X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie różnica między córką a bliźniakami będzie 17 i pół roku, między synem a nimi 4 i pół roku :)

Muszka scany i położna od 16tc co dwa tygodnie. Mam już terminy zabukowane.

Sisi witaj w drugim trymestrze!!!

sisi lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • joannapoznan Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

mogę do Was dołączyć z lipcowym synkiem?

Termin na 15.07, jestem po pierwszych USG i teście Nifty, teraz czekam z niecierpliwością na kolejną wizytę 25.07

W domu 9 i 6 latki, jeszcze nie wiedzą o bracie :)

Selja, Marciiik, Anga1989, bulkaasia, AniaKami, megi78, sisi, gabi544, Nicka678, DTEM, mamakejti lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Joanna, poczuj sie jak w domu ;) pozniej wejde na kompa to wpisze Cie na liste lipcowek :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joannapoznan wrote:
    Cześć dziewczyny,

mogę do Was dołączyć z lipcowym synkiem?

Termin na 15.07, jestem po pierwszych USG i teście Nifty, teraz czekam z niecierpliwością na kolejną wizytę 25.07

W domu 9 i 6 latki, jeszcze nie wiedzą o bracie :)

Teraz 25 stycznia masz kolejna wizyte? ;) jak mozesz to uzupelnij dane w tabelce :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • joannapoznan Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Teraz 25 stycznia masz kolejna wizyte? ;) jak mozesz to uzupelnij dane w tabelce :)

Uzupełnione, ale porządek :) i widzę, że jestem najstarsza :(

preg.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj joanna,dobra jestes,jak udalo Ci sie ukryc te tajemnice :)

Sudocrem mozna w ciazy,a nawet przeciez u noworodkow sie stosuje...

Bulkaasia,fajnie ze bedzie opieka nabiezaco,juz niedlugo sie zacznie wzmozona kontrola to bedziesz miala mniej czasu na stresy od jednego scanu do drugiego ;)

Pojechalam do miasta,zlazilam sie okrutnie przez te 2 h,cos mnie w lewej stronie boli lekko i juz dumam czy gdzies nie naruszylam szanownych miesniakow bo nic innego tam nie mam...

Jeszcze tylko zrobie sobie nalesniczki i moge wywalic nogi w gore...tez jestescie takie maczne w tej ciazy,ja tylko pieczywo,i cala reszta macznych badziewi

bulkaasia lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam kotlety schabowe, ziemniaczki i surówkę z kapusty kiszonej. Objadłam się jak świnka i nie pamiętam kiedy ostatnio tak bardzo smakował mi obiad. Teraz sobie leżę, odpoczywam a później wyskoczę jeszcze z młodym na sanki.

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna witam i gratuluję synka :-)

joannapoznan lubi tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna witamy i jednak najstarsza to jest Jagna. Tobie przysługuje miejsce II na podium a mi trzecie :D

Miałam nic już nie kupować ale w H&M takie przeceny, że kupiłam bluzkę w jaskółki ;) hehehe

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • joannapoznan Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Witaj joanna,dobra jestes,jak udalo Ci sie ukryc te tajemnice :

mam ambitny plan nagrania ich reakcji i ciągle nie ma czasu, żeby to na spokojnie zrobić. A na początku bałam się po prostu, że powiem za wcześnie a różnie mogło się potoczyć. Mimo, że nie mam wcześniejszych, złych doświadczeń to teraz schizuję jakoś bardziej.

Na dziś mam plan na sobotę :)

Leoparde lubi tę wiadomość

preg.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna,a wiesz ze my nagralismy reakcje corki,taaak sie ucieszyla i jak juz wylaczylam tel.z nagrywania to z tej radosci zaczela plakac i tego juz nie uwiecznilam ,ale pierwsza mina jest ;)

0MPT.png
  • joannapoznan Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Joanna witamy i jednak najstarsza to jest Jagna. Tobie przysługuje miejsce II na podium a mi trzecie :D

Miałam nic już nie kupować ale w H&M takie przeceny, że kupiłam bluzkę w jaskółki ;) hehehe

:) no to super

ja już kupiłam pierwsze dżinsy w Gapie, na allegro 2 sukienki i czekam na spodnie z HM, mam nadzieję, że ich rozmiarówka będzie ok. Ale na razie mieszczę się w swoje normalne ciuchy chociaż mam już 2 kg na plusie.

