Muszka, jak się czujesz?
-
Ja właśnie nic nie sprzedawałam tylko wszystko trzymamy bo tak planowaliśmy kolejne dziecko
Mam Chuste, bujaczek, wózki, wanienki. Pokaźna kolekcja.
A wózek też żadna górna półka. To baby merc ale byłam bardzo zadowolona.
Ciążowych ubrań też póki co nie kupuje bo mam troszkę z pierwszej ciąży. No i dostałam w Pl spodnie/legginsy z pasem na brzuch.
Potem jedynie staniki do karmienia kupię.
-
Leoparde,leze nadal,boli ale zauwazylam mniej tych najbardzie bolesnych skurczowych boli...mysle ze w porownaniu z wczorajszym wieczorem ten jest nieco lepszy,ale jeszcze nie tak dobry zeby chodzic...moze sie ludze ale licze ze jutro nieco odpusci...i zauwazylam ze mi brzucha wywalilo,juz dzisiaj rano nie byl plaski...pewnie macica sie przemieszcza albo miesniaki szaleja...ja juz sama nie wiem,takie domowe usg by sie przydalo
Dzieki wogole ze pytasz x -
A ja dzisiaj bylam w kosciele i powiem Wam ze ludzie niemysla. Bylo sporo osob nie przeziebionych ale zwyczajnie mocno chorych a mocnym katarem i kaszlem. Przeciez to jest bez sensu laza i tylko zarazaja. Ja tak pierwsze przeziebienie w lracy zlapalam bo wszyscy chorzy chodza i roznosza bakterie i wirusy nierozumiem takich ludzi. Ok przeziebiony to jeszcze zrozumiem ale naprawde chory? Przeciez to skrqjna nieodpowiedzialnosc.
-
A co do wozka to ja sobie tak wymyslilam, ze z racji tego, ze mamy maly samochod i wyjezdzajac nie zmiesci nam sie caly wozek i osobno fotelik to chcialabym fotelik, ktory rozklada sie na plasko i moze sluzyc za gondole. W samochodzie fotelik, potem przepinam na stelaz, rozkladam na plasko i jedziemy. No ale o ile fotelik bedzie sluzyl przeszlo rok to z gondoli maly wyrosnie gdzies po 3 miesiacach i wtedy trzeba bedzie kupic spacerowke ale nie wiem czy nie za maly bedzie jeszcze... wiec mam dylemat
niby chce cos co zajmuje malo miejsca ale jak sie okaze, ze wydam przeszlo tysiaka za jakis fotelik, ktory nie spelnia swoich funkcji to bedzie do dupy
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Mi sie podobaja te foteliki samochodowe ktore sie odwraca na bok,ale cena wyzsza..szefowa kupila zeby wnuczke wozic i chyba zapytam ja o uzytkowanie,czy poleca...
Pytanie do dziewczyn z tylozgieciem macicy,mam ten problem z sikaniem,coraz bardziej tzn ide do kibelka z pelnym pecherzem a tam blokada i potem powoli po kropelce sie odblokowuje,ale do konca to niemdam rady,za chwile znow musze isc bo przeciez sie dobrze nie wysikalam i tak w kolko,ta blokada powoduje spory dyskomfort...i dzis juz balam sie ze moze jakies zapalenie czy cos,niefajne uczucie ale na necie gdzies znalazlam ze przy tylozgieciu kobietom sie zdarza nim macica opusci te miednice mniejsza...no wiec ja juz naprawde czekam ze moja macica ja opuscilaczy ktoras z Was tego doswiadcza? Dodam ze w pierwszej ciazy tego nie mialam a ta sama macica byla przeciez