preg.png
  • joannapoznan Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Joanna,a wiesz ze my nagralismy reakcje corki,taaak sie ucieszyla i jak juz wylaczylam tel.z nagrywania to z tej radosci zaczela plakac i tego juz nie uwiecznilam ,ale pierwsza mina jest ;)

u mnie też spodziewam się wybuchu radości bo namawiali nas już od dawna. Teraz żałuję, że tak zwlekałam ale budowaliśmy dom i byłam wykończona.

preg.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja dopiero teraz się witam bo ciągle coś w domu ogarniam :P

Witaj Joanna :)

Muszka dzięki za stronkę. Lookne jak mąż z pracy wróci :)

Bulkaasia super ze tak o was będą dbać :) w końcu jesteście szczególni <3

Ja dziś straciłam głos!!! Tragedia bo jestem gadula tak jak mój syn i wyobraźcie sobie jak się gotuje że nie mogę gadać :( krtan mi pada często :/

Ja dziś ma obiad robię udka w wędzonej papryce i marynacie z keczupu i majonezu, puree, marchewka zasmazana ;)
    Jutro mąż robi pizze i sam drożdżowe ciasto do niej <3

U nas będzie różnica 3 latka bez miesiaca. Dla mnie idealnie! Podziwiam mamy z małą różnica wieku ;)

joannapoznan, bulkaasia lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupilam rajstopy z Gatty mamma :)
    Kupilam najgrubsze 100 den czarne,przydadzą sie na jakies wypady np rodzinne :)
    Super sa ;)

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wlasnie odebralam wyniki pappa i dostalam skierowanie na test potrojny i zaproponowano nifty:( moje wynniki to hcg 22,1 Iu opowiada 0,526 mom Pappa 1,510 Iu odpowiada 0,361 mom
    Triosomia 21 podstawowe 1:222 skorygowane :4203
    Triosomia 18 podstawowe 1:539 skorygowane 1:1247
    Trosomia 13 podstawowe 1:1691 skorygowane 1:6119
    Wyniki wydawal lekarz o ktorym slyszalam ze jest gbur i to sie potwierdzilo z moim gin spotkam sie we wtorek.moze ktoras z was ma podobne wyniki.Juz zrobilam test potrojny wyniki za tydzien.zastanawiam sie czy z tymi wynikami nie udac sie do genetyka.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdzilam ze kupie jeden sweter, jakaś kamizelke z polaru, bluze z dlugim rekawem już na wiosne a no i kilka par legginsow. W sumie juz praktycznie luty mamy. W kwietniu moze juz byc cieplej wiec wtedy bede dalej myslec nad ciuchami ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i kupiliśmy łóżeczko i materacyk!

oboje mamy uczucie że się wygłupiliśmy bo tak naprawdę jeszcze nie czujemy się mamą i tatą ;D

chyba resztę rzeczy kupimy po porodzie :)

Anga1989, Paula55, megi78, joannapoznan, Marciiik, Zoja lubią tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co kupiłam tylko dwie pary legginsow ;) resztę to będą normalne ciuchy nieciazowe. Tylko ciepłej się zrobi to i garderoba będzie inna :)

Amore czemu wyglupili? Ja w żadne przesady nie wierzę. Jeśli teraz was to finansowo odciąży czy da uśmiech na twarzy to kupuj i kupuj ;)
    Ja czekam tylko na płeć :P jak okaże się syn robię rewolucję w ubrankach na strychu a jak cora to czekają zakupy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    Hej wlasnie odebralam wyniki pappa i dostalam skierowanie na test potrojny i zaproponowano nifty:( moje wynniki to hcg 22,1 Iu opowiada 0,526 mom Pappa 1,510 Iu odpowiada 0,361 mom
    Triosomia 21 podstawowe 1:222 skorygowane :4203
    Triosomia 18 podstawowe 1:539 skorygowane 1:1247
    Trosomia 13 podstawowe 1:1691 skorygowane 1:6119
    Wyniki wydawal lekarz o ktorym slyszalam ze jest gbur i to sie potwierdzilo z moim gin spotkam sie we wtorek.moze ktoras z was ma podobne wyniki.Juz zrobilam test potrojny wyniki za tydzien.zastanawiam sie czy z tymi wynikami nie udac sie do genetyka.

Przeciez wyniki sa dobre ;)

lipa lubi tę wiadomość

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